Клуб "Парфюмен ценител" 29 - Най-желаните.....

• 41 060
  • 629
  •   1
Отговори
В миналата тема обсъдихме неприятните, недолюбвани или откровено мразени аромати. Grinning
В тази ще обсъдим всички желани в момента аромати. Всички за които мечтаете, сънувате, лелеете. Или пък да разкажете, защо не искате нищо. Може би сте парфюмно задоволени в момента?! Mr. Green Не ми се вярва....разкажете.
Hug
Интересно ще е да чуем и интересни истории около придобиването или не на някои дълго мечтани аромати. Как точно са събрахте или разминахте по пътищата парфюмни?
Какво бихте желали веднага да влезе в гардероба ви, за какво се чудите и кое тотално пренебрегнахте? За какво спестявате или пък не? харесвате ли някои много трудно откриваеми парфюми и кой точно са те?
Споделете мечтите си, за да се сбъднат!!!
Hug Heart Eyes  bouquet

старата тема

# 1
Набързо запълних две ниши в желанията си с Alien Sunessence и Samsara. Остават ми Nu и Narciso Rodriguez For Her едп, и всичко останало, което харесам, ще е просто харесано, но не и пожелано.

densi, хубава тема!  bouquet Дава простор на мечтите. Предполагам, че почти всичко ароматно, за което се сеща човек, е или ще бъде пожелано от някого. Хубаво е да мечтаем за красиви аромати. Hug

# 2
Densi, много интересна тема!  

Не съм сигурна кои искам в момента. Ето и тези,  за които не съм сигурна:

1.  Том Форд Ноар де Ноар (много ми харесва началото с подправковия акорд на сафрон и плътната роза, но не съм сигурна, че базата толкова ме привлича. Сладка и приятна, но искам повече "умф". Все пак ми харесва и си мисля за него).

2. Сардж Лутенс Feminite du Bois. Този е много изискан и ме привлича невероятно. Обикновено не обичам кедър, но тука кедърът е вкусно преплетен с деликатни подправки и плодове. Не знам дали го искам защото изчезва от моята кожа много бързо!!  Питам се дали оригиналната версия е по-трайна...

И още един, за който не съм сигурна, че го искам: Guerlain Elixir Chypre Fatal. Densi ме помоли да копирам от предишната тема, и ето:

"Успях най-после да пробвам на Guerlain Еликсирите Gourmand Coquin, Oiental brulant, Chypre Fatal, + Iris Ganache.

Всъщност, всички те са си горманди и много приятни. Coquin and Brulant не ме впечатлиха достатъчно за да ги пръскам на кожа. За Ириса имах много надежди, и може би ще се хареса на любители на ириси, но аз не го пожелах. Интересна комбинация, обаче. Бих го пробвала още веднъж.

Оказа се, че най-много ми хареса Фаталния Шипър. Не е фатален и не е толкова шипров (нищо общо с класическите шипри, поне), но е леко подправков и след това преминава в нещо спокойно, почти като крем карамел. Страхотно начало!!  В началните и средните ноти прилича на Сардж Лутенс Chergui, но Chergui започва много по-плътно, много по-дълбоко, и много по-остро/подправково. В базата на Чергуи понякога откривам нещо като бръснарската нота, за която Мимс говореше. Няма я във Фаталния Шипър. Чергуи поне за мене не е за всеки ден и е унисекс. Chypre Fatal е достатъчно деликатен, за да се носи навсякъде и е женствен.

Пробвах и Cuir Beluga, който е много меко и приятно съчетание на кожа с ванилия в базата.

Което ми направи впечатление в магазина беше, че при всички по-рядко срещани парфюми на Герлен, повечето жени се насочваха към Идилията!! Тя беше и много добре позиционирана и рекламирана, но все пак... "

# 3
темата търпи много интересни разговори - Денс, страхотна е като замисъл, особено подвъпросите!  Hug

аз се чувствам относително задоволена в момента, нямам някакви особени желания и точно днес реших да се разделя с част от парфюмите, които ползвам по-малко отколкото ми се иска - харесвам ги, но ги усещам нещастни  Blush ... лошото е, че не знам какво искам за тях  hahaha

# 4
  • София
Аз си спретнах едно празнично списъче с парфюми, които искам... И така:

1. Visa 2007 by Robert Piguet - това е най-новата ми любов  Heart Eyes Има нещо от Ейнджъл, или по-скороот Иносънт, но ми харесва повече...Не е лесен за описване... Mr. Green
2. Fracas by Robert Piguet parfum extrait - това е ясно... Mr. Green Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
3. John Galliano by John Galliano

И защото идват празници, и човек иска и някоя изненада - в смисъл "на сляпо"  Mr. Green :

4. Private Collection Amber Ylang Ylang by Estee Lauder
5. Narcotic Venus by Nasomatto
6. Creed Tubereuse Indiana by Creed

Като е ясно, че може би няма да успея да придобия всички до края на годината, но все пак може да се опитам... Mr. Green

Денс,   bouquet

# 5
Чувствам се напълно парфюмно задоволена. Имам 2 малки желания, плюс още един каприз, но като цяло притежавам пълния арсенал да съм парфюмирана по всяко време и за всяко настроение. Затова и не бързам толкова с покупката на новите неща, които съм си харесала.

Очаквам от Фрагранс Le Baiser Du Dragon и Very Irresistible Sensual.  Heart Eyes

Пожелавам си по някое време, може дори догодина Extravagance d'Amarige, тази прекрасна липа, и Jaipur Saphir (ако след повторния тест още ми се нрави толкова много)

В Ягодката са пуснали една лимитка много намалена ... но то вече ще е лигня да си я купя  Stop

# 6
  • Варна
Денси, великолепна тема!  Hug  bouquet

Аз мога да кажа, че моите парфюмни страсти в голяма степен се поуталожиха. Отдавна не ахвам въодушевено... а как искам.

Обаче, Pixie, и моето първо парфюмно желание е Feminite du bois. Не съм го купила още, защото и аз се чудя коя версия да избера. Преди години, когато се внасяше в бг съм носила този от Шисейдо и тук на въпроса ти - да, много ми беше траен, въпреки че през лятото в горещините се поливах с него (имам предвид, че в жегите парфюмите не се задържат много върху мен, а този направо си чупеше рекорди). Отдавна не се произвежда обаче в този си вид и ме е страх да не попадна на много стар и развален парфюм. На Серж Лютенс творението не познавам, но според повечето мнения по форумите в стария вариант е по-добър.
Между другото чета, че много приличал на Долче вита. Отричах в началото това твърдение, но май като се замисля има нещо общо.

Друго силно желание ми е PG21 Felanilla Тази луксозна мека кожа в него, от къде я подуших  Crazy Теди е виновна  Crossing Arms  Laughing

А, Pixie, пробвала ли си Scent Intense - CoSTUME NATIONAL На мен по дух (а и като композиция) ми е много подобен на Ноар де ноар и на Орхидеята. Слагам го по средата - не така сух като първия и не така сладък като втория. Днес го нося в дъжда - траен и прекрасен  Heart Eyes

...... харесвам ги, но ги усещам нещастни  Blush ... лошото е, че не знам какво искам за тях  hahaha

Бубс, как така, що страдат парфюмчетата?  Laughing

# 7
Мнооого добра тема....Денси, браво   bouquet

Страстно желая в момента едно розово Миаки...предполагам, че за неудържимата ми страст , обаче, стои просто факта, че не мога да си го намеря на този етап... Embarassed
Други, за които мечтая са  Pure Poison и Pure by Jil Sander.....но това е от доста време и може би защото съм ги притежавала вече и сега просто ми доставя удоволствие да се изкушавам и да ги гледам само....извратено  Laughing

# 8
  • София
Напоследък успях да сбъдна доста от парфюмните си желания... Не бих се отказала от A scent by Issey Miyake и Philosykos, но няма нещо, което да не ми дава мира  Grinning

# 9
Аз май, нямам вече парфюмни желания Sad Чакам само един Алюр Сеншуъл, но  го няма нетърпението, няма тръпка...едно апатично "очакване"... Днес се сдобих с Глория на Кашарел, малко количество, по-скоро за  проба, а не за носене, ами - нищо особено. Някога баба ми правеше един домашен ликьор с череши, точно такава ми беше асоциацията...Без да знам, се запознах и с Хабанита, която пък напук на всякаква логика ми хареса и се радвам, че ми хареса точно в този момент, защото сега просто не може да ме трогне и не я искам...

# 10

Ame Toscane Reflet d'iris
 замених новия аромат с по-стария
http://www.isabel-derroisne.com/ID/control/product/~product_id=46188

но не мога да усетя още кой повече ми допада
И двата  Peace

# 11
Здравейте! Чудесна тема!  Hug

Мечтите са интересни, особено когато са за прекрасни аромати.
Аз все още си мечтая за Клое ЕДП. Хем ми се иска да го имам, хем знам че е много специален аромат и не бих го споделила навсякъде.  Sunglasses

# 12
  • Пловдив
Не се чувствам "парфюмно задоволена", но и не изпитвам силно желание за нови придобивки като преди /което си е хубаво Grinning /
Е, пазя си няколко неосъществени, но не са спешни и отлагам удоволствието.

След няколко виалчета чудене реших, че искам Elle
Miss Dior Cherie също няма да откажа, но ЕДТ
Escale a Pondichery, Ирисовия Линстан, Dreaming... но не съм много сигурна

Май това е списъка Rolling Eyes

# 13
...... харесвам ги, но ги усещам нещастни  Blush ... лошото е, че не знам какво искам за тях  hahaha

Бубс, как така, що страдат парфюмчетата?  Laughing

не знам как да го обясня  Blush - усещам ги злощастни от пренебрежението ми, неносени - като позастаряла кадъна в харем - вече не я искат, защото има по-младички, но на нея още й се иска, пък и не е съвсем за изхвърляне  hahaha

# 14
  • Варна
Здравейте! Чудесна тема!  Hug

Мечтите са интересни, особено когато са за прекрасни аромати.
Аз все още си мечтая за Клое ЕДП. Хем ми се иска да го имам, хем знам че е много специален аромат и не бих го споделила навсякъде.  Sunglasses

Абе все се мъча най-специалните да ги нося на най-специалните места и сред най-специалните хора и в един момент осъзнавам, че самата аз съм си достатъчно специална, за да се гушна с любимия парфюм, когато ми е специално.

Май нищо не успях да кажа  Crazy  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт