ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 906
  • 928
  •   1
Отговори
# 705
Angel^wings, разбира се, че кръвта храна няма да стане, но съгласи се, че манипулация може да бъде осъществена. Не може важно доказателство да не бъде надлежно съхранено и излседвано. (Или пък ако може, то имаме страхотна правна система).

# 706
  • СОФИЯ
Angel^wings, разбира се, че кръвта храна няма да стане, но съгласи се, че манипулация може да бъде осъществена. Не може важно доказателство да не бъде надлежно съхранено и излседвано. (Или пък ако може, то имаме страхотна правна система).

Може, може. Ако не е образувано досъдебно производство или поне предварителна проверка, то просто никой не се интересува от т.нар доказателства.

# 707
  • Brokenpromiseland

Може, може. Ако не е образувано досъдебно производство или поне предварителна проверка, то просто никой не се интересува от т.нар доказателства.

Peace КОгато случая не е стигнал до съда няма нужда да се правят подобни изследвания.
Още повече, че такива (ако се направят) може да не се признаят от съда.
За това в подобни случаи експертиза се прави от назначени от съда лица.

# 708
ОК, явно съм в грешка, останах с впечатление, че са наети адвокати и ще се води дело. Но продължавам да поддържам тезата си, че не е нормално да не се направят изследвания, сочейки блузката за един от най важните козове.

# 709
Здравейте!
viliko - Peace пуснах темата, за да споделя с Вас това,което се случва с моето семейство,а и мисля,че тази тема може да е в помощ на някои,изпаднал в подобно положение-много хора имат подобни проблеми,но явно не виждат смисъл да се разправят-сега вече  ги разбирам  напълно Peace.Исках мнения и подкрепа-получих ги Peace  Всеки има право да пише и казва,каквото мисли-уважавам всички мнения,но не приемам обидите-за разлика от "гостите" и "току що регистриралите се",аз лично не съм обидила никой,нито госпожите ,нито майките от групата ,не съм слагала диагнози и етикети NaughtyКаквито и догадки да правим ,само ще спорим до безкрай-все някога истината ще излезе на яве Peace

amber,Здравейте!Права сте-деца са,нараняват се,моите са и буйнички-не го отричам Peace

Това е писмото от "Държавна агенция за закрила на детето"

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МОНЕВА,
      На 16.11 и 17.11 експертна комисия от Главна дирекция "Контрол по правата на детето" при Държавната агенция за закрила на детето , извърши проверка по сигнал в Обединено детско заведение-38 "Дора Габе"-гр.София , кв. "Надежда" ,ул."Петър Ников" 12 А относно спазване правото на детето на закрила срещу насилие ,регламентирано в чл.19, т.1 от Конвенцията на ООН за правата на детето ,както и правото на детето на закрила ,регламентирано в чл.11 ,ал. 2 от Закона за закрила на детето.
     В резултат на проверката се установи ,че екипът в 38 ОДЗ"Дора Габе"-гр.София полага усилия и работи ,в съответствие с особеностите на всяко дете.Поддържа се тясна връзка с родителите на децата ,като те получават навреме и достатъчно информация за предоставянето на услугата и могат да направят информиран  избор.
     Санитарно-битовите условия в 38ОДЗ -"Дора Габе"са много добри,обзавеждането е с добре поддържана мебелировка,всяка група разполага с определена самостоятелност и обособеност в отделни помещения.
      За ситуацията  с децата Антон и Марио Моневи на 02.11.2009г. от директора на детската градина е извършено необходимото проучване и контрол.
       След проучване на обстоятелствата ,посочени във Вашата жалба ,не се установи нарушаване на правото на детето на закрила срещу насилие ,регламентирано в чл.19 ,т.1 от Конвенцията на ООН за правата на детето ,както и правото на детето на закрила , регламентирано в чл. 11,ал.2 от Закона за закрила на детето.

# 710
  • София
Ели, сега разбра ли какво имах предвид. Ти говориш за неадекватно поведение, те ти цитират санитарните условия в гадината Rolling Eyes Това, че направената експертиза може да не се признае в съда като няма започнато съдебно производство, не мисля, че може да е пречка. После може да се направи повторна експертиза по нареждане на съда.
Докажи им, че имало инцидент, за който носят отговорност, а те дори не знаят. Всички чухме, че от градината отричат това да е кръв, т.е., ако се докаже, че е кръв, автоматично ги уличаваш в немарливост и всичко останало вече ще си дойде от самосебе си.

# 711
Цитат
никой,нито госпожите ,нито майките от групата ,не съм слагала диагнози и етикети NaughtyКаквито и догадки да правим ,само ще спорим до безкрай-все някога истината ще излезе на яве Peace
да много си права че споровете тук стават безкрайни, но за съжаление пак пиша в опозиция:
- не си обидила госпожите - едно незаслужено обвинение /ако е такова/ не е ли обидно. Ако някой обвини теб в подобно нещо, без да имаш  доказана вина, дали би ти било безразлично. Има хора в тази професия, за които тя е целият им живот и ако да им сложат етикет че малтретират деца в телевизии, вестници и т.н. то това не е ли обида, дори повече.
- за майките от групата - именно ти насочи вниманието ни към тях наричайки ги "спонсорки", не знам дали знаеш, че това дори не е вярната дума...т.е дали ще занесеш кутия с кубчета, дали ще купиш кукла и ще я подариш това няма никакво значение, искам да кажа, че когато облагородиш средата, в която живеят ежедневно твоите деца в това няма нищо лошо. Не че те обвинявам, че не си направила такова нещо, аз също не съм, но ако беше проучила, то е доброволно и за всеки такъв акт на добра воля се издава документ т.е. нищо незаконно. Принципът е подобен на този в БЧК - купуваш картичка, имаш картичка /в случая документ/ а парите ти за картичката са ДАРЕНИЕ . никой не те насилва да го правиш, но и никой не те упреква ако решиш да се въздържиш.
В един свой предишен пост,  мисля именно на мен беше обяснила, че майките на другите деца са те нападали и обиждали...но ако е така защо ги намесваш толкова общо като "спонсори". Ето това пак е вид обида, защото от твоите постове тази не добре употребена дума става обидна. Всички четящи тук или поне повечето имаме деца на градинска възраст, ходили сме на родителски срещи, видяли сме средата в която растът децата ни...аз лично в групата на моят син видях много играчки НОВИ И СЪВРЕМЕННИ, свежа обстановка и приветливо спално отделение, за мен това е важно, нямаше нужда да питам, това беше дело на родители- Спонсори или не - аз съм им благодарна, защото моето дете ще има възможноста да живее в тази увлекателна среда благодарение на друг.
Така че не е нужно да си била цинична за да обидиш някого, достатъчно е да го оклеветиш.
Когато истината се докаже, а аз искам да вярвам че ще стане, когато някой е доказано виновен, а друг - нарочен, дали ще отидеш при втория с извинение."Извинете, но аз сринах доверието във Вас защото...." и няма никакво значение, че това доверие е градено примерно с 30-години всеотдайна работа.

Когато те попитах преди време, защо проучваш толкова задълбочено директорката, след като ти е съдействала преди. Ти ми отговори защо ти е съдействала, но въпроса за това защо я проучваш сега си остана без отговор. Били била така добра да ми отговориш. Просто ми е чудно с какво ти помага това за разрешаването на проблема.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:29 от Hris_s_sita

# 712
Отговора на агенцията е...смешен и за съжаление очакван от мен  Close

Искам да кажа, че и аз като родител - бих вдигнала вой до небето, ако се случи нещо с детето ми! Бих писала жалби до всякъде, бих изисквала абсолютно всякакви проверки! Не винете Ели за това! Не я винете и че е прекалено подозрителна и прекалено негативно настроена - това е напълно нормално! Не я карайте да се защитава, само защото е притеснена, уплашена, афектирана!

# 713
И  аз  съм на  мнение,че  Ели е  права  в постъпките си.
Много  малко  се ровят и  разправят.
Гледах репортажа  и  много  спокойна се  държа.Хвана ме яд  на  Лора  ,че не и повярва.
Аз също имам син на тази възраст  става ,пада  но  ако не е  при мен  после искам  обяснение.Даже и на баща му се карам ,когато  не го е увардил.А ако  стане в  градината  ще ги   карам  да обясняват до  дупка.Продължавай Ели  не оставяй нещата така. Hug

# 714
Този отговор е смехотворен! Направо си е подигравка с жената!  Shocked Sick Close
Отбиват номер, че са отговорили, а отговорът е лишен от съдържание. Явно очакват, че на Ели ще й писне и ще се откаже да действа.

# 715
Този отговор е смехотворен! Направо си е подигравка с жената!  Shocked Sick Close
Отбиват номер, че са отговорили, а отговорът е лишен от съдържание. Явно очакват, че на Ели ще й писне и ще се откаже да действа.

И аз така мисля. Не съм и очаквала друг отговор. "Аз ще ти почеша гърба, пък ти после - моя." ooooh!

# 716
Не искам да се заяждам, но вие какво искате да пише в отговора? Ами ако това са нещата, които наистина са установили? Само защото не е в подкрепа на твърденията на Ели, не значи, че е лъжа.

# 717
Смяташ ли, че Ели е изискала проверка на условията и на мебелите в градината?
А относно конкретния й случай - дават едно изречение, в което се казва - извършена проверка, нарушения няма. Теб лично този отговор би ли те задоволил, когато става въпрос за децата ти?

# 718
На мен също не ми стана ясно какво общо имат санитарно-битовите условия и мебелировката с нараняванията.
Една голяма част от обясненията са в тази насока.  Tired

# 719
Абе те че имат - имат, но не това е въпроса, засегнат от Ели в молбата й, а това, какво се е случило с децата й и мисля че на това трябваше да се отговори.

Общи условия

Активация на акаунт