Клуб "Парфюмен ценител" 29 - Най-желаните.....

• 41 132
  • 629
  •   1
Отговори
# 495
А ето от тук поръчах аз, но моя е ЕДТ http://www.feelunique.com/p/Guerlain-LInstant-Eau-de-ParfumSpray-80ml.html

# 496
  • Варна
А за колко време пристига? Парфюма и едт имат ли чувствителна разлика, пробвах го в БЗ два пъти, и за втория път съм сигурна че пръсках парфюма.

# 497
  • Варна
Мм, това ме накара да търся комбинацията роза и сафрон по-сериозно. Някой пробвал ли е Та'иф на Джейн Ормонд?

А Виза на R. Piguet?  Знам, че трябва да е шипър, но как бихте го определили или сравнили с другите от този бренд?

Pixie, Като поръчвах Толу ми пратиха виал на Та`иф, пръснах сега пак да си опрасня спомена. За мен е много цветен - роза и то не точно такава, каквато харесвам.Малко тип мускалче ми е, даже колкото повече уляга, толкова по изразена става. Много бели цветя също, ама много. Предполагам, че ако го пробвам на носене ще ме задушава и ще ме боли глава. Пффф, откровено неприятен ми е.

Виза доста обстойно изследвах преди седмица, беше си любов породена в първия 1 час от срещата ми с него, дотолкова че като се прибрах на секундата поръчах.
Тъй като няма да получа същото вдъхновение да описвам Робер Пиге накуп, копвам това, което писах тогава:
Да продължа от вчера с новонадушените неща. Освен Джулиетите ми паднаха под ръка всички на Robert Piguet, направо се почувствах като в парфюмния рай. Не за друго, ама някак не съм си представяла, че на куп ще мога да ги видя в оригинал, че и да ги тествам. Та така:
Bandit- той е ясен, много е говорено за него. По-интересното е, че ММ го хвана, пръска и казва със светнал поглед: ммм, това е много хубаво! Лелеее, викам, не си и помисляй даже, далеч от мен с това оръжие за масово изтребление
Fracas - и за него е ясно, за мен е бавна смърт в бутилка.
Futur - това ме доведе до откат. Мощно, зелено-горчиво-мъхово нещо без грам деликатност и толерантност към сетивата ми. Ако Бандит ми е непоносим, Фютюр поразява с мултиплицирана мощ. Ужас.
Baghari - като стил ми напомня на 24 Фобур - китки, ярки, цветни, представям си веднага пъстър букет от най-благоуханните цветя. Хубав парфюм с леко ретро звучене, но не като Фракас. Фракас ми е глух и тъжен, а този е жизнерадостен. Пак от едно отминало време, но не време на мизерия и кал, а някакъв ренесансов период, с усещане за нещо красиво и възраждащо се. Не знам дали бих могла да го нося, при възможност ще пробвам пак.
Visa - много красив парфюм. Ориенталско дървесен според Фрагрантика, според мен само до някъде. Има подчертан плодов нюанс, без от това да се превръща в компот. Напротив - богата и пищна композиция, едновременно елегантна и чувствена и по един хубав начин много женствена. Опрделено ми е фаворит от изброените.
На мъжките обърнах бегло внимание, а и не ми е тръпка да ги описвам. Не ми харесаха толкова, че да се опитвам да ги помня.
Pixie, не я разбирам като шипър Визата, освен ако не е нещо като плодов шипър (тази категория също не я разбирам  Simple Smile) Абе ориентал-ууди си е парфюмът.

# 498
А за колко време пристига? Парфюма и едт имат ли чувствителна разлика, пробвах го в БЗ два пъти, и за втория път съм сигурна че пръсках парфюма.
Двата парфюма в различните версии имат за мен разлика. щом си харесала ЕДП купи си него. Hug В гет би трябвало да е читав тестера, но аз го нямам и не мога да твърдя със сигурност. Цената му добра за тестер. Всички тестери на Л'инстант са без капачка със сигурност.

# 499
Двата парфюма в различните версии имат за мен разлика. щом си харесала ЕДП купи си него. Hug В гет би трябвало да е читав тестера, но аз го нямам и не мога да твърдя със сигурност. Цената му добра за тестер. Всички тестери на Л'инстант са без капачка със сигурност.
За мен имат разлика, аз доста търсих тук ЕДТ, дори пак душих ЕДП, но...не ми допадна. Пристигна ми за седмица  Wink Ако не бях поръчвала в сайта, бих предпочела ГЕТ.бг-то

# 500
  • Варна
Много благодаря дами,  ще пробвам пак дали едп и едт, за да съм сигурна Hug

А щом със сигурност са без капачка, няма да взема тестер, осакатен ми е някак.

# 501
  • Бургас
гет-а са си вдигнали цените с около 10 лв /и то тези намалените, преди парфюм чийто тестер бях загледала излизаше около 60 лв с доставката, а сега без доставка и след намаление е 69  Rolling Eyes

# 502
Уау, Мимс, много благодарности за тези описания!    bouquet

Аз имах големи надежди за Та'иф като за роза-сафрон комбинация. Жалко, че не ти е харесал. Нейните парфюми са наистина "хит или мис"--или се харесват или не.

За Виза четох някъде, че е тип шипър, но тия дни и аз не знам какво наричат шипър. Ориенталско-ууди е точно каквото харесвам, така че това звучи добре. Всъщност плодов шипър също звучи добре!

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 03:50 от Pixie

# 503
Тествам най-после тъй търсения от мен Intrusion Oskar de la renta.

Големи благодарности на парфюмната фея, която ми го изпрати, страхотна е.   bouquet  bouquet Hug
Ако не се лъжа във Фрагрантика този аромат е floral-fruity gourmand, но ще имат да вземат от мен, нищо гурманд няма. Освен ако краставиците могат да са в тази категория.
Ароматът е свеж и весел за топло време. Не мога да кажа, че е уникален и не съм душила подобни, но все пак си има известна отличителност и е много красив. Аз усещам краставица и акватик нотки в началото. После идват някакви цветя, гледам жасмин и гардения има в състава, но жасмин слава богу не усещам, гарденията не разпознавам.
Уляга страхотно с креместа база, мирише на крем нивеа, става топъл и гушлив.
За трайност ще докладвам по натам.
Ароматът е непретенциозен и като цена, а звученето му е много меко. Успява хем да бъде свеж, хем да се превърне в уютен гушливец. Определено има нещо от ориентал категорията в него. На ориенталците определено е присъща топлината и гушливостта.
Гледам в Директа е на доста ниска цена и ме сърби пръстчето да го поръчам.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 14:21 от Анонимен

# 504
  • някъде под слънцето...
Миналата седмица ми пристигна синият час на герлен..... ЕДП
за мен е невероятен
Действа ми като наркотик.....
Слагам на китките и цял ден  го душа, колегите вече ме взеха на подбив....
Денси, благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 505
  • Варна
Аз нещо изпаднах в парфюмна летаргия...
Освен един Коромандел (който все още кроя планове как да придобия, след като и сайта с отливките преустанови шипинга до бг  Sad), друго не искам.
Виза и Фемините дю боа си ги чакам послушно (белким се появят до нова година  Whistling) и това е.
Чувствам се парфюмно удовлетворена (за сега, пу-пу), нямам терзания и кощунствени мисли как да осакатя бюджета  Laughing

# 506
  • някъде под слънцето...
Mims-Mims голяма си подстрекателка, и аз чакам виза след твоето невероятно описание....  bouquet
и направо ме вкарахте в чуденки с този Коромандел , да видим, кога Ще успея да стигна до някой техен магазин за да го пробвам....

# 507
Миналата седмица ми пристигна синият час на герлен..... ЕДП
за мен е невероятен
Действа ми като наркотик.....
Слагам на китките и цял ден  го душа, колегите вече ме взеха на подбив....
Денси, благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
За нищо много се радвам, че така ти допада. Grinning Много щастие и успехи да ти носи. Hug Heart Eyes

# 508
Ох,аз си има вече зимен парюН,толкова добре ми пасна ,че скоро няма да пожелая нищо ново
Paloma Picasso Heart Eyes
sl,честито! Peace

# 509
Аз нещо изпаднах в парфюмна летаргия...
Освен един Коромандел (който все още кроя планове как да придобия, след като и сайта с отливките преустанови шипинга до бг  Sad), друго не искам.
Виза и Фемините дю боа си ги чакам послушно (белким се появят до нова година  Whistling) и това е.
Чувствам се парфюмно удовлетворена (за сега, пу-пу), нямам терзания и кощунствени мисли как да осакатя бюджета  Laughing
Аз съм също така и това много ме радва. За тази година със сигурност приключих. Догодина живот и здраве бих си взела голяма бутилка Silver Rain и някой Шанел. Зеления и КМ ЕДТ за лятото примерно. Heart Eyes

Много тъпо се получи, че махнаха доставката до България на сайта с отливките. Лишиха ни от достъпа до непознати и редки аромати без необходимосста да поръчваш големи бутилки насляпо и да харчиш ненужни пари. Защо ли ни премахнаха от списъка?

Общи условия

Активация на акаунт