котел на ток

• 25 008
  • 12
  •   1
Отговори
Някой има ли в дома си котел на ток и дали сте доволни? мъжът ми се сети, че евентуално можем да вържем с подовото котел и така да отопляваме целия апартамент ...

# 1
  • Пловдив
Вкъщи сме с локално парно на ток, котлето е в тоалетнтата. Тръбите минават под паркета и теракота, така че и подът е топъл (идеално за вечно боси и влачещи се по земята деца  Mr. Green). Приятно и равномерно топло е навсякъде. Имаме и климатици, но топлината не е същата. Определено съм доволна.

# 2
Котлите на ток лапат ток като лами Laughing Ако не ви е проблем това, топлят добре. Buderus самного добре и се предлагат комбинирани Peace

# 3
В къщи сме с такова котле, наистина топли отлично и равномерно, но сметките за тока са  #Crazy много големи

# 4
колко много скъпо? колко радиатора имате включени към котлето освен подовото?

# 5
  • Пловдив
Ще ти кажа тази зима  Mr. Green
4 радиатора и лира в банята имаме, миналата зима сметките ни бяха около 200 - 220лв. (само 1 платихме доста повече, но беше почти за 2 месеца отразено). В тази сума влизат бойлер и всички други ел.уреди. Тук обаче пак опираме до дограми, изолации, изложение.....
Сравнено с климатиците, разликата в цените излиза пренебрежимо малка (30-40лв.), а е добре отоплено.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 14:09 от jul

# 6
благодаря! надявам се и ние да се справим, но зависи мъжа ми какво ще реши, ще изчисляваме, но опциите не са много за отопление така или иначе.

# 7
4 радиатора и лира в банята имаме, миналата зима сметките ни бяха около 200 - 220лв. (само 1 платихме доста повече, но беше почти за 2 месеца отразено). В тази сума влизат бойлер и всички други ел.уреди. Тук обаче пак опираме до дограми, изолации, изложение.....
Сравнено с климатиците, разликата в цените излиза пренебрежимо малка (30-40лв.), а е добре отоплено.

Toва е абсурд. Котлите отдават толкова енергия, колкото харчат. Ако за целия апартамент са ви нужни 6 киловата, толкова и гори котелът. При климатиците съотношението изгорена, отдаден енергия е приблизително 1 към 3.

# 8
 Някой да сподели какви са сметките за ток  с електрически котел и каква марка е вашия? Колко квадрата отоплявате с него?

# 9
  • София
Живея в къща и по принцип котела ни е на въглища, но има и реотани за работа на ток. Наистина, говорим за по-голяма квадратура, но сметките бяха ужасни, когато сме включвали тока.

# 10
  • София
Ние се отопляваме с електрическо котле, 9кв, българско. Живеем в двустайно жилище, в панелен блок, на първия етаж. Имаме вътрешна изолация (заприлича на стрелбище у нас), изолация на пода, ламинат, PVC дограма. До миналата година отоплявахме само спалнята, кухнята и банята (общо 35кв.м). Сметките ни за ток през зимата бяха средно около 250 лв, до 350 лв сме стигали, като сме поддържали температура от 19 градуса. Парното се включваше в 17 часа, за да е топло като се приберем в 18 часа, и се гасеше сутрин в 6.
Тази пролет купихме климатик за хола и поне тази стая се стопли. С бебето обитаваме предимно хола. Още не мога да преценя дали ни излиза по-евтино, защото с тези прогнозни суми и засичане на три месеца изгубих представа.
Не знам, може би проблемът е в мен, но направо се намръзнах. Дано това да е последната ни зима тук.
Всяка вечер гледахме показанията на електромера и ги нанасях в ексел  #Crazy, за да преценим как е най-добре....

# 11
  • Пловдив

Toва е абсурд. Котлите отдават толкова енергия, колкото харчат. Ако за целия апартамент са ви нужни 6 киловата, толкова и гори котелът. При климатиците съотношението изгорена, отдаден енергия е приблизително 1 към 3.

Абсурд? Не ми е необходимо да правя математически изчисления, за да знам колко плащам за ток. За отоплителния сезон досега- от началото на октомври около 200лв. месечно, януарската беше почти двойна, за този месец още не знам.
Котлето е 6кв, чешко. Температурата вкъщи е около 23-24 градуса, не го намаляме през деня.

# 12
 Някой ползва ли така наречените електродни котлета , които работят с електролит ? Моля, споделете мнения за тях. Има такива в фирма АКВАГАЛАН.

Общи условия

Активация на акаунт