ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 699
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте и от нас!   напоследък по-рядко се отбивам тук, за което се извинявам  - но сега каката и баткото са по цял ден вкъщи, а се опитвам и да поработвам от вкъщи. при нас няма нищо интересно, което да споделя - мъника спи и яде, което си му е работата. Wink

сийгърл, браво - момичетата тук добре са те посъветвали какво да правиш за кърменето. аз бих допълнила само - за няколко дни да опитвш да го поставяш на гърда винаги щом плаче - ако иска - ще яде, ако не е гладен - ще отказва. ако не даваш вода и чай - следи броя на напишканите памперси - те са добър показател дали се храни детето.
това и от личен опит съм установила. дано поуспокоя всички , които имат притеснения с количеството на кърмата и кърмят на поискване.   bouquet

П.П. може ли някой да ми прати потребител и парола за албумчето за колажа, моля.

# 661
Мами, аз покрай моята неспяща принцеса реших да пробвам и чай за спокойни сънища. Купих го, ама сега не смея да го дам. Има лайка в него и ме е страх да не направи някоя реакция  newsm78. съвети? сигурно е добре да го дам през деня за всеки случай, че да мога да я наблюдавам  newsm78
Ронка, и иван отказа като му предложих чиста кърма, но сега му казах, че вече е голям и е време да пие нес кафе (нали гледа доста тв, та му е познато  Joy, а и като му кажа, че е голям се отварят доста врати пред мен) и минава номера. Чудя се ако му сложа някакъв сироп дали няма да го пие - той много обича да пие плодово мляко.

# 662
  • София
Сийгърлче, с риск да повторя това, което вече ти е казала Ронката - наистина не се притеснявай от това, че са ти меки гърдите. Това не значи, че няма мляко, а че кърмата вече се е урегулирала и всички неприятни усещания от началото на кърмаческата ти кариера ще отшумят. Моите гърди са постоянно съвсем меки и дори като размер се връщат към първоначалните си габарити. Никога не са болезнени и напрегнати и аз заради това си слагам една обичка на презрамката на сутиена от тази страна, от която е ред да кърмя за да не забравям от коя гърда съм давала последно и да предложа другата на следващото кърмене  Grinning Аз имах притеснения, че ми спира кърмата когато спряха да ми текат сами гърдите и да се цапам и мажа с кърма до ушите докато се къпя  Laughing И да - бебето изсуква със сигурност повече отколкото можеш да изтеглиш с помпата  Simple Smile Не се притеснявай и си го храни спокойно дребосъка.

Аз на няколко пъти вече съм го пробвала моя таласъм да папка без силиконовите зърна и имам някаква частична успеваемост. Когато е много гладен захапва без да се замисля и си суче чудесно, но след като поцока малко и пусне зърното за почивка (той винаги си прави по 2-3 няколко секундни почивки когато яде) вече не е толкова озверял от глад и започва да има претенции към това, което му предлагам. Почва се едно лигавене, гърчене, плюене... или пък само поблизва зърното без да го лапа или съвсем повърхностно лапа зърното без ареолата и като не му е пълна цялата уста се ядосва и почва да ръмжи и мрънка... Сценарият се повтори на 100% и сега когато пак опитах.
Ще пусна една темичка в кърмаческия за съвет. Предполагам, че ще ме посъветват да съм по-постоянна и да го потормозя колкото мога, но истината е, че нощем хич нямам сили да тероризирам себе си и детето и в момента, в който почне да се гърчи и да реве за силикона бързо ми секва ентусиазма  Laughing Още повече, че за мен 21 градуса (колкото знам, че е препоръчителната температура за гледане на бебе) е на границата на непоносимия студ и винаги зъзна нощем докато го храня въпреки, че се увивам с какво ли не като мумия. Това до известна степен също ме кара да искам по-бързо да се нацока.

