Отговори
# 330
Хайде и аз да изброя какво харесвам и не харесвам и в двете....с две думи,няма да точа локуми! Crazy
В Брук харесвам:
1.-Симпатична,чаровна и естественна....
2.-Умее да прощава на всеки за всичко/въпреки че е доста глупаво/....
3.-Не е злобна и злопаметна

Не харесвам:
1.-Егоизма й.....
2.-Морала й/най-вече/
3.-Отношение към децата й.
4.-Не умението да каже не на мъжете
5.-Не умее да преценява с постъпките си кого и колко наранява.

В Тейлър харесвам:
1.-Красотата и класата
2.-Морала й
3.-Интелигентна и ненатрапчива
4.-Добра майка
5.-Характера й като цяло

Не харесвам:
1.-Оставя се да бъде подвеждана от хората и от чувствата си....
2.-Не успя да разбере навреме за проблема си с алкохола
3.-Прекалено добродушна и на места наивна дори.

Като цяло за мен морала стои на главно място в моята  ценностна система....именно за това и не мога да понасям Брук....Това е.... Crossing Arms

# 331
  • София
Краси, бях останала с впечатление, че ме питаш за реалния живот (ти обичаш  Wink). Та за мен Брук е жена, търсеща любов, но понеже слуша предимно сърцето си, попада в разни ситуации. Не знам какво очакваш да кажа за морала ́и - и въобще какво те интересува, като казваш морал - за секс партньорите ли ме питаш или за морала изобщо? Така както аз го виждам Брук не е неморална, има по-особен сексуален живот (кой ли няма в този сериал), но съвсем не е лишена от морал - не е убивала, не е крала, защитава децата си (с изключение на аферата с Дикън, за която винаги съм твърдяла, че е гадна - не знам колко пъти съм го писала).

Не сметам, че я оневинява, това че не винаги преценява добре - никога не съм го твърдяла. Не казвам, че е лицемерие от страна на Т да крие за престъплението - самото укриване е престъпление - лицемерието ́и се проявява в съвсем друго...но и това съм го писала милион пъти.

Може да не съм много ясна - но дребният ме гони от 10 минути от компютъра...

Edit: berina, морално ли ти се струва да изпозлваш професионалното си положение, за да получиш лични изгоди, морално ли е да спиш (няма как, знам че сексът е основното неморално нещо!) с двама мъже в рамките на 24 часа (или 12 бяха), морално ли е да лъжеш, че нероденото ти дете е от друг мъж, и то от брата на истинския татко, морално ли е да приемаш скъпи бижута от колега, който е влюбен в теб, морално ли е да си доволен от смъртта на бебе, морално ли е да лъжеш някого, че баща му умира, морално ли е да убиеш по непредпазливост и да го скриеш, че дори и да се забъркаш романтично с вдовеца на жертвата. Непознатите мъже хич няма и да ги споменавам - има нужди жената. А, морално ли е да забиеш нож на най-добрата си приятелка, като продадеш на врага акциите си. Повечето неща не са сексуално насочени, но моралът не е само с колко спиш...
Питам, защото главната причина да харесаш герой е моралът.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 20:30 от Lana

# 332
Ако на някой му се обсъжда що е то морал, аз съм "за"  Peace
Но предпочитам да се придържаме към философията (което не се хареса на някои), тъй като моралът е философско понятие.
 Wink

# 333
Лана, ако имаш време, ще ми напишеш ли какво имаш предвид под "доволен от смъртта на бебе"  Shocked

# 334
Момичета, чак сега успях да се включа. Успявам да гледам епизодите едва сутрин, по време на повторенията, така че по-късно мога да коментирам сериите. Съжалявам, но не мога да подмина този пост:

Навакса ли с четенето?  Wink
Мда, имам да ти казвам нещо и то е:
Продължавай да четеш и се придържай към темата на темата, а именно ДиК  Grinning
За разнообразие можеш да разгледаш и други теми в този форум, а не да пишеш само тук  Flutter
Давате ми идея да си направя и аз още една регистрация, но доколкото знам е забранено в този форум.

Щастлива, ще ми обясниш ли все пак какъв проблем имаш с мен? И каква е тази "още една регистрация", за която намекваш?

# 335
Лана, поста ти е достоен за предаването "Цената на истината", но има доста неточности. Първо, не Тейлър излъга Брук,че баща й умира, а Масимо, второ с кои двама спа Тейлър в рамките на 24 часа /нали не я бъркаш с Брук/, трето добрата приятелка, която й зашлеви шамар и подари 50% на врага си, ли имаш предвид?  newsm78

# 336
добрата приятелка, която й зашлеви шамар и подари 50% на врага си, ли имаш предвид?  newsm78

Брукатака, и аз тъкмо това щях да пиша  Peace

# 337
  • София
Лана, поста ти е достоен за предаването "Цената на истината", но има доста неточности. Първо, не Тейлър излъга Брук,че баща й умира, а Масимо, второ с кои двама спа Тейлър в рамките на 24 часа /нали не я бъркаш с Брук/, трето добрата приятелка, която й зашлеви шамар и подари 50% на врага си, ли имаш предвид?  newsm78

Нямам идея за какво говориш...не гледам подобни предавания. И не си права, бащата на Брук си я излъга, но Тейлър не поправи тази лъжа - напротив насърчи я да отиде в Париж, а там знаем какво се случи.
Спа с Блейк и с Ридж - през нощта с Блейк, на сутринта с Ридж - бях малка и впечатлителна и ми направи голямо впечатление, но знам че не помните такива дребни подробности.
И да същата тази приятелка, която има право да прави каквото иска с акциите си, и същата тази приятелка вършила какви ли не подлости, за да запази брака на "приятелката" си. Венага щом се почувства застрашена и нападна...това е животинския инстинкт, нали? Аааа и по същия повод е много морално да мислиш, че свекървата ти има неплатонични чувства към сина си, но години наред да си затваряш очите, защото ти е съюзничка, но в момента, в който не си любимата снаха да си избълваш отвората...

