Августови бебоци Тема 5

• 28 327
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
здравейте на всички
на нас днес ни беше най ужасния ден - дори сравнен с коликите
Цял ден ревем, ама не да плаче ами 1 час без да спре направо   smile3514
беше ужас
тея зъби ....дано при вас мине по леко
даже температура имаме - за първи път ни се случва и се панирах да си призная (в дупето 37.7 тоест 37.2)
минахме без баня и му дадох панадол
ох незнам направо
не можа да спи и на обяд
някакви съвети??
ако е хубаво да го изведа ли утре
предполагам че няма да се промени нищо кой знае колко
ааааааа
и мамчета не се палете на тези дето ви казват кое е "лошо"
на мен тук ми казват че след като детето не пиело вода, щяло да получи увреждане на дебелото черво  newsm78
а пък на факта че не давам сок...малеееее....ще ме изядат
така че да не ви пука, кой каквото иска това прави

# 361
Алегория, МХристова: добавих ви отпред Simple Smile Само на МХристова не съм сложила какъв е бил терминът, тъй като не си ми го написала.

Алегория, милата дано се оправите скоро.  Praynig Hug Сигурна ли си, че е от зъбите????? Май казват до 37,5 че не е нужно Панадол, а утре ако го изведеш за час на това хубаво време добре облечен мисля, че няма да му стане нищо.

Анди също напоследък е адски кисела - когато не спи почти все мрънка или реве, а мин. седмица 3 вечери се случи да се скъса да реве по по половин-един час непосредствено преди нощния сън.

Eто и едно клипче на моята принцеса как танцува  Joy hahaha http://www.youtube.com/watch?v=ENg3tbWG4zk&feature=autofb

Лека ви! Дано е лека...  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 22:58 от yana-sladurana

# 362
Ох на мама снахата тяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Как ми танцува самоооооооо  Laughing Ще я побъркам от целиване!!!!!!  Heart Eyes Предай й горещи целувки от Бобо  Heart Eyes

# 363
Ох на мама снахата тяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Как ми танцува самоооооооо  Laughing Ще я побъркам от целиване!!!!!!  Heart Eyes Предай й горещи целувки от Бобо  Heart Eyes

newsm03 newsm51 hug Two Hearts txtloves married

# 364
  • Sofia
Леле, Румик, дано наистина да нямаш херния! Дано първия лекар е сбъркал  Praynig Ще стискаме палци!  Hug

Янче, страхотна ти е девойката!  Grinning Още от сега на танци се отваря ...  Laughing
А къде е този парк, Янчеnewsm78

Момичета, с какво мажете бебетата си след къпане? Минахте ли вече на бебешкото олио?

МХристова, виждам че си успяла, браво!  Hug

# 365
  • Кърджали
Привет!
Който спи до десет /да ми е жива и  здрава момата, и още много време да ми дава да спя до късно/, естествено сега не му се спи.
Хариела, от известно време мажа малката с Олиото на Бюбхен. Сег амайка ми е взела от Германия някоинеща на Бюбхен чакам само да си дойде от там. Сред тях има и някакво масажно олио, ще го видя и него. А имаше малко останало от млякото - аз почнах да се мажа с него  Grinning ИНаче имам сума ти неща за мазане, дето ми седят, аз на бебето козметикатаподхванах...

# 366
Аз също започнах да мажа вече с олио, но на Хип.
Мажете ли с някакво специално кремче лицето на бебето, когато излизате навън?
Искам да попитам нещо за захранването - на коя марка пюрета мислите да се спрете?
Педиатърката каза, че е добре да почна да захранвам на около 4 месеца и половина, и затова реших да почна да разглеждам пюрета и т.н., за да се подготвя, тъй като нямам никаква представа кое е хубаво и изобщо за самото захранване как става и много се чудя, реших да питам вас и да  си направя някакви изводи.
И въпросче към мамите на момченца - почнахте ли да правите пишленцата (ако мога така да се изразя)? Ние почнахме още като се прибрахме от болницата, но сме стигнали до половината и ми се струва, че действаме бавно, а в същото време се притеснявам да насилваме кожичката много.

# 367
Имам и още едно въпросче - имам замразена коластра около 160 мл. и се чудя дали да я дам на бебо или вече е голям и не трябва?

# 368
Урааааааааааа, изчетох ви  Party
Абе Янче, искаш да кажеш, че ние вече за нищо не ставаме ли, само готините сте били останали, а? Ще се караме с тебе  smile3534

Ей, много пишете. А аз като не съм прочела всичко не искам да пиша (голяма клюкарка съм  Joy).
На мен кабела на лаптопа ми се скъса, та малко бях без него, а на настолния не е удобно. А и батерията ми е заминала, и то само за 1г Sad
Та така, аз за захранването няма да се изказвам, всеки си знае Simple Smile Но за температурата - не давайте при толкова ниска Т панадол или каквото и да било. Аз не дигне ли над 38 градуса нищо не давам. И всички лекари това съветват, защото организма така се бори с инфекцията, а ние спираме тази борба. А така се и калява организма според мен. Аз до сега не съм мерила Т на Митко нито вендъж, дори и да ми се е сторил леко топъл. А на каката може би 5 пъти най много, а другия месец прави 2г.

Някой беше питал дали няма да зарази детенце с кърмата, като е болна мамата. Напротив, така дори му предава антитела и вероятността да се разболее детенце е по-малка. По-скоро ако тати е болен, а мама не, би се заразил по-лесно, отколкото ако е болна мама ( и кърми де).

Друго какво щях да ви казвам? А правих леко разместване в кухнята, боядисахме стени и таван, ама искам и шакфчетата да боядисам, ама да видим кога ще бъде, та и там отидоха 5 дена (уж нищо работа пък изтормозих свекъра, че бяха дошли и аз се възползвах, че моя мъж е малко вързан в ръцете за тези работи - щото и пералнята местих в килера).

Митко си хапва последно около 21-22ч и после около 6-7. Трябва и аз вече да взема да му правя клипчета (на кака му колко клипчета имам...ама то е така с 1-вото, пък второто вече....). Иначе сутрин май яде през около 2ч, а после прави по-големи паузи. Дали заради дългия сън после си наваксва? А и повръща доста, ама като се има предвид, че от гърдите тече като река и май му идва в повече, та така.

Деси, ами аз каката ш хранес с Ганяев, после ....ей забравила съм как се казваше. Също и на Ам-ам, за да събера бурканчета за кухнята. Което ме подсети, че някой питаше и тога се започва на кухня - от 10-ти месец, след като педи издаде бележка, че нямате алергии. Иначе най-добрите са на Хип, ама то и цените са им добри. Макар, че в началото ядат малко, то бързо свикват с тях и после не искат други пюрета, че да минете на по-евтин вариант. А мен ако питаш - в къщи пюрета от картоф, морков и т.н. може да си ги правиш ти. Ще са най-пресни! Поне в началото не пречи да си правиш, стига да намираш време де, че и това го има Simple Smile За пишлето - аз на Митко вече съм му го забелила. Като дори не го правех всяка вечер, а когато се сетя, през вечер, две, три. Не е плакал и не съм имала проблеми. Може да е малко червена бубата след това, но е за малко и така.
За коластрата смятам не е проблем (дори знам, че на по-големи дечица се дава).
Айде лека и мека от мен.

# 369
Добро утро! За който му се пие кафе, моля
Ние пак се позагубихма, но с това хубаво време гледаме да не изпускаме.
Ама и вие много пишете, отивам да ви чета !
Лек и спокоен ден!

# 370
И да почерпя, моето малко бисерче днес става на цели 3 месеца

# 371
Някой да знае какво става - Божидар спеше от 20 часа до 7 сутринта, а от три дни си се буди към 4. А от два дни все е гладен...а е на 150 мл АМ ? Какво става, не ми е ясно , иска постоянно да яде..ще мина на 180 мл или почвам да захранвам...оф...
Ако някой ме е разбрал, че пиша набързо да каже моля  Hug

# 372
Според мен най-качествените пюрета с добро съотношение цена/качество са на  Хипп. Повечето марки пюрета съдържат и бяла захар, а какви ужасии четох в нета за някои марки - направо ми се изправиха косите. Ето тук има инфо за повечето марки:

http://papa-bebe.com/piuretahipp.html

Ивушке нали бебетата имали т.нар. кризи на растежа, когато се нуждаели от повече папкане.
Аз от няколко дни успявам да налагам режим - лягаме си към 8 и ставаме в 8 сутринта - разбира се на 3 часа се буди за да яде. Имаме голям проблем с нощното оригване и сутрин коремчето е като футболна топка. После към 9 и 30  пак успявам да я приспя. Въобще било много важно да спинкат бебетата колкото се може повече, защото само по време на сън се отделял хормона на  растежа.

# 373
Захирка, като знам на щерката баща й и бабите колко рано и дадоха шоколад, ама никак не ме притеснява захарта в пюретата. Помните ли когато ви казвах да успеете да не давате шоколад и всякакви такива неща до 3-тата година и ви се струваше толкова далечно, а ето, че вече започва захранването. А според мен най-добре в началото ние да си варим картоф и т.н. То по 1- 2 лъжички на ден, да хвърляш цяло пюре си е направо разхищение.

Ивуша, да не е фаза на растежа? Дай повечко да видиш как ще е.

# 374
Добро утро!

И аз съм чувала,че на Хип са хубави пюретата.Баткото ядеше на Ганчев.И сега мисля от тях да купувам,защото са по-евтини.А и като качество също са добри.А за домашни пюрета-не мисля че за сега ще успявам и тях да правя.Просто не ми стига времето за нищо.може би събота и неделя като си е таткото вкъщи да погледа бебо.Simple Smile

Ивуша,може да е кризата на растежа.Ама не знам дали е добре да му увеличаваш дозата. Thinking

didi_168, да ти е живо и здраво дететнцето!Да те случка и да папка! Hug

Общи условия

Активация на акаунт