що е то, домашно насилие?

• 7 981
  • 71
  •   1
Отговори
Дефинирайте ми тази фраза, така както вие го разбирате

# 1
  • out of space
Тормоз- физически и/или психически: побой, заключвания, системни обиди и унижения, ограничаване от към средства, комуникации и нормални нужди, заплахи, скандали, унищожаване на имущество и т.н

# 2
  • Насред хаоса
Системен тормоз в каквато и да е форма - физическа или психическа. Втората е по-подла и по-скрита, но пък е по-лошата. И е трудно доказуема.

# 3
Насилие от човек с който сте /законни/ роднини  Peace

# 4
Писане на домашно насила newsm78
Ясно е какво е,непрекъснат тормоз под различна форма у дома.Тайно от всички,защото насилника обикновено е душичка на вън.

# 5
 Sad О-о-о, скъпа... Поне половината от пишещите в този форум знаят какво е от личен опит! Трудно е да се опише, когато си лично засегнат. На тези пък, които не са го изпитали ще им бъде трудно да го разберат, колкото и думи да се изпишат. А ти защо питаш? От коя от двете половини си?

# 6
Тормоз- физически и/или психически: побой, заключвания, системни обиди и унижения, ограничаване от към средства, комуникации и нормални нужди, заплахи, скандали, унищожаване на имущество и т.н

И аз така мисля..

# 7
Всяко действие или бездействие от друг човек ,което те кара да  не се чувстваш добре !

# 8
  • out of space
Всяко действие или бездействие от друг човек ,което те кара да  не се чувстваш добре !

Е, глупости. Ако накарам мъжът ми да ми купи визоново палто и той откаже- това тормоз ли е?

# 9
Психически, физически и икономически тормоз на единия партньор спрямо другия.Също и на родител спрямо детето си или родителите си.

# 10
Ами на мен ми писна почивните дни постоянно от ТВ да крещи истерично някой футболен коментатор ама чак за домашно носилие не го считам.
Домашното насилие може да е психическо и физическо .Физическото няма нужда от дефиниция.
Психическото може да непрекъснато унижаване и манипулиране ,вменяване на чувство за вина или комплекси за малоценност ,прекалената ревност съпроводена със забрани за излизания и контакти .Държане на половинката в непрекъснат страх от напускане ако ненаправи или направи нещо си........

# 11
Домашно насилие е всяко действие, което е физически, психически или сексуален тормоз към съпруга/съпругата, дете или роднина.
Дори опитът за насилие, за нещо, което се прави против волята на човек, се определя като тормоз.
Ограничаването на личното пространство попада също в графата домашно насилие.
Но в някои семейства именно заради ограничената си свобода жертвата не може да намери начин да се оплаче.

Насилник може да бъде бивш или настоящ съпруг, баща/майка на детето, родител, брат, сестра, и дори настойник и приемен родител.

# 12
тормоз-физически,психически! това не е живот!

# 13
Да те е страх от човека до теб. И да бъде едновременно и спасител, и мъчител.... Така си го представям аз Rolling Eyes

# 14
Sad О-о-о, скъпа... Поне половината от пишещите в този форум знаят какво е от личен опит! ...

Ако са ти верни сметките е много жалко  Confused

Общи условия

Активация на акаунт