Витамин Д

• 37 098
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да, вигантола е само вит. Д, а Деавита е Д и А

# 61
  • София
Благодаря за отговорите! И аз мисля, че са много 3х3. Ще се опитам да отида при ортопед - нали това им е специалност. А за изследванията, които се правят, ако все пак някой знае къде и как се казват ще ми е от полза

# 62
Давах първо Вигантол от първия месец по 1 капка,после увеличавахме дозата ,сега сме на 7 капки сутрин преди хранене,сменихме го с Деавит.

# 63
Не е ли много по 7-10 капки? newsm78На мен ми казаха,че най-високата доза е  3капки?Аз ли не съм информирана или.. Thinking

# 64
кви са тия 7-10 капки...дават се по 2 на дне профилактично...като в повечето случаи  е излишно...ние само със слънчеви бани на 11месеца фонтанелат и е почти затворена, ако и бях давала по препоръките на др одавна щеше да се е затворила...предозиранет ос вит Д може да е много по-опасно от недостига...който се среща много рядко...и всъщност не е опасен недостига, а не доброто усвояване на вит Д...но имате си лекари, слушайте ги... Peace

# 65
  • София
Давах Вигантол до 6 мес. на малката и го спрях, а беше зима. Фонтанелата на 10 мес. беше напълно затворена. Капки по 7-10 е страховито, освен ако не са по лекарско предписание, но не ми се вярва.

# 66
Малката много бързо расте,даже 1 месец пихме и калций ( на сироп). Водя я на 2 консултации, в поликлиниката по ЗК и в Торакс на частно. Двете лекарки са на едно мнение по този въпрос.

# 67
  • София
Мама на Александра, докторите казаха ли, че има някакъв проблем? Защото не мога да повярвам, че е превантивна мярка. И дъщеричката ми за един месец беше прибавила 7 см към дължината си, но не беше никакъв проблем при нас.

# 68
Отговора им беше "малко рахит" . Започна да и се поти главичката и беше изнервена,аз се чудех дали са зъбки или рахит (за изнервянето става дума). Сега ми казаха да ги намалим постепенно капките. Калция го пиехме 3 пъти по 3 мл после около 7 дни (до края на опаковката ) 1 път по 3 мл. и сега го спряхме.

# 69
Давах доста време, защото лекаря ме съветваше така.

# 70
  • На брега на морето
Лятно бебе беше та Витамин Д започнах да давам чак от края на  ноември до края на февруари по 1 капка на ден, все пак предозирането е много по-опасно, а и дори 10 мин навън и в облачно време са ок за набавянето на Витамин Д

# 71
Дава се по преценка на личната лекарка и зависи от това колко бързо се затваря фонтанелата.
Ето това е правилния отговор. Децата се раждат с различни по големина фонтанели, и те се затварят с различни темпове.
Всеки месец педиатърката мери фонтанелата на сина ми. Лятото ми каза да не му давам, защото повечето време сме навън, от началото на ноември давам пак по 1 капка на ден.

# 72
Започнах да давам на сина си, когато стана на 1 месец. Първоначално по 2 капки, а после минах на 1 капка. Не го давах редовно, а когато се сетя. И така до около 8-9 месец. После спрях, защото дойде лятото, а на 1 год. фонтанелата му беше затворена.

# 73
  • Razgrad
аз давам по 2-3 капки почти всеки ден(защото поняко забравям),но педито каза че фонтанелата е добре

# 74
Давам Вигантол по 2 капки на ден (обикновено преди храненето в 6ч) от октомври месец. На предишната консултация педиатърката спомена, че сигурно и февруари ще пие и после ще го спре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт