СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА 3

• 17 629
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Ехо, здравейте Simple Smile
Докато ви изчета и малката ме почва и не ме оставя да напиша и две думи, а и тези дни бяхме на разходки.
И аз изпращам малко снимки:
http://picasaweb.google.bg/silviya.mavrodieva/Niq?feat=email#

Освен това и аз като много от вас се омъжих, докато бях бременна, така че изпращам снимки и от там:
http://picasaweb.google.bg/silviya.mavrodieva/SilviSveForFriends … E&feat=email#

Моля да ми пратите парола за албумчето на форума Praynig

Големи сте сладури, ние сме били в болницата по едно и също време,аз родих на 06.09 и ме изписаха на 09.09.

# 151
Привет!

Честито на всички именници днес, да сте живи и здрави!!!   bouquet

Ние днес правим 40 дни. Правихме погача и бяхме на църква. Имахме гости и получихме много подаръци!  smile3521

Да почерпя и вас:

# 152
Здравейте! Hug
Честито на всички именници днес! Имената им да им носят само здраве и късмет!
Честито на всички, които днес имат месечинки или 40 дни! Дано празнуват няколко пъти по толкова рожденни дни!  Gift
Ние вчера бяхме на гости на село на баба и дядо, Валери беше толкова добричък и послушен, само се смееше, спинкаше и хапваше. И като се прибрахме -  newsm45 , а ние така -  smile3511.
Свекървата каза, че родителите най-много урочасвали, но аз не вярвам, аз винаги с толкова добро чувство хваля Валери, че не мога да повярвям, че бих му прехвърлила лоша енергия Crossing Arms!
Всички бебета са толкова красиви, най-невероятните малки творение! Направо не мога да повярвам колко са съвършени с малките им пръстчета, красими миглички и устнички! Heart Eyes
Имам чувството, мили мамчета, че всички сте се възстановили след раждането, само аз не! Cry Знам че е най-важно детето да е добре и да имам кърма, че не е много препоръчително да пазя диети или да се храня ограничено, защото всичко ще е за сметка на коса, кости и кожа. Но това не пречи от време на време да ми става много криво от външния ми вид. А и да ви се оплача около чен всички са против изключителното кърмене, смятат че бебето се разглезва от много гушкане, че трябва да спи самостоятелно и тем подобни. Толкова съм уморена да се боря за всяко мое решение. И за капак вчера на гостито свекър ми вика, че Валери все мен гледа и търси, а свекървата - "Не я гледа той, не я гледа". Можете ли да си представите такава ревност. Ужас! А за всичко вече са ме оставили сама. Как очакват да не търси мен, а някой друг. newsm78
Извинявайте за не веселия ми пост!
За това ви пожелавам много лека вечер, спокойни бебчовци и много любов Crazy

Най-накрая се наканих и качих малко снимки - моля, който му се гледа: http://septemvri2009.snimka.bg/baby/valeri-na-mama-maya.440998.15842741

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 22:00 от maya_4ekelova

# 153
Честит имен ден на всички празнуващи, честито и на месечинките!
BebEshOnDeL, много сте пораснали, браво (пу, пу) Party
dundito 2, мила няма нужда да се извинваш за поста си - вярвам, че повечето тук те разбираме, еее дано скоро се съберем на по винце и да се разтушим оплаквайки се една на друга Mr. Green
sima_max, големи сладури сте цялото семейство, страхотни снимки, а сватбата е била просто приказна Heart Eyes
ksantipa, мерси за почерпката мила, между другото, мисля, че онзи ден те видях на езерото в "Дружба" с количка но не съм много сигурна дали беше ти - не съм голяма физиономистка Blush
maya_4ekelova,големи сладури сте на снимките. Изобщо не слушай кой какво ти говори мила, мнения хиляди, но една майка усеща най-добре как да се грижи за детето си. И при мен всеки се изрежда да дава непоискани съвети, ама аз само кимам и си правя каквото преценя за добре. Един пример: Бяхме на село и си говорехме, че Аси се уморява докато суче и заспива на гърда и то дълбок сън, а баба ми ми казва: "Ооооо, какви са тия работи бе, като го видиш, че се унася, стискаш го силно за носа да му спре въздуха, та да се сети, че на трябва да спи"  #CrazyСамо я погледнах и й казах:"Ти ако по този начин си гледала баща ми и леля ми трябва да се радваме, че са живи"Shocked Не си мисли, че всички сме се възстановили след раждането, еле пък я Joy, корема ми е 5 минути напред, а задника 5 назад, ама изобщо не си давам зор да отслабвам докато кърмя Crazy

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 22:30 от vesita007

# 154
Bebe6ondel, ние опеделено сме се виждали един път пред кабинета на Атанасов за преглед. Мисля, че ти тогава беше с мъжа си. После те видях на една лекция на 9 месеца, но не се обадих, защото тогава бях още инкогнито (а те познах от форума). Благодарение на теб разбрах навреме, че Атанасов си сменя отпуската и му се обадих да ми потвърди, че ще ме поеме за раждането.
maya_4ekelova и моята свекърва понякога е доста властна - наскоро ми направи впечатление едно нейно изказване, че може да се грижи много добре за бебчето, също както майка му, само дето не можела да го кърми и само чакала да поотрасне малко и когато е захранено съм щяла да видя. В този момент вътрешно много се обидих, че подценява много силната биологична връзка м/у майка и бебе. Последните хора на света, които могат да урочасат бебче са неговите родители. По-скоро не добре благоразположената свекърва може да навреди - на майката, а от там и на детето.
dundito 2 супер гадно е да усещаш дискриминация спрямо себе си и особено детето ти. Не знам... в твоя случай може би бих се оплакала на мъжа си и той да намери начин да направи забележка, но не е лесна ситуацията, в която си и ти съчувствам - по-добре властна, но грижовна свекърва, отколкото незаинтересована такава!

# 155
Здр.Аз съм така и двете си деца.ЛОРКА-голямото повръщаше от едното до другото ядене,аТЕДИ -малкия е същияно малко по добре от кака.Аз повечето се цедя и давам колкототрябваи пак повраща,но някои път давам и повече защото пък тои плаче като че ли нему стига.Вече се чудя дали кърмата не мие хранителна.КАК МОГА ДА РАЗБЕРА ДАЛИ КЪРМАТА МИ Е ХРАНИТЕЛНА ИЛИ Е МНОГО РЯКА И ТОИ НЕМОЖЕ ДА СЕ ЗАСИТИ?КОЛКОТО И ДАМУ ДАМ КАТО СВУРШИ ТОИ СЕ ПЛАЧЕ И СЛЕД ТОВА ПЪК ПОВРЪЩА.

# 156
Добро утро,мацки!Сто години не съм ви чела и писала ooooh!,но ще направя по едно кафенце,като в добрите стари времена
 Дано всички сте добре Hug
 Ние растем.Имахме няколко премеждия.По натам ще пиша.Липсвате ми много Hug

# 157
  • София
Добро утро..
Бамба крайно време беше да се появиш...имаш си няколко достойни заместнички по поднасяне на кафе Grinning Дано всичко с премеждията да е с добър край и после само добри новини Hug
Мацки..и друг път сме празнували именни дни...но вчера ми дойде в повече...от 12 на обяд до 00 часа #CrazyМай е верно, че двойките без деца трудно се сещат да си тръгнат...Бях на косъм да си легна, защото вчера и цял ден ме цепеше глава/пих 3 парацетамола но трънки, не ми мина/Определено не ми оставаше време да пия вода и май от това...а и на масата много не се задържах и  през целия ден не хапнах като хората...Та не си легнах, защото татито така се нафирка...че не можех да разчитам да го оставя...почнах да прибирам масата, а и може би състоянието на татито.., защото аз не участвах много в разговора наклони везната към тръгване Winkна последната двойка...Та оплаках ви се...Всичко е в миялната...но има още достааа да се оправя...Поне ще си изпия кафето на спокойствие...
Това с урочасването newsm78 незнам...но понавик винаги мия очичките и на Кати и на Ангел...
И на мен ми се ходи на кръчма и мисля скоро време да се организираме някакси....Кияра тинещо много зачести Sunglasses с тия кръчми Grinning
Честити месечинки, погачи и кротки бебоци днес!
sima_max снимките ти от сватбата са разкошни, а ти си направо приказна булка!
Соник изпреварих те Joy

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 08:00 от EmiR

# 158
  • София
Добро утро и от мен Hug
Емир, това с гостите дето не се сещат да си тръгнат е голяма досада. Аз на погачата бях така, направо откачих - болеше ме глава, детето реве изнервено, къщата нагоре с краката, накрая казах на "загори тенджерите" да си събират багажа и да се омитат Twisted Evil

Моят хубавец пак прасна пауза от 23 до 7.15 и вече започвам да се притеснявам ooooh! Как може толкова малко бебе да изкара толкова време, без да яде не знам Rolling Eyes Почвам да се чудя дали не е защото се преместихме да спим в хола, а там е доста по-топло от спалнята и да го успива newsm78 Довечера май ще си го върна в спалнята.

Хайде хубав ден на всички bouquet

# 159
Добро утро, мамчета! Hug
Искам да уточня, че свекърва ми много помага. Въобще не искам да си помислите, че съм някоя неблагодарница. Но както казва sima_max просто си мисли, че би се грижила както майка, да не кажа и по-добре за Валери, което също много дълбоко ме обижда! Tired
По принцип не позволявам да ми казват как да го гледам, лошото е, че всички роднини с деца си дават съветите и мъжът ми много се влияе - един вид те са отгледали вече децата си, аз какво разбирам. И бабите. И от време на време се уморявам. Според майка ми го разглезвам и изнежвам, свекърва ми пък веднъж каза, че кърмата нямала да му стига до шестия месец. Аз си говоря, че бебе не се разглезва, че всички в последно време препоръчват изключително кърмене до 6 мес. Но какво разбирам аз, по интернет ли ще си гледам детето #Crazy
От време на време ми идва да си взема детето и да се върна вече като е голям.
А инъче е толкова хубаво да си имаш бебе в къщи Hug Crazy Heart Eyes Стига съм ви заливала с негативизъм. Пооплакох се и започвам борбата с нови сили box tooth newsm48
Все пак бебето си е мое hahaha

# 160
Добро утро и мерси за кафето,тъкмо си пия моето.Мами,имам въпрос-кога да слагам възглавница на малката,не помня на каката по-късно ли я сложих.Малката мрънка,после пак

# 161
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
мерси за кафенцето.Тъкмо си направих моето. Peace
Ние си продължаваме по стария режим.Ядене в 2.30ч и в 6.00ч.
vesita007 това със стискането на носа съм го виждала на живо.Като родих Алекс в болницата бях с друга българка.Тя роди секцио и бебето само спеше.Свекърва й като го хранеше така го стискаше за носа. Shocked
maya_4ekelova не обръщай внимание на свекърва ти.Дететоо е твое  и ти ще решиш как да го гледаш.Както казва мойта свекърва "Който има деца ,да си ги гледа" Wink

# 162
  • sofia
Добрютро и от мен!Бамба,добре дошла и мерси за кафето!И моя беб спа от 9 до 5.30!!!Йес!!!За чуждите съвети относно нашите деца-ми и аз се дразня!!!Но то си има такива хора,чувстващи се длъжни да наставляват!Аз пък не им обръщам внимание и си правя,каквото намирам за правилно!Добре,че Свекървището ми е далеч,щот инък...За съжаление мисли да ни посети тия дни...Няма как,не е идвала от раждането на Петко...Та и на мен някой друг съвет няма да ми се размине!Хайде навън,че времето е супер!!! Heart Eyes

# 163
Добро утро, мерси за кафенцето определено имам нужда от него  Tired

Сима наистина сте много готини, само да пусна малкия -голям на градина и ще ти пиша на ЛС за разходка, в Левски до 10 клон на пощата живея и може да се видим някъде за по кафенце.

Бамба и аз чакам да се завърнеш, а и другите майчета, ако четат да драснат по някое друго редче, поне да знаем, че всичко е ок с тях.

За възглавницата-сложих чак към 2 -та годинка, а  от 7-ия месец бях надигнала матрака на кошарата и така си спеше под наклон.

Ревльото ме зове, по повод на неговите изблици - кога са скоковете в растежа?

# 164
Добро утро мацки!

Бамба, радвам се, че писа, всички се притеснявахме защо зачезна за толкова дълго време, надявам се, че не е станало нищо сериозно и че всички вкъщи сте добре. Пиши повече когато можеш.  Hug

maya_4ekelova съчувствам ти! Представям си колко е досадно всеки да те залива с ненужни и най-вече непоискани съвети.  ooooh! Но ти спри да се ядосваш и постоянно да се опитваш да доказваш на близките ти защо ще правиш това или онова, сякаш бебето е тяхно. Амаха, много се ядосвам на такива хора, дай им веднъж завинаги да разберат че ти си майката и знаеш прекрасно как да си гледаш детето. Аз в това отношение като че ли имах късмет, и майка ми и свекърва ми са властни жени, но май още като родих дъщеря си им показах, че няма да им позволя да ми се бъркат, може би помага и това, че живеем отделно, де да знам. Не че не са се опитвали да ми дават акъл за бебето, но аз винаги реагирах толкова остро, че много скоро спряха с тези опити. Онзи ден пък моята майка се опита пак да ми дава акъл, попита ме няма ли вече да давам сокче на малкия, при което аз й казах че поне до петия месец няма да давам нищо, а сока пък ще е последното нещо, което бих дала, при което тя направи такава физиономия, все едно ще направя нещо, за което ще съжалявам и после ще й кажа колко е била права... Ама хич не си го слагам на сърцето, така че мила давай по-смело, ти знаеш най-добре какво е добро за детето ти.

s0nic не мисля че трябва да се притесняваш от тези паузи, аз бих се радвала на твое място. Все пак това са 8 часа, не са повече, ако искаш говори и с педиатъра ви, но аз не бих се притеснявала изобщо. Моя младеж единствено в събота вечерта направи пауза от 7 часа, но само се помолих да се случва по-често.  Mr. Green

EmiR, аз затова напоследък избягвам да каня гости. За малкия канихме приятелите ни по двойки, първо едните, после другите, и така докато се изредят всички. Но имаме късмет, че всичките ни приятели са на наша възраст и всички са с деца, та що-годе се сещаха кога да си тръгнат с изключение на едни, които бяха с детето си и решиха че няма закъде да бързат да се прибират. Малкия беше само на един месец и с него спим в хола, там където посрещаме и гости, та накрая ми писна да ги чакам да се усетят и им казах, че е време да къпем бебето и да си лягаме, та те си тръгнаха. Ми така де, то пък ми писна от несъобразителни хора.  Crossing Arms
А за кръчмите - ми то това ми остана, с мъжо сме редовни в това отношение, имаме си нещо като традиция всяка събота вечер да се събираме компанията в някое заведение, за да разпуснем и сега това много ми липсваше. Добре че пак намерих начин да излизам, че иначе съвсем ще изперкам само вкъщи, без никакви контакти. Вчера дори си резервирахме за Нова година, ще бъдем на 30 мин от Радомир, но пак в заведение, та сега с нетърпение чакам да дойде 31-ви.  Party

sima_max страхотни снимки, а ти си прекрасна булка!  Hug

Хайде че пак се олях в писане...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт