"План за забременяване"

• 23 548
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Хмм, Случайност - до някъде, може би, да. НО ...
Понякога ми се струва, че хората, които говорят за случайнотите и за това колко много да разчитаме на тях, и да не се вглеждаме, и че всичко си е Божа работа и т.н. и т.н. - лесно са забременявали ... Какво ли ще кажат на някое от момичетата в Форума, които вече 2-3 години са без желаното бебе - сигурно, че е Божа работа ?! Еми да, виновен трябва да има - що не Господ?! Той ще е виновен, ако аз не съм си обърнала внимание навреме и не съм потърсила специализирана помощ ...

Момичета, истината е, че ако до 1 година бебе няма (т.е. бременност), то е време да спрете да вярвате в случайността и да се вгледате, да отидете на специалист и да потърсите проблемът. Всеки един здравомислещ човек ще си обърне внимание - въпрос на култура, според мен. Още повече, че след този период на жената вече й е трудно да спре да мисли за бебето, което не идва ... То е като да те боли зъб, а ти да стискаш и да не отиваш на зъболекар - не се шегувайте, от само-себе си няма да мине, най много да става още по-зле!

На днешно време желаниято за бебе, а понякога и възможността за такова, се появяват малко по-късничко - след като сме се изучили, започнали сме да работим и сами да се справяме с живота. Значи говорим за поне над 25 год. (Не е задължително, но все по-често е и над 30 год.) Ами, ако срещнеш партньора по-късно ... Охооо, значи ако случайността ми изиграе лоша шега, ще има да си обвинявам Господ ...  #2gunfire

Случайност ... - първите 3 месеца, Божа работа - до 6-тия месец, после ще започна да планувам, а след 1 година неуспешни опити ще отида на лекар.

А, да, едно е вярно - секс трябва!!! - казват, че който прави по 20 пъти месечно любов (вероятно = 20дена) има доста добри шансове да забременее.

Това е моето мнение, не ангажирам никой с него, но понякога се дразня на някои коментари за Случайност, Господ, Вглеждането и как трябва да сме правели само любов и да не мислим за бебето ...

Желая успех на всички, защото с неговото постигане, пътят вече няма да има значение   bouquet

# 16
Няколко месеца, година не го мислиш и после като не стане почваш с всички тези неща.
При теб как ще е, никой незнае! Но така си поставила въпроса, че всяка от нас може да ти
даде съвет от своята си гледна точка. Успех  Wink

# 17
Няма случайности в твоя живот   Naughty,но все пак мисля, че човек не може да  избяга от съдбата си.

Ако искаш ходи на 5 инсе-та, 5 ин-витро- ще се случи когато и само когато ти е писано!

# 18
Ами да, колко момичета има които са с неизяснен стерилитет, уж всичко е наред и пак не става!

# 19
факт е че забременяването не става ей така по поръчка.Стотици примери има в които двойките се тормозят всеки изминал месец в чакане и нищо не се получава/ дори нямат проблеми/ и в момента в който си отпуснеш съзнанието,става веднага.
Мои приятелки чакаха по година,дори повече без да имат доказани проблеми,но толкова много искаха,че нищо не ставаше,стана точно в момента в който не си ичаквал или веече почти си загубил надежда.
Такава травма си нанасяме с това следене и ежедневно чакане,че просто няма как д астане това бебе.
Аз също съм от тези случаи които чакат с нетърпение да им закъснее,да дойде овулацията ,пия витамини,ям здравословно,правя си тестове за ову...ама почвам да си мисля че насила хубост не става,явно ще стане когато реши съдбата. Hug

# 20

3. Пия ФК и вит. А до ову, а после ФК и вит. Е

bebe26,това за вит А и вит Е,кога да ги пиеш,едното преди ову другото след,лекар ли ти го е казал или си го чела някуде.Аз ги пия нон стоп.Витамин А и с друга цел-акнето!

# 21
Ето, и моят план, да кажа, вече три пъти стана, но вторите два завърши неуспешно. Не съм мерила БТ, веднъж само опитах с тестове... Четох някъде да не се ползват ежедневни дамски превръзки. Когато видите големи мокри петна, значи до 24 часа ще последва овулацията. И трите пъти даде резултат.

# 22
Това за вит. А до ову, и след ову вит. Е, съм го чела тук някъде из форумите. Витамин Е влияел много добре на хормоните, но вит. А не е препоръчителен при евентуална бременност!

# 23
Искам да допълня за витамините, че освен ФК, Е и А, е добре да се пие витамин С - 1000 милиграма около овулацията, т.е между 10 и 20-я ден след цикъла. Поне това е предписанието на моята генеколожка.

# 24
  • Тук и сега
bebe26, не знам, но според мен щом като цикълът ти е на 28 дена, би трябвало да започнеш с тестове за ову още на 10-ти ден. Аз така забременях на 13 ден, а ти чак тогава започваш с тестовете и какво очакваш да отчетат? newsm78

# 25
Мурзел, предния месец О се оказа на 18-ти ден, започнах с тестовете от 9-ти ден, отчетоха + чак на 15-ти. За това реших този месец да започна от 12-ти, з ада не правя толкова дни подред, но се оказва, че се е изместила, и е по-рано, още на 12-ти отчетоха....  newsm78 Оказва се, че моята ЛФ е 12 дни, а аз си мислех, че е поне 14 ,, щом цикъла ми е 28 дни!

# 26
За тези теории има толкова много написано, лекции, статиии и т.н, а странното е че толкова малко жени са се възползвали от него.  Confused
Да, по-добре е без графици, но ако "часовника ни цака, цъка..", на случайност ли да се разчита ?

# 27
  • Бургас
Здравейте! Hug Heart Eyes  bouquet
Аз си казвам,меренето си ме натоварва психически,ориентация ми е,но като,че ли по добре да не мисля.Много искаме да си родим и трето детенце,но изглежда не му е времето.Опитах с мерене,с тестове за овулация,но без резултат.Но определено при мен се получи,като фикс идея.След месеца опити забременях,но беше за дни,от  юни започнахме отново опити,сега киста си имам и ще трябва да я лекувам.
Извинявайте за спама.

# 28
Здравейте, ето го и моя план силно казано,но по скоро схема все още безрезултатна Mr. Green
Значи пия ФК от вече 4 месеца,меря орално БТ от 5 ден на цикъла до менструация,следя ЦС ,взимам си по 10 ову тестчета за да мога със сигурност да засека кога е(с мн голям интервал съм 40-45 дни), водя си ову календар,спортувам 3 пъти седмично,ядем здравословни храни. А гледаме да работим по въпроса по често  Blush След цикъла през 3-4 дни, като наближи  овуто през ден,3 дни подред по време на овуто  и после през 2-3 дни  Praynig
Незнам дали го обясних разбираемо,но общо взето с всички възможни методи  Mr. Green
Успех на всички!  Hug Hug

# 29
  • Бургас
моят план е:правя нужните изследвания преди да започна с опитите,за да съм сигурна,че съм здрава и всичко е наред.
след това-спокойствие и пак спокойствие.и любов.и вяра,че ще стане и всичко ще бъде наред.без планове,изчисления и излишни стресови ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт