"Морално ли е кърменето на обществени места"

• 6 770
  • 155
  •   1
Отговори
# 75
  • София
и аз не мога да разбера защо кърменето да е срамно #Cussing out
значи може да мляскаш мазна баничка и да ти тече олио по брадата и кво ли още не, пък да не може да нахраниш детето #2gunfire
пък и това с циците на показ-ми да минат покрай някоя гимназия да видят тийнките как са облечени, аз толкоз разголена кърмачк ане съм виждала, колкото онзи ден две Госпоици hahaha hahaha
само зърната не им се виждаха от блузките hahaha hahaha

# 76
Кърмя си навън и не виждам защо трябва да се съобразявам с някой,който има предубеждения относно кърменето и да си държа детето гладно докато си намеря "скришно  място".
Лора Крумова ако не се лъжа дори не е раждала още и не е обективна,ако роди може да запее друга песен,но това не и дава основание да се изразява сякаш е на каса бира и не се чува какво говори!Може би не е наясно женицата,че кърменето не  е свързано с блъскане на цици,а е един естествен процес,далеч по-чист и нежен!Изказваха се доста неподготвени наистина!
А това за антисексуалната кърмачка ме разби!Жена с бебе на ръце и жена със секси бельо в леглото са две коренно различни неща!

# 77
На мен ми хареса това, което каза Цветелина - че някои жени осмислят съществуването си само с това, че кърмят.
И за да покажат това (понеже явно няма какво друго да показват) демонстрират кърмене навсякъде.
Не става въпрос толкова дали ще се види нещо от гърдата, то е ясно че почти нищо не се вижда, по-скоро искат да се докажат като по-добрите майки.

Ханна,някои жени не осмислят съществуването си само като кърмят,а се стараят да си осмислят съществуването с всяко нещо,което правят!Това да направиш най-доброто за детето си не е тенденция за някакъв просперитет,а задължение на всяка една майка!
Ако си освободен човек,който няма комплекси няма да си мислиш за доказване докато кърмиш!
Какво по-хубаво за едно бебе от цокане на чист въздух?

# 78
  • Видин
Ох и аз го гледах докато се занимавах с малчо, половината го пропуснах, но като цяло съм потресена и приятно изненадана от Милен

# 79
Aйде стига бе! Нима може да е неморална гледката на майка, кърмеща бебето си, а да са морални билбордовете с голи жени по тях , разположени на всевъзможни места!??! Неморална е държавата ни!

# 80
Като се замисля, откакто се е родила малката, съм кърмила на всякакви места - вкл. паркове, градини (доста често в тази пред Народния театър), ресторанти, кръчми, магазини, мол-ве, в колата и пр. До сега никой не ми е правил забележка, не ме е изгледал лошо или с погнуса. Или поне аз не съм разбрала. Тези, които забелязват, че храня детето, в повечето случаи ми се усмихват. Даже веднъж един дядо дойде да ме поздрави. Случи ми се бебето да огладнее в мебелния магазин Зона и просто седнах на един диван и свършихме работата. Само се извиних на една от консултантките в магазина, за да не се чуди какво правя 100 часа на тоя диван и тя беше така... "ама, разбира се, не се притеснявайте".

Съвсем се изненадах, когато майка ми ми разказа за предаването. Дори не съм подозирала, че има хора, на които кърменето на обществени места им пречи чак толкова. Че аз имам блузи с по-голямо деколте, отколкото се вижда, когато кърмя детето...

# 81
... Само оня ден като кърмех до приятелка на една пейка на главната, че беше зор, един небръснат чичо на 180 градуса се извъртя, за да погледне хубаво, хем нищо не се виждаше (след като ме огледа, се огледах и аз специално Laughing
Хех, и аз в случаите , когато някой се заглеждаше как кърмя, го изглеждах спокойно, но продължително в очите. Обикновено се смотаваха нанякъде, сякаш някой ги е хванал да крадат марципанчета до касата  Mr. Green
Като цяло по време на кърмачестването ни нямах никакви инциденти и проблеми - кърмих навсякъде, където се наложи. А на хлапетата, които пазаруваха в магазина ми, докато бях там и кърмех, подробно обяснявах за кърменето, щом проявяваха интерес.

За конкретното предаване...  направо не ми се коментира!  ooooh!   Май негледането на телевизия ме прави далеч по-спокойна, щастлива и уверена в себе си.

# 82
Има и по-добри начини за развращаване на младежта...

# 83
  • Пловдив
Мда сега гледах въпросното предаване за "моралния казус", убедих се за пореден път че Лора Крумова е една вцепеняващо тъпа женица  Thinking
А и как се кърми демонстративно се чудя? Аз много искам да разбера, ама не съм наясно как от обикновено кърмене на обществено място, се получава демонстративно такова?

