Августови бебоци Тема 5

• 28 327
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
E, Пете, добре завърнала се! И мерси за комплиментите... аз също се изненадах, когато се видях на корицата... не те предупреждават, че ще те сложат... Blush
И аз си мечтая пак да се събираме бременлийската групичка.. много приятно беше.. сигурно чак напролет ще стане, като се позатопли...
Цвети, и на теб добре завърнала се! Твоят опит с бебка и съветите, които даваш ги намирам за много правилни.. я кажи сега твоя опит със захранването, пък то е ясно, че всеки си решава сам и според обстоятелствата..
 Да ви кажа, ние с мъжо решихме на баби, лели и т.н роднини за Н Година да им подарим по един календар с голяма снимка на Марти от фотосесията на Калина на всяка страница (тип работен)...
Абе да ви кажа пук на мен какво ми се случи вчера в парка го разхождам Марти в зимния кош и той като си надига главата и едни набирания като прави и не иска да стои легнал.. направо в чудо се видях.. и днес съм сложила летния кош като леко го повдигнах... абе не му ли е много рано да си гледа.. на 3 месеца и половина е...  newsm78

# 376
Цвети, аааааа ма ти и се включваш в 'най-готините' беее  Hug Аз друго имах предвид тогава, но карай Wink
Мила не забравяй, че колкото и да изглежда, че ако си правиш картофа и моркова вкъщи е най-прясно, уви това е така само ако зеленчуците са от нашата градина. От пазара не се знае от къде са и с какво са наблъскани. Навсякъде чета, че именно за това купешките пюрета са за предпочитане, поне в началото, защото дават гаранция за качеството, тоест за произхода на продуктите и начина на съхраниение, нямат консерванти и т.н.

Иначе колкото и да ми се иска да не давам много пари за бебешки пюрета не мисля да правя компромис и ще взимам това, което проуча, че е най-добро. Мъжо ми в това отноешение е особено 'чувствителен', в смисъл, че е казал още откакто сме се взели, че за качествени дрехи и храни компромиси с парите няма да се правят и аз съм абсолютно на това мнение. Ванички, АГ, въртележки, колички, креватчета - общо взето сходен продук получаваме. Но с дрехите (материалите) и храните не е така.

Диди: честита ви месечинка   bouquet

Италиана: не е му е много рано, и нашата е така. Вече си е съвсем нормално да се надигат, гръбнашните и тилни мускули зса заякнали, искат да гледат. (В тази връзка проблеми със сученето нямате ли? Не се ли разсейва много? Анди ДА.) Аз вече по мъничко я надигам в количката (новата нали е само тип 'лятна') и тя гледка, гледка и пак зананка и пак я спускам надолу. Оротпедът ме увери, че след 3м и половина вече може към 30-40 градуса да се повдигат. Нашата количка нали е френска (Грако) и ми обяасниха, че техните колички винаги били на 20 градуса повдигнати с цел да не се дави бебето. За КАЛЕНДАРА е страходна идеята и може да ти я открадна  Laughing

Знам, че който е искал да идва днес е щял да звънне досега, но да кажа, че срещичката ни се отменя за утре след 12ч  Peace

Ха дано се оправи днес времето да можем да излезем, че сега е егати облака в Софето Sad

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 10:50 от yana-sladurana

# 377
  • Кърджали

Да ви кажа, ние с мъжо решихме на баби, лели и т.н роднини за Н Година да им подарим по един календар с голяма снимка на Марти от фотосесията на Калина на всяка страница (тип работен)...

Ехе, и на мен ми се върти в главата такава идея. Дори ми се иска аз сама да ги изготвя, и само да ги дам да ги изкарат някъде. Тия дни като ходя да внасям вноската за кредита, ще проверя колкоще ми излезне тоав упражнение и ще се задействам. Мисля да им направя стенен....
Чакам да видя дали ще ми звъннат да излизаме на разодка с малкото братовчедче на Кати или аз ще се наложи да си търся друга компания...

# 378
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile
За сядането - ортопеда ни каза , че сега може на 40-45 радуса да повдигам а като стане на 6 месеца в седнало положение, на 7-8 месеца в проходилка. Аз мисля, че всяко дете си показва кога какво. Синът ми на 6 м. и 10 дена беше в проходилка имам го документиран на снимка даже, но той си беше шавлив от малък. Не казвам, че е било най-правилното, но е било така.

За кърменето в последните дни и при Деската е така - много се разсейва, оглежда се , дърпа се , усмихва ми се и ми "говори".

И в Бургас е леко мрачно, но ще направим едно излизане. Имам да върша работа в общината .....захванали сме се с едни лихвоточки....дано слуша бебка , че няма на кой да я оставям сутрин.

# 379
  • Sofia
Деси, аз мажа лицето на Софи с кремчето за лице на Бюбхен против вятър и студ.

Италина, аз също мисля че не е рано да се надигат малките душички. Софи като е будна също не иска да е в напълно легнало положение и аз я повдигам лекичко, за да разглежда листа, дървета, каквото успее да зърне.
А идеята за календара като Коледен подарък, аз съм я замислила отдавна. Много е хубава!

Какво мислите за бънджитата? Проходилка или бънджи?

# 380
Янче, и аз мисля като теб  за пюретата -ще вземам готови, че продуктите, които бих си купувала от пазара кой  ги знае какво имат вътре.. аз съм се спряла на хип и гербер. почвам от 5 навършени месеца.
За кърменето - абсолютно същата картинка сме... суче , чуче и извърта глава към мен и почва да ми говори и да се усмихва или пък гледа нанякъде... любопитко той на мама...
Е, хубаво тогава, не сме само ние с надигането - днес сме бойни с летния кош да разучаваме света...  Hug
Дано да се оправи времето, де...

# 381
  • Варна
Здравейте мамчета!

Ивуша вие на колко хранения сте? Ние сме с 2 седмици по-големи и Дарито яде по 170мл готов разтвор 5 хранения. Ако искаш увеличи дозата само на вечерното хранене да видиш дали ще има ефект Peace

За пюретата - от това, което съм чела досега като най-добри се очертават на Хип, Гербер и Сънвал. За Ганчев имаше една тема в Захранване, направо да ти се изправят косите, но като нямаш възможност няма какво да направиш. Според мен в готовите пюрета има консерванти, иначе няма как да имат такава годност, то е най-добре да ги правиш сам, но както Яна е отбелязала не знаеш какви продукти са тези, които купуваш от пазара. Може би ако са в сезона си няма такъв проблем, но точно когато ние ще захранваме(през зимата) няма такива плодове и зеленчуци, така че аз ще вземам готови пюрета.

Вече взех да си мисля, че коликите на Дария са от това, че и смених АМ от Нан на Лактана. Оправи и се запека, но пък вчера преди да си легне пръцна около 15 пъти, без да преувеличавам и вече взех след ядене да я слагам по корем с риск да повърне(не го е правила досега), но поне да може да изкара газовете и да спи що годе спокойно.

Честита месечинка на Мелиса  bouquet

Ние след малко излизаме да не изтървем слънчицето  1stroller  Nature Sun With Face

# 382
Деси: аз мажа лицето на Анди с крем на Хип против вятър и студ  Peace

Хари: ами да ти кажа нашият ортопед е категорично ПРОТИВ проходилки, бънджита (каишки), даже против държането на детето за ръце и т.н. и е ЗА оставянето на детето едва ли не само да си проходи, изправяйки се до мебелите и подпирайки се... Аз обаче нямам намерение да съм толкова крайна и смятам да НЕ я слагам в проходилка (които наистина май биха могли да увредят правилната стойка на гръбнака), но да й помагам с каишка (вместо с ръце), за да не остана и без малкото кръст, който имам!  Rolling Eyes

Гануша
, и аз така си мисля, че все по логика би следвало да имат консерванти за да се запазят толкова време, но е факт, че сумати статии казват, че са за предпочитане пред продуктие от пазара с неясен произход, че са нарпавени по слециален начин, дрън дрън... Май ще трябва да се доверим - или поне на по-хубавите и качествени пюрета  Rolling Eyes

# 383
Здравейте мами!!! Ауу колко много сте изписали.
Да ви се оплача- две вечери Александра яде и заспива. Спи 30-40 мин. и като се почне един рев  newsm45 smile3514 та до писъци. И нищо не я успокоява-нито легнала нито на ръце нито по корем -НИЩО. Снощи това продължи до 1 ч ...Направо днес незнам къде ми е главата... #Crazy #Crazy

Диди честита месечинка!!! Да слушкате много!

Янче малката е направо супер!!! Hug Hug Да й изям бузките! Laughing Laughing

# 384
Къде ми изчезна отговора, толкова писах?

# 385
  • София
Аз също мисля, че Хип ще купувам. А ако намирам читави зеленчуци, аз ще му правя пюренца.  За соковете също така ще правя, на Хип са много вкусни и уж полезни, но това така или иначе ще е по-нататък.

Ние се измъчихме последните дни, такъв запек го подхвана нещастното бебе, преди няколко дни изака нещо като бърбонка и това е. Снощи го мъчих,мъчих и пак едва пусна нещо и тази сутрин пак зор с термометъра, но най-накрая пожънах успех и съм много щастлива. Така се надявах да няма проблеми със запек, но от това скапано мляко такъв е ефектът  Confused Така чакам да мине още месец и да му върна Лактаната!

За сядането- вие все говорите за малко по-големи деца от моето, а то също се напъва да се надига. В количката е ок, защото кошът й е и кош за кола, т.е има различни положения, но дори и най-легналото е лекичко повдигнато (както и на Яна количката) и това в повечето случай го задоволява. Ако мрънка го повдигам още малко (все едно ще се вози в колата) , но за кратко.
За прохождането- аз май ще пропусна проходилката и бънджито по съвет на ортопеда. Но сега така мисля, а като дойде ред може  да съм на друго мнение. Този доктор се изказа неласкаво и за кошарите, а аз имам толкова хубава кошара, която със сигурност върши добра работа, че за това нещо примерно  няма да го слушам.

При нас се почна от два три дни страшно ровене в устата и плюнчене. И досега го правеше, но снощи като лапна тези ръце и край. Като се опитам да ги извадя- реееев ,страшен рев! Дадох му хомеопатични хапченца и веднага се успокои, дано и в бъдеще да действат така.

Ами, аз пак се увлякох в писането, но да си кажа всичко  Laughing Ние отиваме на разходка, приятен ден ви желая   bouquet

# 386
Добре де нормално ли е на 3-4 месечни бебета да им избиват зъбчета? Аз винаги съм мислела, че това става след 5-6 месец. Край нямат нашите неволи - тъкмо свършат коликите и се почва със зъбите.

За качеството на пюретата - наистина смятам, че някои по-квалитетни марки са за предпочитане пред тези, които ние бихме направили в домашни условия. Като знам с какви препарати се третират плодовете и зеленчуците лошо ми става. А на Хипп са и от биологично земеделие тоест без препарати. Иначе някои неща можеи самички да си правим .

За захарта в пюретата може да ме мислите за деспотична, но не смятам да правя детето си зависимо още от най-ранна възраст. Неминуемо ще дойде време когато  няма  да можем да се предпазим от junk food, но докато мога ще удържам фронта.

За мазането - вечер мажа със зехтин /използвам случая да правя и масаж/, сутрин с лосион на Мустела.

Да ви питам можете ли сами да си къпете бебчетата, защото на мен ми е много трудно и се чудя само аз ли съм с две леви ръце. На мивката няма проблем, обаче в корито ми е трудно сама.

За проходилки и бънджита - няма да ползвам, племенницата ми сума ти време беше с изкривено краче благодарение на проходилката - научи се да стъпва накриво. Четох, че пълзенето било изключително важно за психическото развитие на бебето и мисля да си я пускам да си пълзи.

italiana нашата педи ли препоръча захранване след 5 навършени месеца? Аз тъкмо се чудех как да й кажа, че искам да захранвам след 6 навършени и дали ще ме разкритикува? А с какво те посъветвада започнеш? Ние  сме на консултация другата седмица та и аз ще я питам.

# 387
Честито 3-месечинка на Диди! Да слушка, да папка и скоро да пее и танцува!

Ивуша, Гануша, не давате ли много мл?! Ние сме още на 120мл. на хранене с 6-часова нощна пауза, едва сега започвам да давам отвреме навреме по 130мл.

За захранването мисля да започнем от 5-6месец, пък ще видим...

# 388
Добър ден  Grinning, тук е страхотно време, а аз няма с кой да се разходя. Мразя го тоя Пловдив, да ме извиняват пловдивчанките. Не познавам почти никой тук, а малкото които знам няма как да са все свободни за мен. Момичета има ли някои да живеят под наем? Как се справяте, че мъжлето работи в София и аз искам да си се върна там. Ще трябва да сме на квартира, но предпочитам в Сф на квартира от колкото в Пловдив сама  Sad. С майка ми не ми се живее, че няма да се разберем Joy

# 389
  • София
Здравеите и от нас мами. Аз отдавна не съм ВИ писала, но ВИ чета редовно. Нашия мишон тежи вече цели 6600кг. Много ми е трудно с храненето на малкия неще да яде яде по 60-70гр. и почва да се хили, чак след час си хапва и другата част от яденето. Общо ядеме по 120 гр. на ядене, но със зверски мъки. Вчера като бях на консултация докторката ми каза да давам сокове вече като ми каза да съм смесила ябълка круша и грозде, което намен ми се видя странно, но го направих само един път. Следтова котидох до аптеката и купих сокчета на Хип и му давам от него. Давам му само ябълка. Днес се добрах до компа и като почнах да чета зазахранването всички казват че първо се дават пюретата а после сокчета. Вие какво ще ме посъветвате, защото вече ще се побъркам и незнам какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт