Баба Марта бързала на ОКТОМВРИйчето мартенички вързала!!!

• 40 604
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Добро утро  Simple Smile

Полин, дано да е както казваш  baby_neutral. Христина вече направи 2 месеца в ходене на ясла и боледуване, два пъти АБ и два пъти без АБ,  и се надявам вече да е придобила някакъв имунитет и да се случва по-рядко. За напикаването в яслите наистина имат някакъв режим и ги слагат често на гърнето, но и освен това си мисля, че им дават по-малко вода отколкото пият вкъщи, незнам но поне аз доста я наливам с течности /основно чайчета/.
Така като гледам май само аз продължавам да давам вечер АМ. Иска ми се да го махна, но все отлагам. Първо защото тръгна на ясли и да не я подлагам на допълнителен тормоз, после като беше болна това и беше основното хранене и не искаше друго.
За гърнето съм казвала, че го ползваме отдавна, а напоследък нямаме и пропуск  Simple Smile, но този резултат го постигнахме за около 4-5 месеца.
За спането - все още се събужда нощем и си иска мляко, но аз не и давам  Naughty, давам чай, а тя не протестира.
Джиджа, Крис много е пораснал  Heart Eyes
Акси, ще чакаме снимки следващия път  Hug

# 121
Здравейте момичета,
аз днес съм на първата родителска среща на Мила,сигурно ще искат да вдигат таксата #Cussing out
Ерийзи-не сте само вие с АМ то.Мила пие като за световното .Сутрин пие 1 шише,следобед пие 1 шише на заспиване,и вечер на заспиване,много често се случва и по време на сън да пие още 1.
Вчера бяхме на преглед ,вече е по-добре,има и зачервено гърло от вируса,каза чак в понеделник да я пускам на детска.
За АМ то казах,че пием,гърнето къде улучим къде на памперса,скоро няма д аго махнем,аз се надявах в детската да го махнат ма както боледуваме често не знам кога ще стане.
За яденето-на етапи сме.А,сменихме АМ то,беше на Нестле пребио 1 плюс ,обаче се оказа,че не й понася на стомаха и сега сме на едно Енфагроу премиум.Имало по-малко мазнини.Вече пи 2 пъти от него,ще видим.
Аз сега ставам,че трябва да отивам на срещата.Джидже,Акси,радвамс е че се записахте,Полин и ти.Айде на всички прегръдки.

# 122
erisii   - не сте само вие Simple Smile и Роско като Мила си търси млякото обед и вечер, често и сутрин...(точно в 5.50ч.) Laughing Ние сме си още на Милумил3. Все така основната му храна са плодове, рядко му харесва някое ядене или предпочита само печено месо(да не е в ядене). Вчера дори му взех едно пюре Embarassed, за след 1год които са, и яде...
През деня сме без памперс, но на обяд и вечер слагам и винаги е пълен - то с тези количества мляко няма как.

Дано да не боледуват  ходещите на ясла мъници! то няма как без такъв период, но по-бързо да преминава.

Hug

# 123
Запис.
Напоследък само обявите за работа гледам.  То пък нищо не излиза.
Писна ми вече и да ги гледам Rolling Eyes И се утешавам с приложенията на фейсбука  Embarassed
Сядам сега да видя какво се случва с вас, че малко ме е срам  дето се цепя от колектива.
Меги, гледам че съм пропуснала и твоя рожден ден  Embarassed
Едно голямо гуш от мен!

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 11:27 от bbibbi

# 124
добро утро Simple Smile
Да дам бърз отчет , децата ходят на ясла и на градина , добре са , подготвяме веч пдаръците за дядо Коледа в детските заведения ,едното празненсвто ще е на 16 а другото на 17 , за каката взех пъзел на Дисни , а за малкия още нищо.
и аз като bbibbi само гледам обявите за работа и нищо  Rolling Eyes
В голяма депресия съм , скоро разбрах ,че работодателя ме е починал и аз бях си подала едно заявление по пощата,че искам да си ползвам платения отпуск за 2-те години и после да ползвам неплатения , но след като разбрах , жена му ми се обади и искаше да си поговорим какво ще правим и с нея се разбрахме , да ме съкрати хем да съм повеч време на борсата и повече парички щели да ми изплащат , но тя каза,че нямала възможност да ми плати осигуровките за ноември и декември  и сега незнам какво да правя , дали да си прекратя платения отпуск или незнам точно какво .,след малко мисля пак да ходя до НОИ,да видим какво ще ми кажат и те там .
А другото , което страшно ме депресира е вчерашната случка излезнах с една приятелка и тя ме пита няма ли да започваш работа някъде , и аз и казвам ,че искам да почна ,но ми трябва работно време най-много до 17:30 и тя ми казва ами ти кака няма да си намериш работа и аз много се издразних и я питам ами ти ако имаш две деца и няма кой да ти помага каква работа ще търсиш , още ми е кофти от отстрани изглежда лесно ама не е така ,може да го разбере само ,когато го изживее, наоплаках ви се и малко ми олекна
приятен ден на всички

# 125
  • София
Привет от нас   wavey
 Ние се поизгубихме, защото боледувахме около  3 седмици. Първо аз повръщах, заразих Ники и тъкмо мислехме, че и мина, даже тръгнахме да си почиваме извън СФ и като се върнахме вдигна една температура от 39 градуса и 4-5 дена няма сваляне. Оказа се  отит, трета сливица и възпален нос. Сега е на антибиотик, но вече е добре. Не знаех на кой свят съм от притеснения и всичко това след един пркрасен уикенд в Сандански с приятели.Излезе ни през носа хубаво прекараното време там. Днес сме на УНГ да видим ще спираме ли антибиотика.
Валентина, Биби, Альона дано скоро да си намерите работа, много е неприятно това положине  Confused
Мишонка,   Hug за Мила и бързо да оздравява.
Преслава, дано минат успешно процедурите със зъбчето, стискам палци  Hug
Джиджа, голям сладур е станал  Крис  Heart Eyes
Мпуле, покрай тези болести се изгубихме съвсем,не съм ви виждала от края на лятото, а живеем да не казвам колко близо EmbarassedЦелувки на Сани и повече никакви здравословни проблеми да нямате  Hug
По обсъжданите въпроси при нас положението е следното:
Гърнето го използваме  по предназначение, памперсът го махнахме септември и  сега слагам само нощен.
Говори доста, но не всичко и се разбира,трябва си превод от мен понякога Wink И на Ники любимата  думичка е "мерси" както на Марти на Акси  Laughing  Hug
Играе с всичко, което и попадне, но за кратко. Обича  да "готви", да пие, да се чукваме с чашки и да казва - "надаве"  Laughing
Има любими филмчета, но най-вече гледа Барни /един цикламен динозавър,не зная дали сте попадали на него/, както и клипчета на crazy frog  Crazy
С храненето си е зор, рядко изяжда цяло бурканче от кухнята, прехапва по мъничко по цял ден. Иначе е пристрастена към АМ. Сутрин и вечер изпива по около 240 мл.
Коледен подарък  май ще има под формата на някаква къщичка с животинчета - това от нас, но не съм взела нищо още...ще умувам Thinking
Ако има коледно пърти се надявам да сме здрави и в СФ, за да можем да присъстваме, много ще се радвам да  видя и  смами и  порастнали сладурковци  Grinning
Ако някой съм пропуснала да ме прощава  Hug
Хубав ден и приятни почивни дни момичета  Hug

# 126
Мили момичета, много е лошо това положение БЕЗ работа Sad и аз съм била в такова. С деца е още по-трудно. Не се отказвайте, мислете позитивно. Навсякъде казвайте , че си търсите работа. Понякога предложението идва от най-невероятни места. Стискам палци.
Джиже, Криси е голям сладур. Снимките са чудесни, шаренки. Браво на майстора...и на модела! Да  го нацелуваш тоя модел Heart Eyes
А аз съм на работа вече почти 2 месецаДецата са на бабин дом. Свикнах и вече се чувствам супер. Дано така да си остане и за напред, че нали се очакват промени Rolling Eyes
Мпуле, оздравяхте ли? Поздрави и за вас Hug
Акси, радвам се много , че се включи след такава..пауза.  Hug
Велин пие мляко и сутрин и вечер, ползва залъгалка преди сън, яде даже и пюрета/плодови/  , ако му предложа, че не яде никакви плодове. Така че далеч сме от отказване на бебешките навици. Аз не съм и правила опити, а бабите сега съвсем не си дават зор. Все някога ще стане.
Иначе Велин говори всичко. Батко му го учи на всякакви стихотворения, песни и ....глупости. Embarassed За последното си имаме вечно разправии. Детска му работа. Умират от смях. А аз все се правя на строга. Laughing
Любимата игра на Велин все още е на боклуджийски камион. Цял ден пълни и изпразва един стол на колела в един шкаф. И всички сме включени в играта.. Ами това е, ориентирал се е към добра професия нашия. Laughing Но аз не се притеснявам, защото и Петър Стоянов е имал такава мечта като малък. Laughing

Вчера най-после взехме изследванията на Кристиан. Тези са добре. Чакаме още едни след няколко дена.Моля се и те да са в ред. Praynig

Хайде и другите да се разпишат,моляяяя, нищо, че нямат време. Naughty
И аз съм така и не ми се пипа компа, ама ей ма на Grinning
На всички  Hug Hug Hug

# 127
Ето ме и мен
Ние засега сме добре, ходим на ясла тихичко да спомена, че вече е много по спокойна. И ние пием МИКО през седмицата само вечер, а събота и неделя "на поискване"   Simple Smile
Дадоха и  стихче от яслата малко по рано за да се справим до Коледното тържество и да го научим. За мое голямо учудване, за 2-3 дена почти го научихме, но го казва само ако сама прецени. На тържеството ако реши незная дали ще го каже  newsm78
Много говори, днес се крие и не ми дава да я облека и баща и тропа на врата и тя веднага МАЙЕ, МАЕЙ БУЛАН ТОПА(ТУРБАЛАН взима ни играчките ако не слушаме, а после Неска сама си ги взима от скривалището му вградения гардероб в антрето, толкова я е страх  ooooh!). Много са интересни сега децата, те откриват света, а аз покрай Ванеса така се забалявам.
От 2 седмици е без памперс има 2-3 пропуска, но пак е идеално. Сама иска да се съблича и облича,  сяда на гърнето пишка и става на секундата и си вдига сама гащите малко накриво но пак добре се справя. Дори с зор след като се изпишка я изтривам, тя го приема като обида пак да я събуя и да я изтрия или ако я хвана преди да ги е вдигнала. Се едно не и позволявам да е облечена или може би е започнало да я е срам, като я гледат децата в яслата и тя затова така прави.
Много се отнесох спирам.
Да пожелая на всички болни бързо да се оправят  Hug
Меги Честит Рожден Ден с закъснение   bouquet
Момичета пожелавам Ви бързо и лесно намиране на работа. Ох хич не е приятен този момент, но стискам палци скоро да се похвалите, че сте си намерили работа  Hug
Ставам вече пак ще пиша и до скоро.

# 128
Здравейте  Hug
аз се поизгубих, извинявам се, за което, но сега обещавам да наваксам

Ирен, браво на Ванеска и за гърнето и за стихотворенията, направо супер впечатляващо  Hug

Венерка, много се радвам за добрите изследвания на Крис  Whistling А иначе е страхотно да си има батко, със сигурност ти е голяма отмяна в игрите  Laughing

Гери, много съжалявам да чуя за вашите болестни неприятност  Sad, дано не се повтаря скоро  Praynig

Мишонче, как мина родителската среща?

Ерисиии, дано вече наистина не ви се случва да боледувате толкова често в градината, доста гаден период е това  Stop

Джидже, Крис наистина много е пораснал, отдавна не бяхме виждали негови снимки, домъчняло ни беше  Heart Eyes

Поли, не ти вярвам за Румчо, такова мило и послушно дете е, всеки път като го видя, тц, само искаш да те съжаляваме  hahaha

ох доспа ми се, хайде това от мене засега

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 01:27 от Лeни

# 129
Здравейте!

И ние сме добре. Диана много я хвалят, че щяла да бъде "много добра ясленка" - много се смях на този израз, но явно лелите си имат жаргон и не се усещат. Направиха им страхотни коледни календари, макар че много скъпо ни оръсиха. Първо се ядосах на цените, но после си дадох сметка, че няма кога да тичам към кварталното фото и направо поръчах каледнари за цялата рода. Много съм доволна, вече уредих и подаръците за бабите.  Mr. Green

За подарък на Диана не съм мислила изобщо. Добре ме подсещате, ей къде е Коледата, докато се обърнем и ще дойде.

По въпросите, които се обсъждат :

памперса - в яслата ни предупредиха да се постараем вкъщи, защото имали деца изписани на 3 години с памперс. Разбирай, че те хич няма да си дават зор. Още сме си с памперс, но тези дни ще го махна поне в къщи.

мляко като залъгалка не сме ползвали досега, пие прясно мляко. Бебешки пюрета сама отказа да яде. Язък, голямо улеснение ми бяха в събота и неделя, сега трябва по четири менюта да измислям.

думи - вече казва страшно много, пее песни и има сценки към тях, каквто я научат в яслата. Там много ги занимават. Даже трудно смогвам да издиря текстове и мелодии, за да затвърждаваме вкъщи.

за работата - натискам си парцалите и кротувам, защото работното ми време е до 17:30 и понеже при нас извънреден труд не се плаща, никой не ми прави забележка като си тръгна. В яслата се опитаха да ми намекнат някой да я взима към 17:00, но останаха глас в пустиня и бързо мирясаха. Явно така постъпват с всички. Първо ми беше много гузно, че детето остава самичко накрая, но после почнах да срещам и други родители към шест вечерта и осъзнах, че лелите просто опипват почвата и ако родителите поддадат, щракат с пръсти и си тръгват по-рано. Започнах да се чувствам като бял човек - подстригана, гримирана, нагиздена, абе супер си е.

Чета онази книга, която Нигела изпрати на всички. Хубава е, но нямам много време за нея. В работата са пощурели и дебнат всички да не висят из интернет и не дай боже да се занимават с нещо лично в работно време. Вечер вкъщи всеки иска да му обърна внимание и като ги сложа по леглата, вече нямам сили за нищо.

Със снимките съвсем го закъсахме, защото Диана счупи фотоапарата и сега обмислям каква да си поръчам на Дядо Коледа.  Mr. Green

Хайде, хубав ден ви желая и повече усмивки! Hug

# 130
Примет мацки!
И аз да се включа. От няколко дни съм сс болки в гърлото и хрема... Но.. Все още се мъкна на работа... Покрай Влади миналата седмица си позволих два дни отпуск и като се върнах ... Просто исках  #2gunfire някого.. Никой не ми беше пипнал грам от нещата ,които правя..
Миналата седмица се видяхме с Поли и беше приятна среща.. Макар че незнам как забеляза, че дребните са послушни и кротички, при положение, че ме бяха подлудили... малките от вчера са с хрема и си останаха вкъщи под грижите на дядо си.. Не е нещо сериозно, но понеже Мария са я подпукали кучешки зъби и в яслата се държи доста агресивно решихме да дадем почивка на персонала малко от нейните капризи... За коледното парти и аз съм навита, защото миналогодишното го пропуснахме, защото Мария не беше добре, а за партито за рождения ден тази година въобще не бях разбрала - нали почти не ми остава време за форума.
По отношение на различните неща, които коментирате тук - говорене, памперс, гърнета... Не мога да се похваля с нещо по-позитивно. При Мария нещата са на приливи и отливи... Имам чувството че в яслата и при дядо си се държи по-добре и си казва за гърнето и издържа по цял ден без с памперс, но когато е с мен или баща й просто си пишка както намери за добре и много е щастлива от това, което е свършила...
От миналата седмица Влади започна да ходи на логопед и доста съм отчаяна, защото учителката дава някакви домашни, а на дребния не мога да му задържа и две минути вниманието за да изпълним поне една малка част от това, което тя иска.. А в детската градина всички момиченца го сочат с пръст и обясняват как не можел да говори - доста са жестоки децата.. Но да не ви отегчавам с проблемите си..
 Hug на всички и ако има болни дечица да оздравяват.
Ще минавам, за да проверя за партито...
  bouquet

# 131
 snejanka  бързо да оздравявате ви пожелавам  Hug
А за това, че децата са лоши си е така, но не се притеснявай всичко ще си дойде на мястото и вярвам, че скоро ще се похвалиш че малкия е много  добре се справя. И мога да каза, че тук при нас в провинцията ако пуснеш детето ти на логопед родителите биха ти се присмели не дете.
 Тони да друго си е човек да е на работа, и аз да си кажа откакто започнах да ходя на работа по цял ден  много по добре се чувствам. А и повече се сещам да си облека някоя друга дреха не удобните дънки или анцунг. Вечер съм заредена с енергия, минавам взимам малката и се прибираме у нас да готвим, да си играем и много други неща.
Ноли и той голяма работа. Много се смях на това "Забрави си чантата" . Лени Ноли и той много е пораснал, а ти си прекрасен фотограф и винаги се любувам на снимките които пускаш да видим.
А днес и Ванеса  направи един номер. Тръгваме да се прибираме сядаме двете в колата, но беше много близко до нас и не я слагам в столчето. Баща и малко се забави и  докато малката седеше отзад се прехвърли отпред и седна на шофьорското място, мъжа ми отваря врата и и казва аиде тате сядай отзад при мама, а тя със сериозен тон му казва "Не тук няма  място ти там седни".  Joy Мъжа ми хем се засмя, тя така сериозно му го заяви и дори му посочи къде да седне, хем 10 мин седяхме там и тя не мърда, повтаря му къде има свободно място и това е .
Ох ставам, че ще вечеряме пак ще пиша  Hug

# 132
Едно здравейте и от нас!!!По край нас нищо ново,използваме хубавото време да сме навън и така.Днес гледаме предаването кой е по по най.И след това го питам:
-Какъв ще станеш като пораснеш?
-отговаря ми Голям!
-Какво ще работиш?
-Играя мач,итам топката ,викам гол.УРА!
-И само това ли ще работиш?
-Не калям бу! Зимам много паи/пари/!
-Така ли ,тир ли ще караш?
-НЕ камона за бука/камиона за боклука!!!
-И там дават много пари ли???
-Не мамооо,много пари/казва го съвсем тихо/ Joy

ето неговата страст
http://lh4.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SxF5MgXArdI/AAAAAAAAD-g/kWfmT5 … s640/SP_A0885.jpg

и ей така гледаме телевизия ние с животните

http://lh6.ggpht.com/_jUHyWgG9x90/SxF5dEscZnI/AAAAAAAAD-k/qYhvtl … s640/SP_A0888.jpg

Айде лека вечер на всички!!! Hug

# 133
Здравейте момичета ! Приспах звяра и успях да не заспа с него  Mr. Green . влязох в темичка и като видях , че си пишете за стихчета , песнички, цифри , букви,  говорене реших, че по погрешка влязох в Октомври 2006  ooooh!  Божеееееее  , събрахте ми очите Shocked   Аз бая се радвам , че моя говори, а то се оказа , че ние сме мноооого назад  Cry Даже се по притесних сега  Thinking   Бърбори доста, но отделни думички, събира по 2 думички, по 3-4 рядко .  Пее песничка "мила моя мамон" , но само на музика докарва, а песня състои от "мамо, мамо, мамооо, латка ичка". Със съща музика пее песня за тати и за Митко(дядо му)  Mr. Green Брои само - "пет, едно, пет, едно"  и тук там  "две" вкарва. Иначе днес  баща му се кара, че омазал покривката с каша , а той само го погледна и вика " млъкни"  Shocked Е, не се сдържах, разревах се от смях , а мъже ми се разсърди, че съм го поощрявала да говори с него така  Laughing
памперса   слагам само на обедния и нощния сън,  понякога се напикава вкъщи, но го прави на пук , когато е сърдит . В ясла също взимаме понякога покри гащи, но забелязахме , че това се случва само при една лелка ( когато тя на смяна), при други не, сигурно , не обръща много внимание.
Мляко не давам вечер преди сън, пие през деня прясно, плодово или кисело мл.
Меги  Wink  не съм ти се обадила на тел тогава, защото ми беше неудобно все пак е събота беше .   Но не ми стигна на акъла поне на скайпа да напиша на всичките   ooooh!  Много искам да се видя с тебе и Кари с Венерка и Велинчо, с Галя и Жориславчо, с Коки и Боянчо и да се запозная с други момичета.  Да се разберем за някоя събота (мъже ми събота само почива и тогава може да ме закара)
Иначе ние сме пак с леко насинени око, паднал във ясла  ooooh!
За работа да ви кажа много ми е хубаво да седя сега вкъщи  Embarassed Хич не ми се работи , но трябва  Close  Но, няма кой да ме вземе, всичките се плашат като чуят , че има малко дете.
за коледен подарък му взехме една писта и един пъзел, но не ми хареса пъзел и ще го изкарам и ще му дам сега да играе с него ( ако му хареса де). Не искам вече да му купувам никакви играчки, защото не играе с нищо , но за Коледа няма как без подарък  Hug
Иначе за Рож Ден му взехме това http://www.youtube.com/watch?v=vpOrfule9WQ&feature=related  но Дими иска аз да го карам  hahaha  и го карам  baby_neutral 
В понеделник смятам да ходим да бием ваксина докато сме здрави , че доста се забавяхме  Close

Мамоооо, аз не писах, не писах и се оплеснах  Crazy 
Глоба Mr. Green  http://www.album.bg/dimichka/images/19468967/

# 134
Альонка, страхотен е Димка!!  Heart Eyes И ти много си се вталила -браво!
Недей сега се притеснява кой колко говори, някой бързо се научават да бъбрят, други да ползват гърне, аз какво да кажа, като половината майки тук са забравили кога са махнали памперса, а аз вече 4ти месец пера напикани гащи  Rolling Eyes
важното е, че няма здраво дете дето не се научава да говори и да ползва тоалетна.

Анелия, и твоят разбойник какъв е многознайко  hahaha

Иренка, и Ноли същите ги разправя и ни командва под ред, явно в тази възраст се чувстват като господари на света  Joy

Снежанка, дано имате успех с логопеда  Praynig - Влади никак ли не говори, питам, защото преди не си споделяла подобни проблеми  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт