помпи за кърма

• 3 929
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, някой ще ми каже ли докога  нужно да се цедя? Моето бебе е на 2 месеца и аз всеки ден се цедях  не че нямам кърма, но просто си мислех че трябва да се цедя.Това е първото ми бебе.От два дни не се цедя и усещам постоянно напрежение.Все са твърди гърдите ми Tired

# 16
Ползвах механична помпа Manual, регулира се силата на вакуума, много сам доволна.

# 17
И аз съм за ръчна на Авент

# 18
  • София, Младост 2
Здравейте, някой ще ми каже ли докога  нужно да се цедя? Моето бебе е на 2 месеца и аз всеки ден се цедях  не че нямам кърма, но просто си мислех че трябва да се цедя.Това е първото ми бебе.От два дни не се цедя и усещам постоянно напрежение.Все са твърди гърдите ми Tired

По принцип не е нужно да доизцеждаш гърдите, когато всичко с кърменето върви добре. Ти си се цедила 2 месеца и гърдите произвеждат малко повече от нуждите на бебето - затова след като си спряла изцеждането стоят твърди. Това няма да трае дълго - вероятно още няколко дни ще е така и нещата ще се регулират. Следи просто да не се препълнят и да не се получи запушване - ако гърдите започват да те болят и да ти е силно некомфортно, може да изцеждаш по малко до облекчение (не да ги изпразваш, а само колкото да ти поолекне и да спре да боли). При нужда може да слагаш студен компрес - това доста облекчава и намалява препълването. Би трябвало след още 3-4 дена да си съвсем добре и да не са така твърди вече.

Общи условия

Активация на акаунт