"Морално ли е кърменето на обществени места"

• 6 764
  • 155
  •   1
Отговори
# 105
Имаше една серия май на "Офисът" беше, в която една мадама беше кърмачка и се цедеше с електрическа помпа на бюрото си обърната към  всички.  hahaha Голям смях беше.

# 106

Ей тва е начинът!

# 107
  • Видин
И обществото изпада в шок и ужас  #Shocked
 Joy

# 108
  • До хладилника, който обичам
Не ясно как се оказах автор на тази тема  newsm78

Разделих я от номинациите, защото взе да става съвсем отделна дискусия  Grinning Понеже твоят пост първи е бил най-точно по тази тема, си авторка.

Кърмя си вчера на крак в един голям магазин (нямаше маса, на която да ги ударя, та го вършех дискретно, с кърмаческа блуза, но понеже се движа, все пак става ясно какво правя) и дочувам две по-възрастни жени:
- ...да, а ние едно време се криехме... (с одобрителен тон, че вече не се налага майките да залягат по ъглите)
- ...оня ден слушах по телевизията, обсъждаха...

Та така  Laughing

# 109
  • кв.Изток
Толкова глупости чух ooooh!
А Лора не заслужава никакъв коментар Tired
Кърмила съм много пъти в парка и само веднъж в пробната на един магазин Flutter

# 110
Не ясно как се оказах автор на тази тема  newsm78

Разделих я от номинациите, защото взе да става съвсем отделна дискусия  Grinning Понеже твоят пост първи е бил най-точно по тази тема, си авторка.

Та така  Laughing
Ето къде бил ключа за палатката- под изтривалката  hahaha
Бу,  Hug

# 111
Ето затова се радвам на Австралия Simple Smile

Тук кърменето е защитено със закон, и никой гък не може да ти каже Simple Smile Ако посмее и вземеш че подадеш жалба, жална му майка Simple Smile Кърми се навсякъде където се сетите Simple Smile

А иначе тук хората за позитивно настроени към кърменето, онзи ден кърмих дребния докато се плацикаше в океана, аз седнала във водата, той нагънал цицата Simple Smile Единствената реакция на хората бяха усмихнатите им лица  Hug

# 112
Милен Цветков е една от най-антипатичните за мен личности от медиите, но в случая е бил единствения адекватен...
Невероятно как точно жените се държат странно и говорят супер странни и измислени неща.

# 113
"Морално" не най-точната дума за мен и ми е трудно да отговоря на така зададен въпрос, но схващам за какво иде реч.
Аз се притеснявах да кърмя на обществени места от скрупули. Така ми е "насадено", че циганките правели така, ама в най-лошия смисъл на този акт. Иначе съм кърмила на публични места, но така, че да не се виждат гърдите ми. Аз го смятам за едно от най-нормалните неща на този свят, но повечето хора не смятат така.

# 114
Милен Цветков е една от най-антипатичните за мен личности от медиите, но в случая е бил единствения адекватен...
Невероятно как точно жените се държат странно и говорят супер странни и измислени неща.
Аз пак ще кажа, чувстват се страшно виновни, че не са кърмили собствените си деца. Опитват се всячески да изкарат кърменето маловажно, ССК е досадна, защото "им натяква", че не са кърмили и ги кара да се чувстват още по-виновни. Въобще не им минава през акъла, че това е послание към бъдещите майки.

# 115
В такива моменти ми се иска да съм там... Дори не го изгледах до край, нервите ми не издържаха от глупостите които се изговориха! Милен беше единствения адекватен в цялата ситуация.

Кърмя малкия навсякъде и по всяко време. Разбира се го правя дискретно, хората се досещат за какво става въпрос и ми се усмихват. Хората тук са доста по-освободени и се е случвало да чуя и мили думи. Става ми изключително приятно. Simple Smile

# 116
Аз доста по-напред в темата бях описала как искаха да ни изгонят от магазина, понеже се кърмим на диваните им. Държа обаче да отбележа, че това е инцидентен случай, повечето пъти като ни види някой навън и като се светне за какво иде реч, просто се усмихва. Имало е и мъже, които минават и ще си счупят вратовете да гледат, а и такива, които отминават, но се обръщат многократно пак да проверят дали не са сбъркали  Laughing. Но като цяло всъщност много добре възприемат хората, не са ми правили забележки (като изключим мебелния магазин), нито подхвърляния, нищо. Даже се радват, че "още" се кърмим  Grinning

А това, че в Австралия имало закон за кърменето, на мен, честно казано, малко тъжно даже ми звучи. За да се създаде един закон, трябва да има необходимост от него в обществото. Което ме навява на мисълта, че преди този закон не е било особено приятно да се кърми навън.  Rolling Eyes Не знам, хубаво е да има нещо да те защити все пак  Peace

# 117
Като стана дума за Австралия, в сайта на немското министерство на външните работи има препоръка към заминаващите за САЩ, че там кърменето на обществено място, макар да е извадено вече от списъка на ексхибиционистичните прояви, подчертано не е за препоръчване, освен на определени по-либерални места. Малко е сложно, обаче - нещо не ме влече да ходя да кърмя в Америка... А иначе по темата: да, морално е, и е за препоръчване, особено ако бебето е гладно  Wink

# 118
Аз не мога да разбера защо е супер нормално нещо, всяка втора певица, манекенка и т.н. да си вее ци..те под път и над път, и на всички им харесва  Twisted Evil, а кърменето вече - страшен проблем.... ooooh! Whistling

# 119
Разбира се, че е най- нормалното нещо!Аз не мога да си представя как има жени, които държат детето си гладно, защото представи си сме навън, в магазина или където и да е!Така ми се искаше да кърмя по- дълго, хич и нямаше да ми пука, даже щях да се гордея! Laughing
А това за Австралия и другите страни не го знаех! Shocked

Общи условия

Активация на акаунт