Орхидея - 2

• 139 374
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=86&t=9110
Ето това е темата. Има снимки на предлаганите фалчета и цени. Не знам с транспорта колко ще излезе, но съм решила да рискувам пък да видим Simple Smile

Там съм plameni_ Party

# 466
Месечинке
мерси много за постнатия линк, прегледах предложенията и видовете също ми харесаха. На фона на всички в темата май се впечатлих от най незабележителните видове, хубави ценички обаче колко ли набъбват с транспорта, все пак има транспорт до Бг ами после до Варна?

Момичета, ако някой не може да прочете темата можем да я постем тук защото имаме акаунти в сайта на флауърснет.инфо.

# 467
  • Варна
И аз се чудя колко ли ще излезе транспортът, няма да е малко, сигурно ще ги оскъпи двойно newsm78 Затова и повече от едно не мисля да поръчвам и съм в голяма чуденка кое да бъде. Всички са разкошни, аз първоначално си харесах видовете с остри листенца, които на пръв поглед изглеждат по-невзрачни, особено едното, което е най-евтино - manii мисля Party После се спрях на червеникавите заради цвета, понеже имам жълто-кафеникаво, а червеникаво не. Вярно моето е съвсем различно от предлаганите, но в момента, докато са ми малко бройките търся възможно най-големия контраст в цветовете. Иначе ако можех бих поръчала всичките Laughing

# 468
  • София
И аз благодаря за линка!
На мен всичките ми изглеждат интересни, но може би съм най-впечатлена от Phal.violacea bellina

# 469
Месечинке виторога,

и аз ти благодаря за линка!

Мисля да се включа в поръчката с:
Phal.violacea bellina
Phal.mariae

сами,че изобщо не ми е ясно как става!  newsm78
Отивам да разучавам. Shocked
А някой от тук,ако иска може за по-лесно да ни разясни  Praynig

# 470
  • Варна
И на мен не ми е много ясно, понеже досега не съм се включвала в поръчки, но доколкото разбрах от момичето, пуснало темата - Nel, тя ще пусне съобщение в нея, когато реши да стартира поръчката, вероятно след няколко седмици, когато се позатопли, и там ще си запишем окончателните заявки и ще уточним условията на плащане и доставка. Когато има повече яснота ще ви пиша тук Simple Smile

# 471
Но сега все пак е добре да информирам,че имам желание да се включа,нали? newsm78

# 472
  • Варна
Май да, защото тя изглежда иска да проучи какъв е интересът и да си направи приблизителна сметка. Само мисля, че за да участваш в поръчки трябва да се регнеш newsm78

# 473
Да,току що го направих.

# 474
  • София
Moмичета, нали ви е ясно, че това са по-специални видове и може и никога да не ги накарате да цъфнат? Алекса беше споменала, че две години се е мъчила да накара една подобна. Дано се включи и тя да сподели мнението си. Забелязах, че са и все с дребни цветчета - не че има много голямо значение  Grinning.

# 475
не, за съжаление никак не ми е ясно! #Crazy
Събирам тепърва информация.
Ще бъда благодарна на всяко включване по темата!!!

# 476
  • Варна
Да, и аз мисля, че са видови и ще са малко по-специфични за гледане, ама въпреки това мисля да рискувам, стига транспортът да не се окаже прекалено скъп. Ей така за крастата Crazy
А Алекса верно не се е включвала отдавна. Помня го нейното видово фалче, голяма прелест беше.
Bagira,
по принцип фалчетата, предлагани по цветарските магазини са хибриди - по-лесни за гледане, селектирани така, че да не създават  проблеми. Видовите са по-сложни, пак си зависи от вида де. Но по принцип са с повече изисквания, тъй като това са си оригиналните растения, както ги е създала природата.

# 477
  • София
Ами аз не съм много запозната, но тези които купуваме от Кауфланд и подобни са специални хибридни видове за домашна употреба. Лесно се приспособяват към условията и лесно цъфтят. Другите за специалисти с повечко опит, които имат възможност и да създадат подходящи условия. Въпреки, че накрая на 2-ра страница едно момиче е показало цъфнала орхидея, а и ние се справяме понякога Simple Smile. Да се похваля, че и второто пафче май вади цветонос. И едно от "умрелите" без листа има наченка на цветонос. Не знам, ако изобщо успее, как ще изглежда орхидея без листа, но с цветонос  Mr. Green. Иначе едното от съживяващите се докара листото до около 2-3 сантиметра и се разболя. Това още веднъж потвърждава предположението ми, че е вирус и той си стои в растението. Ще се помъча още малко, но ако и на другите тръгнали им се случи същото, ще се прежаля и ще ги изхвърля  Sad.

Месечинка ме изпревари с отговора, но карай - пускам го и аз  Mr. Green

# 478
  • Варна
Таня, пак ли взе да гние листенцето? Ей че гадна работа. Дано другото с цветоноса да се пребори. Между другото четох нов вариант за прилагане на антибиотик срещу бактериално гниене. Нали ти имаше проблем с разтварянето на хапчето във вода - сега четох, че имало антибиотици под формата на унгвент - направо го размазваш върху поразения участък. Дали пък няма да помогне? Ако изобщо е бактерия при теб де, ако е вирус наистина няма спасение newsm78 Абе общо взето започнат ли да боледуват борбата е много трудна. Това не им харесвам на орхидеите - докато са здрави са като всяко друго цвете, не са по-сложни за гледане, ама решат ли да мрат...

# 479
Момичета,разбирам ви.
И аз се притеснявам да ли ще се справя с отглеждането на такива екземпляри.Но за мен, в този град, това за сега, е единственият начин да се сдобия с нещо интересно, на поносима(надявам се) цена.
Иначе във форума на flowrsnet. има доста информация от момичета,които имат такива орхидеи от др. поръчки.Е,аз нямам опита,но имам желанието да опитам,т.е. приемам го за предизвикателство.

Общи условия

Активация на акаунт