Любители на кучета-10

• 78 572
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Стискаме палци, daila777.
сунгурларска , изказването ти е крайно несериозно. От това си личи, че не сте готови да имате куче, поне според мен. Никак не е лошо наистина да се замислиш, защото едно бебе куче:
Ще пишка и ака доста често вкъщи! Ти след него с парцала. Не можеш да сложиш памперси на кученце. Награди и похвали, ако се изпишка където трябва.
Ще скимти, ако е само. Особено първата вечер.
Ще иска да се качи да спи при вас, или поне да се изпишка на леглото.
Ще прави бели, например важен документ, забравен на по-видно място... ще стане на конфети.
И още много други неща. Като почнете да излизате, още по-натоварено става, киснеш навън, подканяш куч да се изпишка, къде ти! То си мисли, че излизате да си поиграе. Докато свикне навън, ще ви станат носовете на шушулки Simple Smile Обучение задължително, нямаш си и идея как дърпа един кокер. Една съседка най-редовно бива буквално влачена зад един нищо и никакъв кокер. И две разходки за по 15-20-30 минути не стигат. Тогава енергията ще бъде изразходвана вкъщи, с опустошителни последици обикновено.
Ако си сигурна, че си готова да поемеш тея отговорности, ти и само ти, давай. Не мисли обаче, че децата много ще помагат.

# 361
Да, кучето е като още едно дете в къщи, но огромната му разлика с истинските деца е че то никога не порасва и никога няма да се научи да говори, да излиза само, да има приятели които да го викат и да си играят с него докато ти си почиваш в къщи.
Кучето е като едно прохождащо дете - вечно по дире му. Това са поне 10 години ежедневни излизания, миене на лапи (особено ако е кално навън), хранене, съобразяване, че няма на кой да го оставите за 10 дена докато вие сте на екскурзия. Едно дете може да отиде при баби, лели и подобно, но кучето е ваша сянка!
Това трябва да разбереш, това трябва да разбере цялото ви семейство преди да подложите себе си и кучето на едно безкрайно мъчение.

Да не говорим, че повечето хора приемат детски глъч, но не търпят кучешки вой, а това е 99% от проблема на стопаните.

И друго, детето е продължение на рода! Кучето е допълнително украшение и "глезотия" която не сте длъжни да си позволявате  Wink

# 362
Крачун и Малчо:

# 363
...
сунгурларска , изказването ти е крайно несериозно. От това си личи, че не сте готови да имате куче, поне според мен.
...

Ех, момичета , убихте всичко детско в мен. Wink Почти ме отказахте.

# 364
  • София
Аз не целя да те отказвам. Целя да осъзнаеш отговорността. Пък и ми е ясно, че ти си си решила, и каквото и да кажем, няма да си промениш решението.
Момичета, Бела повръща от известно време. Изолирани случаи са, досега ги отдавах на парче картоф, няколко парчета чушка, обаче туко що повърна пак. Възможно ли е да е от антибиотика? Повърна стомашен сок с парченца гранули... Thinking
Жизнена и игрива е, дори в момента, 5 минути, след като повърна, си играе с мен и ме закача... Ще звъня на вет. но все пак...
elndim, много са готини. Simple Smile

# 365
Здравейте ние се завърнахме от операцията  Hug Нашият герой е много оплашен и още под упойка, два часа беше всичко мен ми се видяха два дни #Crazy голямо чакане .Всичко е добре според лекарите махнаха единия тестис-бил на лошо място и го е болял много .,  другия функционира. сега ще пием антибиотик и болкоуспокояващи и след 10 дни махат конците.дано барзо се възстанови че много ме е жал като го гледам така измъчен милият.
 Praynig Praynig Praynig

# 366
Малеее, Малко Сладко Коте, абе бива реализъм, а твоя ного беее  Laughing Така трябва де.
От колко известно време повръща? Случва ли се веднъж седмично? Повече? След ядене на странни неща ли повръща, или си повръща попринцип? Ма махни тия чушки и картофи де. Гювечът е за хора, остави я Бела на гранули.

сунгурларска, споко. Кучето не е кит. Добре е да си наясно както казах преди да вземете. Трудности има, но и много радости. Според мен винаги си заслужава. Лично съм научила много ОТ кучетата. Бихте се справили семеството с куче, стига да подберете породата (безпородието) и да имате достатъчно стимул и желание.

elndim, ного сладки. На колко станаха бебетата?

daila777, браво! Най-тежкото мина. Не се притеснявай, всичко ще е наред! Сигурна съм. После ще си имаш чисто ново кученце. Само дето няма да страда и да го боли. Дръж го на топличко. Не го насилвай да яде или да пие вода. Да не те притеснява, че трепери много. Нормално е. Не е от болка.

Днес задомих едно бебе-помиярче. Доволна съм. Отиде при дори хора, които ще му дадат истински дом.

# 367
Привет на всички! не съм писала тук май, ама реших и аз да се включа като горда собственичка на 2 мечета  Peace
как да кача снимка, да ви ги покажа?  Embarassed

да ви се оплача - от няколко дена малката (която всъщност е на 2 години) отказва да излиза от вкъщи  Sad това шубето си е голям страх...явно й е изгърмяла някоя пиратка наблизо, докато са били на разходка с баща ми и понеже е по-плашлива, си е изкарала акъла. сега като тръгнат да излизат, стига долу до входа и се връща обратно на вратата. на голямата (майка й) хич не й дреме и си излиза без проблем, но това страхливото... и така докато аз не излезна с нея и къде с милувки, къде с повечко подръпване, успявам да я закарам до полянката. там се поотпуска малко, но гледа постоянно да е около мен. въпроса е, че моето коремче вече ми понатежава и не знам как ще я караме така целия декември с тези гърмежи, то съвсем ще спре да излиза горкото, притеснявам се че направо фобия започва да развива...миналата година сякаш не си спомням да е било чак толкова тежко положението... та някакви идеи за терапия? много ми е мъчно за нея, а не знам как да й помогна...  Sad  newsm78

# 368
  • София
arcana, тази седмица повърна 3 пъти. Чушки и картофи не давам, но се случва да паднат, и понеже тя е под масата, а познай, мога ли да ги взема преди нея Simple Smile
Писах на ветката, каза, че е от антибиотика, да давам храна за чувствителни стомахчета често и по малко, така и започнах, през 2-3 часа я кисело млекце, я гранулки, утре ще взема и паучовете за стомахче. Та така с мойта патиланка, утре контролен преглед и се надяваме всичко да е наред.
Добре дошла, rika. Опитайте с лакомства, с милувки, има и едни нашийници успокояващи, с феромони - вземете такъв и опитай с него.
http://forum.dog.bg/Beaphar-t27686.html
daila777 , всичко ще е наред, ще му мине "като на куче" Simple Smile

# 369
Аз вече реших,след дълги колебания-ще подарявам на милото хъски за рожд.ден-бебе е,на 42 дни.Не мога да си представя погледа му като го види.Ще изчета тук темичките,че идея си нямам какво ни чака.А по нататък и снимки ще кача bowuu

# 370
  • София
От къде е хъскито? Моля, кажете, че не е от т. нар. "развъдник" в Пазарджик...

# 371
От Търново е кученцето-на 3-и декември ще го взема.Шефа ми го намери и ваксинацията ще е подарък от него.Както казах-идея си нямам как ще го гледаме,но ще се оправим,а и на вас май се очертава да досаждам  bouquet

# 372
  • София
http://forum.dog.bg/-f65.html
Препоръчвам ти да изчетеш този раздел, после този - http://forum.dog.bg/-f35.html
Има много полезна информация. Черно-бяло със сини очи е, нали?
М/у другото, трябва да го чипирате, ваксините са 3 на брой... предстои ви доста работа.

# 373
ще чета-кво да правя.мерси много за линкчетата

# 374
  • сусурлево
Леле какво направихте със Сунгуларска ....
Виж сунгуларска , аз лично никога не съм се замисляла за всички неща които ти написаха , осъзнах ги след като вече съм се задомила с кучета. Това е истина което са ти писали , но ако обичаш животните вземи си куче не го мисли , с другото се свиква . Ще има и тежки моменти разбира се , ако си сигурна че няма да се откажеш и после да го подаряваш или по -лошо да го изхвърлиш на улицата , действай
Аз имам кавказка , фр.булдог и 2 помяра , много са грижите (не се грижа сама) , но от никое не съм се отказала и няма да го направя .

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 11:48 от juliana_p

Общи условия

Активация на акаунт