Любители на кучета-10

• 78 520
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
А ние вчера станахме на 1 месец:

# 61
  • Cофия
А ние вчера станахме на 1 месец:

Разкошен е бебока  Heart Eyes

# 62
  • Пловдив
Здравейте от мен пак.
Още не съм взела куче,още се чудя за породата....
Някой от вас има ли френски булдог или мопс?
Изчетох всичко за двете породи и не мога да се реша категорично коя от двете Crazy
Искам някой,който гледа такова кученце да ми каже нещо пове4е,ако може.Ще бъда благодарна.

# 63
  • сусурлево
МЕЖДУ мопс и булдог , вземи си булдог .

RS наскоро се сдоби с френчи , аз също имам  Виж аватара ми и виж , на предната страница мопса . Френчито първо е по - красиво , малко по - умно, вероятността да затлъстее е по -малка , много игрив, чаровен и любвеобвилен . Това куче е  еднакво жизнено и на 2 и на 12 години , като остарее по - нищо няма да му личи ,че е старо . И двете хъркат и пръцкат , но булдога някак си е по -добрия вариант , незнам немога да го обясня , мопса ми е лигав .
Каквото и да избереш , важното е да се обичате взаимно !

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 11:57 от juliana_p

# 64
kiara, elndim, душички сладки са ви кученцата! Heart Eyes
А някой може ли да каже нещо за моя проблем с коричките по ушите на кучо?!

# 65
  • София
Бях ти писала и в другата тема. Познавам породите само като приятелчета на моите кучета. Наблюденията ми са, че булдога е по игрив и по-пъргав, а мопсчо е по-кротък.

А що се отнася за външния вид и двете породи са много сладурести. Ти си избираш.

# 66
  • София
Здравейте, ето почерпката на Бела за рождения й ден. Тя ви благодари за пожеланията Simple Smile
http://s294.photobucket.com/albums/mm84/vamp__girl/Bella/Bella_first_BD/
Starlight' , моят съвет е да ги види ветеринар, не съм имала подобен проблем и не знам от какво може да е.
elndim , много сте сладки на 1 месец Simple Smile

# 67
Днешна снимка:

# 68
  • Варна
elndim, бебетата са страхотни! Heart Eyes

Малко Сладко Коте, много хубава торта си й направила на Бела - изглежда м-м-м вкусна!

Desert`Rose, и на мен булдочетата повече ми харесват. Peace

# 69
  • сусурлево
Мопсът е бил отглеждан, за да краси скута на китайския суверен по време на династията Шанг( 1600 – 1046г пр. Хр.). По-късно породата става популярна в Тибет и Япония, и накрая се разпространява в Европа.
Известно е, че Мария Антоанета е и имала Мопс преди да се омъжи за Луи XVI, а Джосефин преди да сключи брак с Наполеон Бонапард. Кралица Виктория също е била привърженичка на тази порода - имала е пет кучета Мопс.

за да краси скута - точно май заради това не са ми симпатични мопсовете, а и защото по едно време имаше някаква мода всяко разглезено момиченце да има мопс .

ЗА Френския булдог - Породата е създадена във Франция, смята се че вероятно е възникнала чрез кръстосване с малкия английски булдог. За пръв път тази порода е била регистрирана в Ак през 1898г.
Другаде съм чела ,че е създадена за лов на плъхове , като наблюдавам моя има някой инстинкти на котка
Бигъла ми е много симпатичен също http://kuchetata.com/article_95.php 
и Джак Ръсъл Териера

# 70
  • Варна
Другаде съм чела ,че е създадена за лов на плъхове , като наблюдавам моя има някой инстинкти на котка

Аз това го четох за йоркитата   Stuck Out Tongue Winking Eye - представям си я мойта мишка как се бори с плъх, та той е по-голям от нея! hahaha Иначе на котка си мяза...

# 71
  • сусурлево
хаха не си представям Йорки и плъх , наистина той е по - голям от него
http://kuchetata.com/article_24.php
Единствено това куче не ми харесва http://kuchetata.com/article_24.php   бултериерът

# 72
Колко вкусна торта е получила Бела  Grinning Като гледам, едва чака да я опита  Wink
Напомни ми времето когато и аз правех такива неща за моето куче. Веднъж му изпекох торта чиито съставки бяха изцяло кучешки - месо, дроб, кокали, кучешки шоколад...   Grinning

RS, chockolina , за пекинез го купихме, но колкото повече расте толкова повече се отдалечава от породата (си мисля аз). Четох някъде за нова порода пекинези - бейби фейс и той доста прилича на това - заради издължената муцуна. От друга страна ми мяза малко и на шпаньол заради ушите.... Де да знам как са я получили тази нова порода бейби фейс. Трябва да разровя какви кръстоски са правени, ако е със шпаньол то тогава ясно защо имаме такова мъниче.
Ще видим какво ще се окаже че гледаме, със сигурност обаче не е ротвайлер, много е малък за това  Grinning

# 73
kiara, elndim, душички сладки са ви кученцата! Heart Eyes
А някой може ли да каже нещо за моя проблем с коричките по ушите на кучо?!

Според мен, ветеринар би могъл да се изкаже най-компетентно. Но моят опит: кучка, около 11-те, без ваксини, обезпаразитяване отвреме на време, живее на двор. От много време имаше такива корички и се опитвах да ги почиствам (може би веднъж годишно, когато отида към моя край), но бяха болезнени. След около 3-4 години нещата се усложниха и се стигна до възпаление, при което едното ухо протече постоянно и кучето имаше толкова силна и постоянан болка, че очите и постоянно сълзяха. Взех нещата в свои ръце-последния път, като гостувах на баща ми я водихме на вет. Размина ѝ се с три пъти антибиотик, отделно поне три пъти на ден добро почистване и капки, на които не помня името. Мое решение-за да размекна коричките намазвах ухото с йодоформ-унгвент и след 10ина минути ги почиствах с памук на клечка напоен в разредена кислородна вода.

# 74
Благодаря момичета за съветите, задължително ще го водя на ветеринар. Аз си мислих дали не е му се чисти кожата, както при бебетата или нещо подобно, но явно не е нормално Peace
klarisss  Hug

Общи условия

Активация на акаунт