Февруарската дружина, чака снежната партина!

• 27 898
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Честит рожден ден на Дани! Много усмивки и безоблачно детство и желая!

# 706
  • София
Честитка и от мен и Дани с пожелания за прекрасен празник!

# 707
Момичета, много ви благодаря за отговорите! Винаги действа успокоително да прочетеш, че не си сам в подобни ситуации. Моето дете още не ходи на градина и нямам много опит с такива конфликти досега.

С детенцето няма как да не се срещат, защото живеем на един и същи етаж. Просто понякога се засичат, когато и двамата излязат да играят на етажа, но не ги събирам умишлено. Майка му веднъж му каза с половин уста да не се цели в нея с лъка, но то пуска всичко покрай ушите си
А за количката сте прави, може би наистина ще му кажа, че щом не дава неговите играчки, не бива да играе с нашите.

Хубав ден на всички!

# 708
Soleil не ти, а дъщеря ти трябва да му каже.. така ще и помогнеш на нея.. иначе ще е само безуспешен опит да превъзпиташ чуждо дете..

# 709
Права си наистина. Тя обаче не иска да му каже  Simple Smile Нали досега поделяхме играчките. Просто с децата, с които сме играли досега така се процедираше. А отскоро живеем в този блок и съседчето не е от най-приятните Crazy Май ще трябва да й преформям разбиранията  ooooh!
Поне не се впрягам вече. Както казахте трябва да се научи да се бори, а не да разчита винаги на мен.
Мерси още веднъж за съветите Heart Eyes

# 710
А Никол пък, както преди сравнително даваше, сега такава скръндза стана, направо ме е срам от хората. За да даде някоя играчка голям пазарлък водим. А в градината  ooooh! Една борба ужасна, всички имат книжки за оцветяване, само на Никол е различна, защото е най-малка, и съответно всички деца искат да видят нейната, и само я гонят, т се бута, пищи и хапе, два пъти ми се оплакват, че ухапала големите момчета, и госпожата едвам я отървала да не я набият. И накрая като видяла, че няма да опази книжката я скъсала сама  #Crazy Децата почнали да и се подиграват, а тя ги издебнала и им надраскала книжките. Що срам брах, а колко обяснявам, тя все обещава, че няма да прави повече така, и все измисля някоя магария. Сега както не е била две седмици на градина направо не ми се мисли, като тръгне какво ще е.
А пък бисерите които е научила  ooooh! Преди няколко дена каза на баба си кокошка, и въобще отказа да се извини, дори и след наказание в стаята и. Понякога имам чувство че ми се изплъзва, друг път е много добро и възпитано дете, дано е от възрастта....

Честит рожден ден на Дани, много здрав и игрив.

# 711
  • Стара Загора
Бадемче, честита ви рожденичка! Да е здрава и засмяна и много грижовна кака на бебчо  bouquet

# 712
  • София
Бадем, да ти е жива и здрава малката рожденничка! Дано наследи творческите кулинарни заложби на майка си Heart Eyes

joya, как съм се смяла с твоята Никол Laughing Да нарече баба си кокошка не е толкова страшно, не го вземай навътре, та нима тя знае каква обида е това, по скоро по вашите реакции ще се ориентира и може успешно да го използва пак Wink Не я наказвай строго, а я поразпитай знае ли какво прави/е кокошката, може пък детето нещо съвсем хубаво да е имало предвид.
Мисля, че всички сме съгласни, че подобна обида е страшна казана от 30-годишна жена, и съвсем безобидно и даже не обидно от дете на 3г....виж за лошите думи е друга работа, ама ако ще се обиждаме на животни, аз имам повече арсенал от 3г. ми дъщеря, на мама палето Laughing Имам предвид, че при подобен случай можеш да го обърнеш на игра и да я запознаеш и с други животински видове Hug

# 713
Честито на малките рожденици, да са живи и здрави, малко палави и много послушни.
Soleil*, да се включа и аз, ако става въпрос за немци верно нема оти да се абиш да говориш с майката, щото не я интересува. Аз бих препоръчала да ги оставиш сами да се разберат за играчките, това си е техен проблем, обаче за лъка и целенето съвсем спокойно му казваш със строг тон, че ако още веднъж го направи ти ще го уцелиш него или нещо подобно, много бързо пълнят тарикатските гащи. Понеже когато детето стане опасно трябва да се реагира.
joya, Никол е страхотна, много ме кефи, само така трябва да се бори за своето ако че е малка. Само дето малко ме чуди като разказвате какво става в градините. Нашата възпитателка хич и не ни ги разказва тези неща, оправят се сами, въдворяват ред и превъзпитават нали затова са възпитателки. Чак онзи ден бяхме на разговор и ни каза за две пакости на Иво, пред другите пък съвсем нямат право да обсъждат, още по-малко да оставят майките да се оправят.

# 714
bzepic , тя госпожата се оплака, беше ,много разстроена, защото Никол преди това се е държала възпитано с изключение на 2-3 случая, а изведнъж няколко дена един селд друг, все пакости и то заради тая пуста книжка, помолих вече да не и купуват различна, нищо че ще е за големи, поне да не предизвиква другите деца да любопитстват и тя оттам да се заяжда.
Аним за кокошката го каза два пъти и явно нзае че е обида, защото отива до нея сочи я казва и , ти си кокошка, и бяга. Добре че баба-та недочува и много не я разбра вторият път, първият се обиди.

# 715
  • София
Благодаря за пожеланията  Hug Поздрав от рожденичката

joya , Дани вкара в употреба "патица" ... пак по адрес на баба си  ooooh!
Аним, с доста закъснение  Blush,  благодаря ти много за доктор Миков   bouquet Най- после да попадна на свестен лекар  Hug

# 716
Бе то за кокошката и другите лоши думички, май повече ние сме фактора. Нашия като псуваше установихме, че ние сме си го научили  Embarassed. Баба му беше най-смешна, потресено ни говореше как лошо сме научили детето и 5 минути по-късно така сосно попържи някакъв дето ме засече с колата, та и показахме от къде се учи детето. Може ти да си го употребявала за някоя кокошка и ето ти го.
Отучихме го с номера, играчките не обичат деца, които говорят лоши думички и си отиват. Това тейко ни го измисли, после тайно му скриваше любимите играчки като доказателство, че наистина си отиват. Така спря да псува и те се върнаха.

# 717
  • София
Да е жива и здрава прекрасната Дани! Да е радостна и горда кака!
тайно му скриваше любимите играчки като доказателство, че наистина си отиват. Така спря да псува и те се върнаха.
hahaha

# 718
Бадемче, много е сладка Дани пред тортата (ти ли си я правила, изглежда великолепно )
bzepic , аз кокошка не употребявам  Naughty, винаги казвам овца  hahaha
Шегувам се, снощи разбрах от къде идва кокошката, сега в къщи на мода е пепеляшка, и там има на едно място, Пепеляшка, гони кокошките за да може мишлето да си вземе едно зрънце, и казва "къш, къш кокошки", а Никол точно така го каза на баба си, Къш кокошка.
А че лепи от нас, е много вярно, аз много често казвам "не говори глупости", и тя от скоро казва на всички, "тихичко, моля малко тихичко, не говорете глупости"
Или изпускам "че еди кво си е гадно", и тя сега казала на баба си "няма да я ям тая супичка, тя е гадна", а после пила сок от портокал и казала "бабо тоя сок не е гаден, мама не разбира нищо" Много ще внимавам вече с думите.....

Ето снимки, от нашето парти
http://joya.snimka.bg/baby/avatar.214386.17370976

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 09:44 от joya

# 719
  • София
Аз пък реших, че е виновна една детска песничка за кокошки hahaha
Едва ли съм единственият родител, който я знае и пее на децата си Laughing

В къщи модата е да се обиждат на бебе, писна ми да говоря и съм ги оставила да се оправят. То не бяха обяснения, че не е хубаво да дразни сестра си така, то не бяха тръшкания "Не съм бебе" от страна на потърпевшата ooooh! Сега колкото по-малко се намесвам в отношенията им, толкова е по-спокойно  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт