Изнасилват ли жените ни в родилното отделние?

• 23 527
  • 194
  •   1
Отговори
# 90
Ако говориш за пирамидата на Маслоу- запозната съм.  Grinning Странно, от къде знаеш мъжът ми колко изкарва???? + това нито ти нито аз сме виновни за ниските им заплати, нали така?? Тук вече се намесват държавна политика, икономика и т.н. Как да го променим? Е, болно детенце нямам, слава Богу  Praynig, но пък и двамата ми родители са болни- единия с рак, другия с инсулт. Но не съм се променила, защото имам потребност от този работа и не мога да си позволя да съм мрачна.  Но дори и в най- тежките моменти съм се опитвала да съм ведра, защото да съм мрачна и тъжна 1) по никакъв начин няма да ми помогне 2) хората не са ми виновни за личните ми проблеми. Абсолютно съгласна съм, че по- високото заплащане води до по- качествен персонал, но как да променим това?? Идеи?? Но пък замисли се- по- доброто обслужване води и до по- високи заплати. Аз не бих вдигнала заплатата на моя служител ако го видя, че не е любезен. Май затворихме кръга, а?   Много се отклонихме от темата  ooooh!

# 91
Абсолютни глупости, категоризирате цяла група хора, познавайки само един индивид и чули-недочули.Същото е и с детските градини-там колят и бесят децата-това е всеобщото мнение... Whistling

# 92
Не говорим за цялата група. Говорим за само "лошите"- и защо са такива. То е ясно, че навсякъде има всякакви.

# 93
е, защо...защо има досадни, защо има сприхави, защо има кекави, защо има мрънкащи...защото егати!Защото хората са различни, затова.Защо има родилки, които псуват акушерката?Да, и такива има, и то от Добрите акушерки, непредизвикала с нищо агресията... Crazy

# 94
е, защо...защо има досадни, защо има сприхави, защо има кекави, защо има мрънкащи...защото егати!Защото хората са различни, затова.Защо има родилки, които псуват акушерката?Да, и такива има, и то от Добрите акушерки, непредизвикала с нищо агресията... Crazy
Глупости, това че хората са различни не е достатъчно условие. Важно е и дали желаното от различния човек поведение е позволено (толерирано от работодателя и обществото).

# 95
Прилагането на клизма е позволено.Също и ревизията на матката е позволено.Също и туширането.До тук , с две раждания и достатъчно престой в родилно аз лично ен съм се сблъскала с нито едно непозволено, неадекватно или каквото и да е неприемливо поведение от страна на лекар , акушерка и т.н.Сигурна съм обаче, че от същата тази акушерка, която на мен лично ми рържа ръката докато раждам , има и недоволни, които могат така да поднесат историята, че ум да ти зайде, все едно са я клали и драли.

# 96
Прилагането на клизма е позволено.Също и ревизията на матката е позволено.Също и туширането.До тук , с две раждания и достатъчно престой в родилно аз лично ен съм се сблъскала с нито едно непозволено, неадекватно или каквото и да е неприемливо поведение от страна на лекар , акушерка и т.н.
Дано повечето са като теб  Peace Peace, защото първите 2 поста направо ми разказаха играта.  Cry Cry

# 97
А кви усложнения може да има от вадене на зъб при супер-любезна стоматолог...ум да ти зайде... Mr. GreenНикога не се знае, понякога се случват изненадващи обрати, драматични раждания има, преекспонирани случи-също с лопата да ги ринеш.Аз отидох и двата пъти на Дежурен-ни ме знаят, ни ме познават, не съм избирала екип, имах тежки раждания според всеобщото схващане тук, с туширания, с какво ли не, че и повиквах, че и в конвулсии се тресях на финала на първото раждане-на ръце са ме пренесли Хората до магарето, защото ревизия после на леглото в предродилна няма как да направят, а се предполагаше, че ще имам...и как една не ме напсува да не викам. GrinningЧе беше трудно-беше, но те бяха затова до мен-за д ами помогнат и го направиха.Хора, чиито имена даже не видях на табелките...

# 98
   Темата, не е ли отправена към татковците или те си нямат идея за какво става въпрос....... Thinking

# 99
  Темата, не е ли отправена към татковците или те си нямат идея за какво става въпрос....... Thinking

По принцип явно да- но за съжаление само 1 татко се включи, който още се чуди какъв е смисълът на темата или не му пука особено (надявам се да не е това второто).

# 100
.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 10:57 от read only

# 101
Директно ще ти кажа, че ако моят съпруг прочете това, което е развълнувало таткото от темата-ще каже, че той не се е докоснал до подобни апокалиптични истЕрии, жена му не е изнасилвана и е поднесъл цвете за благодарност за грижите към мен и децата му, на изписващата ни дежурна акушерка.Какво значи Докога?, когато на нас, като семейство никога не ни се е случвало да интерпретираме по подобен начин нещата.Унижени не сме се почувствали.Прекалена намеса не съм видяла.А смея да твърдя, че съм видяла доста.Една и съща акушерка, независимо как платена се отнесе към мен добре, отнесе се и към друга родилка съвсем адекватно, но същата тази родилка не бе доволна.Аз, като наблюдаваща отстрани видях, че отношението не бе лошо, самата родилка преигра и преекспонира нещата, после разказваше в кафето долу за кървища и касапщини така, че наистина да се отще на следващата в редичката. WinkА роди момата за няма и два часа, сама, без окситоцин и само с една проверка за разкритие, разкъса се сама при напън, защото не слушаше акушерката какво и казва.Разигра се пред очите ми, докато аз си пъшкам в редродилна 18 часа, що такива минаха-не е истина.

# 102
  • Бургас
Директно ще ти кажа, че ако моят съпруг прочете това, което е развълнувало таткото от темата-ще каже, че той не се е докоснал до подобни апокалиптични истЕрии, жена му не е изнасилвана и е поднесъл цвете за благодарност за грижите към мен и децата му, на изписващата ни дежурна акушерка.Какво значи Докога?, когато на нас, като семейство никога не ни се е случвало да интерпретираме по подобен начин нещата.Унижени не сме се почувствали.Прекалена намеса не съм видяла.А смея да твърдя, че съм видяла доста.

202uu

# 103
Незнам за процедурите как са минали, явно не е приятно, но жена ми също се оплака от отношението на персонала.

Остави отношението - захвърлена на количка в коридора; "стига си викала" и т.н.; пред мен се случи момиче се молеше за секцио мисля и докторката и каза в прав текст че ако не си плати ще се мъчи и 1 седмица ако трябва....абе
всички са напрегнати нервни и ядосани, по важно в случая е ИНФОРМАЦИЯТА, абс.никой не е казал дали кога и как трябва да се кърми например бебето; малката умряла от глад за тези 2 дни, добре че в стаята на жена ми имаше момиче за 2ри път ражда та и показала как става и от  тогава вс.наред.; за инжекцията в случая с кръвните групи имах късмет и я намерих и занесох за 2 часа...
Докторите по обяд заседнали на ракия - мъртво пияни .....  пълен ужас.

Става дума за "Тина Киркова" преди 2 месеца. В друг случай нямаше да оставя нещата така, можех да причиня нещастия и главоболия по един или друг начин, но не исках да си разваляме момента а пък и жена ми се оказа много храбра, казахме си това са 2-3 дни стискане на зъби, ...минаха и така...

# 104
  • България-Швейцария
Повечето не знаят, а и общо взето не не ги интересува (последното по наблюдения от реалния живот).

Общи условия

Активация на акаунт