Орхидея - 2

• 140 180
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
shoshka, за камбрията - не се махат старите булби. Чак когато много остареят може някоя сама да изсъхне. Новите си растат до старите. Не е нормално да са така увиснали, но не знам каква може да е причината.

# 166
korali, какво стана с твоето пожълтяло листенце?

Grinning White_tulip, Реших, че просто му е дошло времето да увяхне, за да излезе ново листо.
Няма някакви гадинки, корените са в чудесно състояние. Засега не го мисля повече. А листото го откъснах, защото ще имам гости и искам да се похваля с орхидеята, нали цъфти, а жълтото листо стоеше грозничко.
Освен това другата ми орхидея развива хубав цветонос, за Коледа ще има цветове  Joy.
Благодаря ти, мила, за вниманието!   bouquet

# 167
Искам да попитам изсъхналото стъбло да го отрежа ли и ако да на колко сантиметра?
Извинявайте ако е задаван въпроса , но не можах да намеря в темата Embarassed

# 168
Искам да попитам изсъхналото стъбло да го отрежа ли и ако да на колко сантиметра?
Може би имаш предвид цветоноса ,да ако е изсъхнал целия го режи до долу ,няма смисъл да ти стои Peace

# 169
Да точно за цветоноса става въпрос но малко под него имам напъпили две три пъпки ..... и за това се чудя на колко сантиметра да го отрежа  newsm78

# 170
  • София
tin_tin_, малко под самия цветонос ли имаш показали се пъпки и в долната част на въпросния цветонос?
Аз бих се посъветвала ако можеш да сложиш снимка за да видим за какво става дума. Иначе можеш да отрежеш само изсъхналата част ако тя стига до 2-3 см над пъпките. Ако е близко до тях аз бих го оставила така за сега.
Успех!  Hug

# 171
Здравейте!Искам да попитам нещо,ако някой може да ми помогне.Орхидейката ми май вече е загинала.Корените и за добре,листата също,а там където корените свършват до листата,са изсъхнали и почти прекъснати.А в момента и никне нов цветонос и въздушни корени.Предполагам,че съм я опуснала,но все пак ако някой може да ми каже,че има макар и малко шанс да я спася,какво да направя.Ето снимка:
http://media.snimka.bg/4957/016169002.jpg
Назад не се виждат,но има 3 съвсем нови и свежи листа.

# 172
Благодаря за съвета аз вече го отрязах  Embarassed

# 173
  • София
mari45, много е странно положението при теб, за пръв път виждам такова нещо. Щом орхидеята изкарва нови листа и се виждат доста покарали корени значи е започнала да се съвзема. Аз честно казано бих изчакала още докато новите корени поукрепнат и бих я пресадила. Внимавай много да не я поливаш прекалено често за да не изгният и тези, които са останали в кори.
tin_tin_, а къде се намират все пак тези пъпки?

# 174
shoshka, за камбрията - не се махат старите булби. Чак когато много остареят може някоя сама да изсъхне. Новите си растат до старите. Не е нормално да са така увиснали, но не знам каква може да е причината.

Благодаря ви за отговорите момичета.А камбрията наистина ще си я оставя така,тъй като не смея да я пресаждам още.В малка кофичка е както я купихме и малко ме съмнява че няма да има място за новите, които се Praynigда поникнат,но ще рискувам Simple Smile"Наричат Фаленопсис малайско цвете или нощна пеперуда. Този вид цъфти през цялата година и няма период на покой." Wink..явно нещо съм се позаблудила,че почива.

# 175
Имам нов цветонос, но се чудя откъде да намеря такава пръчка, за която да го закрепя? Вие откъде си намирате?

# 176
Имам нов цветонос, но се чудя откъде да намеря такава пръчка, за която да го закрепя? Вие откъде си намирате?
Ако имаш дървено или бамбуково  шишче за месо става за тази цел  Peace

mari45 И аз не съм виждала подобно нещо ,но мисля че твоята красавица се бори и ще живее, бих те посъветвала същото както го е направила White_tulip ,успех  Peace

# 177
Ако имаш дървено или бамбуково  шишче за месо става за тази цел  Peace

...

Hug Мерси, ще пробвам с шишче   bouquet

# 178
White_tulip  и  FEN ,благодаря ви.Искрено се надявам да я спася.Почти са прекъснати корените,но новите и цветоноса всеки ден нарастват.Дано се пребори,защото е много красива.Ето една снимчица отпреди.
http://media.snimka.bg/2446/011148131.jpg

# 179
Пъпките са доста надолу ..... хм трябваше да я снимам, но фотото нещо не ми даде  Wink

Общи условия

Активация на акаунт