10 ноември 1989 г.

• 23 406
  • 442
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
ice, наистина има много неща, които са се променили в отрицателна насока, но това е защото живота се е променил. Все едно да искаш да върнеш живота такъв какъвто е бил преди 100, 200 години - тогава въздухът е бил още по-чист, а проблем с паркирането изобщо не е съществувал и телефонни измами е нямало, защото не е имало телефони. Нямало е телевизии с черни новини.
 Имало е и много лоши неща , за които обаче не сме били информирани.
Не можем да спрем света да се върти.

# 346
Айде, спрете се де! Няма нужда от толкова излишни нерви в това грипозно време - пада имунитета!  Wink

# 347
Хексе  - да, права си, но ако знам, че моето дете е засташено от тези последствия, ще правя всичко възможно да ги забавя. Въпреки, че това на практика е невъзможно  Peace
Жаве  - не се нервирам, просто ме е яд, че децата няма да изживеят това, което сме изживели ние. Сега всичко е електроника, техника, компютри........ Няма да има писане на писма от единият край на БГ до другия, и след 15 год. да си ги прочиташ.........ех, спомени и мираж за тези след нас.

# 348
А бе, хубаво си беше. Нищо не зависи от теб.  Пътят ти е предначертан. Слушкаш и папкаш. Партията мисли вместо теб. Само я хващаш за ръчичка и тя те води. Дават ти жилище, дават ти образование. Единственото условие - да не мислиш.
Ама само се чудя  - защо имаше избори. ми нали всички бяхме съгласни. Т.е. безгласни.

# 349
А бе, хубаво си беше. Нищо не зависи от теб.  Пътят ти е предначертан. Слушкаш и папкаш. Партията мисли вместо теб. Само я хващаш за ръчичка и тя те води. Дават ти жилище, дават ти образование. Единственото условие - да не мислиш.
е да, сега като се размислиха всички, се вижда на какво дередже е държавата - пълна безумица. А и тези които създават законите, ....мислят ли мислят милите  ooooh!

# 350
И тия дето гласуват, и те много мислят Wink

# 351
И тия дето гласуват, и те много мислят Wink
а тези, където не гласуват ако си мислят, че техният глас не им се разпределя служебно, много се лъжат  Wink

# 352
е да, сега като се размислиха всички, се вижда на какво дередже е държавата - пълна безумица. А и тези които създават законите, ....мислят ли мислят милите  ooooh!

Напълно си права. хубаво си беше. Всичко подредено. Никакви изненади. Нямаше и убийства и изнасилвания. Е, поне беше забранено да се казва.

# 353
  • в страната на чудесата

е да, сега като се размислиха всички, се вижда на какво дередже е държавата - пълна безумица. А и тези които създават законите, ....мислят ли мислят милите  ooooh!
мене всички не ме вълнуват. важното е, че аз мога да мисля, мога да бъда творец. или да не бъда ако искам. но не е нужно да имам характеристика от съседа за тая работа. изключителен конформисзъм има в някои мнения. и съжалявам, ама живота не е еднакъв за всички, хората не са равни и не могат да бъдат. сори ако не ви харесва и нямате желание или възможност да държите сами живота си и ви трябва някоя партия. с какъвто и да е цвят. и властници, дето имат повече в раменете, отколкото върху тях.

# 354
е да, сега като се размислиха всички, се вижда на какво дередже е държавата - пълна безумица. А и тези които създават законите, ....мислят ли мислят милите  ooooh!

Напълно си права. хубаво си беше. Всичко подредено. Никакви изненади. Нямаше и убийства и изнасилвания. Е, поне беше забранено да се казва.
Права си хубав беше животът преди 89 година. Спокоен без насилие и престъпления. Сега говоря с майка ми и тя изтъква само положителни неща за живота преди 10 ноември.

# 355
  • София
Бояна, не се пали толкова де...  Wink
Не се паля чак, но ми се струва опасно спомените за личното щастие на определени хора в определена епоха да омаловажат страданията на други по същото време. Днешните времена не са толкова драматични за мен, колкото за много други, но това не ми дава право да отричам страданията на голяма част от сънародниците ми, живеещи бедно и в постоянна депресия. Пренаписването на историята е опасно нещо. По- добре  е хората да знаят какви са негативите на подобна система. Онова, което е давало спокойствие и липса на престъпност е смачкало ужасно много хора. А и времената са други и в Китай има престъпност и соц едновременно.
Нищо лично. Hug

# 356
mishka_moja  - права си, че всеки отговаря за себе си, но не може всеки да прави каквото си поиска и да остане ненаказан. Това просто не е редно, а го има само в държава като нашата. Ако сега си творец, не виждам, какво може да те е спирало и преди да бъдеш такава,  не виждам нищо лошо в това, твоят съсед, приятел или просто познат да каже няколко добри думи за теб! В чужбина, между другото, без характеристика не приемат да работиш  Wink. Харесва ми да държа живота в ръцете си, и много добре знам какво да правя с него, но трябва да се спазват законите и благоприличие на обществени места, както и уважение към по-възрастните.  Peace Между свобода и свободия (каквото е в момента) има голяма разлика.

А докато мислим така, на мен да ми е добре, а на вуте..... сам да се оправя, до никъде няма да сигнем.

# 357
Харесвам софийското жителство.  А сега всякакви селяни надойдоха.
Моя съученичса беше изнасилена преди 10 ноември. никъде не се чу. И й казаха да си мълчи. 

# 358
не, тука не става въпрос за граждани и селяни  Naughty. Просто преди имаше толкова хубави неща, а сега всичко е съсипано в държавата, като се почнат от предприятия, заводи, производтва....... Темата е много дълга, и не може така лесно да се обощи. Е да преди нямаше избор например в магазините за храни, дрехи.... Всичи ходихме горе-долу еднакво облечени, нямаше толкова техника и информационни технологии, (това са дребни неща, които само снобите имат нужда от тях, и нямат никакво ценностна система. За тях е материалното над духовното. Ако това са минусите, е мерси предпочитам преди),  но имаше лист и химикалка, хората можеха да пиша, обучението беше безплатно......

Трещерица  - и преди е имало изнасилвания, убийства, но в десетки пъти по-малък размер и не са толкова показни, а сега уж ги дават да се види какви зловещи неща са станали, а някои даже се амбицират и се напъват да мислят, какво по-зловещо от това да направят за да са първи.............. Sick

# 359
  • Варна
Харесвам софийското жителство.  А сега всякакви селяни надойдоха.

Confused Не очаквах подобен коментар. Не ми казвай, че по време на софийското жителство, в София е имало само аристократи, добри и възпитани.

Ако сега си творец, не виждам, какво може да те е спирало и преди да бъдеш такава,  не виждам нищо лошо в това, твоят съсед, приятел или просто познат да каже няколко добри думи за теб! В чужбина, между другото, без характеристика не приемат да работиш  Wink.

Характеристика се иска от работодател, не от съседа. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт