Споделете 128

• 26 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
чшшш....кво сте се вкиснали всичките бе?!....ей сега си хващам самолета и идвам да раздавам малки сахер тортички в кокетни дървени кутийки и вездесъщите бонбонки с Моцарт, па белким от шоколада живнете малко!

# 241
  • Майничка
Я, както сте завихрири, да изокам и аз: вчера се чух с наша позната, малкото й дете (първи клас) - болно от "свинския" грип, педиатърката изписала тамифлу, голямото (четвърти) - и то го пиело профилактично, педиатърката го изписала. Хората са доста зле материално, тамифлу-то не е евтино ... с две думи, ожали ми се. Педиатърката ни е много близка лична приятелка, познаваме я добре, няма никакъв материален интерес от аптеки и фармацевтични фирми т.н., дори не е личен лекар на децата, не е фен на драстични медикаменти, абе, зачудихме се как така е диагностицирала грипа и веднага е нашаткала тамифлу.
За куриоз, същата вечер срещаме въпросната педиатърка в супермаркета и шеговито я подбъзваме, че окото й е цяла медицинска лаборатория, щом от раз определя грипните щамове. Тя веднага се сети и каза: "За М. става дума, нали? Казах й малката да пие парацетамол и вит.С и да дава и на двамата повече плодове, ама тя просто си ЗНАЕШЕ, че щерка й има свински грип и си ИСКАШЕ рецепта за тамифлу. Опитах се да й обясня, че не е права и най-вече, че профилактично да се пие е пълна дивотия, ама кой да слуша." Познаваме и двете страни, повярвахме й.

А сутринта се видях с друг приятел, джипи, медийна личност. Обадили му се сутринта за интервю с някакво радио, опитал се той да обясни в ефир, че и в двете ваксини, които се предлагат на пазара, още от миналата година е включен A1H1 (то и си пише на тях, де), т.е., предвидени са си от епидемиолозите и е пълна глупост да се внасят нови такива посред зима, когато поставянето им няма да е ефективно (меко казано, щото имунитетът вече ще е отслабен и може и обратен ефект да има). Набързо го отсвирили по телефона и в крайна сметка обяснили на "драгия слушател", че свинския грип е някакъв мутирал A1H1 едва ли не и тамифлу му е майката, драги слушатели, поне докато не натиснем яко правителството да се бръкне и да закупи панацеята (т.е., чудодейната ваксина).
Ми твърде драстична ми се види таз медийна психоза, дори за обслужване на интересите на дадена фармацевтична компания!  

# 242
Така, така - имам и аз какво да кажа. На единия ми колега едното дете и то така от вчера с грип, не му е правено конкретно изследване за "свински", но преди няколко дни в цялото училище е имало провеждане на такива тестове на болни деца, на произволен принцип и всички са дали положително за въпросния щам.
Та тяхното джипи, което също им е доверен човек е казала, че тази зима, грипът е този, това е. Няма място за паника и е изписала някакъв АБ, който уж засега най-добре повлиявал. И така, никакви тамифлута и други неща.

# 243
Не съм много веща в темата за грипа, но не се ли приема, че всеки болен от грип в момента е болен от свински грип.В смисъл, министърът Нани каза, че това е грипа сега- свински.Защо тогава да не се прилага Тамифлу при ясни симптоми.Още повече, поне за Пловдив знам със сигурнот, вече са заредени двете големи болници, минаваш през спешното, регистрират случая и дават Тамифлу за домашно лечение.
Антибиотици май не се прилагат при свински грип?

# 244
Не знам, наистина, че това е грипа ясно, но защо не всички се лекуват с тамифлу и защо тамифлуто се спряга толкова не знам.

# 245
Имам един такъв въпрос.
След лудата крава, птичия грип и свинският такъв да очакваме ли рибешки? а може би.....рибешка пневмония?
Майка ми и баща ми са ми сърдити и двамата, защото им казах, че не смятам да отлагаме планираното за след 2 седмици пътуване извън София.
Еми ако всички сме здрави, другото го считам за жива истерия,простете.

# 246
Следващият ще е луда калинка, щото на такива станахме.

# 247
  • София
Приема се, че в момента епидемията е от свински грип, поради факта, че необходим процент от изследвани пациенти се положителни за него. Няма смисъл да се правят изследвания на всеки. Тамифлуто не се раздава на всички, защото има неприятни странични ефекти, а се спряга, защото е специфичен препарат срущи вруси от гр. А.

# 248
Е те туй е да си имаш лекар в темата. Благодаря за разяснението, Им.  Hug

# 249
  • България-Швейцария
Ако някой трябва да си реализира лекарството и да трупне пачка, и пИчи (простете) грип можем да очакваме.
Тамифлуто нашумя и с факта, че Доналд Ръмсфелд е основен акционер в компанията-производител.

# 250
Вие го обърнахте на здравен форум!  ooooh!

# 251
Но, със сигурност явно както казва и Им не е панацея. Т.е. аз сега например съм се изпотила, отворила съм прозореца и утре може да съм болна, да ама във всеобщата истерия, решавам, че е "свински" грип, взимам уж мерките, и с тях се оправям за 1 седмица (ако не бих ги взела - за 7 дни вероятно), но пък можеш да получиш странични ефекти. От друга страна, пък ако наистина е баш тоя грип, се презастраховаш, че се лекуваш с верното нещо и няма да получиш усложнения...

# 252
Ако някой трябва да си реализира лекарството и да трупне пачка, и пИчи (простете) грип можем да очакваме.
Тамифлуто нашумя и с факта, че Доналд Ръмсфелд е основен акционер в компанията-производител.
Eeee, Трамелче, ма че то ПиЧИ ГРИПОВЕ колкото щеш.
Най-страшният си го знаем кой е.

Обаче учителката на Станислав ми каза да го задържим и следващата седмица, ако можем. 11 деца отсъствали.

# 253
По темата за свинския грип - щерката снощи чака до късна доба да обявят грипна ваканция, щото имала да учи наизуст труден текст. Не обявиха и душичката заспа с текста.
Голямо учене наизуст пада в тая гимназия.

Сърби ме безумно ръката. И Винаги правия се оплака снощи, че много го сърби. И си призна, че пуснал няколко смс-а за Големия кеш.
Е а дано  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 254
Вие го обърнахте на здравен форум!  ooooh!

Нали, ужасно е.

Общи условия

Активация на акаунт