# 663
Това с 21 градуса как го правите. У нас е 24  без да включвам парното, на първия етаж и от всички страни съседите не топлят  newsm78. Ако трябва на толкова да гледам ева първо със сигурност ще умра от студ и второ трябва да пускам климатика на студено. Аз си я гледам на 24 градуса и си и е добре май newsm78

# 664
  • София
Герчо, ние сме на партера и сме точно над абонатната станция, всички тръби минават под нас и затова радиаторите не ги пускаме почти никога. Температурата в къщи винаги беше 24+ градуса, но както и да облечах бебо (слагала съм го и само по боди с къс ръкав и завит с памучна пелена) той все ми се запотяваше и почервеняваше. Започнахме да проветряваме много редовно и сега в последните дни откакто застудя навън си е постоянно 21 градуса и за мен е някакъв ужас защото имам навиак да спя гола и не мога да търпя нищо освен завивката ( и мъжа ми  Laughing ) върху себе си когато съм си в леглото

# 665
  • Deutschland
В нас потдържам температура от 22-23 градуса и акушерката като дойде в къщи на визитаци(тя все още идва 2 пъти седмично в къщи) все мърмори,че е много топло. препоръча ми да го гледам на 16-18 градуса  Rolling Eyes

# 666
Ger4o, пий ти чая! Peace

Вкъщи поддържаме 20 градуса с парно. Peace Без парно в дневната е 15 градуса. Shocked
Диваненце, 18 градуса ми се струва малко. бррр...

# 667
Здравейте!
Ще ми дадете ли парола за да кача снимки за албумчето? Благодаря! Hug

Отивам да чета, после ще пиша..

# 668
  • София
здравейте,
и аз качих 6 снимки в албумчето:
http://oktomvriiki09.snimka.bg/holidays/koleden-kolaj.440279.15956802
това е първата.

лека и спокойна вечер

# 669
  • Сф
И аз не знам как го постигате това с градусите, у нас е много топло, радиаторите на 5, мъжа ми пуска и един маслен, всички сме по къси ръкави, включително и беба, ако сложа парното на 3-спира и става към 19-20 градуса Shocked, от което направо ми замръзва мозъка, а Анелия само киха като й сменям памперса в по-хладна стая Rolling Eyes, опитах се да спра радиатора в спалнята(масления) една вечер- и аз все я проверявам по носа и ръцете-ллллееееелллеее-направо ледени, явно защото спялнята ни е северна и само обикновеното парно не топли много...и така, спим на около 25 градуса, с много проветряване, което не е добре, но нямаме средно положение...

# 670
За градусите и удома е 25 някъде. И да проветрявам и да не все тая.
Ще ги поизнежим малко, ама какво да правиш....

# 671
  • София
Мамчета, вчера някой беше пуснал линк за едни капки за увеличаване на кърмата. Преди време пак бях чела за тях и сега се присетих. Ще може ли отново да питам за името им и от къде може да се сдобие човек с тях?
И във връзка с разни капки... да питам някой може ли да каже до къде стигнахме с поръчката на Инфакола, че останах само с половин шишенце  Rolling Eyes

# 672
Адри, Тунчо беше писала за капките. Ето:

момичета погледнете този сайт-http://www.expressyourselfmums.co.uk/details3.asp/ProductID/278/sid/23/More-Milk-Special-Blend.htm;

аз си купих тези капки за увеличаване на кьрмата просто за да знам че всичко сьм опитала(на билкова основа са,а аз по принцип вярвам на традиционната медицина...)днес следобяд взех пьрвата доза и около 2 часа след това си беше време за цедене-изцедих двойно повече отколкото е обичайно за това време(80 мл,иначе рядко успявах да изцедя 50); преди малко сьщото се повтори;не мога ди повярвам,но не може и да е случаино-за 3 седмици никога следобяд и вечер не сьм изцеждала повече от 40-50 мл;ще пиша как продьлжават нещата за тези от вас на които кьрмата не им стига....ако някой друг ги е ползвал моля да сподели мнение(между другото ги препорьчват даже за жени които осиновявят дете и искат да кьрмят)

# 673
  • София
Ронка, мерси  Hug Аз не знам защо не можах да ги намеря  Rolling Eyes
Сега остава и тунчо да сподели малко повече информация от този сайт ли си ги е купила или ги има някъде в БГ

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 19:12 от Addri

# 674
Температурата, която ние поддържаме е 23 градуса, а в стаята където спим с бебето е 20-21 градуса. Но като се къпим затоплям стаята около 25 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт