Последните пет книги, които прочетох

• 88 080
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
А какво ще кажете за Стивън Хокинг?

# 46
Последната ,която прочетох "Търговеца",в момента чета "Искам всичко"

# 47
Дали е удобно да споделите и от къде си набавяте книгите /едва ли всички са нови от книжарница/?Напоследък по антикварните щандове е пълна скръб, та библиотеката май е основния вариант.

# 48
Срам не срам, ще призная, че често чета от нета.. Embarassed (www.chitanka) Чета по много би трябвало да работя само за да чета..

# 49
Чела съм от нета 1-2 книги, но ми се струва много трудно. Цял ден работя на РС и това вече ми идва в повече. Изпива ме. Друго си е да хванеш книжката в ръце.
Аз попаднах в къща, която има страшно богата библиотека, но и нашия ентусиазъм не секва. Купуваме доста. Лятото за почивката задължително. Разни поредици. Сега си попълваме липсите от "Златните книги на ХІХ век" от в. Труд, но не купувам всичко и не държа да са точно тези от реповете. Примерно за "Дамата с камелиите" трябваше да дам 10 лв. на репа, а в книжарницата беше 5 лв. Взех я от книжарницата. Важно е, че вече не липсва в библиотеката ни, нищо че не е еднаква с "Дракула", която също по книжарниците беше по-евтина, но количествата на всякъде бяха свършили.
Иначе, бих купувала и книги на старо, за да не чета от на РС, но там е по-труден избора.
Лек ден, че трябва да ставам да се оправям за работа...

# 50
Аз теглих от нета и четох от компютъра 4-5 книги на Паулу Коелю, иначе не бих си купила негова книга. Не е много удобно, но се свиква.
Сега чета от библиотеката - във варненската общинска библиотека абонамента е 6лв за 6 месеца. Правя си по за 6 месеца, тъй като лятото не чета и го прескачам, поднових си есента абонамента.
Книги не съм купувала от години, последно преди 4-5 години купувах, тогава бяха скъпи, сега гледам, че са още по- скъпи. В библиотеката има всичко, дори и тези, които се продават по реп-овете, същите поредици.

# 51
Подариха ми " Гордост и предразсъдъци " на Джейн Остин и я прочетох за n-ти път.
Също така наскоро препрочетох " Замъкът на шапкаря " на Кронин.
И две романчета на Софи Кинсела " Повелителката на метлата " и " Можеш ли да пазиш тайна ? ". Забавни книги.  Laughing

И аз се замислям за Стивън Кинг напоследък. След " Капан за сънища " нещо се бях уморила от него, но новата книга ми събужда любопитсвото. Та ще е или той или Дийн Кунц.

# 52
  • Пловдив
Много ме затруднихте. Доста трудно се сетих. Сигурно защото последната е доста трудна и я чета вече сигурно повече от месец.

Доброжелателните – Джонатан Лител
Сборът на дните – Исабел Алиенде
Кралство в края на пътя – Ян Гиу
Другата кралица – Филипа Грегъри
Мастиленият лабиринт – Людмила Филипова

Вчера видях, че има нова книга на Пат Конрой и следващата ще е тя. Иначе се бях настроила за "Музей на невинността" на Орхан Памук, но Пат Конрой ще го изпревари май-май.

# 53
Последните 5 са:
"Казвам се Салма", "Музей на страха", "Той, тя и другата", "Изкуството на съня" и "Реликвата" (нея я дочитам в момента - на последната глава съм).

# 54
5. Вероника решава да умре - Паулу Коелю - Натъжи ме, въпреки оптимистичния край.
4. Гордост и предрасъдъци - Джейн Остин - достави ми истинско удоволствие!
3. Бог да те поживи д-р Кеворкян и  Безотечественик на Кърт Вонегът - много ми хареса!
2.Луси Краун на Ъруин Шоу - също много ми хареса!
1. Ожени се за мен - Джон Ъпдайк - Супер е!

Да си призная - ползвам читателската карта на дъщеря ми и често взимам книги от библиотеката, по-рядко купувам.

# 55
Няма нищо срамно в това да вземаш книги от библиотека, че тя нали е за това.
Когато работех, общинската библиотека ми беше в голяма близост и имах годишен абонамент. Служителките ми се радваха много, защото се оказа, че съм една от най-младите им читателки #Crazy
Понякога купувам книги на старо, понякога ги вземам и давам на приятелки, но не мога да чета в нета.

# 56
И аз след дълго прекъсване се записах в Столична библиотека и съм много доволна. Купуването на книги си стана скъпо удоволствие, особено като купиш 10 и ги прочетеш и установиш ,че само за една от тях си е заслужавало да си дадеш парите. А после идва проблема и къде да ги съхраняваш.  Купувам често и  от кашоните. Там поне даваш 2- 3 лв. и ,ако книгата не ми хареса е по- лесно да ги прежалиш. А и заглавията са стари и купувам заглавие, което съм изпуснала и имам обикновено някаква информация за книгата. При новите ми е по-трудно да се ориентирам . А и мястото в къщи си е проблем и  смятам, че трябва да запазвам книги, които много са ме впечатлили и въздействали. Така, че да живеят библиотеките. Последните 5 ,които прочетох са оттам:
 1.Изумление и трепет - благодарих на съдбата, че не съм японка.
  2.Леля Хулия и Писачът
  3.Майките- за съжаление истинна и много въздействаща книга .
  4.Артър и Джордж- най-интересно ми бе, че е по-действителен случай. Нищо незнаех досега за живота на Артър Конан Дойл, а ми бе любим писател в юношеството.
   5.Вероника решава да умре- дочитам я. Втора книга на Коелю, която чета. Уж била най-добрата според някои, но не я намирам за нещо особено.
 Не са лоши и 5-те книги, но не държа нито една от тях да имам в личната си библиотека.

# 57
Равносметката при мен:

„Да преследваш пръстен с диамант” - Лорън Уайзбъргър – Приятна, особено ако харесвате „Сексът и гардът”
„За любовта и сянката” - Исабел Алиенде – Вълнуваща и силна
„Тайната” - Ронда Бърн – Далеч от нивото на филма, поне за мен
Тетралогията „Здрач” - Стeфaни Maйър – Не знам защо, но имах усещането, че чета модерна версия на „Гордост и предразсъдъци”
„Дневниците на Вампира 1: Пробуждането” - Л. Дж. Смит – взех я единствено като продължение на „Здрач” манията; определено не я препоръчвам....

Следваща спирка: "Вино от глухарчета"...

# 58
Ананас, заинтригува ме с "Изумление и трепет". Много обичам книги за Япония и Китай.
Също и "Майките", с две думи си казала много и също ме заинтригува. Трябва да видя за какво става въпрос  Rolling Eyes
Уж имам самочувствието, че чета много, а повечето книги тук даже не съм ги чувала.
Трябва да започна да си правя списък с книги, които да прочета. За това е хубаво, като чета какво ви е направило впечатление.
Моя "Пармски манастир" на СТендал към 150 страница се пораздвижи...

# 59
На Халед Хосейни прочетох на един дъх "Хиляда сияйни слънца" и "Ловецът на хвърчила", по съвет на момичетата от една съседна тема.  Харесаха ми много.

Общи условия

Активация на акаунт