"Морално ли е кърменето на обществени места"

• 6 774
  • 155
  •   1
Отговори
# 60
Eeee, Rhiana, нали ти казаха хората, вадиш циците и ги удряш в масата  Mr. Green

# 61
или се събличаш гола до кръста, да ти се видят и двете цици и се увиваш в шал.  hahaha

# 62
Я малко оптимизъм Simple Smile Вижте каква пропаганда на публичното кърмене му удрят на летище София. Извинявам се за качеството, снимах го преди малко с телефон.

Апропо, дъщеря ми беше очарована от колажите (не е само този).

# 63
Хубаво е това. Класика, някак обезсмисля тъпия спор дали е "морално" да се кърми на обществено място. Кърменето на обществени места съществува мнооого преди да се измисли понятието "морал"  Mr. Green

# 64
Я малко оптимизъм Simple Smile Вижте каква пропаганда на публичното кърмене му удрят на летище София. Извинявам се за качеството, снимах го преди малко с телефон.

Апропо, дъщеря ми беше очарована от колажите (не е само този).

Извинявам се за спама, но не мога да се сдържа - това е страхотно! Много ми харесва  Peace

# 65
  • София
Параход, много хубаво, че сложи снимката тук  Hug На мен ми напълни душата на летището. Да не говорим, че българската майка кърми едно не малко детенце, доста над 6 месеца.
Mama_galka, много обидно отношение (да не говорим и за налудничавото й мнение). Дано не ти се случва вече подобно нещо.

И да сложа все пак и нещо по темата Simple Smile
Преди 4 месеца ходих на очен лекар, тя тръгна да ми изписва лутеин (добавка за очите, но имам смътен спомен, че е свързана и с вит. А). Та, казвам й да го съобрази с кърменето, а на жената очите й станаха на понички  Shocked "ТИ ОЩЕ КЪРМИШ!?!". Последва отчаяно въртене на очите и риторично "Защо? Ах, като видя някоя жена, че кърми, ми иде да я удуша! Ами не те ли боли глава?".

Ха сега де? Оказа се, че тя била учила, че от разрастването на хипофизата понякога се притискали очните нерви и се получавало главоболие. Не знам, може и да има някакви такива единични случаи, описани по учебниците, но да се приравнява кърменето с главоболие е, меко казано, озадачаващо  Laughing
Мене ще ме боли глава от детски плач, ако спра да кърмя  Mr. Green

# 66
Учила е, но е недоучила. След 4-тия месец производството на мляко става автономно, не се командва от хипофизата вече Laughing

# 67
  • Къде ли не
За година и половина кърмене веднъж не ме е боляла главата! А преди това поне веднъж седмично. Спрях да кърмя и главоболието ми се върна. Разбира се много по - рядко, но определено имаше връзка едното с другото. На мъжът ми теорията е, че от кърменето ( хормоните ) съм си ходела все като опиянена. Сега чакам с нетърпение пак да се чувствам така.

# 68
  • София, Младост 2
Учила е, но е недоучила. След 4-тия месец производството на мляко става автономно, не се командва от хипофизата вече Laughing

Друго е объркала жената - но и двата основни хормона, отговарящи за кърменето, се произвеждат в хипофизата, та няма как кърменето да не се командва от нея вече Laughing Ендокринният и автокринният контрол на лактацията са факт - но това изобщо не означава, че хипофизата не участва, а че просто стимулите за производството на пролактин идват от създадените в гърдата местни центрове, а не от хиперпроизводство на пролактин в самата хипофиза, както е в началото.

Това, което очната лекарка описва, прилича на последствията в някои случаи на аденом на хипофизата - конкретно на пролактиномите, малки туморчета на хипофизата, които произвеждат хипер количества пролактин и жените имат куп проблеми заради това (вкл безплодие, кърма без бременност и т.н.). Ако туморчетата се разрастнат много, може да притискат очния нерв и да създават подобни неприятни усещания, главоболия, проблеми със зрението и т.н. Но не всяка кърмачка има пролактином, нито пък всяка е обречена да се сдобие с такъв само защото кърми Mr. Green

На мен ми прозвуча смешно точно заради това - защото явно ако кърмиш толкова дълго, се очаква да имаш някакъв такъв проблем, който да ти позволява свръхпроизводство на дърти месеци, когато нормалните хора вече отдавна са отбили и забравили Mr. Green

# 69
  • До хладилника, който обичам
Аз както кърмех веднъж малкия легнал в слинга, вървейки из Икея... Joy
Ако това го направя в някой български мол, сигурно на жените наоколо ще им изтекат очите, след като чета коментарите ви за предаването. Щото мъжете едва ли ще се сетят какво точно става под кърпата, но жените със сигурност

О, нищо подобно Simple Smile Не трябва да се съди от предаването за реалността тук. Тук масата хора са благоразположени, никак не е често някой да сцепи мрака с подобни глупости.
Кърмя както си ходя из МОЛ-ове, прости хранителни магазини и изобщо, където ме сварата свари, защото знаете как е. Никой не ме е загледал накриво. Само оня ден като кърмех до приятелка на една пейка на главната, че беше зор, един небръснат чичо на 180 градуса се извъртя, за да погледне хубаво, хем нищо не се виждаше (след като ме огледа, се огледах и аз специално Laughing) И колкото и да миткам навън, много, много рядко виждам майки да кърмят - обичайно ако видя майка с по-малко бебе и специално се загледам в нея, иначе не се забелязва, а със сигурност кърмят (Пловдив, градът на кърменето!)

# 70
  • София
Много се възмутих!
Ако извадиш шише с АМ и си нахраниш бебето на обществено място никой няма да се впечатли, но ако си толкова нагла да си накърмиш детето, когато е гладно навън,оле-мале!
Антисексуални ставали жените като кърмели?! И това го казва жена!
Абе просто нямам думи.  Confused
Аз лично съм кърмила навън, майките, с които излизам, кърмеха навън. Нищо, че не е хигиенично и че разваля морала.  Mr. Green
А и честно казано, не съм видяла някой да е шокиран или възмутен при вида на кърмеща майка.

# 71
Хубаво е това. Класика, някак обезсмисля тъпия спор дали е "морално" да се кърми на обществено място. Кърменето на обществени места съществува мнооого преди да се измисли понятието "морал"  Mr. Green
  202uu

# 72
  • София
Морално е да се кърми на обществени места. Жалко, че има жени, които са против най-естественото нещо.

Мен обаче, хич не ме е срам! Развявам си ги навсякъде и когато имам възможност, ги удрям в масата!  Mr. Green Баткото е кърмен основно по парковете и градинките, а бебето върви по неговите стъпки. Когато вали се кърмим в заведение, магазин или в автомобила. Не ми се е случвало да ме гонят от някъде.
Много ми бяха смешни хората преди две години, като ме видят да кърмя баткото  #Crazy ... представете си, навън!

# 73
Даже и за помпи стана дума.Все едно по парковете е пълно с майки разголили си идвете гърди и незнайно къде са включили електрическа помпа и цедят ли цедят....затова сигурно каза,че е кравешко.

# 74
Даже не съм предполагала, че за някого кърменето е срамно или кърмещата майка е отблъскваща!
Да! Кърмя навън  и ще продължавам да го правя винаги, когато се налага! Нищо не демонстрирам, просто храня детето си. Само човек с комплекси може да се възмути от подобно нещо. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт