Последните пет книги, които прочетох

• 88 161
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • UK
Последните ми пет са петте на Стефани Майер, Здрач, Новолуние, Затъмнение, Зазоряване и Среднощно слънце. Ужасно бездарна жена.

# 196
  • Ямбол
Последните ми пет са петте на Стефани Майер, Здрач, Новолуние, Затъмнение, Зазоряване и Среднощно слънце. Ужасно бездарна жена.
newsm78 Как да го разбирам това?
Хем бездарна, хем й четеш книгите.

# 197
  • UK
Чела съм много книги, които не харесвам, също така и много книги на ужасно бездарни хора по една или друга причина. Кое му е странното? Ти харесваш ли всички книги, които си чела?

# 198
  • Ямбол
МГМ, не те репликирах за да се заям.
Не, не харесвам всичко, което съм чела, понякога просто не дочитам книгата, ако не ми харесва, а какво остава да прочета още 4 от същия автор. Но явно сме различни, лошо няма.
Тази авторка специално я чета сега в момента и съм още на първата й книга, има някои дразнещи изрази, които не мога да определя дали не е от превода. Но не бих казала, че е бездарна, щом привлича вниманието ми и ме кара да чета с интерес.
Попитах, защото реших, че влагаш някакъв друг смисъл в бездарна, а то си е буквално явно.

# 199
  • UK
Аз също не се заяждам, разбира се. Прочетох книгите почти на същия принцип като десетина на Коелю - защото като кажа, че не го харесвам, и все се намира някой който да ми каже "Ама прочети еди коя си книга и ще видиш". Сега мога да кажа "Да, чела съм я и не ми харесва". Здрач пък прочетох по още няколко причини, едната от тях е че обещах на приятелка, на чието мнение държа, а тя е страхотна фенка, втората - защото пиша в темата за Здрач в този форум и, въпреки че там всички знаят, че аз съм анти-елемента, мисля, че е редно поне да се запозная с това, на което съм "анти", а също и защото това е хит в момента и мисля че има защо да се прочете, въпреки че писателката сама по себе си е бездарна. Simple Smile

# 200
В "Здрач", още в първата книга човек се сблъсква с лесно четиво, изградено почти изцяло на базата на някакви повърхностни диалози, но интересното идва от целия замисъл на книгата. Някъде в цялата поредица се обясни и че начинът на говорене на Едуард идва от друго време, все пак той е на над 100 години.  Laughing
В книгата има толкова противоречиви линии - любовна история, смесване на два свята - на вампирите и на хората, намиране начин да съществуват без вампирите да заплашват хората, въпреки поривите си. А после се появи и трети свят - този на вълците. След тази книга прочетох още доста, но още ме държи емоцията. Лятото изядох книгите на един дъх, въпреки че не съм тийнейджър, каквато мания се води поредицата!!!
Не мога да кажа, че в случая има авторска некадърност, защото тази жена накара точно тийнеджърите да четат, а това не е лесно в днешно време. Вярно четат само за вампири, но... четат. Някой ден може да им попадне и книга с друга тематика, която пък случайно да им хареса.
Аз лично не обичам да оставям книги недочетени и много рядко го правя, но понякога просто не се получава... Ще взема да отворя тема по въпроса, че тук станах много многословна.     

# 201
  • UK
Има си цяла фен тема в Кино и телевизия за Здрач, мисля, че няма нужда от друга, там все пак се обсъждат и книгите... Когато не се обсъждат Патинсън.

Не бих казала, че точно Майер е накарала тийнейджърите да четат, какво да кажем за Роулинг, в такъв случай, а тя е гениална?

# 202
МГМ, знаеш ли, изтрих в това, което написах по-горе изречението - "Разбрах от МГМ, че има специална тема за "Здрач" и тук твърде много говорих за поредицата", но после реших, че нямам за какво да се извинявам на половината хора в този форум, които смятат, че имат повече право и знаят повече от останалите тук. Сега мога само да се  Laughing , на това, че съм предвидила какво точно ще репликираш. Радвам се, че се оказах права.
Между обсъждането на поредицата "Здрач" съм казала тук - таме и нещо друго, но явно то не ти е направило впечатление. Бутай. Смятам, че Майер е накарала тийнеджърите да четат, защото сега Вампир - манията е налице. Съдя от форуми и реакциите на децата на колежките. 
Съжалявам, че нищо не съм чела от Роулинг.  Embarassed . Обещавам, че в най-скоро време ще поправя това. Веднага отивам да се информирам и да се насоча как да поправя този си пропуск. Радвам се, че тази комуникация ме предизвиква да прочета нещо конкретно, което явно се харесва. Чувала съм за "Хари Потър" разбира се. Харесвам филмите. Ще се пробвам и с книгите.  newsm10   

# 203
  • UK
Филмите Хари Потър не струват, прочети книгите ако имаш време, заслужава си.

Иначе за пръв път те срещам из форума, но явно нещо лично съм ти направила, та ми скачаш да ме лаеш, недей. Изказвам си мнението, както ти изказваш своето. Не видях да съм цитирала някого с положителен пост за Здрач и да съм написала "Глупости, много си тъп/а, Здрач е ужасна книга", напротив, през цялото време изказвам, както вече споменах, личното си мнение и нищо повече. Ако ще оспорваш него, давай, но не виждам как би могла. Иначер ти си имаш своето и това, разбира се, е прекрасно, но и аз имам това право. По никакъв начин не съм имала предвид, че знам повече от теб или някой друг, ти явно си решила да не ме харесваш и да ми опонираш, много мило, но, пак казвам, недей.

# 204
 Laughing , МГМ,  , напротив, харесвам те. Имам какво да науча от теб, а аз харесвам такива хора. Разбира се, че всеки има право на мнение и уважавам твоето.
Тук често има хора, които все казват къде трябва да пишеш това и къде да обсъждаш онова и за това реагирах остро, за което, ако съм те засегнала, моля да ме извиниш. Не твърдя, че си от тези хора. Просто така ми тръгна мисълта.
Най-позитивното от всичко това е, че в най-скоро време ще се захвана да прочета "Хари Потър". Всъщност това е и желания резултат от това да се въртя в подфорум "Литературен клуб".

# 205
  • UK
Не съм имала предвид да ти казвам къде да пишеш, съжалявам ако така си го приела, просто го отбелязах с идеята, че има вече огромна многотомна така да се каже тема за това, за която вероятно не всеки форумец знае, та да се ориентира към нея, ако се интересува от Здрач. Там с радост приемат нови попълнения, особено ако са склонни да се присъединят към една от двете групировки. Simple Smile С това не искам да кажа, че ти си, говоря по принцип. Simple Smile Ако аз спомена че ме интересува нещо и ти знаеш че тук някъде има тема за това, за която аз не знам, разчитам да ми го кажеш. Wink

# 206
Ок. Всичко е точно. Лягам си спокойна.

# 207
  • София
1. "Отива една жена при лекаря" - Рей Клуун - подейства ми като шамар, изчетох я на един дъх, треперех от възмущение, плаках много, намирам я за най-добрата съвременна книга, която напоследък ми е попадала.
2. "Без нея" - Рей Клуун - след първата тази не ми се стори толкова знаменателна, но я прочетох също така бързо и остави следа...
3. "След месец, след година" - Франсоаз Саган
4. "Усмивка почти" - Франсоаз Саган
5. "Пътуване обратно към живота" - Ланс Армстронг - препоръчвам я на всеки, изключителна книга за живота на един изключителен състезател и човек, за борбата му с рака, опостушителна битка, преодоляна след като вероятността да живее е била едва 3%...след победата над рака 7-те му титли в Тур Дьо Франс изглеждат като детска игра, защото чувстваш, че нищо не може да спре този човек...написана много интересно, за мен една задължителна за всеки човек книга, в която можем да намерим много сила, мъдрост и кураж...

# 208
  • София
На Борислава искам да кажа, че стихотворението отдолу е страхотно. В компания съм и веднага вдигнах любимия да го прочете, но не забравих и най-добрата си приятелка. Страхотно е ...  Two Hearts
Страхотно е,само че не знам кой е автора.

# 209
"Изнудването" на Джон Гришам
"Хиляди сияйни слънца" на Халед Хюсейни
"Цар плъх", "Тай пан" и "Шогун" на Джейм Клавел

Препоръчвам ги всичките  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт