Баба Марта бързала на ОКТОМВРИйчето мартенички вързала!!!

• 40 605
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
 Hug Лени само да споделя.. Влади говори, но като на циганче му е словореда и граматиката. Например казва Мамо виж едно голям слонче... А като е превъзбуден емоционално въобще изобщо започва да си говори на негов си език или тотално спира да общува с всички. И понеже в детската градина го набедиха за различен, той там отказва да говори с всички, включително и учителките /защото една го набеди, че е алтуист/. По този повод ходих в Александровска болница, за да го види детски психолог и детски психиатър, защото искам да докажа на учителката в градината, че детето ми няма проблем, просто на тях им е по-лесно да го изолират като проблемен. Също така не разпознава цветовете и речта му е доста бедна за неговата възраст. Това е.. Има проблем, но не е нещо сериозно ако сега започнем занимания при логопед, ако закъснеем обаче проблемът може и да се окаже сериозен. Това е...
Днес прекарахме с дребните два часа в детската университетска болница, защото през нощта и двамата се разкашляха сериозно, но за щастие всичко е под контрол. Аз обаче съм на антибиотик..
 Hug

# 136
как не ги е срам тези в градината  #Cussing out
не можеш ли да го преместиш някъде при нормални хора. Дано помогне  Praynig

# 137
  • София
Оффф, не пиша аз, че само ще ви рева на главите.
Кари се сдоби с алено червен пъпчив зад..к. Памперс дерматит  Rolling Eyes първо беше една пъпчица, после станах много, сега вече е направо като маймуна.
От два дни мажем с дактакорт, с памуче правя промивки със смрадлика, но нещо не виждам подобрение.
Махнахме през деня пампарса, но РУСОТО си е РУСО  Close  от седем вечерта до десет смених 6 броя анцузи. Идва след като се е напишкала и вика ако, ако, седи на гърнето или тоалетната и нищо на прави, а чака да се обуят гащите. Отделно като пишка не застава поне на едно място, а прави диря до мен, абе куче по-лесно се учи.  Crossing Arms
Знаех си аз, че това не е за мен работа..

Сега да ви питам какви памперси да купя утре ,че от много акъл забравих да взема друга марка. Хъджис ли бяха тези без лусиони  newsm78 Така се омешах, че отказвам да чета повече, то ясно че всяко бебе си е различно.. абе какво бебе ме гони. Срязах една пелена и я сложих под памперса, та да не се допира до дупарата, сега неспя за да я пазя и да сменям пелената, че не трябва да седи мокра.

# 138
Здравейте мацки,и аз не съм писала от преди два три дена,какъв срам Laughing
Меги-преди ползвахме Памперс,обаче много дефектни ми излязоха последния път към 10 за цял пакет и сега ползваме Хъджис.Не сме имали подобен проблем и не мога да дам съвет.Кари голяма хитруша значи,знаеш ли какво знам от майка ми за зачервено дупе,мазала ни е едно време с хума,туй нещо на аптеката го продават,разтваря се със водичка и се маже,става като каша гъста.Питай по аптеките.Мила днес се изака на гърнето ,оставих я после по гащи и се напика,идва и върви като една крава точно разкрачена и й виси дъното и мрънка.А тази вечер излизахме з амалко,сложих чист памперс ,върнахме се,седяхме около 1 час и преди да влезем да се изкъпем седя по голо дупе на леглото и нещо се пипаше по шушката и я сложих на гърнето и се изпика там,викам значи можело ,стискала се е през цялата разходка и на леглото ,викам начи можело.Опасни са.
Снежанка-много неприятно с тез учителки на Влади,то много трудно сега да местиш дете,като знам колко се чака,но тази учителка ,пък и други подобни правят направо з абой.Егати и учителките.Дано имате успех с логопеда и бързичко с енаучи детето.А за децата че са лоши то е ясно,ама то и от възпитанието в къщи има малко.Успех.
Джидже-Крис е много порастнал и голям сладур.По-честичко се разписвай тука,че липсвате.
Альона-Димка и той голям сладур,а ти си почини сега,работа като намериш тогава,сега се отдай на себе си,че рядко ни се случва.
Венера-браво на Велин,не му трябва викаш детска градина,той щом батко му го учи LaughingКажи какво стана с Крис,оздравя ли?
Анелиа10-футболист ще става човека,браво,от сега е пристрастен.
Геринг-и вие големи преживявания с тез болести,дано повече не ви навестяват.Барни е любимия герой на Мила от бебе още,дори имаме играчки на Барни.Просто е влюбена в него и ДВД съм купила,другото дето й е любимо е Лейзи Таун и Хай Файф,откача просто като ги пуснат,то едни танци едни чудесии.
Лени-всеки път се забавлявам с твоя син,много е сладък,просто си го представям дребо  на вратата как ти носи чантата и ти казва че си я забравила,върхът е просто.
Тонито-браво на Дианка,станала е любимка,виж как свикна детето,а ти си права,човек малко по друг начин се чувства като е по-свободен.
Ох дано не пропускам някой,обаче имам много неща на главата.Вече идват хора да гледат апартамента и ако имаме късмет скоро може и да го продадем.Малко ми с еобъркват плановете ,но ще се оправим,важното е да се махаме вече оттук,че ми писна.
Айде на всички Heart Eyes HugПък вие продължавайте да пишете,че да имам кво да чета сутринта с кафето.

# 139
Здравейте, мацки!!!  bouquet
Днес ми е супер готино настроението, дано успея да ви предам малко и на вас! Hug

Днес е Андреев ден!!! Simple Smile
Честит имен ден на празнуващите днес!!!  bouquet
Да сте живи, здрави и много щастливи!!! Heart Eyes

Снежанка, стискам палци с Влади всичко да се оправи бързо и безпроблемно, ама и тезу учителки, как може така?!!!

Меги, дано й мине на Кари бързо дупето!!!
Ние така махнахме пампите, понеже Коско се беше обринал на коремечето!

mishonka95, и Мила ще се научи!!!

Много хубави снимки, абе нашите дечица са най-хубави!!!

Ние сме ОК, както бях се похвалила, без пампи сме, вече и нощем и следобед и няма пропуски, много съм доволна! Коско си казва и за аки, и за пиш и всичко стана само за 2 седмици, явно съм нацелила момента!!!
Иначе говори, даже много, от 2 месеца и граматически съвсем правилно, в смисъл ползва на място единствено и множествено число, мъжки, женски, среден род и т.н., та е като възрастен, добре, че не може да казва всеки път В и Р, та му е по-бебешки говора, има сега една мнооого смешна дума "поснушмакул" - подслушвател от рекламата на витамини, Марсианци Wink

Толкова от нас за сега, отваме за куФнята и малко на разходка и да поиграе с едно приятелче, мама да поприказва с другата мама и така!!!

Пожелавам ви една прекрасна седмица, много успешна и изпълнена само с хубави емоции и преживявания!!!  bouquet Hug Heart Eyes

# 140
Здравейте и от мен!
Срам не срам скоро не съм писала  Embarassed Сега обаче смятам да наваксам  Laughing
Нямам никакво настроение за писане въпреки, че по цял ден дремя на компютъра. Пращам Криси на ясла и се захващам да търся работа да ама не!! Пращам автобиографии на килограм и от никъде ни вопъл ни стоп а обявите всяка седмица са едни и същи от едни и същи фирми  Thinking. Правят си май някакви проучвания без да е наличе съответното работно място. Уф дано мине скоро тая криза, че вече ми се работи!
Криси още неможе съвсем да свикне на яслата въпреки, че имаме напредък. Днес много ме е яд, че не го пуснах да отиде {вчера наобед и през ноща вдигна 38.6 градуса температура ама бързо я свали}, защото са имали рожденник и съответно торта, балони, музика абе щеше да му подейства добре тържеството. Ама мнооого се ядосвам  Sad
Иначе с памперса сме до оная кривата круша. Като го сложа на гърнето си прави каквото трябва, но сам не казва и съответно ако го оставя без памперс непрекъснато трябва да го преобличам. А сложа ли го на гърнето неиска да става от него.

Bulechka отдавна му се радваме на Коско за говоренето. Ако не се лъжа той май е първото октомврийче което започна така чисто да говори. Браво на него  Simple Smile

Мишонка айде дано скоро продадете апартамента и марш на където си решите  Laughing Пък както каза Лени няма ненаучено на гърне дете така, че по кротко я карам и аз, че иначе ще си опъна нервите само.

Снежанка поздравявам те, че все пак си се решила да заведеш Влади на логопед. А в градината по им е лесно да го изолират от колкото да се занимават с него ама ти не оставяй нещата така.

Меги освен отвара със смрадлика нищо немога да ти кажа за подсечено. Милото дете дано скоро се махнат пъпките, че сигурно и е много неприятно.   Praynig

Лени Ноли е такъв сладур...  Hug Просто си го представих как ти е казал, че си си забравила чантата и на баба му жеста с ръката...  Joy Аз когато Крис ми изцепи нещо подобно не съм на себе си толкова щастлива се чувствам незнам защо, просто се сещам какво малко бебче беше и сега какви ми ги говори  Grinning

Alyona Дими радва ли му се на колелото, играе ли си с него. Искам и аз такова да му купя ама май ще ме линчуват бабите, че много го разглезваме като му подаряваме такива неща и незнам какво да правя. Мислиш ли, че става за възрастта им.

Нигелка и аз чета книгата която разпрати на всички. Много ми е полезна.  Hug

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 15:49 от моргана

# 141

Embarassed Аз пак се загубих... Домашния ни компютър е във временна невменяемост, на работата - Биг Брадър вижда всичко...

Да се оплача, че и ние вече 100 години "сваляме памперса". Безуспешно.
Говори като латерна, ама не се сеща да предупреждава за това.  ooooh!

# 142
Драскам и аз някой ред, че ми остана малко време.
В четвъртък след яслата мъж ми се обажда и казва, че детето постоянно реве и да се прибирам бързо, че най вероятно не се е наспал на яслата и е нещо кисел. Връщам се аз - детето реве, иска мама, гушнах го аз, легна в мен и стои така, леко се унася. Казвам си, че нещо не е наред - мойто дете да иска да лежи...не е на добре работата. Стори ми се топличък. Заспа. След като спа около час, се събуди, измерих му Т - 38. Дадохме му Нурофен, той нито иска да яде, нито да стане, само му се лежи. Няма сополи, ни кашлица, нищо. След около час и нещо пак му меря Т - 39 градуса. Нурофена не действа. След още час Т се качва, детето постоянно спи и повтаря, че го боли долу. Полудях вече. Цяла вечер оцет, нурофен, а Т се покачва. Стигна 40 градуса. Цяла вечер дребен спа гушнат в мен, гушнат в тати и при нас. И все повтаря, че има "ух" и "ако". Сутринта отиваме на лекар - ангина. Но човека казва, че нещо не му харесва, пусна ни изследваня - белтък в урината, вика ни бързо на ехограф. С две думи цистит. И сега сме на антибиотик. Едно само не ми излиза от акъла - как не са видели, че детето е с Т, а и 100% е повтарял и при тях ух цял ден, в комбинация, че постоянно му се струваше, че има "ако". Мъж ми казва, че някаква жена му го е предала, а не сестрите. Казала му само да кажем кои дни от месец декември щял да идва на ясла  Shocked Кво да кажа....нямам думи. А днес щеше да има тържество, щеше да му е първото, така се бях зарадвала...... Sad

Иначе с гърнето е много зле. Ужасен е от него незнам по каква причина - аз да съм го слагала 1-2 пъти и то не против волята му, а на игра. Иначе знае за какво е. В яслата казаха, че го пробвали 1 път да седне и съжалили 100 пъти, защото ревал час след това.  newsm78 Незнам защо така това дете.

Меги, не мога да те съветвам за червено дупе, но ако ту трябва дерматолог...аз съм доволна само от Томов (младия). Ако ти трябват координати, звънкай.  Hug
мишонка, пропуснала съм...защо си продавате апартамента? Ще си идвате ли?  Simple Smile
моргана, и аз си спомням като си търсех работа...пак беше така - стоят едни си същи обяви, а никой не ти звъни. Беше ужасно. Но пък после накуп ми се събраха няколко предложения, та се наложи да избирам. Пожелавам ти и при теб така да се получи.  Peace
венерка, радвам се, че си се върнала. Simple Smile Така поне се надявам да се виждаме по-често...макар и служебно  Crazy А за промените...знаеш, че всяко тяхно решение е предпоследно. Пък дано и сега стане така, защото ако го направят така както миналата година, незнам как ще смогвате.  Confused
snejanka, стана ми много мъчно за Владко докато четох за проблеите ви с градината. Би трябвало да му помагат, а те правят точно обратното. А и ако тръгнеш да сменяш градината или групата на него може да му се отрази не добре. Стискам палци нещата да тръгнат към подобрение. А и като те чета, не ми се струва, че проблема е голям. Всичко ще се нареди.  Hug

Я да ви питам - на новогодишните служебни партита с мъжете си ли ходите или не? А вие ходите ли с тях на техните?

Айде стига толкова от мен, че дребен ме зове... "Мааааамо, ела тука!" Crazy

Тъй като никой не е писал след мен, редактирам само да ви кажа за новата мода в нас, за мой най - голям ужас - плюе дрисльото малък! Плюе върху спалнята, върху дрехите...навсякъде. И се кефиии....И казва "Една пунка пуй" и плюе ли плюе и после "цисти" Sick

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 18:40 от Джиджа

# 143
  • София
Хайде и аз да драсна  Wink
Меги, понякога като си ходим при майка ми и баща ми от водата дупата се зачервява. По препоръка на дерматолог си купих Mustela STELACTIV  и на Ники и действа много добре и доста бързо и минава. Сега да чукна на дървената си глава откакто махнахме пампата не се е зачервявало. Дано бързо и мине на куклата, че е адски неприятно и предполагам много болезнено за тях  Praynig Hug Аз като станеш етакъв проблем и ползвах Либеро, нямат аромати, а освен това имат гащи-памперс, които са удобни.
Джиджа, бързо оздравяване на сладура  Praynig Hug И Ники така ми изкара акъла с такива температури  Rolling Eyes По тоношение на въпроса ти за служебните партита, ДА, ниес мъжо сме като папагалчетата неразделки  Laughing и най- си ни е хубаво като сме заедно навсякъде  Flutter
Снежанка, а не е ли възможно да прехвърлиш Влади в логопедична градина? На моя колежка внука и ходеше в такава и бяха страшно доволни, малки групи, прекрасно отношение. Тази, в която ходеше се намира в Хиподрума. А за отношението на персонала....просто нямам думи, най им е лесно да си заровят главите в пясъка като щрауси....Дано детенце бързо изглади нещата с говора  Praynig Hug
Мишонка, хайде стискам палци за апартамента, да го продадете и да си подредите нещата така както сте ги планирали  Peace Значи и Мила фенка на Барни  Wink аз вече наизуст го знам  Crazy Браво за успехите с пампито  Hug
Моргана, успех с намирането на подходяща работа   Peace
Лени, ама Ноли е направо страхотен, просто си представям каква картинка е бил  зад вратата с чантата ти  Joy Joy Joy сладур  Hug
Булечка, много сложни думи ползва Коско - "поснушмакул"   Joy как им ги раждат малките главици  Joy
Альона, Анелия, големи са сладури синчетата ви  Heart Eyes
Браво на " добрата ясленка" Дианка на Тонито  Hug
Ирен, и Николая така не дава на баща си да кара, тя щала да "каа коата"  Wink
Хайде ставам, че къщата е на вили и могили  Embarassed
 Hug Hug Hug

# 144
Здравейте момичета!

Като сте тръгнали да драскате, викам и аз да се включа в драсканицата  Laughing
Ние сме добре, дивеем, растем защото панталоните ни окъсяват  Laughing
С навиците се борим но можем и да се включим за приза - последен в отбора  Crazy
Пишаме на тоалетна чиния след покана, но не си казва предварително! Приказките ни са все така семпли и еднообразни и всякак се стреми чрез действия да покаже какво иска или го вълнува.
На работа ходя и отново нерви късам но няма начин! Времето ми е супер ангажирано и не ми стига не само за деца но и за нищо! Ще си се развиват по спартански! Добре че е Вики та да ми помага в гледането!Много ми е добро детето и му е втора майка направо  Heart Eyes
С храната сме трудни и капризни, страшна промяна от бебето Алекс до сега! Не го тормозя, отказах се вече...Не закусва, хапва на обяд от време на време инак гепи на баща си парче наденица или саламче. На закуска или банан или плодово мляко , вечеря прескача ако не съм аз да напъна и вечер млякото с кеф го смуче около 350 грама!
Това е общо взето с навиците ни.
Сега е щур фен да скача по кревата на дядо си а дядото да беснее яко  ooooh! Освен това откри отново хармониката и по цял ден надува бузаци!
На площадката при нас вчера сложиха пързалка и люлки и съм много щастлива, Алекс и той!
Днеска привечер бяхме самички там и падна щура игра и ровене!
Много ни липсват и на двамата хубавите ни сбирки и разходки с приятелчета  Cry Алекс е супер смешен като види деца пък и случайно минаващи покрай нас. Започва да подскача и ги кани да играят с него  Започва да се смее на глас и дори пресилено за да направи впечатление  Grinning Но тук си нямаме дружки......

Снежанка, супер гадно и просто нямам думи да коментирам отношението към детето! Явно наистина тези хора работят само за да си получат мизерните заплатки и нищо друго!
На Гери идеята ми допада много за логопедичната градина! Там всички дечица са с еднакви проблеми и педагозите работят точно за това!Успех желая от сърце!

Джидже стана ми много мъчно за Крис !Толкова много боли това чудо! Бързо възстановяване на малък сладък Крис!

Меги да цункаш маймунското дупе на Кари от нас!

Лени, успех  Hug Hug Hug а за Ноли винаги съм казвала че е супер сладък и умен мъник!Много съм се смяла с чантата  Joy

Булечка,браво на Коско за постижението с памперса! Умно и хубаво момче си имате!

Альонка, Дими е бонбон!  Heart Eyes леле колко е променен! Пу-Пу насрали го кокошките! А ти са като манекенка   bouquet

Поздрави на всички които неволно пропускам!
Ще намина отново да ви видя  Hug Hug Hug

# 145
Само да драсна 2-3 реда, на първо място да пожелая бързо оздравяване на малкия Крис, дано бързо да подейства антибиотика. Много е гаден тоя цистит представям си какво му е на малкото човече.
Меги бързо оправяне и на малкото дупе на сладката Кари. Не се притеснявай Ванеска 2 месеца си пишкаше по паркета и после тръгваше да ме търси из апартамента да ми каже, че е имало пиш  ooooh!
Ванеса цяло лято беше без памерс у нас, а навън слагах. Сега от 2 седмици ползвам само нощем памерс, но и днес се е напишкала в яслата.
Снежинка мога само да ти пожелая бърз напредък на баткото и не се притеснявай, ще се оправи детето   Hug
Да ви се оплача и аз малко   Embarassed. Уж е криза и няма работа и отделно всички реват за пари, а днес съм толкова възмутена от едни търговци. Отиваме да зареждаме и тези търговци вярно предлагат хубава стока, ама едно отношение "вие само това ли ще вземете "
гледат се едно те ми дават парите толкова ме е яд на такива хора, че няма накъде. Но на тръгване минах нарочно с вдигната глава и пред всичките им казах ДОВИЖДАНЕ, ЛЕК ДЕН И ЛЕКА РАБОТА. Пет човека в склада останаха с пръст в устата, като съм от провинцията някой хора си мислят, че ние наистина ядем доматите с коловите. Ох оплаках ви се съжалявам  Hug
Лека вечер момичета и до скоро и бързо да оздравяват всички болни    love001

# 146

Добро утро!
Я да видим - вече е декември - какво мислите за коледни подаръци? Вили казва, че иска дадо Коледа да й донесе бебе, ама това означава да се повтори подаръка от миналата година. Не ми се вижда оригинално.  Rolling Eyes А за живо - не ми достигат около 8 месеца време  Laughing
Иренн, аз вчера пробвах едни  ботуши, обаче не ми бяха удобни и ги върнах без да ги купя. Продавачката само дето не ме наби, 3 пъти ме пита "Да си ги прибера ли?" и накрая не ми отговори на на"довиждането" ... Чудя се,  newsm78 дали да не пратя всичките си познати да мерят обувки в този магазин, ей така - за норматив  Twisted Evil да види тя.

снежанка, оправяй се бързо. Не се притеснявай за малкия. Ще проговори - тогава да видиш само....  Tired Аз сигурно по 100 пъти на ден повтарям "Млъкни малко"

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 09:16 от viodidi

# 147
снежанка, оправяй се бързо. Не се притеснявай за малкия. Ще проговори - тогава да видиш само....  Tired Аз сигурно по 100 пъти на ден повтарям "Млъкни малко"
[/color][/b]

Виодиди, става въпрос за голямото дете на Снежанка, което е на 4.5г  Peace Той вече е проговорил, проблемите са от друго естество.  Peace

# 148
Снежанка и аз желая бърз напредък на баткото и съм сигурна че ще се оправи Peace А за това че децата са жестоки е така за съжаление
Аз се притеснявам за Боби на две годинки вече трябва да прави поне изречение от две думи а той не говори нищо освен Гол казва на топката и УФ на тролея вече започвам да се притеснявам ooooh!

# 149

Embarassed така е, като чета по диагонал и се включвам от дъжд на вятър...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт