Последните пет книги, които прочетох

• 88 089
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
1. Преди време бях започнала "Госпожица Смила и нейното усещане за сняг", но в топлото време и до басейна не ми вървеше, та пак я започнах.
2. Довършвам и "Маршрут 666" - втората част на "Реликвата", за която писах предния път.
3. Приключих с "Хилди сияйни слънца" - глътнах я точно за 2 нощи - много интересно написана, като приказка.
4. и 5. Миналата седмица, понеже съм отпуска, имах повече време да чета и изчетох "Синята зона" и "Без пощада" - криминални трилъри.

# 106
  • при Arctic Monkeys
последните 3:
Карбовски - Българският апокалипсис, Пушкин - Повести на Белкин - първата му издадена книга и Толстой - сборник с разкази.

# 107
  • Бургас
Здравейте, приемате ли ме само с три книги - чета Сатанински строфи на Саламан Рушди от няколко месеца (с прекъсвания). Предстои ми отпуска и ще следя темата, за идеи за четива. Peace
Преди това - чик лит - Модни битки на Карин Ямполски (лятото на плажа).
Господарката на Мандърлей от Дафни дю Морие (авторката на разказа Птиците).

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 20:51 от catwalk

# 108
  • някъде под слънцето...
Аз чета предимно автобиографии на футболисти и чат пат нещо актуално, например Хорхе Букай напоследък, за да съм в крак с манекенките и готините пички.  Peace

Милех, че манекенките си падат по Пауло Куелю, но знам ли, може да ми е стара информацията  newsm78

Да, доста си изостанала. Тези, които си падаха по Куелю вече са с по две деца и два развода.  Peace

В такъв случай веднага ще си взема Хорхе Букай, за да съм в крак, все пак... newsm03
Вие се Шегувате(Марадона не се учудвам че си падаШ по Хорхе Букай, нали сте сънародници и почти градски Wink) ,  но Jorge Bucay  има и доста добри неЩа....
не знаех че е популярен в България,
негови неЩа, които са ми харесали са
Cuenta conmigo
Déjame que te cuente
Cuentos para pensar
20 pasos hacia adelante
не ми допадна
El mito de la diosa fortuna

купувала съм си и  списанието му  Mente sana има доста интересни неЩа...

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 23:39 от sl

# 109
 Аз чета много интересна книга - "Пенелопеида" на Севда Костова. Историята на Одисей и Пенелопа описана чрез преживяваното и изчувствано от Пенелопа. Книгата е увлекателно написана,  за различната природа и проявление на мъжката и женска любов и вярност. Досега не я познавах тази авторка и я препоръчвам. Ще потърся и други книги от нея. Преди това четох "Престолът на русалката"- насилих се, за да я завърша. След нея бе "Странна случка с куче през нощта". Тя много ми хареса.

# 110
- "мавзолей", не съм много очарована;
- "пътешественикът във времето и неговата жена", с голяма мъка я изчетох;
- "фън шуй за душите";
- "социалната интелигентност" - хареса ми;
- вчера почнах в самолета на гришам  - "братята", още нямам мнение, че заспах съвсем в началото.

# 111
Личностно усъвършенстване за интелигентни хора от Стив Павлина
СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ
Линк към електронния вариант на книгата

http://www.bookbg.net/steve-pavlina-online-book

# 112
  • Варна
Последно четох:

"Заедно" на Анна Гавалда - много приятна книга, в която няколко "смотаняци" си помагат взаимно в трудните моменти и заживяват щастливо, както се казва

"Къпиново вино" на Джоан Харис - не лоша история, с малко неочакван и невероятен край; вече ми писна от магията, дето се споменава на всеки втори ред във всяка нейна книга. Много е далеч от нивото на "Шоколад"

"Фрайди" на Робърт Хайнлайн - не съм погледнала на каква възраст е писал тая книга, ама е типичното залитане на автор на презряла възраст към секса винаги, навсякъде и постоянно. Никаква смислена идея, дори не е и забавна. Не я дочетох.

"12 мита в българската история"
на Божидар Димитров - стори ми се интересна, ама в един момент ми стана много захаросана. Може би защото я четях паралелно с "Български хроники" на Стефан Цанев, който пък с радостен цинизъм описва всички измами, предателства, жестокости и извергски постъпки в националната ни история. Надявам се истината да е някъде по средата, защото не виждам българите нито като ангели с пухкави крилца, нито като прогизнали от катран дяволи.

# 113
оо Джилиан, не си споделила, че харесваш Малазана
любимата ми поредица Peace

Ауу, браво... добър вкус.
В тази връзка, чете ли Хрониките на Черният отряд? Ако не - препоръчвам. Последната издадена ми е следваща в списъка.

# 114
  • София
оо Джилиан, не си споделила, че харесваш Малазана
любимата ми поредица Peace

Ауу, браво... добър вкус.
В тази връзка, чете ли Хрониките на Черният отряд? Ако не - препоръчвам. Последната издадена ми е следваща в списъка.

Ц, започнала съм Песен за огън и лед за втори път, защото ще правят филм и да си припомня. Но ще ги имам в предвид Хрониките. Peace

# 115
"Захир" - Паулу Коелю
"Алхимикът" - Паулу Коелю
"Декамерон" - Джовани Бокачо
"Любов по време на холера" - Габриел Гарсия Маркес
"Сенки в рая" - Ерих Мария Ремарк
"Големите надежди" - Чарлз Дикенс ( довършвам я в момента )
"Дамата в бяло" - Уилки Колинс ( ще бъде следващата )

# 116
  • Варна
Ле-ле, само препрочитам напоследък:
''Аз, Клавдий", Грейвс
"Шестото клеймо", Браун
"Римски разкази" ( и новите), Моравия
"Онова нещо", Моравия
(личи ли ми, че ще ходя в Рим?)
И междувременно:
"Обикновена история", Гончаров
"Сиянието", Кинг (гледах филма и препрочетох)

# 117
ДОБРО УТРО!!!  bouquet
Само да ви кажа къде се регистрирах и понеже съм статистик по природа, не по професия -  Laughing, ми хареса много откритието. Няма много подробности, но има възможност за коментари. Има възможност да се обогатява от всеки желаещ!!! Ако имате време и желание вижте!!!  Има много книги на куп!!!
Аз още чета "Пармския манастир". Боря последните 100 страници и нямам нови пет последно прочетени книги  Embarassed
УСПЕШЕН ДЕН!!!
Бягам, че пак се унесох, а съм мотлива и ще закъснея

http://book-log.net/
Ако за някой информацията е стара, извинявам се!!!

# 118
Четвъртата власт - Джефри Арчър - сега я чета
Аферата Ван Гог - Джефри Арчър
Жонгльорът - Морис Уест
Агентът - Даниъл силва
Български Хроники І; ІІ; ІІІ - Стефан Цанев - интересна ретроспекция на историята на България

# 119
5. "Не пипай тази книга" на Ян ван Хелзинг
4. "Дракула" - Брам Стокър
3. "Дамата с камелиите" - Дюма Син
2. "Пармския манастир" на Стендал - прочетох го най-после.
1. "Италиански хроники" на Стендал - оставам на вълна Стендал, защото "Пармския манастир" е в един том с тези хроники. Поне ще се пробвам де. Ако нещо ми се опънат ще ги зарежа. Така съм си обещала, въпреки че рядко го правя.

Общи условия

Активация на акаунт