Любители на кучета-10

• 79 542
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
сунгурларска
прави са момичетата, че първо трябва да се определите какво точно очаквате от кучето за да изберете породата.
Аз живея с две породи у нас и двете са съвършено противоположни. Много от големите породи изискват сериозни занимания с тях , като дресура например, дълги разходки, на някои козината изисква сложна поддръжка. Но затова пък до вас има силен и издръжлив и готов да ви защити другар с които да се гордеете  Simple Smile Малките кученца или така наречените декорации, по скоро вие ще трябва да пазите, понякога носите и гушкате, но затова пък те са по лесни в някои отношения като разходки, количество храна, а и просто са гушкави.
Особено за по едрите породи е важен пола на кучето. Той оформя характера и при една сериозна големина трябва да помислите дали бихте се справили с мъжкар. При женските има разгонвания, но пък те обикновено са с по мек характер. При дребните това също важи, но в много по малка степен, така че там пола определяте по други критерии.
Друго на което би трябвало да се обърне внимание е специфичния за породата характер. Не бихте могли да очаквате от ловна или северна порода да ходят спокойно до вас и да се задоволяват с половин часови бавни разходки. Обикновено при такава ситуация темперамента им се проявява като разгром в къщи.
Ако се огледате за отраснало куче много добре разберете какъв е характера му. Единствено предимство на изградените хигиенни навици може да се окаже нищожно редом с проблемите от неправилно възпитание например, което би могло и да е причината за търсенето на нов дом на кучето.
 Абе с две думи, ако не сте сигурни какво искате, е възможно да си навлечете беля на главата, каквото и куче да си вземете. Laughing

Затова най важния въпрос е НАИСТТИНА ли искаме куче в къщи или това е моментно желание.

# 346
  • Cофия
Помислете си добре, дали не е само моментно желание да имате куче в къщи, защото то ще е за доста време с вас и изисква внимание и постоянни грижи.... Peace

# 347
... Тази година Дядо Коледа май заформя домашен любимец за подарък...

сунгурларска, сега виждам поста. Нека да започна с едно уточнение: Кучето (котка, риби, зайци, гущери или каквото и да е) не е за Коледа. То е за цял живот!
Казвам това, за да илюстрирам, че взимайки си домашен любимец, ще имате грижи, тревоги, радости с него докато  е живо. Проблемът не е колко да е високо или къде да го сложите.
Обърнете сериозно внимание на постовете по въпроса ви.
Коментирайте в семейството какво Вие можете да дадете на животното. Така по-лесно ще го изберете. Подберете внимателно изброените по-горе критерии.
Имайте ясна представа за избора си ПРЕДИ да вземете животинката. Ако изберете порода, прочетете вниматлно повече за породата, мнения на стопани на кучета от избраната порода и развъдници, откъдето можете да намерите пале. Може да се наложи да чакате, ако в момента няма кучила или свободни кученца
Имайте предвид, че кученце без бели няма.
Породно кученце за без пари също няма. Потгответе се за разходи, като покупката е само първия. Развъдчиците не се опитват (опитваме) да ви оберат пладнешки.

Склонни ли сте да обмислите варианта за осиновяване? Има хиляди, чакащи някой да поиска да им даде дом и обич! Може Вашето Куче да не е породно, но да е НАЙ-ДОБРОТО-КУЧЕ–НА СВЕТА!

НЕ купувайте куче от зоомагазин, борса, посредници и агенции!

# 348
Да, знам , че е за постоянно и за това все не ни се искаше да си усложняваме живота, докато децата бяха по-малки. Но си мисля , че Коледа  е момента да откликнем на техните отдавнашни желания за домашен любимец. Разбира  се и тези с неизвестна порода също са вариант, аз нямам претенции. Вашите съвети ми бяха много полезни, ще го обсъдим, преди да се спрем на нещо, казвам нещо , защото все още не знам дали ще е куче. А ако е куче  с порода, аз се замислям за кокершпаньол или близка до неговата порода.
Щв следя темата с интерес. Hug

# 349
  • сусурлево
RS незнам Йода колко кг. е , но е доста якичък и то мускул , не е дебел (в момента е в/у мен и тежи доста Confused) .Поздравления за ухото дано и другото се изправи скоро.
Ето и снимките на др. ми любимец ,който освен огромен е станал и лош. и не застава на едно място немога да му направя хубави снимки

тук му се карат и се е научил да ляга
 е така като легне и няма оправяне с него немога да го прибера в клетката , само кокала помага
 върха на лигавщината му , много обича да го чешат по корема и рита с крак  Joy Joy Joy
 тук вече е захапал ...................... какво ли ? newsm78 newsm78 Joy

# 350
Да, знам , че е за постоянно и за това все не ни се искаше да си усложняваме живота, докато децата бяха по-малки. Но си мисля , че Коледа  е момента да откликнем на техните отдавнашни желания за домашен любимец. Разбира  се и тези с неизвестна порода също са вариант, аз нямам претенции. Вашите съвети ми бяха много полезни, ще го обсъдим, преди да се спрем на нещо, казвам нещо , защото все още не знам дали ще е куче. А ако е куче  с порода, аз се замислям за кокершпаньол или близка до неговата порода.

Знаеш ли, я по-добре недей поне за тази Коледа.
За да вземете куче в къщи се иска повече от "нямам претенции" и " още не знам дали ще е куче".

Помислете по-сериозно над въпроса поне още няколко месеца. Под мислене имам в предвид, подробно разучаване на видовете породи, грижите които изискват, проблемите които бихте могли да имате, начини на възпитание което е много важно.
Има един лесен начин сами да прецените дали имате време за кучето. В продължение на месец (поне) от близо следете семейството си и навиците ви. Ако искаш води дневник за да ти е по-лесно накрая. Кога сте у дома, кога излизате сутрин, кога се прибирате, колко време остава свободно, какво правте през почивните дни, къде прекарвате отпуските и как. Също така погледни бюджета ви и всеки месец добавяй към него разходите които бихте имали за едно куче - храна, лекарства, играчки...
Добави и време да ресане на кучето, чистене на косми от пода, дивана и т.н.
След няколко месеца ще си на ясно можете или не да си позволите куче и какво  Peace

# 351
  • сусурлево
към разходите и препарати . В тези кучкарници от които могат да се осиновят кучета ,неможе ли да се взима временно за един два месеца ? Ако може Сунгуларска вземете така и вижте ставате ли за куче или не .

# 352
Сунгурларска да те попитам имаш ли намерение да се грижиш само ти за кучето да го разхождаш и да се грижиш за него  newsm78
Преди 4 години синовете ми тогава на 16и 13год ме убеждаваха че ще се грижат и извеждат на разходка кучето ни Сара тогава бебе на около 40дена .Ела сега да ни видиш Сара е залепена за мен(безработна съм в момента ) по цял ден и цяла нощ аз я гледам и извеждам на разходка спи при мен и съпруга ми добре че е пинчер .На мен не ми тежи защото си я обичам като моя дъщеря но си представи ако работиш и тичаш по задачи кой ще го гледа кученцето ще си играе с него и ще чисти след като е ошетало в къщи  .
Съвет от мен Дядо Коледа да им донесе друг подарък на семейството . HugАко все пак се решите да имате куче ще те чакаме да пишеш при нас

# 353
Момичета , да ви разкажа днес моята Ева какво направи ... първо изяде един огромен гол охлюв  Sick ... ужасен гнус . Едвам и го извадих от устата  Simple Smile
Но после за да не е съвсем капо се омаза в някакво л.йно ... Да де , ама аз в тъмното не съм я видяла , водя си я и само нещо ми мирише  ooooh! и чак в асансъора я видях  ooooh! - тя нали е бяла , а цялата и муцуна кафява и миризлива  hahaha Ужас !!!
Мих я с гъба и шампоан и тя сега ми е много сърдита ...

# 354
... В тези кучкарници от които могат да се осиновят кучета ,неможе ли да се взима временно за един два месеца ? ...

Кучкарниците за ИЗОЛАТОРИ и ПРИЮТИ. В резюме са места с много МЪКА, ГЛАД, БОЛКА И СМЪРТ. Де да бяха само кучкарници! Моля, правете разлика. juliana_p, само те коригирам, за да не остават читателите с грешно мнение от неправилната терминология. А за теб   bouquet
Не, не е възможно. Опцията в случая е да се потърси (дог.бг и бездом.инфо) семейството да стане приемен/временен стопанин. И за това си има изисквания обаче. Трябва мотивация, желание и пр. Кучета/котета, имащи нужда дори от временен дом - бол!

Ако някой иска да става временен стопанин, нека ми драсне на лични. Сериозно говоря. Имам нещо предвид.

... Знаеш ли, я по-добре недей поне за тази Коледа...

smile3532 kiara, напълни ми душата!

Доберманката - беглец от по-предишния ми пост е ВЕЧЕ У ДОМА!

П. П. Допълвам се: и КАСТРАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 21:38 от arcana

# 355
Да, знам , че е за постоянно и за това все не ни се искаше да си усложняваме живота, докато децата бяха по-малки. Но си мисля , че Коледа  е момента да откликнем на техните отдавнашни желания за домашен любимец. Разбира  се и тези с неизвестна порода също са вариант, аз нямам претенции. Вашите съвети ми бяха много полезни, ще го обсъдим, преди да се спрем на нещо, казвам нещо , защото все още не знам дали ще е куче. А ако е куче  с порода, аз се замислям за кокершпаньол или близка до неговата порода.

Знаеш ли, я по-добре недей поне за тази Коледа.
За да вземете куче в къщи се иска повече от "нямам претенции" и " още не знам дали ще е куче".

Помислете по-сериозно над въпроса поне още няколко месеца. Под мислене имам в предвид, подробно разучаване на видовете породи, грижите които изискват, проблемите които бихте могли да имате, начини на възпитание което е много важно.
Има един лесен начин сами да прецените дали имате време за кучето. В продължение на месец (поне) от близо следете семейството си и навиците ви. Ако искаш води дневник за да ти е по-лесно накрая. Кога сте у дома, кога излизате сутрин, кога се прибирате, колко време остава свободно, какво правте през почивните дни, къде прекарвате отпуските и как. Също така погледни бюджета ви и всеки месец добавяй към него разходите които бихте имали за едно куче - храна, лекарства, играчки...
Добави и време да ресане на кучето, чистене на косми от пода, дивана и т.н.
След няколко месеца ще си на ясно можете или не да си позволите куче и какво  Peace

Laughing че аз, ако мислех толкова, деца нямаше да имам...

# 356
Здравейте  Hug Стискайте палци fingerscrossed  утре сутрин е операцията на нашият сладур Praynig Моля се всичко да мине добре Praynig Cry

# 357
daila777   стискам и с ръцете и с краката. Споко всичко ще мине наред и ще се приберете спокойни и доволни ,че е останало зад гърба ви  Heart Eyes

Исках да кажа и др: любимци който видях са неверочтни сладури - големите и малките .........всички.
Мойта Нора пък децата ми мн я тормозат и тя горката се спасява при мен.   Simple Smile

# 358
 Успех за операцията Praynig Peace Hug и ако дадеш повече инфо после ще съм ти ного благодарна, че и нас това ни чака.

# 359
  • Cофия
Здравейте  Hug Стискайте палци fingerscrossed  утре сутрин е операцията на нашият сладур Praynig Моля се всичко да мине добре Praynig Cry

Всичко ще е наред, стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт