Любители на кучета-10

• 78 546
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Ето ги и нашите бебета http://images.dianamd.multiply.com/image/1/photos/1/1200x1200/10 … mp;nmid=143132439
Дъщеря ми е плътно до тях  Grinning
Вече са на 35 дни. Захранихме ги, но и майка им ги кърми все още. Ядат като... санбернари  Laughing
Много обичат да се гушкат. Особено едната госпожица само да я вземеш и стиска очите. Май ще си оставим едното малко  Embarassed Но просто не можем да им устоим! Двор и място има за сега  Mr. Green

джоджо, много са хубави малките! Честито   bouquet

# 676
  • Шотландия

... ДАли той се е опитал да научи кученцето, че може да стиска вече?...

Не съм питала. А как се учи, че трябва да стиска? То не пишка ли където му падне?
Обикновено - не. Ако сте забелязали, те душат, преди да пишнат, т.е. си имат техни си миризми, които ги привличат към пишкане, в общия случай.

Може да се научи - постепенно.
Аз се наех днес да следя нашия бебок. Малко след 6 смених весниците, сега е малко след 8 и вече е пишкал 3 пъти  Crazy Изведохме го много на бързо че вали, но разбира се нищо не е правил на вън.

Millla, как предлагаш да го науча да стиска?
На 6 месеца, кучето, ако е здраво, със сигурност може да стиска много повече от това - но явно не го знае.

Казваш, че си се научила да го следиш, ама не казваш - как. Описваш само резултатите - от 6-до 8  - пишкано 3 пъти, ама това в твое отсъствие ли стана?  Номерът е, да научиш признаците, които подсказват, че ей-сега ще се изпишка - и да го изнесеш навън тогава. Като успее да пишне навън, на тревичка - най-добре - бурно да му се радваш и да го награждаваш. И да казваш думичката за пиш.  А като понечи да пишка вкъщи - думичката "не" или тази, която използвате за забрана - за да не го прави. Постепенно, когато вече почне да разбира, че "не" като се наглася да пишка значи "не пишкай" - изнасяне навън - пишкане навън - браво! - тогава вече може да почнете да увеличавате времето. Вероятно физически няма да му е проблем.

Кучетата имат естествена склонност да искат да радват човека и да получават радостни похвали, наградки, игра и т.н. То и с хората е така, де, но при тях е по-развито.

КОгато кучето е свикнало да пишка на вестници, помня, имаше съвет - да се стеснява площта с вестниците, докато остане малко парче. После това парче постепенно се изнася към външната врата, докато кучето се научи да пишка на това парче до вратата - стане ли това, може вече, като му се допишка и се засили натам, да се вземе вестника и да се изнесе навън.

Абе много сложно изглежда. Ние с нашето куче никакъв зор не сме видели, научи се просто моментално - проблемът беше, че не можеше много да стиска, та понякога, преди да успеем да го изведем, вече беше пишнал - но той беше много малък, на 3-4 месеца, когато се научи, къде искаме да се изхожда и къде - не. Но ние го гледахме с клетка, де. Не е сложно.  Повечето кучета се научават успешно- на останалите стопаните им не проявяват достатъчно търпение. В някои къщи е приемливо кучето да се изхожда вкъщи, така че е индивидуално - и то според стопаните  Laughing

Страхотни бебешки снимки, Джес! Ерота и elndim, и вашите са много сладки!

# 677
Здравейте любители на кучетата. Имам няколко въпроса и попаднах на вашия форум. Проблема е следния-обмисляме варианта куче, прочетохме доста за различните породи-пинчер, йорки, бигъл, френчи...и се спряхме на мопс. Характеристиките на породата отговарят най-добре на нашия начин на живот-не се нуждае от много дълги разходки, един вид мързеливичко е-спи по 12 часа на ден, а ние и двамата работим,малък размер,  обича децата, дружелюбно е и не на последно място е много, много симпатично. Единствения проблем са космите, което не е много малък проблем според жена ми. И преди да започнете да ме линчувате, че акта на закупуване на куче трябва да е напълно обмислен, а не спонтанно желание-еми именно заради това питам тука Wink
Според мен трябва да се вземат под внимание и други неща, освен любовта към животните-например колко излиза гледането и поддържането на такова кученце-храна, имунизации, прегледи, аксесоари.... newsm78
Действително колко голям е проблема с космите и хигиената Thinking-имаме син на 5 годнини, а искаме и второ дете, от което следва и другия въпрос-има ли проблем за куче и бременост?
Ще попитате-еми при толкова въпроси защо въобще искате куче-искаме, защото смятаме, че семейството ни има нужда от такова  ново попълнение, защото детето ще свикне да обича животните, да бъде отговорен и толерантен. Дете, израснало с животно е много по-спокойно и уравновесено, кученцето е и един вид приятелче, другар Grinning 

# 678
Ето ги и нашите бебета http://images.dianamd.multiply.com/image/1/photos/1/1200x1200/10 … mp;nmid=143132439
Дъщеря ми е плътно до тях  Grinning
Вече са на 35 дни. Захранихме ги, но и майка им ги кърми все още. Ядат като... санбернари  Laughing
Много обичат да се гушкат. Особено едната госпожица само да я вземеш и стиска очите. Май ще си оставим едното малко  Embarassed Но просто не можем да им устоим! Двор и място има за сега  Mr. Green
Леле страхотни бебета и много сладка грижовна стопанка! Браво! Да са ви живи и здрави!

# 679
Уважаеми Гост , ще ти отговоря подробно , защото имам куче подобно на това , което искате , а именно английски булдог.
Значи - кучето е мързеливо и наистина не се нуждае от дълги разходки .
Наистина много спят / говоря и за мопс и за булдог / .
Ваксините струват по 30 лв. всяка , а храната е общо взето около 10 лв. за  кг. Има разбира се и храни по 5 лв. за кг. , но те не са толкова хубави . Това се отразява и на вида на животното - козина и т н.
Космите при този вид кучета , всъщност са най големият проблем  Confused
Много се набиват и трябва много да се чисти . Черните дрехи са особено опасни , защото всичко им личи .
Аз също имам син на почти пет години и кучето е най - голямата радост на малкия , но имай предвид , че чистя сутрин и вечер , давам витамини , за да не пада козина и т.н , но няма спасение ...
Този вид кучета обаче са сравнително кротки , наистина обожават деца и са страхотно смешни и забавни .
Аксесоарите и прегледите не са скъпи .
Единственото което ме дразни мен са космите .

# 680
  • Варна
гост__, абсолютно същите изисквания имах, като твоите, когато решавахме каква порода да е кучето ни. При нас над желанието кучето да спи повечко, надделяха тези за по-малко разходки и минимум косми. Така си взехме йорки. За късмет, тя се оказа и поспаланка, та нямаме никакви проблеми. Simple Smile Разхождаме я, колкото да излиза на чист въздух и да се запознава с други кучета; пишка в банята, с което ни отпада задължението за ранно сутрешно и късно вечерно разхождане. Косми изобщо няма, това е най-голямото предимство на тази порода - каквото пада, докато я вчесвам, това е - не е повече, отколкото, когато аз се вчесвам. Гледа се много по-лесно, отколкото предишното ни куче (фийлд шпаньол)... въпреки, че той продължава да си е голямата ми любов... много ми липсва  Sad Heart Eyes.

Храната, която яде, е по-скъпа - около 9 лв. е 0,5 кг., но пък тя яде по 50 гр. на ден, така че на месец 30 лв. стигат за храна. Ваксините са по-голям разход в началото, след това имаш по една ваксина годишно; нашият ветеринар препоръчва вътрешното обезпаразитяване да става веднъж на 2 месеца, но хапченцата са евтини.

Панделките и дрешките са по-скъпички, но аз започнах сама да й правя панделки, а дрешки й купувам от ибей. Peace

Вкъщи също пада голяма веселба - двете с дъщеря ми (на 5 г. също) се гонят, играят си заедно, личи си, че са на един акъл  Wink. С бебето много-много не се забелязват засега, ще видим как ще е той, като проходи.

Няма пречка да се гледа по време на бременност или с бебе, именно поради липсата на косми - тази порода дори се препоръчва на хора, които са алергични.

Ето я и коконата, облечена в коледната си рокля:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=198021&l=6788f86971&id=1803570803

# 681
Чувала съм, че дори ротвайлер да гледаш в къщи -/те нали са късокосмести/, падат страшно много косми. Моето куче живееше навън и този проблем не сме имали, но моят колега, който гледа ротвайлер изхвърлял по една торбичка с боклук от прахосмукачката на месец, което за малък апартамент си е доста много.

# 682
Факт е, че късо косместите пускат повече и по трудно почистващи се косми.
От личния си опит, с черни териери и японски хинове мога да кажа, че черните почти не пускат косми, а само тези които остават по гребена когато ги реша.  Хиновете линеят два пъти годишно сезонно, тогава падат косми, но  техните косми са дълги и копринени и затова се събират много лесно, не се забиват по дрехи, килими и канапета като на късокосместите.

# 683
  • Велико Търново
Здравейте, влизам в темата ви с въпрос. Мъжа ми иска да си вземем Голдан Ретривър, а аз още се чудя. Може ли някой да ми каже нещо повече за породата, както и какви ваксини са нужни?

# 684
Като си говорим за косми , може ли да ми кажете откъде да си купя от тези ролки / едни с дръжки /  с които се чистят косми  Rolling Eyes сещате се за кои говоря ...

# 685
Като си говорим за косми , може ли да ми кажете откъде да си купя от тези ролки / едни с дръжки /  с които се чистят косми  Rolling Eyes сещате се за кои говоря ...

Аз си ги купувам от Билла. Има ги почти във всички хипермаркети , а и в някои зоомагазини! Но , от опит - тези от Билла , са най- добри и са най- големи ! Peace

# 686
  • Пловдив
Като си говорим за косми , може ли да ми кажете откъде да си купя от тези ролки / едни с дръжки /  с които се чистят косми  Rolling Eyes сещате се за кои говоря ...
Аз ги купувам от Метро, всяка сутрин минавам холовата  гарнитура с тях и децата преди излизане  Mr. Green

3des, виж този форум: http://www.bulgoldens.com/forum/index.php

# 687
Мерси момичета  Hug Тези дни имам ходене и в Била и в Метро и ще си купя , защото много се тормозя от тези косми  Confused Чистя по 100 пъти на ден ...но ми трябва такава ролка .

# 688
Боже, момичета, в първия момент помислих че животните с тези ролки ще минавате! То нещо като кола маска ще се получи......чак след това светнах за какво са ви Embarassed

# 689
  • Cофия
Момичета, здравейте Hug
честита нова година от мен и Айки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт