Отговори
В кое училище в София, детето можа да получи сериозна подготовка по немски език. Всъшност той учи немски език вече доста време и знае много неща, но ни се иска да продължи сериозно и в училище. Изчетох темата за училището към немското посолство, но имам известни притеснения, "Шилер" също е някаква алтернатива, но сигурно има и други варианти, за който не знам.
Очаквам Вашето мнение и препоръки.

# 1
Преди 2 години търсех немско училище и си бях харесала три - Веда, Ерих Кестнер и Увекид. Поне за мен бяха в този ред. Но дали и как са се променили сега нещата не зная. Съвета ми е да се довериш на нещо доказано и твърдо търси или частно или държавно училище. Изброените от теб хибриди Шилер и училището към немското посолство са ни риба, ни рак - тоест са взели негативите и на едната и на другата форма на обучение.
Късмет  Peace

# 2
Преди 2 години търсех немско училище и си бях харесала три - Веда, Ерих Кестнер и Увекид. Поне за мен бяха в този ред. Но дали и как са се променили сега нещата не зная. Съвета ми е да се довериш на нещо доказано и твърдо търси или частно или държавно училище. Изброените от теб хибриди Шилер и училището към немското посолство са ни риба, ни рак - тоест са взели негативите и на едната и на другата форма на обучение.
Късмет  Peace

Кой, училища са се доказали в обучението си по немски език?

# 3
Преди две години и пред мен седеше този въпрос, в крайна сметка детето не тръгна на училище в София, но мога да кажа, че се бях спряла на 73. и 20. училище. Имах служебно вземане-даване с "преподавателки" от "Веда" и "Ерих Кестнер" и заявявам смело, че детето ми знае повече немски от тях. За "Увекинд" нищо не мога да кажа, понеже за мене училище на майната си за повече пари, отколкото доста частни училища в Германия не влиза в сметките, ако ще и пилотски курсове да предлага.

# 4
Преди две години и пред мен седеше този въпрос, в крайна сметка детето не тръгна на училище в София, но мога да кажа, че се бях спряла на 73. и 20. училище.

Да това са училищата!  Peace

Колкото до частните такива - някои ми допаднаха, но само на ниво предварителни разговори с ръководствата им, нямам преки впечатления от нивото на езиковата подготовка, както и от нивото на преподаване на останалите предмети.

# 5
Категорично "Шилер" не е лошо решение - напротив - като компромис между цена и условия, дава най-доброто.
Някъде из форумите (май във форумите на Дир) има огромна тема - там се изказва и бивша учителка в "Шилер", в момента на писане преподаваща в частно немско училище и твърди, че няма разлика в нивото на знанията.
Предимството на частните училища са, разбира се, условията - броят ученици, класните стаи, подходящият обяд, луксозният транспорт... Всичко това, обаче, се заплаща.
В "Шилер" по настоящем таксата е 140 (сто и четиридесет) лева на месец - покрива обучението по немски - ежедневно по един час и половина (астрономически), времето с учителката, посветено на упражнения по основните предмети, както и учебниците (нещо си за "Hippo"). До обяд учат, както и в обикновените училища. После обядват - купоните са по 1.50 лева на ден, но храната не е особено вдъхновяваща, но и лоша не е - децата рядко я отказват. След това играят до към 14.00 часа - по време на обяда и играта ги контролират задължително - учителят по немски или основният учител. После класът се разделя на две групи - едните учат при учителя по немски, другите се упражняват с основния учител.
Ок. 15.30 ч. се прави голямо междучасие, както и сутринта и после групите се сменят. Редуването на групите се променя всеки ден, за да няма ощетени - ако днес сте били първо на немски, утре ще сте първо с основния учител.

За сега сме много доволни от резултатите, ама сме още 2-ри клас Wink
Домашни през седмицата не пишем, само в събота и неделя, но достойни - поне по две страници. И по немски, разбира се - поне една А4, но обикновено е за попълване.
Знам, че осигуряват транспорт срещу заплащане, но подробности не мога да дам.

# 6
  • София
Дъщеря ми е в първи клас В Немско училище София /в Немското посолство http://www.deutscheschule-sofia.com/   /. 
Учи се по немската програма. Всички предмети се изучават на немски. Учи се и български език, разбира се. Имат по пет часа сутрин, обяд и три часа след обяд. Учебните занятия са до 16 часа. Храната е добра, децата я харесват. Транспорт няма на този етап. Домашните си ги подготвят там, ако нещо остане се взима за у дома. Имат плуване в програмата, т.е задължително е.
Ако имаш допълнителни въпроси, питай.  bouquet

# 7
Изчетете и темата за Шилер тук, тя е също голяма, ще се ориентирате как е там.
Транспортът тази година е 95 в едната посока, 110 в двете. Купили са по-нови бусчета, че старите за нищо не ставаха, поне три пъти ходих да си взема детето миналата зима от закъсалия бус...
Системата е Хипо до 3-ти клас, сега в 4-ти е по друга, за догодина (ако останем там, че нещо сме се ориентирали към СМГ след 4-ти клас) не знам каква ще е, но догодина - в 5-ти клас вече няма да има занималня след обяд, както и транспорт, до 4-ти клас са тези екстри, поне засега.
Иначе за езика се учи, определено, детето говори нормално по дадена тема, добри са им учителите, а от началната учителка сме супер доволни, Иорданова, невероятно всеотдайна мила и работлива учителка, същевременно строга, но педагог, децата я обичат много и просто не мога да повярвам, че още има такива учители.
Но - спор няма, в посолството ще овладее много по-бързо а и по-добре езика, със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт