Баба Марта бързала на ОКТОМВРИйчето мартенички вързала!!!

• 40 743
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета, ето я и мартенската ни темичка, да но ви харесва!!! Hug

# 556
Добро утро сладури и сладурковци Simple Smile

Много хубава тема имамае Simple Smile

# 557

Mpulle, не ми се вярва работодателите да отпускат часове за такива мероприятия, но ако питаш мен - също бих използвала ден отпуск за такова събитие. При нас нещата са по-специфични - баш-шефа е далече (в София) и такива моменти ги разрешаваме на местно ниво. Но ако има начин да си тръгнеш час- два по-рано и евентуално да си ги отработиш друг път, не е невъзможно тук. 

Заглавието на темата е супер!

Вили ръси бисери денонощно. Отваря си устата преди да си е отворила очите и почва да говори. Обикновено като е сънувала нещо - казва: "Видя ли го това?" А тази сутрин изръси: "Къде е къщичката на коминчето?"  Joy  Joy  Joy Явно обърка словореда Wink

Я кажете - давате ли още жълтък?

# 558
  • София
 wavey
А мила  Моя мамо пее но в негов си вариант Simple Smile Пее Тати мой тати, бичам моя тати  Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Диди, развесели ме  Joy Страшна интерпретация на песента  JoyРадвам се, че сладуркото е свикнал с яслата  Simple Smile Много щях да се радва да се видим, но Ники е болна  Confused Вече освен сополи има и температура  Sad
Валентина, търси си правата и ги гони до дупка тези гадове, аман от некорактни работодатели  #2gunfire
Мечтание, стискам палци Бобо да оздравява  Hug
Виодиди, и Ники понякога така обръща словореда  Wink А относно жълтъка давам варени яйца/много обича/, но ми казва "мамо, махни зеленото, т.е. жълтъка" и яде само белтък  Rolling Eyes
Ако има болнички, които съм пропуснала, бързо оздравяване Hug
Хубав ден от мен   bouquet

# 559
 Гери пожелаваме ви бързо оздравяване Hug Hug

viodidi  - специално не варя яйца за да му давам жълтък Naughty Хапва си в манджичките:) А и в детската мисля че често им дават яйчен пастет Peace

целувки Simple Smile

# 560
От мене да мине, пак съм тука,еми като сте ми слабост кво да ви правя,ама поне един път на седмицата се разписвайте де.

Мпулле-много смешен Стани с тез песни,МИла намери тук един микрофон за кареоке и ходи с него из нас и пее,ама кво пее не ме питай.Тя нали е би лингуе и нищо не й разбирам. Laughing За 8 март не знам кво да те посъветвам,трябва да си прецениш ти самата как ще е по-добре за теб и как биха реагирали шефоветет и във всяко едно решение което вземеш.Успех Peace

Гери-Бързо оздравяване ви желая. Сестра ми каза,че малкия ми племеник сега е с вирусен ларингит,на приятелката ми детето и то,и други деца чух че имало ,май гаден вирус пак върлува.Пазете се,че гадна работа значи.

Виодиди-страшни са тия дребните,Мила понякога и тя ме разсмива здраво.За жълтъка,аз никога не съм давала само жълтък,като поотрасна директно цяло шйце,но не само яйце,ами в нещо приготвено,палачинки,питки,заливката от мусака и др.А ти защо питаш само за жълтъка,самостоятелно ли й го даваш?

Валентина-много неприятно това с твойта работа.Отстоявай си правата.За тук мога да оплюя много системата в държавата,но специално работниците правителството е направило закони ,бая ги защитават,дори не вярват много на работодателите.Особено ако работника е от ниската класа,отива и казва уволниха ме без причина,ти като работодател,ако искаш им показвай дори подписан документ от работника,че сам е напуснал,не ти вярват.Има закон от доста време,че не можеш да уволняваш работник,ако нямаш хиляда доказателства,че е нарушил закона.Абе дълго е за разправяне,но аз като работодател преди имах няколко случаия в които не идваха на работа,не носят и бележки,и ги уволнявам,обаче после ми го връщаха тъпкано.Така,че не се оставяй,тук дето е трети свят и повечето венецуелци не могат да се разпишат ,те гонят до дупка, а Бг дето е в Европа  и още повече ,че ти си по майяинство,нямат право да те карат да напускаш.Сори,че дълго стана,ма ме е яд.

За яденето-Мила яде различно.Понякога кара само на мляко и яде примерно един път на деня,друг път яде толкова,чак се чудя.Най-обича обаче Макдоналдс,само докато минем покрай него и почва да реве-Дону,Дону ConfusedДруг е въпроса дали си го язяжда цялото де ...Ставам за детската да я събуждам.
Октомври07-благодаря за новото заглавие,но то май в една тема вече кое подред заглавие сменяме? newsm78Хайде всички на отчет Hug

# 561
Добро утро Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 562
  • Пловдив
Здравейте  Grinning
Мпуле, на мен не ми се налага да се обаждам на шефката за да изляза от работа, обаждам се само на колежката ми и винаги съм срещнала разбиране от нейна страна. Понякога даже ми става неудобно. От януари съм на работа и не минава седмица без да ми се наложи да излезна за нещо.Не съм си взимала болнични, но когато Христина е болна излизам от работа за да я заведа на лекар, а понякога и само за да и купя новите хапчета и да ги занеса в къщи и да обясня на баба и кое кога да дава.
Валентина, доколкото си спомням си защитена и за да те освободят от работа трябва предварително да са поискали разрешение от инспекцията по труда , так че търси си правата и не ги оставяй на мира. Peace
Виодиди, аз отдавна не давам само желтък. Много малко време го слагах в супата, но Христина не ми я ядеше така. Лятото много ядеше яйца-цели с белтъка, тогава направи и алергията и сега просто избягвам да и давам, само ако е мусака или нещо в манджите. Иначе много обича яйца на очи  Wink
Гери, бързо оздравяване  fingerscrossed
Мечтание, вие как сте  Hug
Мишонка и на всички останали  Hug
Ние пак сме болни и този път се самолекуваме. Започнах да и давам осцилококциум и клеева тинктура и капки от клеевата тинктура в носа. На втория ден нямаше температура ,но кашлицата през нощта и хремата си продължават. Ще помоля тези, които пият клеева тинктура да ми кажат как се пие , когато детето е болно?
Нашата лекарка се опитва да ме убеди, че носен и гърлен секрет трябва да дадем когато Хриси е здрава и поне 10 дни след АБ, а това нещо при нас е трудно да се случи.  ooooh!
Пожелавам ви приятен уикенд 55

# 563
erisii  Ние вече сме добре HugТлеевата тинктура му давам когато е болен по 4 капки два пъти на ден Иначе когато сме здрави по 2 капки но понякога забравям Стискам ви силно палци да оздравявате  Peace Hug

# 564
Здравейте, Момичета,

Първо искам да честитя рождените дни на Надето и Преслава на мноооого големи патерици, но нали са ми близки до сърцето, не мога да ги пропускан! Да сте здрави и усмихнати, да ви спори работата и да ви радват децата и близките!

Ние сме добре, изкарахме няколко вируса с кашлици, сополи, р-во и п-не и пр., но пак сме си на линия по ясли и офиси.

В нашата ясла не правят тържества с родителите. Казаха, че децата трудно се организират толкова мънички и настава хаос, т.е. всеки тича при мама и тати и затова си празнуват индивидуално.

Я да ви питам - чули ли сте да са решили яслите да не изписват децата навършили 3 години до юни 2011?? Ако е така ще си отдъхна, че на нас ни предстои кандидатстване в детска градина и вече ме боли главата.

Erisii, клеева тинктура давам по 4 капки веднъж дневно, при болест 3 х 4 (по 2 капки за всяка година). Тъй като сме ветерани на хремите и кашлиците мога да ти кажа от опит - ако няма зелени или жълтеникави сополи, не си мъчи детето. Според нашата педиатърка (новата) продължителното подкашляне и подсмърчане през зимата си е обичайно за децата и не се налага по-сериозно лечение от топли чайчета и сироп за кашлица ако е много мъчителна, нослето се почиства със стеримар, а капки за нос само ако е запушен и не може да диша. Т.е. ако няма цветни сополи и се остави тялото на мира, то се самоизлекува след краен брой дни, при нас са обикновено 10-15. След това си е ок и си ходи на ясла до следващия вирус или настинка. За секрета лекарката ти е права, така се взема за изследване. А някои педиатри съм чувала и за цветните сополи не изписват антибиотик.

Виодиди, яйцата ги ядем цели на омлет. Варени също много обича, даже си ги бели сама и се размазва от удоволствие. Давам максимум по едно на ден, въпреки протестите, но и не всеки ден й давам. Старая се да има около две седмично, защото и в яслата слагат в храната.

Валентина, не се давай, бори се за правата си! Намери си адвокат, ако трябва!

И аз много отсъствам, като погледна назад поне по една седмица месечно имам болнични заради Диана. Добре, че колежката излиза в майчинство другия месец и ще трябва да я замествам, че иначе не знам как щяха да ме търпят. За излизането по лична работа не ми правят проблем, заместваме се когато се наложи, стига  да не е много натоварено. Все пак изкарваме в офиса 9-10 часа от деня, така че все нещо има да се свърши в работно време. Винаги се обаждам, защото често се налага да ме търсят когато съм навън.

Ивонка, Азалеа, как сте?  И аз съм се размечтала за второ дете, но мъжа ми не иска и да чуе. Много ми е мъчно, никога не съм си представяла, че ще имам само едно дете. Може би защото аз съм едно дете, а около мене всички бяха по две и ми е било самотно така. Криво ми е и от време на време си мисля дали пък да не потърся друг татко за второто дете  Mr. Green

# 565
  • Пловдив
Тонито, лошото при нас е , че хремата не се вижда. Като я усетя и и сложа Стеримар, чак тогава се вижда , че наистина има някакъв секрет, но съвсем малко. От това, че е кихнала няколко пъти или се е закашляла през нощта разбирам, че има нещо и на следващия ден е задължително с температура. Затова си мисля, че проблема е от носа и я тормозя с капките. Иначе гърлото е спокойно и лекарката винаги казва, че нищо и няма, да ама после винаги има усложнения. Наистина някой деца се влачат цяла зима с хрема и кашлица, но не са пили почти никакъв АБ и не са боледували сериозно. А на мен ми иде да се гръмна вече  Cry
Извинявайте, амам ми е много тъпо  Sad
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 566
Аа, erisii, разбирам те много добре. И аз като чуя кихавица и ми идва да се гръмна. И при нас не се вижда нищо, но кашлицата си е кашлица. Най-добрия барометър са ми ясленския персонал - от километър познават коя кихавица скоро ще премине в температура и коя може да се влачи. Те си знаят и какво се въди в момента в яслата  Mr. Green.

# 567
Тонито при нас пък е обратното нашия татко дава зор за второ детенце а аз умирам от страх WinkОх ако не беше той сега и Бобо нямаше да го има  Winkмен все ме е страх  Laughingсега съм с три дни закъснение и ме е страх да направя тестче Wink
Хайде пишете че сервирам следобедно кафе Wink

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 16:42 от Мечтание

# 568
Привет момичета!!!ОП аз съм  за капучино Wink
Мечтание прави тест , че сега ще ни държиш в напрежение.
Покрай нас нищо ново,освен че днес би рекорда по спане ,заспа в 13:00 и още спи!!!

Весел ден момичета!!!

# 569
  • София
Момичета, каня ви утре на митинг-концерт  пред Храм-паметник „Св.Александър Невски” от 12 до 15 часа  под надслов:
„За България свободна от ГМО!
Да съхраним земята си чиста и да пазим здравето на нашите деца!”

С участието на  Елица Тодорова и Стунджи, Камелия Тодорова, Коцето – Калки, Теди Кацарова,  Поли Генова,  Христо Караславов,  Мартин Костадинов,  женски народен хор „Елица”, детски хор „Бон – Бон”, вокално студио „Dstars”, Влади Въргала и други.

По другите теми ще пиша когато свърши тази лудница. Само да кажа, че Крис е ок, дивее и щурее, във вторник ще му махат конците  Hug

Общи условия

Активация на акаунт