"План за забременяване"

• 23 548
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
  • София
стиснахте ли си ръцете за 20мин? Laughing ни повече ни по-малко! Simple Smile

# 46
Е, няма да го засичаме с хронометъра де... newsm53

# 47
И трите пъти съм забременявала от раз, 5-10 мин след кекса задължително пишкам, защото не мога да стискам и се мия след това!
Имаме опити само 2 месеца, ще започнем отново много скоро.
За отхрачващият сироп, мисля да пробвам.

# 48
И аз мисля, че сиропа ако не помогне - поне няма да навреди newsm10

# 49
Последните два цикъла, преди да започна противозачатъчните виждах, че имам много гъста ц.слуз, и аз мисля, че няма да навреди Hug

# 50
А пък аз като се замиля, до сега не съм се вглеждала за ц.слуз и такива неща, но може би, защото почти винаги съм си със слабо бяло течение и не мога явно да ги различавам...но вече ще се опитам да следя за тези неща newsm78

# 51
Сетих се за още нещо, прочетох го някъде по-нагоре във форума: Има ли наистина значение дали след акта ставаш и отиваш да се измиеш, или изчакваш да мине време? Това също ми звучи малко несериозно - да стоиш с вдигнати крака... newsm78, нали ако е станало, сами ще си се придвижат "човечетата"...Simple SmileМоля за мнение

Не звучи несериозно.Аз ще се опитам да обясня с мои думи (не съм специалист).Средата във влагалището е кисела .Още в първите минути след еякулацията милиони умират по стените му (тук направо цитирам от филма "Човешкото тяло" II част).Те обаче трябва да се борят да стигнат до шийката на матката , където средата е алкална и ще бъдат в безопастност.При оргазъм матката контрахира като така помага за всмукването на семенната течност по-навътре , защото както всички знаем оплождането може да се извърши само в тръбите и никъде другаде Simple Smile А ако вдигнеш и краката само увеличаваш шансовете , пък и разбира се оргазма изобщо не е задължителен за да се забременее ( да не бъда разбрана погрешно).Така , че това да лежиш до определено време след сексшъна си е направо задължително ако искаш да забременееш.Необходимото време на сперматозоидите да стигнат до тръбите е от 30 минути  до 1 час.А после ги чака и още път ... Не е лесна и тяхната  Laughing

Ето още малко за тези специални таткови клетки:
Какво трябва да знаем за спермата?

• Всеки сперматогон от вътрешната страна на семенните каналчета се дели толкова бързо, че един тестис може да произвежда за една секунда между 300 и 600 сперматозоида на 1 грам тестикурална тъкан.

• Средната скорост на производство на сперматозоиди е 1500 в секунда за тестис.

• Сперматозоидите се образуват за 74 дни и за още 26 узряват и преминават през епидидима и семепровода.

• Спермата плува със скорост 3 мм в час.

800 удара на опашката на сперматозоида са необходими, за да измине той 1 см.

• Сперматозоидът трябва да измине 30-40 см път в „тръбопроводите" на мъжа и жената, докато стигне фалопиевата тръба.

• С помощта на вихрите спермата достига фалопиевата тръба за 30 до 60 минути след еякулация във влагалището.

• Спермата живее във влагалището най-много 6 часа, тъй като киселинната вагинална секреция я убива, веднъж стигнала до алкалната лигавица на шийката на матката, тя може да просъществува няколко дни.

• Средната продължителност на живота на сперматозоидите в женските полови органи е 3 до 4 дни, но живи сперматозоиди са намирани там и 7 дни след еякулацията, без да е известно дали са запазили оплодителната си способност.

Източник: Из книгата "Всичко за здравето на мъжа"
Автор: Д-р Сара Бруър

Цитата е от тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 740&Itemid=38  ако на някой му е станало много интересно  Wink

# 52
А пък аз като се замиля, до сега не съм се вглеждала за ц.слуз и такива неща, но може би, защото почти винаги съм си със слабо бяло течение и не мога явно да ги различавам...но вече ще се опитам да следя за тези неща newsm78

А , не може да го сбъркаш с бяло течение.Цервикалната слуз си е точно слуз - направо прилича на  сопол  Laughing Просто не си обръщала внимание.

# 53
Kokona bobnbona - има резон в думите ти, приемам съвета ...
Аз не съм раждала, затова дойдох тук - да чуя мнния на минали по този път мами.../защото аз си нямам отдавна такава, за да ми дава съвети Sad...
Ще им помагам на тези спермолинчета тогава, щом е по-сигурно - всичко в името на бебчо Hug

# 54
Здравйте момичета  Hug!

Сега се връщам от доктор и видяхме плодно сакче на 6-ти ден закъснение  Heart Eyes, няма толкова щастливи хора като мен и моето момче.

Искам да споделя с вас какво ми помогна да стигна до тук и ако някой иска може и да пробва  Grinning.

1. Спрях тестове за овулация и мерене на БТ и правихме секс всеки ден до 16-ти ден, тъй като бях на гинеколог на 9-ти ден ми дадоха жокер, че ще имаме ранна овулация  Grinning.

2. Използвахме pre~seed за пръв месец.

3. Пих сироп за кашлица от 9-я ден Embarassed. Исках да дам възможно по-добър старт на сперматозоидите.

4. Имахме две страхотни екскурзии през съботите и неделите в които се забавлявах от сърце.

5. Опитах се да мисля положително и да вярвам, че мъничето ще стане в близките месеци, въпреки че ми намериха полип в матката и повечето ми казваха, че с полип бебе не става. Но ето Бог е решил да ни дари с най-прекрасният подарък, за което съм му безкрайно благодарна!

Моля ви не ми се сърдете ако някое от изброените неща ви се струват глупави, просто искам да споделя.

Пожелавам много положителни тестове на всички момичета, които мечтаят за тях   bouquet!

# 55
Orchids Flower , честито!   bouquet

# 56
Orchids Flower, честито  Hug  bouquet

# 57
Orchids Flower  , браво за хибавата новина Hug

# 58
Orchids Flower честито и тук  Peace много хубаво си направила  Laughing

# 59
  • Бургас
Честито и от мен,лека и безпроблемна бременност! Hug

Общи условия