10 ноември 1989 г.

• 23 409
  • 442
  •   1
Отговори
# 420
Ноизвън шегата, за тези неща явно трябва още много да се говори, докато ги изчистим емоционално, за да продължим напред.
Няма как да сме обективни колкото и да говорим, просто сме предубедени... (както моите баба и дядо не бяха обективни за Втората световна война - все пак бяха преживели бомбандировките над София)
Може би ще бъдат обективни нашите внуци или пра-внуци...

# 421
Няма как да сме обективни колкото и да говорим, просто сме предубедени...
точно обратното - нещата ще се изкривят ,
още се чудя , че има хора ( и то не 1 или 2 )  , които си мислят , че качеството на живот през 1939 е било по-високо отколкото през 80-те години , и даже не мога да го повярвам , в това няма нищо политическо , просто си се чудя ...

# 422
Чета и не вярвам на ушите си. Shocked Толкова ли лесно се връзвате на всичко? Каже ви някой че е бил репресиран, тормозен и затварян и айде, вярвате му и пускате съжаления. А убедени ли сте че този човек казва чистата истина? Че е бил в затвора? Че е бил измъчван? Белези виждали ли сте, посещавали ли сте "Белене", знаете дали това което ви разказват е истина?

И още нещо. Човек не отива в затвора за развлечение или току-така Naughty Мен са ме учили навремето (нали бях малко дете все пак) че в затвора влизат крадците и престъпниците. Сега като по -голяма виждам, че функцията на затвора като институция не е променена - там влизат крадци, измамници, изнасилвачи, убийци. Но те си влизат с причина - крали са, убивали са. А като знам какъв ред имаше в обществото тогава (усещах го) съм повече от убедена че хората, влизали в "Белене" не са влизали без причина - или са предавали страната (а знаете че е голям грях да предадеш собствената си страна) или са планирали преврати, атентати, тормоз, разпространяване на лъжи и дезинформация. Та кажете ми - редно ли е хора, целящи да съсипят страната, да отнемат живота на гражданите, или да сеят омраза и лъжи, да се разхождат на свобода? Редно ли е да ги галим с перце? Според мен НЕ! ТВЪРДО НЕ! Тези, които са били в "Белене" сами са си сложили примката на въжето, сами са си влошили положението, сами са си виновни! Не мога да съжалявам хора, целящи да продадат страната ми за жълтици, не мога да съжалявам хора кроили измами и преврати. Тези хора са си заслужили съдбата!

Някои от вас, които имат репресирани близки, да не крият някаква тайна? Че близките им са участвали в заговор примерно. Или че са искали да дестабилизират страната? Същите тези ми се струва, че приемат за нормално сега да има ширеща се престъпност, наркомани, алкохолици, съсипано общество и бедна страна. Само ще кажа че този, който не уважава собствената си страна, нищо добро не го чака!

Що се отнася до реституцията - а редно ли е според вас преди девети септември голяма част от населението да е бедно, да не може да изучи децата си, да ги лекува, да живее в мизерия а шепа богаташи да живеят на техен гръб?Доколко е редно и морално това? Доколко е редно сега разни фантоми - собственици да претендират за права над сграда на детска градина? Значи измамници да получат сградата а децата навън- така ли? Да поставяме личния си интерес над децата, това ли искате? И после се пишете християни, които са доволни че сега могат да идат на църква. А с какви очи гледат Бога? Нагли, разбира се!
С пълно право комунистите са отнели домовете на богаташите и са ги натирили в миша дупка, а луксозните сгради са превърнати в детски градини, училища, музеи, галерии, читалища, театри, клубове...............Дали са ги на народа, за ползване на народа!

# 423
Няма как да сме обективни колкото и да говорим, просто сме предубедени...
точно обратното - нещата ще се изкривят ,
още се чудя , че има хора ( и то не 1 или 2 )  , които си мислят , че качеството на живот през 1939 е било по-високо отколкото през 80-те години , и даже не мога да го повярвам , в това няма нищо политическо , просто си се чудя ...

Никой не го прави това сравнение. Сравнява се къде сме били 39-та спрямо останалите европейски държави и къде сме били през 80-те.

# 424
  • Варна

polina изказването ти е смехотворно.

# 425
Полинче, има едно популярно форумско клише, но в твоят случай просто ми вади очите с истинността си: Пий си по-често хапчетата!

# 426
Полинче, има едно популярно форумско клише, но в твоят случай просто ми вади очите с истинността си: Пий си по-често хапчетата!

Тъкмо и аз това щях да пиша или да посети доктор .

# 427

клишетата звучат глупаво ..

# 428
who knows, а Полина как ти звучи?

# 429

клишетата звучат глупаво ..

И твърде слабо в конкретният случай.

# 430
  • в страната на чудесата
полина, ти си за психиатрия. между другото тогава за когато говориш милиционерите просто те прибираха и те караха в карлуково...

ние сме на всеки километър...

rotfImbo

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 21:47 от mishka_moja

# 431
  • София
Майкоооу! Верно си е за хапчета...

# 432
  • София
[Някои от вас, които имат репресирани близки, да не крият някаква тайна? Че близките им са участвали в заговор примерно. Или че са искали да дестабилизират страната? Същите тези ми се струва, че приемат за нормално сега да има ширеща се престъпност, наркомани, алкохолици, съсипано общество и бедна страна.
Крием, крием, но каква тайна ще е ако я кажем тук. Sunglasses

# 433
  • Boston, MA
Е как агент провокатор бе, то акъл се иска за тая работа, а тук кънти на кухооооо. Долу богатите, ха така.

