Тренировки в домашни условия-6

• 44 518
  • 714
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте Simple Smile
от къде мога да я изтегля тази каланетика на  Калан Пинкни.
Благодаря предварително  bouquet

Ето това е линка
http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=572596

# 346
Каланетиката ми прилича малко на пилатес,всъщност каква е разликата?

# 347
  • В сънния Люлин, прибулен...
Може ли да помоля някой да качи тази каланетика в докса  Praynig Praynig Praynig

# 348
ТОЗИ сайт обещава да е доста интересен

# 349
Мечта..каво да мисля за шпагата Laughing..шпагата си е шпагат Laughing

# 350
Вълк..когато правя две тренировки през деня....сутрин бягам извън града/няма значение какво е времето,ако вали..пак бягам/..а вечер във фитнеса карам вело,крос,бягам на пътека-което ми е по план
На първо место за мем като натоварване и когато се чувствам най- добре това е бягането в парка/извън града..и ако може бягам интервално..наблягам на спринтовете Peace
Кростренажора е по-добър вариант от велото относно цялостно стягане..но велото за мен е по-добър кардио уред що се отнася за топене на мазнини Peace
Бързото ходене се налага при хора с повече килограми и такива които никога не са тренирали
А каране на вело в парка...е за удоволствие..нищо повече..ако е кънтри крос..е друга работа Peace

# 351
да се отчета и за днес - каланетика

# 352

Кростренажора е по-добър вариант от велото относно цялостно стягане
Така се оказва в крайна сметка... Peace
Ама, Поци, като "те" гледам с тая цигара в уста, така засмукана жадно....  Rolling Eyes

# 353
Каланетиката ми прилича малко на пилатес,всъщност каква е разликата?

Основните разлики са, че  при пилатес се правят максимално 12 повторения от едно упражнение - при каланетиката са много повече. При пилатес се набляга на развиването на гъвкавостта на тялото. При пилатес голяма част от упражненията са многоставни - т.е. натоварват се повече мускулни групи едновременно. По този начин мускулите се развиват хармонично и няма опасност от мускулен дисбаланс /във фитнес тренировките това може да се получи, например мъжете да са с широки рамене и големи ръце, а в краката да са като житни бегачи/.
При пилатес има особено положение на стягане на корема, което се прави независимо от това, за кои мускулни групи се работи. За това и този мускул е много силен.

И при двете движенията са плавни и се набляга се на проблемните женски зони /бедра, ханш, корем/.
Имат доста общи неща. Можеш да ги редуваш или да избереш което ти харесва повече Simple Smile

# 354
  • в моя свят
krassym и на мен ми беше полезно това инфо   bouquet Така описан пилатеса изглежда супер и може би скоро ще го пробвам.Доколкото знам ти го правиш отдавна.Би ли препоръчала някое хубаво видео от торентите? И още един въпрос при пилатеса важно ли е дишането както при йогата? На каланетиката ми харесваше точно това,че дишането е свободно,а сега с йогата макар,че долу-горе свикнах да вдишвам и издишвам когато трябва понякога забравям.

# 355
Поци,да те питам за степера.Ако искаш да сваляш килца и да се стягаш степера ли е по добре или просто бяганаето навън newsm78.Вчера 25-30 мин степер,и усетих повече напрежение в коремната област(на мен точно там ми е проблема)
Иначе за бягането и аз съм така,дъжд ,вятър нищо не ме спира.Но с времето съм много ограничена #2gunfire,в повечето случай имам възможност да бягам вечер...но сега се стъмва рано..и си ме е страх.Затова като опция имам степера в къщи.

# 356
krassym и на мен ми беше полезно това инфо   bouquet Така описан пилатеса изглежда супер и може би скоро ще го пробвам.Доколкото знам ти го правиш отдавна.Би ли препоръчала някое хубаво видео от торентите? И още един въпрос при пилатеса важно ли е дишането както при йогата? На каланетиката ми харесваше точно това,че дишането е свободно,а сега с йогата макар,че долу-горе свикнах да вдишвам и издишвам когато трябва понякога забравям.

При пилатеса дишането е много важно. В началото е малко трудно да се направи, но това е важна част от тренировката /и то не само при пилатес/. Правилното дишане има отношение към нормалното осигуряване на кислород на мускулатурата и така тренировката е по-ефективна.

На моята страница ще публикувам всяка седмица по едно ново упражнение по пилатес. Това е първото: http://pilates-sport.com/?p=169 , а съвсемс коро ще покажа и второто.

От торентите като начало бих препоръчала този комплекс Pilates for dummies. Неудобното е, че е на части, но всички е обяснено много добре - какво трябва и какво не трябва да се прави и съответно упражненията са подбрани много добре. Препоръчвам го горещо. Ще дам линка към представянто на този филм, а в ляво ще излезнат останалите линкове: http://www.youtube.com/watch?v=Eb1oG2PiLqY

Опитай упражненията и ми кажи как се чувстваш докато ги правиш. Simple Smile

# 357
krassym, означава ли това и че книгата със същото заглавие Pilates for dummies е препоръчителна за пилатес упражненията? Като обяснения имам предвид.   bouquet

# 358
krassym, означава ли това и че книгата със същото заглавие Pilates for dummies е препоръчителна за пилатес упражненията? Като обяснения имам предвид.   bouquet

Не съм разглеждала книгата и не мога да кажа. Логично е, да са обяснени основните положения и техника на упражненията. Ако я видя, ще погледна съдържанието и тогава ще кажа със сигурност.
Ако става въпрос за обяснения за дишане, какви са принципите на пилатеса, основни познания за мускулните групи и т.н., бих препоръчала тази книга : http://www.scorpio.bg/index.php?page=shop.product_details&fl … mart&Itemid=1
Можеш да разгледаш съдържанието на книгата и въведението.
Има три нива на трудност, много хубави упражнения.
Но според, ако имаше снимки, а не рисунки на упражненията, щеше да е по-добре /и ако бяха повече/.

# 359
Здравейте , може ли някой да ми предостави линкове за упражненията на Denise Austin като изклучим тези в youtube i torrent.ru ( там нямам регистрация ) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт