Февруарската дружина, чака снежната партина!

• 27 900
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • Popovo
Честото на Мяу.Да са живи и здрави и двете, и Людмила много да радва всички около нея. А Халюша да помага на мама и горда кака! baby

Мале колко много рожденици.Ако наистина си опитвахме от почерпките който има тук, фигурата и захарта ни щяха да се дигнат. smile3521

Честит рожден ден на всички празуващи.Да са весели и здрави дечица.И да радват всички около себе си!  newsm18 newsm18 newsm18 nbirthday

# 691
  • София
Честит Рожден ден на Виктор на Преси Да бъде здраво, щастливо и палаво момченце и много да радва мама и тати  nbirthday
Честито и на всички останали дечица, които днес стават на 3 годинки.

# 692
   Честит Рожден Ден на всички пораснали с още една година дечица весело и щастливо детство и много здраве. Hug Hug Hug newsm59  bigdance2 bdbaloni

Честито и на Мяучето да й е жива и здрава малката Людмила и много да ги радва. Hug Hug Hug newsm51

# 693
Здравейте, Честито на Мяуче, да и е живо и здраво малкото съкровище, много да я радва и да се разбира със голямото:))
Честит рожден ден на всички дечица.
Весело и безгрижно детство.
Ние кашляме зверски и не можем да се оправим вече две седмици, само Марина засега се отърва. Никол не е излизала от 7 дена и направо пощурява.

# 694
Момичета, да почерпя за рождения ден на Калоянчето:

Да пожелая на всички останали февруарчета да са живи и здрави, умерено палави и много да ви слушат!
Честито новородени бебета Simple Smile

# 695
zyb4ence, честит рожденик! Да е здрав и засмян!   bouquet

# 696
  • София
Да ти е жив и здрав Калоян! Много късмет и игри през годината!

# 697
  • София
Честито на всички малки рожденици! Да растат здрави, весели и много щастливи деца!
Честито и на Мяу! Да е здрава малката Людмила, да радва много мама и тати, и да е пръв приятел на Каля Heart Eyes

Честит Имен Ден и на Валето на Софи! Да бъде все така жизнерадостно дете, и да бъде първа гордост на мама Hug

Почерпка и от мен Grinning

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 10:56 от Anim

# 698
  • Стара Загора
Не ми остава време да пиша ...

Честит рожден ден на всички февруарчета празнували тия дни! Весело детство и много здраве ви желая!

Честито и на днешните именици - от здраве да не се отървете!

# 699
  • София
Леле кога минаха 22 дни Crazy Вече е голям мъж Ники Laughing
Ивката не я виждам, много малка таз снимка
Благодаря за пожеланието  Hug

Изчетох набързо темата и съм сигурна, че някой пропускам да поздравя Thinking да не се обижда ще се сетя по-късно Laughing

# 700
  • София
Почерпка и от нас за именния ден   cook
Честито и на всички други малки адаши  Hug
Анимче, честито и на теб   bouquet  Двете кукли много да те радват и слушкат

# 701
Здравейте момичета!

Честито на всички рожденници! Да растат живи и здрави и много да ви радват!

Аз много рядко пиша в темата, но сега искам да ви попита как реагирате в подобни ситуации.
В блока, който живеем, етажите са широки и има доста място за тичане от децата. На етажа сме три семейства с деца и всички си оставяме детските колички и други по-големи играчки пред вратите. Ние имаме колело и детска количка за пазаруване. Съседчето има Боби кар (количка, която се бута с крачета от детето). Децата играят с всичко, което е на етажа. Дъщеря ми харесва колата на съседчето и днес искаше да я кара. То обаче дойде и я избута веднага, че не давал. А той кара нашето колело. Дъщеря ми много се разплака. Отделно днес се целеше в нея с лък и стрела и без малко да я улучи. После искаше да я прегази с една друга кола. Съседчето е може би 3 години по-голямо от дъщеря ми. Не знам как да реагирам в такива ситуации. Какво да му кажа, за да го накарам да престане (на майка му въобще не й пука, така че разговор с нея отпада)?
Като не си дава играчките какво да обясня на моята?
Аз досега я учех, че децата си делят играчките и сега тя не разбира какво става.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 01:12 от Soleil*

# 702
Soleil добре дошла..
Всичко, което ви се случва, е напълно нормално и се случва на почти всички.. решението - как да реагираш трябва да е в хармония с твоята ценностна система, за да си последователна и убедена, а не да предприемаш хаотични действия, според това какво е редно да  се стори.. така че, всички отговори на въпросът ти, ще бъдат само пожелателни, но ти намери своя..
И тъй като, както казах почти всички изпадаме в такава ситуация - аз ще споделя моя опит, без да претендирам да съм права..
По принцип изхождам от идеята, че играчката е на този, на когото са я купили и той има абсолютни права над нея.. т.е. Боби кара е на момченцето и то има пълно  право да откаже да я даде, независимо от твоите очаквания или тези на майката да речем (ако тя има такива, което в случая не е така, но по принцип някой родители настояват децата им да споделят на всяка цена).. това че ти учиш детето си да споделя, не означава, че другите ще отговарят със същото.. несправедливости в живота има и не всички са еднакви, за това е време да научиш дъщеря си, да уважава правото на избор и решенията на детето собственик на играчката.. и тъй като съм била от двете страни в ситуацията, знам какво изпитваш.. Когато взимаха всяка играчка на сина ми и при това не му даваха своите, много ме беше яд че той доброволно си ги отстъпва, а другите не правят така.. но не предприех нищо.. гушках, успокоявах, обяснявах (вече са достатъчно големи да разбират, а аз трябваше да обяснявам във време в което той не разбираше особено) с времето ТОЙ САМ  разбра, че ако искаш нещо трябва да се бориш за него.. и спря да дава неща, на които държи.. не всички, но някой.. същите майки, които преди това не отваряха уста, когато децата им взимаха играчките на Ник, сега почнаха да ме гледат на криво.. е няма да се намеся.. няма да настоявам да сподели на всяка цена.. понякога говорим, че ако иска да играе с децата трябва да им дава играчки.. той дава.. не тези които си харесва, но винаги дава.. обикновено носим и за другите - мир да има.. но се научи да си брани неговото.. към чужди играчки не посяга и това много ме улеснява.. винаги зачита правото на собственика.. понякога се чувствам неудобно от укорителния поглед на майки, защо не си дава колелото, колата ии т.н. но не ми пречи да живея с този укор, отколкото в дисбаланс със себе си..
и още нещо.. има дете, с което непрестанно имат конфликти.. то непрестанно иска играчките на Ник, той непрестанно не му ги дава и майка му непрестанно се кара на Ник, защо е ударил детето И, докато то се опитвало да му вземе играчката или я е взело, а Ник си я иска обратно и си я взима на всяка цена и тя роптае.. ами просто не се събираме с тях..
в твоя случай - бих купила боби кар на дъщеря ми.. ако нямам възможност - ще обясня че колата е на детето и то има право да откаже да я даде, а тя има колело и ако желае също може да откаже да си го дава..
да и друго, поведението на съседчето е нормално за възрастта му.. хубаво е да я събираш с деца на нейната възраст.. 3г са голяма разлика и ако не са роднини трудно би се съобразило с нея голямото момченце..ще мине време ще я търси за гадже.. Simple Smile
Ох, че дълго се получи, но както е видно и аз съм имала много размисли по темата..

# 703
  • София
Честит Рожден ден на Дани Да расте здрава, щастлива и много да радва мама и тати. И да бъде много грижовна кака и много да помага на мама.

Soleil, все пак се опитай да говориш с майката. Това мисля е най-правилно. Или с момчето, щом е по-голямо. Ако не си дава неговите играчки, то тогава му кажи, че не е редно да взима другите. Със скайче сме писали заедно. Много добре обяснено скай, браво  Peace Аз няма какво повече да добавя

# 704
  • София
Привет Soleil*,

Както и sky* е писала най-важно е да си последователна в това, което обясняваш на детето. С мъжа ми учим Марти, че има общи играчки, като например в яслата, чужди на други деца и негови удома. Той като цяло е склонен да споделя, но напоследък ми прави впечатление, че много зависи и от реакцията на другите деца, с които си играе. Съвсем наскоро имахме доста неприятен инцидент в яслата. Марти ухапа много сериозно едно детенце, при това приятелче, защото то му издърпало играчка от ръцете. Случвало се е и преди и винаги много сме говорили за хапането и бутането на другите деца, което той определено научи в яслата (от малкото негативни ефекти). Впоследствие разбрах, че Марти си давал играчката, с която играе и си взимал друга, но отново другото детенце му я искало и при 3-4 път Марти вече се "ядосал". Пак със същото приятелче се бяха посбили, защото Марти си редял нещо с конструктор, а  детенцето минало до него и го ритнало... Марти е по-силен и съответно накрая той излиза виновен от ситуацията... Та аз тия дни съм постоянно в разни обяснения с майката на другото детенце, която ми е приятелка, защото мисля, че и те трябва да вземат отношение с малко повече приказки как се играе с други деца.

Общи условия

Активация на акаунт