Nenna, когато Тейлър се сборичка с Морган и тя падна от балкона, и бебето ́и умря, Тейлър изрази облекчението си, защото това бебе много би усложнило живота им с Ридж.

А и се сетих много морално и достойно е да приемеш рокля, пръстен и предложение предназначени за друга жена...часове след като си казала, че не би направила подобни неща (изневяра) с ясното съзнание, че вече си го извършил (изневярата).

# 338
Вече се чувствам виновна, че не живея в сериала, а го гледам просто ей така  Embarassed

# 339
Интересно, как не гледаш такива предавания, като ДиК е 1:1 с "Цената на истината", но това е друга тема. Ако някой не е клюкарка и си премълчи, автоматически го прави участник в деянието ли? Тогава за Стефани,незнам какви изводи трябва да си направим, при положение,че пази тайните на целия род Форестър, включително и стрелбата на брат срещу брата, бременността на омразната си снаха, убиеца на обичаната си снаха, секса между Тейлър и Джеймс ... Crazy Блейк беше ли съпруг на Тейлър, когато спа с Рич или бяха разделени /въпреки че наистина не си го спомням този момент, но го приемам за вярно, надявам се не е подвеждане/? Тейлър първоначално отказа да продаде акциите ако се сещаш, но в последствие дедо Стив я убеди, което би трябвало да те  радва , като фенка на дъщеря му.  Брук също  първо си прехвърли акциите, но като надуши измамата с масажиста се отказа. Каквото повикало ,такова се обадило  Peace

# 340
Бря, когИ успях да наваксам един билюк станици ... цел ден читая ли читая ...

Това нямаше как да го подмина просто  Joy Joy
Толкова ли е трудно да се разбере, че някой хора (аз включително) гледаме тази сапунка за забавление и боже мой  Shocked не се отъждествяваме с героите, които харесваме...ужас, иначе може и да стане някое раздво-три-четири-ение на личността.

Бре, бре, ще вземем да ти повярваме, значи ...  Whistling

ЕЙ, Щастливке, изключително точни и чудесни постченца ... + трудни за преглъщане истини   Mr. Green
Страхотна си   bouquet

# 341
Джиндж  Hug
Опитвам се да прокарам линията на баланса, но не - упорито се бяга в крайностите  Laughing
Накрая ще се окаже, че някои хора не че харесвали Брук, а просто не харесвали Тейлър  ooooh!  Laughing
Пък другите не че харесвали Тейлър, просто не харесвали Брук  Laughing
По-добре да не преброяваме про Б и Т, а анти  Joy

# 342
Ако на някой му се обсъжда що е то морал, аз съм "за"  Peace
Но предпочитам да се придържаме към философията (което не се хареса на някои), тъй като моралът е философско понятие.
 Wink
Скъпа, понятието-Морал съществува още преди да се дефинира философията, като строго научна дисциплина.  Mr. Green Mr. Green Laughing
 С еволюцията на човечеството тенденцията е моралът да се премества от сферата на външно налагания авторитет към сферата на безусловната вътрешна необходимост на здравия душевен живот.
 В миналото моралните закони са били давани от някакъв външен за човека авторитет.
 Бил той религиозна институция, държава, племенна общност и т.н.
 В днешно време моралните закони са залегнали в конституциите на държавите. Crazy
 Хората ги спазват в пълна свобода, тъй като ги чувстват, като безусловна необходимост за техния здрав, спокоен разумен живот.
 Философията дефинира много понятия от обществения и душевния живот на човека.
 Самата тя ни най-малко не води до решаване на тяхната вътрешна стойност, напротив.
 Стремежът на философията е да внесе яснота в тази област, както на всяка една друга естествена наука.
 Ако искаш да ти разяснявам още, пиши ми на лични. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 Бриджитката днес ме издразни. Хем боли, хем сърби.... Crazy

# 343
За улеснение на участниците щеше да се огранича само до периода от Древна Гърция до днешни дни, но ако предпочиташ да задълбаем в праисторическите времена ... там ти ще си активната, аз не съм запозната с моралните норми на австралопитеките и неандерталците.
Пък и думата "морал" има латински произход, не знам как са наричали праисторическите хора морала.
Абе да не бъркаш "морал" със "закон" и "правило"? newsm78
А философията е дума със старогръцки произход.
Не знам кога си мислиш, че е възникнала философията и къде?  newsm78
В неолита и в Африка?  hahaha
Не знам какво ще ми разясняваш като май не знаеш за какво говориш  Thinking
Пък и писах вече за субективността на морала според софистите, Платон, Хюм и Кант.
Преди софистите философите са се вълнували само от природата, не толкова от морални категории и хора.
Колко назад в историята се опитваш да се върнеш?

# 344
Ксилометазолинке, може ли накрая да постваш и източниците,които си ползвала и ако е възможно да ме светнеш, кои племена имаш предвид, които са имали някакви морални ценности и кой е определял нивото на техния морал? Благодаря предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт