Последните пет книги, които прочетох

• 88 648
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз от фентазитата много обичам книгите за Шанара на Тери Букс.
http://chitanka.info/lib/author/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D0%91% … D1%83%D0%BA%D1%81 като всъщност съм чела само четирилогията наследниците на шанара...трябва и другите да ги прочета Simple Smile
А от новите тази ми се стори много интереснаhttp://www.book.store.bg/p48912/pyrviat-zakon-kniga-1-glasyt-na-ostrieto-dzho-abyrkrombi.html като сега ще излиза скоро втората част...

А сега покрай един нов сериал, който ще почва по HBO  прочетох страхотни отзиви и за Песен за огън и лед...

А за "Аз вещицата" - ще чакам после да споделиш Simple Smile

# 616
Аз си свалих също тези книги за Шанара.Но нищо още не съм чела.Все други неща ми привличаха вниманието до сега.И тази за "Песен за огън и лед" съм я свалила,но пак същото като с горната.Днес на книжната борса направо се чудех какво да си взема  Laughing,все интересни неща имаше. Laughing
За "Аз вещицата" ...няма проблем ще споделя с удоволствие. Grinning Хубаво е да има с кого да си говориш за хубави книги.
 Grinning

# 617
не, това са 4-те книги в едно томче... не знам защо петата не е включена... първата е само "Магьосникът от Землемория". Но аз я имам от едно време издавана от Библиотека галактика Simple Smile в такъв вид, едно малко книжленце е http://chitanka.info/lib/text/874-magxosnikyt_ot_zemlemorija

Angel_Dust, много благодаря  Hug

# 618
  • край морето
"Пространство на варинати" В. Зеланд 9/10
"Самотата на простите числа" П. Джордано 5/10
"Единайсет минути" П. Коелю 10/10
"Вера Кочовска" Л. Серафимова 6/10
"Свръх сетивните деца" С. Браун 6/10

# 619
# 620
# 621
  • Ямбол
   "За мишките и хората", Джон Стайнбек

"Дневникът на един убиец" - Мери Хигинс Кларк

"Набелязана мишена" - Марлис Мелтън

"Тъмната половина" - Стивън Кинг

"Под прикритие" - Харлан Коубън

# 622
Зимата на нашето недоволство от Джон Стайнбек, - прекрасно четиво. Много се радвам, че се потопих отново в свят създаден от този автор. Отново много прибежки до Библията и много разсъждаващи хора, всеки по своя си начин...
Още много съм планирала да чета от него, включително и прочетената от Лиляна "За мишките и хората". Оказа се, че в библиотеката си имаме много томове, които съдържат доста негови произведения.
b]Безсмъртните: Тъмен пламък от Алисън Ноел[/b] - Последните две части от тази поредица, трябва да ги спомена и в една друга тема. Няма такава мъка... Хубаво, че беше последната. Признавам - правех големи прескоци.
Истинската сила на водата от Масару Емото - много интересни изследвания за водата, нейните свойства на различни места от планетата, влиянието на емоциите върху нея...
Академия за вампири - Последна саможертва от Ришел Мийд - с това основната част на тази поредица свърши. Тя е по-добра от гореспоменатата, но се радвам, че приключи. Останалите части щели да бъдат за второстепенните герои сега. Има интересни персонажи, за които сигурно ще й се получи на Мийд. Ще видим дали моята тийн - приятелка ще иска да им обърне внимание   Wink
Петата планина от Паулу Коелю - приключих книгата късно на Разпети петък - в точното време ми дойде книжката. Много ми хареса. Четях я с молив в ръката... разбира се  Hug

newsm78 Шарена палитра от книги, а - от класика Стайнбек през вампири и безсмъртни, тук - таме малко вода и свети Илия... чУУУУдесно  Laughing

# 623
  • на североизток от Рая
  Ето и моите последни пет книги:

"Норвежка гора"  Харуки Мураками

"На юг от границата, на запад от слънцето" Харуки Мураками

"Гроздовете на гнева" Джон Стайнбек

"Към един незнаен бог" Джон Стайнбек

"Тортила Флет" Джон Стайнбек

Ще започна "Безпътният автобус", после "Зимата на нашето недоволство" - от Стайнбек.
 Личи си, че ми е любим автор. Кара ме да мисля, да изживявам дни наред прочетеното. Рисува многоликата човешка душа. Така описва характерите, че все едно реално ме запознава с героите. Страхотен автор! Peace

# 624
Ще започна "Безпътният автобус", после "Зимата на нашето недоволство" - от Стайнбек.
 Личи си, че ми е любим автор. Кара ме да мисля, да изживявам дни наред прочетеното. Рисува многоликата човешка душа. Така описва характерите, че все едно реално ме запознава с героите. Страхотен автор! Peace
Peace Заставам изцяло зад думите ти..., с моя скромен опит от две книги "На изток от рая" и "Зимата на нашето недоволство", но смятам да наваксвам...

# 625
  • на североизток от Рая
Peace Заставам изцяло зад думите ти..., с моя скромен опит от две книги "На изток от рая" и "Зимата на нашето недоволство", но смятам да наваксвам...

Hug  Отдавна усещам, че сме от една порода. "На изток от рая" ми е любимата книга. Скоро пак е препрочитах. И "Улица Консервна" не съм повтаряла скоро. Но и това ще стане.

"На изток от рая" и на мен ми е най-любимата книга от всички прочетени . Отново съвпадение, Гери.

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 09:12 от neli mar4

# 626
  Hug  Отдавна усещам, че сме от една порода. "На изток от рая" ми е любимата книга. Скоро пак е препрочитах. И "Улица Консервна" не съм повтаряла скоро. Но и това ще стане.
Laughing Laughing Laughing Laughing И на мен ми е любима "На изток от рая", но не от Стайнбек, а любима книга изобщо... Когато започна да препрочитам книги, тя ще е първата!!!  Hug Hug

# 627
"Вещицата от Портобело" П. Коелю
"Вероника решава да умре " П. Коелю
"С дъх на канела" Н. Спаркс
"Тетрадката" Н. Спаркс
"Всичко е език" Ф. Долто

# 628
  • София - Рим и обратно
"Преди да умра" на Джени Даунам - дълбоко ме потресе, все още не мога да мисля за нищо друго. Накара ме да се замисля колко много обичам децата си, как се моля всички да сме здрави и да се радваме на факта, че сме заедно и ме накара да престана да се терзая и да им крещя за маловажни неща...

"Особености на руския хумор" - разкази на руски класици и не толкова известни съвременни руски автори. Някои са наистина блестящи и нестандартни и ме разсмиваха до сълзи.

"Процесът" на Франц Кафка - първият път, когато я четох като ученичка ме грабна много повече, явно остарявам и нямам търпение да чета трудни книги.

"Чужденецът" на Албер Камю- невероятна, брилянтна, всепоглъщаща, макар и кратка. С малко думи - цялата истина за чуждите на обществото и разрива между това общество и невлезлите в калъпа му.

"Дейвид Копърфийлд" на Дикенс - колкото пъти я препрочитам тая книга /почнала съм от дете/, толкова пъти рева като магаре Sad

Присъединявам се към феновете на "На изток от рая".

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 10:50 от 'Кафе с мед'

# 629

И аз съм в клуба "Стайнбек". Wink  Само споменаването на името му ме кара да затворя очи и да си спомня богатия му свят. Не мога да определя коя книга ми е любима - може би "Гроздовете на гнева".

А последните пет книги
- "Пощальонът на Неруда" - Антонио Скармета
- "Хроника на една предизвестена смърт" - Маркес
- "Нощ в Лисабон" - Ремарк
- "Тялото ви говори" Деби Шапиро /не е художествена литература/
- "Ела в зелената долина" - Р. Пен Уорън

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 08:33 от svet65

Общи условия

Активация на акаунт