Преносване

• 5 492
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
  • Тук и сега
А вие откъде изобщо сте сигурни, че преносвате? Според календарчето на доки моят термин беше на 02.12, а според датата на зачевана/защото аз си я знаех/ излизаше 17.12. Това е разлика от 15 дена и замалко да ми предизвикат раждане ако не им бях казала "малката подробност". Така че според мен в някои случаи излишно предизвикват раждане, тъй като времето за "излизане" на бебето в действителност не е настъпило.
В твоя случай може би точно затова искат да изчакат седмица, за да са по-близо до действителната дата на раждане, а не ориентировъчната.

# 16
Преносих 2 дена. Нищо не правех седях и си чаках да дойде момента.
И аз така .
Леко раждане.

# 17
  • Пловдив
Ходи на преглед всеки ден и не се съгласявай много лесно да ти предизвикат раждането.
Мен ме накараха да ми предизвикат раждането 1 ден след  термина и после съжалявах. Май лекаря гледаше да съм в неговото дежурство, а не му пукаше особено за моето здраве.  При това, раждах в частна клиника.
 Ако бях по-запозната тогава, нямаше да се съгласявам толкова бързо за предизвикване на раждането. За предпочитане е нещата да се  случват естествено, разбира се,  ако няма някакви медицински показания за предизвикване на раждането.     

# 18
До 14 дни след термина (и то, ако е сигурен) не е преносване, а нормално доносен плод. Само че много от българските лекари не го знаят. Бременността продължава 38-42 седмици и "термин" е само някаква средностатистическа дата, на която се раждат 4 процента от бебетата. Останалите 96 - преди или след него.

За протокола -моята дъщеря се роди 5 дни след термин, не са предизвиквали раждане.

# 19
Аз преносих 14 дена. Наистина е много досадно чакането, но си заслужаваше. Раждането стана в деня, в който мислеха вече да го предизвикват. За щастие не се наложи. Но през времето на преносване бях под наблюдение, а от 3-тия ден след термин -  в болница.
Спокойно и твоят момент ще дойде!
Пожелавам ти леко раждане на здаво бебе!

# 20
  • BG
Извикаха ме на 6 тия ден след термина и ми дадоха някаква таблетка.След 40 минути ме хванаха страхотни болки и след час родих.Успех ти пожелавам.

# 21
Преносих 7 дни, щяха да ме чакат и още, но съм с отрицателен резус фактор, а таткото с положителен и лекаря каза че е по-добре да не се чака повече. Сложиха ми система с окситоцин за да предизвикат раждане и 5 часа и половина по - късно бях родила.

# 22
Преносих 2 дни , но на следващия ден след термина мойта лекарка си ме взе в болница да ме следи , уж щеше да ми предизвиква раждане ,но беба тръгна сама.

# 23
  • София
И мен ме беше страх от преносване.Ходи колкото се може повече.

# 24
Сложиха ми вагинално хапче, което подейства след 7 часа Whistling Сега  не бих насилила нещата така, по-добре изчакай естествено да си тръгне раждането Peace Аз преносвах 4 дни, което изобщо не е фатално, ако всичко е в норма. Раждане се предизвиква обикновенно 2 сед. след термин. Аз също ходех много, даже ми идеше да бягам-толкова жизнена се чувствах, но не помогна... Wink

# 25
До 14 дни след термина (и то, ако е сигурен) не е преносване, а нормално доносен плод. Само че много от българските лекари не го знаят. Бременността продължава 38-42 седмици и "термин" е само някаква средностатистическа дата, на която се раждат 4 процента от бебетата. Останалите 96 - преди или след него.

За протокола -моята дъщеря се роди 5 дни след термин, не са предизвиквали раждане.
newsm10
Да,то4но така е!

# 26
Преносих 4 дни и на петия имах среща с доктора ми Mr. Green Сложиха ме на системи и след няма и два часа родих. А на прегледа предния ден ми беше дал една четвъртинка от едно хапченце, което трябваше да изпия сутринта рано преди да отида в болницата.
Успех и леко раждане Wink

# 27
Здравей и аз преносих 2 дена накрая ми предизвикаха с хапче беше ме мн страх но всичко мина много бързо и съм по доволна отколкото на система желая ти здраво и сладко бебче

# 28
о, да, ходенето и изкачването на стълби помага.  Peace

# 29
  • София
Сестра ми преноси точно 14 дни. Но това беше преди 19 години, и смятам, че по-скоро не са й изчислили правилно термина. Тъкмо й бяха казали утре сутрин те включваме на системи, и тя през нощта роди. Бебето беше малко по-космато от нормалното, но това се оправи в последствие и сега да я видите каква красавица е.....  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт