Орхидея - 2

• 139 805
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имам питане  Blush камбрията прецъфтя, изгелжда си добре, но няма нишани за втори цветонос (другата, която подарих имаше втори, но тази явно няма да изкара).
Какво да правя сега? Да я преместя ли в по-хладна стая? Да я торя ли? Приемам всякакви съвети  Hug

# 586
  • София
имам питане  Blush камбрията прецъфтя, изгелжда си добре, но няма нишани за втори цветонос (другата, която подарих имаше втори, но тази явно няма да изкара).
Какво да правя сега? Да я преместя ли в по-хладна стая? Да я торя ли? Приемам всякакви съвети  Hug

Нашите си стоят все на топло. В стаята е около 25-26 градуса, а нощем спада с 2-3 градуса. Тори я. Иначе от наблюдения - от всяка булба излизат до 2 цветоноса. Сега целта ти е да направи нови булби. При нас пролетта и лятото бяха излезли по няколко нови и сега непрекъснато пускат цветоноси.

# 587
  • София
Здравейте, момичета!  Hug
Имам си нова придобивка от baumax. Ето я и нея:
http://img188.imageshack.us/i/dscf4449b.jpg/
http://img709.imageshack.us/i/dscf4441.jpg/
http://img64.imageshack.us/i/dscf4446.jpg/
http://img535.imageshack.us/i/dscf4445.jpg/
Корените й ми изглеждат в много добро състояние, има и доста листа, а най - хубавото е, че има няколко разклонения и една събудена спяща пъпка Simple Smile
Ходих в Дружбенския Кауфланд, но там имаше само 5 броя всичките ливави със увяхващи цветове и незадоволителни корени.
В baumax имаше доста орхидеи на цена 14.99 лв. (много бели, лилави, розови, 2 жълто-зеленикави, но с не много добри листа и подобни на моята, но като цяло друг път съм виждала по-разнообразни разцветки) и около двадесетина фалчета преоценени на 7.50 лв. заради това, че са с овяхващи цветове.  Имаше и преоценени още видове орхидеи, но честно казано не запомних какви бяха май "катлея" на 9.99 лв. Не на всичките им бяха добри корените, но повечето си бяха добре. Аз се бях засилила да взема и преоценено фалче, но главно бяха бели и лилави, каквито имам, а ми се искаше нещо по-различно Simple Smile
Връщам се да ви чета   bouquet

Edit: Това с английската сол на три месеца по веднъж как се прави? Разтваря се 1 щипка във вода и в нея се накисва орхидеята ли?

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 15:39 от White_tulip

# 588
White_ tulipe,
Да ти е честита и дълго да те радва!
Ето какво аз знам,но само теоретично:
Английската сол(магнезиев сулфат)-една щипка на 1 л вода.
Не е проблем да се ползва и всеки месец.
Засилва метаболизма,прочиства корените от натрупаните соли,стимулира образуването на цветове.
Важно е да не се ползва едновременно с торове,антагонисти са.Всъщност повечето съдържат Mg.
_re_ge спомена,че го ползва.
Дано тя си каже думата!
Смятам и аз да почна да го ползвам имайки предвид нейния успех.

# 589
  • София
Bagira, благодаря!   bouquet Ще се пробва понеже от доста време съм забелязала някакво бяло вещество по корените и по чинийката като се изпари водата.

# 590
 HugЗдравейте
 ,_re_ge  много ми се иска да пиша по-често ,но нещо не ми стига времето ,страхотни снимки сте показали ,само се разписвам и се връщам да чета  Grinning

# 591
Хейййй здравейте!
Първо честити празници!
Много,много любов с вкус на червено вино и на фона на прекрасни орхидеи ви желая! Wink

И простете,аз простих!

Да се похваля и аз с моята валентинка:

# 592
  • Варна
Bagira, честито, прекрасна е Hug

Честит празник на любовта и на виното, момичета, много любов и топлина и от мен. И нека винаги са отворени за прошка сърцата ни.

# 593
  • София
Bagira, пу -пу! Красавица голяма! И аз вчера се бях засилила към една такава  Mr. Green
Вижте аз какво открих вчера на бялата, която тъкмо прецъфтя bowuu

# 594
  • Варна
Това ми прилича на раздвоено коренче Simple Smile Много интересно изглежда. Ето малко и от мен:

И малко офф - снимки от Варненския плаж Grinning

# 595
Мили момичета,да са ви честити новите орхидейки,дано дълги години им се радвате !
Месечинке,какво стана с преоценената ти орхидейка,защото моята загина .Утре ще снимам едната от моите, която цъфна преди два дни.

# 596
Мили момиченца, честит празници на всички, честити свети валентин , честит Трифон зарезан.
Пожелавам ви да съчтаете сладостта на прошката и удоволствието от празника.
Мернах снимките и цъфналите красавици нови и стари - със здраве и радост да си ги гледате.
За сега лека вечер ,а повече по нашето хоби ще пиша като насмогна след празника утре
 Hug

# 597
  • Варна
venipuh,
тази бялата с розовата среда, която съм показала в предния си пост е преоценената Simple Smile Цъфна за първи път преди няколко дни.

# 598
Месечинке,дано дълго те радва.Ето и една от моите:

# 599
Момичета, понеже нямам време да изчета всичко в дветете теми, поне за сега, моля за съвет. Зная, че тук мога да го получа.

Въпросът ми е такъв:
Имам бебе-орхидея в специално затворено херметически контейнерче. Донесоха ми я от Сингапур. На опаковката пишеше, че контейнерчето е специално създадено за да може цветето да издържи на полет със самолет, както и да бъде предпазено месеци наред, докато е готова за пресаждане. Въпросът ми е такъв, кога да пресадя? На опаковката пишеше, да я засадя, когато почти изпълни контейнерчето. Добре де, ама тя аз не забелязвам да в порастнала въобще, вече я имам от 5месеца.

Благодаря ви предварително за отговорите!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт