Дайте рецепта за домашни месни мезета

• 45 729
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Кайзер пастърмата ми вече е готова.
Осолила съм и малко сланинка
А днес ще правя и свинско роленце оваляно в подправки и.....Празниците могат да идват вече  Laughing Laughing Laughing

# 31
Сетих се още един деликатес,който приготвям всяка година като си купиме половин прасе. Изрязва се месото от ребрата (слабините).Получава се голямо парче,което аз разрязвам на по-малки.Всяко парче осолявам с подправки-сол,червен пипер,черен пипер,чубрица,чесън и счукан чесун.Навивам всяко парче на руло,завръзвам с конец и ги слагам в тенджера да се сварят.Във водата слагам 2-3 даф.листа. и малко сол.Вари се не повече от 1 час.След като се отцедят от водата ги нтривах хубаво пак със сухи подправки и чесън.Съхраняват се в хлдилника.Стават много хубави и сполучливи.

# 32
Сетих се още един деликатес,който приготвям всяка година като си купиме половин прасе. Изрязва се месото от ребрата (слабините).Получава се голямо парче,което аз разрязвам на по-малки.Всяко парче осолявам с подправки-сол,червен пипер,черен пипер,чубрица,чесън и счукан чесун.Навивам всяко парче на руло,завръзвам с конец и ги слагам в тенджера да се сварят.Във водата слагам 2-3 даф.листа. и малко сол.Вари се не повече от 1 час.След като се отцедят от водата ги нтривах хубаво пак със сухи подправки и чесън.Съхраняват се в хлдилника.Стават много хубави и сполучливи.
Точно това ще правя днес - свинско роле.... Hug

# 33
Звучи интересно свинското роле. Flutter
И как можах да забравя солената сланина ooooh!. Нарязана на войничета с домати - по-хубава закуска за мен няма Mr. Green. Ако хлябът е и препечен на печка на дърва и въглища... ммм.
Също и коледарските наденички Crazy.

# 34
Звучи интересно свинското роле. Flutter
И как можах да забравя солената сланина ooooh!.
Ми мятай едно парченце де...Ако намериш по магазините хубаво парче...

# 35
Сланинката си я набавяме от домашни прасета Simple Smile .

# 36
Когато правиме домашни суджуци една част от тях ги оставяме да изсъхнат хубаво и през вечер минаваме по тях с шише,за да станат по плоски.Става страхотна домашна луканка.

# 37
Много вкусно ми звучат тез работи. Замислих се обаче, не са ли опасни откъм бацили  тези, които не са термично обработени. Вие как смятате?

# 38
не е опасно. Има достатъчно лаборатории, в които може да си изследваш месото срещу 8лв.

# 39
Много вкусно ми звучат тез работи. Замислих се обаче, не са ли опасни откъм бацили  тези, които не са термично обработени. Вие как смятате?

Действай смело.Аз всяка година си приготвам такива вкусотийки. Laughing

# 40

Общи условия

Активация на акаунт