Относно хигиената - кое е нормално и кое не за вас

• 28 165
  • 519
  •   1
Отговори
# 90
Представяте ли си и нас как ще ни нареждат като станем тъщи или свекърви съответно. Laughing newsm78
Ааа, вече виждам след 30 години темата " Свекърва ми е маниачка! Какво да правя"  Joy

# 91
  • до една звездичка
Щом ти е интересно... Wink

-> Миете ли картофи преди белене? А гъби?      
Картофи - задължително, преди и след; гъби мия, но не беля

-> Миете ли яйца /и как/ преди ползуване?
Мия преди варене, ако има нужда

-> Използвате ли препарати, или по-скоро вода?
Ухаааа....Ела ме виж. hahaha Но хранителни продукти мия само с вода. Naughty

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 15:21 от ٠•● Dega ●•٠

# 92
  • Бургас
Започвам и аз да се замислям дали не съм маниачка .Като става въпрос за хигиена дали на някой му се е случвало да чисти банята например посред нощ? Thinking

# 93
  • sofia
В мен назряха няколко въпроса?

-> Миете ли картофи преди белене? А гъби?
-> Миете ли яйца /и как/ преди ползуване?
-> Използвате ли препарати, или по-скоро вода?.

За хранителни продукти е безумие да се ползват препарати, ще вземе някой да се натрови.
Баба ми (бог да я прости), като заколи пиле (попари, оскубе и опърли) и после го миеше с гъба и с веро.....баща ми (синът й) един път я видя и полудя.

Аз даже и обработката на яйцата с хлорен разтвор не мога да приема....

Картофите преди белене - не, гъбите не ги беля, но ги накисвам, за да падне пръст, пясък, каквото има и после изплаквам.

# 94
Не знам дали е точно по темата ама да споделя.Имаме приятелско семейство с което до преди да имаме деца/5 год./ много хайманосвахме по почивки, играехме карти, купони, а бе безгрижие.На тези мероприятия почти не ми е правили ввпечатление да имат по-различни хигиенни навици.Сега дали поради това, че имаме мАлки деца или че повече се събираме на домашно и не куфеем както преди изведнъж ми се наби на очи тяхната немърливост да кажа по отношение на телесната хигиена.Абе направо намирисват.Не мисля че аз съм станала прекалено предирчива.А през годините сме си помагали и ги чувстваме близки и не можем ей така да спрем да се виждаме.Не мога да ги разбера, а са вишисти, водим много интересни разговори.Опитвах кьде на шега да подхвърля нещо, ама ...Някой имал ли такъв проблем?

# 95
Започвам и аз да се замислям дали не съм маниачка .Като става въпрос за хигиена дали на някой му се е случвало да чисти банята например посред нощ? Thinking

Или пък да пере килими на Нова Година?

# 96
шанел 5, какво имаш в предвид?
Мръсни уши? Мазна коса?  Sick

За хранителни продукти е безумие да се ползват препарати, ще вземе някой да се натрови.

не съм се изразила правилно, не за хранителните да се ползват препарати, а за пода или плота примерно. Аз не мия винаги с препарат, с вода по-често даже.

# 97
А бе, всеки си е башкЪ луд.
Анджак!
А пък иначе определено в първият пост описаните неща са доста гнусни, но в последствие, говорейки за другите неща, забелязвам у теб наистина доза маниакалност, ама лошо няма де  Laughing
Поживей поне 1 година с тях и ще се излекуваш поне от някои от маниите и натрапчивостите си.
Много ме кефят такива теми, защото и аз съм голям чешит, но не на тема чистота - имам си други странности и обичам да чета за тези у другите хора  Mr. Green
Моя мъж е с подобен на твоя проблем, но не точно.
Той не може да диша ако види петно на стената или килима, започва да пръхти и да издава странни звуци, от което разбирам, че някъде по мебелите или стените е видял нещо изцапано.  hahaha
Той бе способен да ме заколи, когато ме видя да влизам в стаята с обувките, че бях забравила нещо на излизане.
Но за него не е проблем да останат трохи по масата след като се е нахранил или дрехите му да са на пода, вместо в коша за пране, което пък за мен е непростимо.

# 98
Той не може да диша ако види петно на стената или килима, започва да пръхти и да издава странни звуци, от което разбирам, че някъде по мебелите или стените е видял нещо изцапано.  hahaha

на него сигурно не му е хич смешно, но начина, по който го описваш и само като си представя Joy

Сподели сега и твоите странности де, няма се излагаме само ние (по-точно аз Mr. GreenHug

За телесните миризми, многооо деликатно, знам, че някои хора колкото и да си къпят пак така си понамирисват и по-скоро е здравословен проблем, не знам дали случая е такъв ...

# 99
Относно личната хигиена, сетих се нещо - аз например ужасно мразя обелен лак, или неподдържани нокти. Дори на най-късите нокти според мен трябва да се нанася крем и безцветен лак, и това ми се набива ужасно на очи, смятам го за лош признак. Горките ми приятелки.  Mr. Green
Също така абсолютно задължително се къпя сутрин, не мога да си измия само зъбите. Зима, минус 15 градуса, цял ден ще съм си в къщи, но пак.
Когато ходех на работа ставах в 5!!! Лятото и пролетта си миех косата всяка сутрин, с малки изключения.

За сметка на това пък изобщо не държа на прически, трябва да ви кажа, че се е случвало да излизам в квартала и с ролки. Обаче с маникюр и душ гел.  Mr. Green Майка ми ме е виждала, и ме е питала поглеждала ли съм се в огледа, и давам ли си сметка как изглеждам в главата.  Rolling Eyes  

# 100
Изчетох цялата тема, много забавна. Наистина, колко сме различни.
За мен някоя е мърла, защото ноктите и не са оправени, за някой пък аз съм мърла, ако ме види несресана с ролките, как беля кални, неумити картофи.  Crazy Слагам ги в кухненската мивка директно.

# 101
  • Бургас
За препаратите ползвам предимно за под а и банята.В кухнята при по основно почистване .Заредена съм винаги с препарати почти за всичко.Ползвам също така и парочистачка а за пода понеже сме с теракот перяща прахусмокачка.  
Относно личната хигиена, сетих се нещо - аз например ужасно мразя обелен лак, или неподдържани нокти.  

А за това и на мен ми е гнусно особено ако е допълнено с мръсотия под ноктите .За жалост имам такава позната .Незнам кога ще я видя с нов лак.

# 102
  • Бургас
А бе, всеки си е башкЪ луд.

И пак си идваме на думата.

# 103
Аз не вдянах нещо от пърия пост на Ahim_sa  - притеснява те факта, че забърсва съдовете със същата гъбичка, с която мие чиниите, или че по гъбичката може да е останало веро, което да полепне по съдовете  newsm78? Питам те, защото в Англия, ако се мият чинии на ръка, те просто не се изплакват. Там масово нямат ( разбира се изключения има ) смесител на мивката и чинии се мият така - в едно легенче се прави верена вода там се топят всички съдове и с парцал (не гъбичка) се изтъркват да паднат остатъците от храна и след това посудата се нарежда на сушилника без да се изплакне. Аз в началото гледах така  Shocked Shocked Shocked, обаче си е факт, че няма нито един англичанин натровен от остаъци от веро по чинията. Все още не го приемам за нормално, но това се е част от културата им.

# 104
А за това и на мен ми е гнусно особено ако е допълнено с мръсотия под ноктите .За жалост имам такава позната .Незнам кога ще я видя с нов лак.

Оо, в последните години, явно ми е станало фикс идея, много забелязвам. На 20 жени, една има с оправени нокти. Всичко друго е кошмар.
Не говоря да посещават маникюр, но елементарни домашни навици. Не. Ноктите на жените, поне около мен, масово са с кожички, жулени, непоглеждани от месеци. Лака е лукс.  ooooh!

Аз за 6 мин. точно се лакирам с червено, и топ лак. Всяка вечер си слагам маска на ръцете, а през деня около 16 пъти крем. Е сега си сложих бебешко олио, минавайки покрай мивката да си обеля киви. Някак, навик ми е, като ходенето до тоалетна примерно. За някой може да съм  кукувица.

Общи условия

Активация на акаунт