Как, как. Значи разголваш двете гърди, даваш от едната, ама другата да се вижда и това е то - демонстративно кърмене с цел да си покажеш циците. Вие всичките какво се криете - ама-ха, взели да кръмят на обществно място пък никой не може да им види циците? Къде е Киро на кирия от вашето кърмене. Всеки би ви казал да махнете бебето, защото разваля гледката! Mr. Green

# 84
  • София
Ах, тоз' Миленчо! Хареса ми това, че той осъзнава неща за кърменето, който дори някои кърмачки не са осъзнали - смята кърменето за дълг към родината.
 И как вика:"Еййй, как ми се щеше да съм жена, да кърмя по парковете!"

# 85
  • СТАНДАРТНО.
 Кърмещата жена била "кравешка" гледка. А каква гледка са двама тийнейджъри, награбили се на пейката до тригодишно хлапе и само дето на извършват самия акт, който е в главите им? Не проумявам само, защо точно жените са против  newsm78? Кърмила съм и продължавам да кърмя на обществени места и на хората почти не им прави впечатление, а и дори да забележат и разберат какво точно се случва, единствената им реакция е усмивка.

# 86
Здравейте, момичета! Не зная коя малоумна редакторка от НТВ е решила да се дискутира по темата. МАйките от моята отчетна доста активно дадохме отпор на стената на "Здравей, България" във Фейсбук, където имаше наистина отвратителни коментари по повод кърменето. А една го беше приравнила като действие до ходенето по голяма нужда. Имаше и подиграмки към кърмачките с по-голям бюст.  Жалко, че повечето от вас са го изпуснали и не можахте да се включите-определено имахме нужда от подкрепление  Simple Smile  Но пък стената си стои, така че мисля, че ако искате, можете да им донатриете носовете.
 Логически в "Морално ли е кърменето на обществено място"  аз казус не виждам, защото то се свежда до "Морално ли е кърменето".... По същата логика можем да предложим да обсъдят "Морално ли е храненето на обществени места", пък и много подобни както вече е писано в свързани теми.
Пък и като се има предвид какви жени участваха в дискусията! Показателно! Достойно се държа единствено Цветелина. Тази Лора беше отвратителна - как някои жени парадирали с това, че са майки, едва ли не им било единственото постижение! Ми и така да е! Аз уважавам избора им да бъдат майки и нищо друго-то това е достатъчно. И си е тяхно лично право на избор. 
А тя не парадира ли, че е посредствена жена и журналистка-ама ни се налага да я търпим в ефир да си налага меродавното мнение по всички въпроси! А Весела Драганова за мен винаги е била еталон за посредственост, глурост и простотия. Явно целта й беше просто да се покаже по телевизията и за пореден път да покаже, че освен като политик, няма стойност нито като човек нито като жена  hahaha
Аз по принцип кърмех дискретно, но навсякъде, където ми се наложи. Независимо от това смятам, че право на всяка жена си е да кърми както и където й е удобно и не е задължена да се прикрива или да спазва някакъв наложен "стил" или "правилник" за кърмене, за да удовлетвори нечие лицемерие или криворазбран морал.  Желая на всички успешно кърмене!

# 87
  • Видин
Страхотно написано!
Аз не виждам смисъл тая тема повече да се дискутира.Факт е, че всички сме потресени от глупавите им доводи против кърменето на обществени места.
Няма нищо срамно, ние храниме децата си  ooooh! Ако на някой не му е приятно да не гледа  Naughty

# 88
Много ме кефи този надпис за тениска и жалко, че в кърмаческите серии все още го няма:
Breastfeeding in public offends you? Please fill free to put a blanket over your head!
Ама като ги гледам тези от предаването се бяха родили с одеяло на главата.

# 89
Breastfeeding in public offends you? Please fill free to put a blanket over your head!
Много точно казано.  Joy

Изгледах предаването от архивите на Нова, защото научих за него от тук и искрено се усмихнах на неадекватното поведение на 90% от жените участнички в разговора. Честно казано не бях изненадана от позицията на Милен, защото той винаги защитава непопулярни тези. Липсваше някой наистина адекватен по темата, а не просто някой по принцип за кърменето някъде. Мамчето-кърмачка беше като глас в пустиня - кърмила съм и тук и там и навсякъде ... но това остана само като изжужаване на муха в шумна стая.
Хигиената не е аргумент в полза на другата позиция, а в поза на кърменето, защото гърдата е винаги достатъчно чиста, за да се храни дето, но вие си го знаете ...
Иначе големи глупости изприказваха - "Не кърмилата майка е лоша майка." "Да родиш и да кърмиш  не може да бъде смисъл на живота ти и не може да бъде мисията ти на земята." "Кърмейки на обществени места парадираш с това."

И накрая искам да ви припомня, че лоша реклама няма, така че колкото повече се говори за кърменето, толкова по-добре.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт