Последните пет книги, които прочетох

• 88 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Стара Загора
Мечът на истината от края на август чета, на 9 книга съм в момента.
За Песен за огън и лед  - искаше ми се и 5 книга да е излязла.
Ще започвам пак Историкът, преди 3 г не ме грабна, ама така и така е в библиотеката, а втори човек ми я похвали скоро.

# 61
Имам чувството, че тоя "Пармския манастир" стана изведнъж толкова актуален заради вманиачеността на Амели Нотомб към него.
На вас откъде ви хрумна да прочетете точно тази книга на Стендал?

# 62
Аз пък реших да не си я взимам точно "Пармския манастир", защото бях сигурна, че трудно ще ми върви  Peace

# 63
  • София
"Голият обяд" - Бъроуз
"Оптимистична теория за българския народ" - Хаджийски
"Търновската царица" - Е. Станев
"Демон" - Лермонтов
"Бел ами" - Мопасан

# 64

Много добра новела. Обожавам Мопасан и разказите му, дори лудостта на някои от произведенията му е впечатляваща.

# 65
  • София
Единственото, по което може да се разпознае, че не е писана за съвремието са споменатите превозни средства.

# 66
Да си кажа  честно на мен относно "Пармския манастир" нищо не ми е повлияло да стане актуален. Включиха го в поредицата "ХІХ век" на в. "Труд" и така се оказа поредната книга попаднала в ръцете ми последния месец, след "Дракула" и "Дамата с камелиите", които са от същата поредица. Най-вероятно следващата книга, която ще прочета е тази, която ще купя в седмицата, в която ще свърша "Пармския манастир" или някоя от поредицата, която имам...
Не знаех коя е Амели Нотомб, но се информирах - тя е написала една от книгите, които искам да прочета някой ден "Изумление и трепет". За тази книга прочетох тук в нета!!!

# 67
Амели Нотомб е върла фенка на "Пармския манастир". Чела я е 36 пъти или нещо такова, и в някои книги прави препратки към нея.
Аз обаче само заради нея няма да я чета, заради в-к "Труд" също Mr. Green

# 68
Ау, къде я намери? Да не би да е преиздадена скоро? Защото аз я търся от доста време, но не мога да намеря старото издание.

# 69
Ау, къде я намери? Да не би да е преиздадена скоро? Защото аз я търся от доста време, но не мога да намеря старото издание.
Да, има ново издание. Видях го на Славейков.

# 70
Реших да си направя списък на това, което трябва да прочета, виждайки споменатато във форума. От първата му страница успях само да направя изводи за автори, отколкото за конкретни книги. Ето какво се получи...
Стивън Кинг като цяло, тъй като е голям пропуск в четенето ми, но и не знам дали ще мога да го чета. Малко съм си стресната по природа. От него съм чела само „Зеления път”, повлияна от филма. Това бяха може би първите филм и книга, при които се замислих кое харесвам повече, като в никакъв случай не искам да кажа, че книгата не беше хубава, но... и филма беше хубав. Може би трябва да избера по-леките му книги, не примерно „То”, доколкото съм чувала.
Искам да прочета още книги на Харуки Мураками. Чела съм само – „На юг от границата, на запад от слънцето”, но си спомням, че много ми допадна ... Какво ще кажете? До тук във форума намерих от него – „Танцувай, танцувай, танцувай”, но без някакво изразено мнение.
Ще ми се да прочета нещо на Орхан Памук, въпреки че в този форум няма добри отзиви за него. Дали?...
Тази Амели Нотомб също много я споменавате.

# 71
Защо да няма добри отзиви за Орхан Памук във форума? Не мога да повярвам.

Относно Амели Нотомб..., бих казала, че след две нейни книги, които прочетох, най-много да се жертвам да прочета и онази с японския сюжет и с това да приключа, някак твърде много очаквах от нея. "Антихриста" например за мен са си чисти тийнейджърски откровения, става за четене, когато нямаш под ръка нещо, което наистина си заслужава.

# 72
  • София
buttinsky "онази с японския сюжет" на мен ми хареса. Не е литературен връх, но има за какво да се прочете.
Аз, пък се учудвам, че четири години след излизането и все още не мога да срещна тук човек прочел "Сянката на вятъра" на Зафон, а книгата определено е уникална и предизвика сензация в други страни. Вероятно по тази причина не превеждат и новите му книги, което е загуба за българската публика. Реклама ли не са направили, не знам.

# 73
За "Сянката на вятъра" скоро гледах линк в клюкарника. Но нищо чудно ти да си го дала. Звучи интригуващо анотацията. Добавям книгата в списъка с тези, които искам да прочета. Simple Smile

# 74
  • гр.София
buttinsky "онази с японския сюжет" на мен ми хареса. Не е литературен връх, но има за какво да се прочете.
Аз, пък се учудвам, че четири години след излизането и все още не мога да срещна тук човек прочел "Сянката на вятъра" на Зафон, а книгата определено е уникална и предизвика сензация в други страни. Вероятно по тази причина не превеждат и новите му книги, което е загуба за българската публика. Реклама ли не са направили, не знам.
В момента я чета, повлияна от твоя препоръка в една друга тема за книги. В самото начало съм, но звучи многообещаващо- харесва ми езикът и особената атмосфера на някаква витаеща загадка.

Общи условия

Активация на акаунт