# 434
 Rolling Eyes Ами дълго стана, ама нали е специално за polinКa...

Чета и не вярвам на ушите си. Shocked Толкова ли лесно се връзвате на всичко? Каже ви някой че е бил репресиран, тормозен и затварян и айде, вярвате му и пускате съжаления. А убедени ли сте че този човек казва чистата истина? Че е бил в затвора? Че е бил измъчван? Белези виждали ли сте, посещавали ли сте "Белене", знаете дали това което ви разказват е истина?
Две неща да кажа.
Ако вярвам на теб, че преди е било хубаво и дори не те познавам => вярвам и на другите, които казват, че са били репресирани. Ако съм по-скептичен - няма да вярвам и на теб и на другите. Но друго ме тревожи повече - ти която искаш да ти вярват, не вярваш на другите или си много подозрителна и т.н. - това ме кара да мисля, че ме лъжеш и разиграваш.

И още нещо. Човек не отива в затвора за развлечение или току-така Naughty Мен са ме учили навремето (нали бях малко дете все пак) че в затвора влизат крадците и престъпниците. Сега като по -голяма виждам, че функцията на затвора като институция не е променена - там влизат крадци, измамници, изнасилвачи, убийци. Но те си влизат с причина - крали са, убивали са. А като знам какъв ред имаше в обществото тогава (усещах го) съм повече от убедена че хората, влизали в "Белене" не са влизали без причина - или са предавали страната (а знаете че е голям грях да предадеш собствената си страна) или са планирали преврати, атентати, тормоз, разпространяване на лъжи и дезинформация. Та кажете ми - редно ли е хора, целящи да съсипят страната, да отнемат живота на гражданите, или да сеят омраза и лъжи, да се разхождат на свобода? Редно ли е да ги галим с перце? Според мен НЕ! ТВЪРДО НЕ! Тези, които са били в "Белене" сами са си сложили примката на въжето, сами са си влошили положението, сами са си виновни! Не мога да съжалявам хора, целящи да продадат страната ми за жълтици, не мога да съжалявам хора кроили измами и преврати. Тези хора са си заслужили съдбата!
Присъдите на ком. партията могат да се сравнят с детектор на лъжата: "Обичате ли ком.партията?" - ти казваш "да", но детектора казва "лъжа". Ти си 1) лъжец, 2) потенциален продавач на страната си (дето продават страната за жълтици) => следователно отиваш в Белене.

В развитите държави, може да има прострелян човек, но ако не се намери пистолета и не се докаже, че си го гръмнал - не си виновен. А ако имаш пистолет у дома, никой не смята, че утре ще тръгнеш за убиваш и заради това... превантивно да те изпрати в Белене (или в затвор или където и да е на друго място).

Да те питам нещо - защо промените взеха та станаха точно след 1985 година, тъкмо нещата се бяха "оправили", тъкмо народът е бил готов и дресиран да слуша ком.партията и да изпълнява (с цената на много кръв), тъкмо новите ком. богаташи са се установили и наложили и всички са ги приемали като даденост...

Някои от вас, които имат репресирани близки, да не крият някаква тайна? Че близките им са участвали в заговор примерно. Или че са искали да дестабилизират страната? Същите тези ми се струва, че приемат за нормално сега да има ширеща се престъпност, наркомани, алкохолици, съсипано общество и бедна страна. Само ще кажа че този, който не уважава собствената си страна, нищо добро не го чака!
Каква тайна по-точно? Не четеш, не слушаш, каквото и да ти кажат - няма да има значение... освен това си заслепена от любовта си по партията любима.

Що се отнася до реституцията - а редно ли е според вас преди девети септември голяма част от населението да е бедно, да не може да изучи децата си, да ги лекува, да живее в мизерия а шепа богаташи да живеят на техен гръб?Доколко е редно и морално това? Доколко е редно сега разни фантоми - собственици да претендират за права над сграда на детска градина? Значи измамници да получат сградата а децата навън- така ли? Да поставяме личния си интерес над децата, това ли искате? И после се пишете християни, които са доволни че сега могат да идат на църква. А с какви очи гледат Бога? Нагли, разбира се!
С пълно право комунистите са отнели домовете на богаташите и са ги натирили в миша дупка, а луксозните сгради са превърнати в детски градини, училища, музеи, галерии, читалища, театри, клубове...............Дали са ги на народа, за ползване на народа!
По същата логика - защо ти имаш интернет, компютър и толкова неща, а циганите нямат? Дай да ти ги вземем. Едното ще дадеш, другото не искаш да дадеш - ние ще вземем всичко, защото не е честно ти да си богата, а те да са бедни... нищо, че след това те ще станат богати, а ти бедна.

Като каза за бог, да те питам нещо - какъв е смисъла на "Слава на БКП"? Слава? Каква слава, за какво, в какъв смисъл? Като сравнение, след това викахме "Долу БКП" - това има смисъл. Не сме викали нещо като "Анатема на БКП"... когато ръкопляскаме, не викаме "Слава на Слави Трифонов"... Не! Просто ръкопляскаме и викаме "Браво".

Общи условия

Активация на акаунт