Орхидея - 2

• 140 150
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички,

tilde
Честита нова придобивка!

A_vagabоnd
Добре дошла! Страхотен цвят има твоята красавица!

nadi666
Висящи орхидеи! Много идейно решение, особено след като нуждите налагат  Simple Smile
Представям си каква прелест ще са, ако цъфнат заедно.

Момичета, днес ми хрумна нещо - да си споделим, кои са ни любимите места за пазаруване на орхидеи или просто да разглеждаме! Така ще можем да откриваме нови места, за които не сме знаели.
Естествено аз ще си кажа  Simple Smile:
Моето любимо магазинче е в моя град - Варна на бул. Сливница. Намира се срещу Римски терми, точно до едно change-бюро и магазин за храна за домашни любимци.
Магазинчето е малко, орхидеите са изложени на най-високия стелаж.
Там винаги има само фалеанопсиси, но пък с толкова красиви цветове!
Обичам да минавам дори и само за да погледам.
Купувала съм доста орхидеи от там /всъщност май основно от там пазарувам/, но винаги за приятелки. Цените са около 26-28 лв. В момента има доста чисто бели орхидеи и бели с цикламена сърцевина, но ги мярнах набързо докато минавах с кола.
А другите места, които посещавам за орхидеи /естествено във Варна/ са:
- Джунглата /скоро купувах от там - цените са около 17-18 лв./
- Едно щандче в Пикадили парк
- Мимоза
Благодарение на вас открих Била и градинския център под Колхозния пазар.
Наблюдавам и няколко малки цветарски магазинчета, но там орхидеите са по 1-2.
Имаше един разкошен магазин срещу Първо РПУ, но сега май го няма  newsm78.
Ами това е от мен   yes

Лека вечер от мен на всички!

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 22:47 от korali

# 121
Аз съм правила орхишопинг Wink в Кауфланд, Ериката ,Била ,а този градински център под колхозния пазар все още не съм го посетила ,ах защо си нямаме  Баумакс  newsm78
А за малките цветарски магазинчета ,гледала съм ,но погледа ми се премрежва като зърна цените ,въпреки красотата  Mr. Green,единствено мога да купя спешно от там и то за подарък  newsm78,защо така се получава , ако трябва да купя  за мен много ми се свиди  Embarassed
Момичета четох ,че е хубаво да се трият листата със сок от цитрусов плод ,някой правил ли го е ?
Аз днес напръсках хубавицата от Била ,всъщност не знам дали е акар това или щитоносна въшка само че бяла !

# 122
  • Варна
FEN,
акарите са микроскопични паячета, щом е достатъчно голямо да го видиш, не е акар, а въшка, може би власеста. Така изглежда:
http://forum.flowersnet.info/others/agropal/nepriateli/planococcus_citri.jpg
Реге беше споделила, че е имала въшки на една орхидейка, но я е пръскала и проблемът се е решил. Не помня обаче с какво беше пръскала newsm78 Дано и при теб да изчезнат гадините, да не плъзнат като при Goody, мисля, че сега не им е най-активния период и лесно ще се отървеш от тях. За триенето на листата с лимонов сок и аз съм чела, освен че ставали лъскави киселината предпазвала от вредители. Обаче не съм пробвала още.
За шопинга - вие сте изредили местата, от които съм купувала, ама и на мен бройката ми още е скромна Laughing - двечки от Кауфланд, една от Била и една от Нолината. А, за майка ми взех от Мимоза.
Регенце,
аз бях с оперираното фалче и с теча от цветоноса на другото Simple Smile Бързам да доложа, че оперираното се чувства добре, вече е извън реанимацията в отделението за възстановяване Joy Цветоносчето расте, раната засега е засъхнала идеално, дано все да е така. А другото, с изтеклата течност не съм го отрязала още, защото 2-3- дни след теча от спящата пъпка се подаде разклонение и сега расте доста бързо. Оххх, чудя се, жал ми е да режа, ама може би ще се реша... Все пак и по-надолу има спящи пъпки, а и новото цветоносче излиза и също расте, вече прилича на себе си Laughing

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 10:08 от Месечинка виторога

# 123
Ако са такива бели като на линка по горе това са памуклийки,не са опасни,почистват се механично е едно памуче спирт.

# 124
Аз също имах бели въшки на едната орхидея, така я купих. Пръсках три пъти през ден с препарат против акари и изчезнаха.

# 125
  • София
Момичета, при вас как са цените в BILLA, защото в София аз не съм виждала орхидея под 29.90 лв. във въпросната верига, а на мен ми се струва много   newsm78

# 126
Ако са такива бели като на линка по горе това са памуклийки,не са опасни,почистват се механично е едно памуче спирт.
Дано че ме е страх да не плъзнат Praynig
Точно такава гадина беше върху единия цвят  #2gunfire
White_tulip   В БИЛА ,но става въпрос за щанд за цветя  ,който мисля че не е техен цените варират от 8,10 лв. и нагоре .

# 127
  • София
Ясно, аз не съм виждала такъв щанд в BILLA, говоря за тази на бул. България.
Благодаря!

# 128
  • Варна
Точно тази Била, но като се качиш по стълбите и влезеш, самата Била е наляво, а този магазин е направо по коридора, покрай прозорците. Той си е съвсем отделен.

# 129
  • София
White_tulip, Месечинке, не говорите ли за различни градове?  newsm78 В София магазините Била са си само Била. Нямат и други магазинчета както е в Кауфланд или ХИТ, например.

# 130
 hahahaДа очевидно във Варна няма Бул.България...сигурно става дума за София  ooooh!

# 131
  • Варна
Уф, вярно, той нашия беше Република Crazy И аз бързам да се изкажа Blush

# 132
Девойки

Минавам бързо като един пършинг. Споделям че за вредители пръскам с КЛИНЕС - купувам го от Пикадили. Каквото съм пръскала с него досега измира, опитвах го на щитоносни, червен акар и памуклийки, както и един бели мухички. Трепе и това дето е в почвата или субстрата след напръскване от разстояние и повтаряне след определената карантина. На орхидеите не им се отразява пръскането отрицателно- така че опитайте.

Ще ви пиша повече утре и не съм забравила да ви споделя за фалчето с "човешки цвят'.
Лека вечер

# 133
 kaffeetrmker_2
голямо четене направих тази сутрин !
здравейте  Hug ! писах в старата тема веднъж , незнам дали някой си спомня за моята орхидейка  Rolling Eyes
 ами само минавам да отбележа  , че с нея  нямам никакъв напредък  Cry
май само ще се радвам на вашите  Heart Eyes
вече мина една година откатко прецъфтя. е верно не ми се споменава че я бах зарязала доста време  Embarassed.
мисля си  newsm78 ако си купя нова , няма ли и тя да ми прецъфти много бързо и после само листа да гледам пак?
и немога да не отбележа че видях страхотни красавици наредени на един прозорец ! много ми се иска това да е моя прозорец!  Laughing
ами това е засега .
ако имам новини ще пиша пак.

# 134
  • Варна
Веси, а на листа поне расте ли орхидеята? Как изглежда като цяло? Не губи надежда, фалчетата сега започват да цъфтят Simple Smile Така съм чела, че есента им е активен сезон, може и твоята да те зарадва. А пък най-добре да и купиш другарче, че да не е самотна Joy
И да се похваля - струва ми се, че и третата ми орхидея - т.е. първата по старшинство ще вади цветонос. Прекалено е мъничко още, едва наболо, но много се надявам Praynig А новият дребосък разпуква нова пъпка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт