Последните пет книги, които прочетох

• 88 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Grinning - Азаф, хей, тези които сте по-отдавна по форумите малко се издразвате от новаците.
Ще си задържа списъка на личния компютър и няма да занимавам повече народа.
Просто се опитвам да поддържам разговор, докато чета "Пармския манастир", което за мое най-голямо съжаление ще ми отнеме време. Книгата не ми харесва особено, но няма и да я зарежа...
Сега ще отивам на работа. Лек ден на всички!!!

Hug
Не се дразня, просто темата ти ми е приятна - изобщо, чета подробно всички теми за книги, защото обожавам да чета книги. Така с повече теми просто се разпокъсва вниманието, не друго. Peace
Относно списъка на компютъра - аз съм си отворила един уиндоуски файл и в него си записвам всички споменати в темите автори и книги; после отварям сайта на някоя онлайн книжарница и чета резюметата + отзивите. Редуцирам си списъка до това, което на мен би ми харесало, за да не се водя от чуждите мнения /писах вече, че имам по-особен вкус към книги, които не допадат на масовия читател, но пък и с удоволствие чета разни популярни книжлета/. Накрая отивам в любимата ми книжарница /продавачът там вече ми е почти приятел, защото имаме еднакъв вкус за книги и обменяме опит/ - връчвам му редуцирания списък и го оставям той да ми подбере 4-5 книжки /стигат ми за 1-2 месеца/ и после пак карам по списъка /буквално съм го превърнала в някакво хоби и интересна игра/. Пробвай така, ако искаш.

# 91
  • София, център
Лисици в лозето
Дай ми смокинов лист
Музей на невинността
Идиот
Престъпление и наказание - дочитам.

# 92
  • София
Уф, как ме дразните с тия хубави книги Crossing Arms Не ми остава време, а искам да чета, да чета, да чета, ей така цял ден под одеалцето да си седя и да си чета Hug В някой друг живот Sad

# 93
belinda, сигурно са ти малки дечицата още. Аз също не можех да чета, докато моите бяха малки, защото все имах работа или бях изморена. Повярвай, че този период ще премине, като поотраснат още малко , ще имаш време да си четеш на воля !  Hug Simple Smile

# 94
Азаф, добър начин си си намерила. Аз съм все по списъчетата.  newsm78 newsm78 Все искам да допълвам дупките в четенето си и все се оказва, че има още и още ...
Ясно ми е, че мненията на всички хора са си техни мнения и не се влияя много, но като някой е казал някоя хубава дума за някоя книга ми става любопитно... Тази година обаче се сблъсках с няколко книги, за които има страхотни отзиви, а аз се измъчих с тях - "1984" - прочетох я, но с такава мъка, че няма и накъде повече. Мисля, че от нея ми харесаха някакви 30-40 страници, в които се появи капчица светлина. После попаднах на "Мадам Бовари" - ле-ле, мале, не искам друго такова четиво, "Параграф 22", хората толкова я хвалят, а аз дерзах до 80 страница и се отказах, голяма шизофрения, голямо нещо, "Мръсна хаванска трилогия" - много разхвърляна и също се отказах, макар че дори и в този форум едно момиче, каза, че накрая се оформяла цялата картинка от частите и може би някой ден пак ще се захвана в по-подходящо настроение. Сигурна съм, че с тези мои изявления ще скандализирам много хора, но явно за всяка книга си има време и хора  Embarassed   
Аз чета главно вечер преди да легна, но и във всяка свободна и открадната минута... Понякога вечер, като легна имам толкова мерак да чета, а нямам никакви сили, че чак забравям в последните страници за какво става въпрос. 
Белинда, радвай се на малките, сигурна съм, че ако обичаш да четеш, рано или късно ще им дойде времето и на книгите. Има време за всичко...

# 95
Хей, темичката заби
Какво четете сега и какво прочетохте преди това.
Аз дерзая с "Пармския манастир" на Стендал. Дълго ще цикля тук... - големи интриги, голямо лицемерие ..., голяма книга /като страници имам в предвид - 490/ Като не върви четенето, все гледаш страниците. Да не говорим, че е в Том, който съдържа и "Манастирски хроники". Предимно, като се хвана да чета нещо го прочитам цялото, та сигурно и с тях ще се преборя.
С носталгия се сещам за предните четири книги, които прочетох
"Дамата с камелиите" на Дюма син - тъжна история за невъзможната любов
"Дракула" Стокър - на мен ми се стори приказка. Очаквах да се стресна, но не стана.
"Не пипай тази книга" - е аз я пипнах. Доста впечатляващо за хора, които не са се задълбавали и интересували от нещата, които са хванати от тук и от там и са вкарани в книгата.
"Роклички и чантички" - книжка прикрепена към списание от реп. Нямах избор на морето и я взех. Не беше лоша. Комерс четиво.

# 96
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Хайде и аз да се включа!

В момента съм на вълна Тери Пратчет:

1. Шовинист
2. Маскарад
3. Чудовищна команда
4. Крадец на време
5. Подвижни образи
 Grinning

# 97
Аз съм много загубена, чета две книжки и на двете зациклих...Едната е "18% сиво", чета я, защото я е писал на братовчед на мъжа ми, но много грубичка ми се видя. Другата е "..галактическия стопаджия", не цитирам точно, че не ми е пред очите книгата. Обичам фантастика и фентъзи, но тази не ми допада особено. Третата книга, която не довърших (винаги чета от корица до корица-а е изскочило нещо интересно) е "Параграф 22".

# 98
  • Казанлък of all places
Ели, ако ще четеш Карабашлиев и "18% сиво" ти идва тежка, вземи си "Кратка история на самолета'. Същия стил  - съвсем друго настроение!

# 99
angelina.bgk , ще прочета и нея, но все пак ще се напъна да прочета и 18%, ако не за друго-поне заради фамилията  Laughing И аз съм Карабашлиева  bowuu Joy

# 100
Eee, elica676 - как е възможно някой да не харесва Стопаджия-та?! Не разбирам...

И, за да не съм съвсем спам... Последно прегледах Бюджолдската поредица за Споделящи ножове - бозица, ама госпожата има приятен стил. Започнала съм Off Armagedon Reef на David Weber и съм приготвила Хрътките от Малазанската поредица.

# 101
Eee, elica676 - как е възможно някой да не харесва Стопаджия-та?! Не разбирам...

И, за да не съм съвсем спам... Последно прегледах Бюджолдската поредица за Споделящи ножове - бозица, ама госпожата има приятен стил. Започнала съм Off Armagedon Reef на David Weber и съм приготвила Хрътките от Малазанската поредица.

Ми на-запъва ме като презряла круша  Grinning Пък аз Бюджолд много си я уважавам, макар че с друга поредица-за Воркосиган. Чакам да си допише още нещо от нея  Grinning

# 102
1 Мисли наедро и сритвай за*ници на Доналд Тръмп и Бил Занкър
2 Какво да сготвим за Коледа на Марта Деи
3 Утре ме няма на Лий Чайлд
4 Загубения символ на Дан Браун
5 Гробищна смяна на Нийл Гейман
 Whistling

# 103
  • София
оо Джилиан, не си споделила, че харесваш Малазана
любимата ми поредица Peace
За Ножовете на Бюджолд съм съгласна напълно - стана ми скучна и я оставих

# 104
Малазанската и на мен ми допада, макар че предпочитам Фийст и точно днес си закупих двете излезли томчета на Войната на мрачния

Общи условия

Активация на акаунт