Изнасилват ли жените ни в родилното отделние?

• 23 518
  • 194
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
По темата отношение не вземам...
Само ще кажа, че "процедурите" са три...
Нещо третата лента е забягнала нанякъде...

# 76
Не става въпрос за евтино и скъпо. Свидетел съм на безобразия и при скъпо и прескъпо платени доценти!
На нормална бременност във втрори месец да кажеш" Ела утре да ти направя кюретаж, празен сак е , няма бременност. И то с най-модерна техника  са гледали жената! И след няколко дена друг колега да каже- Глупости, има си и пулс даже! Айде, моля ви се! Стават грешки, да... ама за такова нещо кажи - да изчакаме, не е ясно още... а не категорично да отсича- аборт! И за този преглед се чака със седмици при този доцент и струва десетки левове!

# 77
Не става въпрос за евтино и скъпо. Свидетел съм на безобразия и при скъпо и прескъпо платени доценти!
На нормална бременност във втрори месец да кажеш" Ела утре да ти направя кюретаж, празен сак е , няма бременност. И то с най-модерна техника  са гледали жената! И след няколко дена друг колега да каже- Глупости, има си и пулс даже! Айде, моля ви се! Стават грешки, да... ама за такова нещо кажи - да изчакаме, не е ясно още... а не категорично да отсича- аборт! И за този преглед се чака със седмици при този доцент и струва десетки левове!

Аз говорих за отношение и условия. Знанията и уменията ги приемам за константа. Лекарски грешки стават, а и некадърност се шири...
Това при всички професии го има. При лекарите, обаче, последствията са тежки и от там - работата им определено е изключително отговорна. Тъй като е пазарна икономика, този лекар с грешките, ако станат няколко и до просия ще стигне.
Хайде сега ако има някой, който на собствената си работа не е допускал никакви грешки, да излъже тука  hahaha
Да не пропусна да кажа, че искрено съчувствам на хора и техните близки, пострадали от лекарски грешки. Силно се моля да не ми се случи а и на близките ми.

# 78
  • София
Здравей, NikolForAll,
поста ти ме провокира да споделя някои неща...

Спирането на контракциите се предотвратява със системата окситоцин - виж колко майки разказват как като са влезнали в родилното и са им спрели контракциите.

- контракциите и процеса на раждане е пряко свързан с емоционалното състояние и усещане за спокойствие и защита на раждащата жена! Самото пътуване до медицинското заведение, посрещането от ярки светлини, въпроси, болезнена проверка за разкритие, документи за подписване, са все неща, които задействат рационалното ни мислене. За да ражда спокойно и успешно, тялото трябва да се остави на спокойствие, за да следва инстинктите си - раждането не е съзнателен процес, както не е и самото създаване на плода.

Дирижираните напъни - колко от родилките реално знаят как и кога да напъват?

- не знам дали си раждала, но когато дойдат напъните, цялото тяло реагира и много трудно може да се контролира съзнателно.

Тоновете? Ами ако докато чакаш бебето да си излезне самичко, вземат, че се изгубят?

- не е ли странно, да си мислите, че природата от две клетки е създала живо същество, а после не му дала да може да излезе от утробата...

........ Преглед с пръсти/ръка - как предполагаш, че се мери разкритието? С линийка?

- проблема е, че го правят наистина брутално, при първото ми раждане след първия път молих да са по-внимателни и наистина могло!
да не говорим, че самия преглед действа силно стресиращо на раждащата и съответно може да предизвика проблем при самото раждане...

Не можеш да разчиташ, че доктора ще те погледне от два метра и ще ти премери разкритието... Да, скачат по корема, натискат, избутват - мислиш, че на тях им доставя някакво странно садистично удоволствие или се опитват да извадят бебето?

- и тук идваме до това, че при дирижирано раждане, каквото се практикува у нас, е съвсем нормално детето да не успее само да излезе...това ме кара да се чудя, що за практики са това!?

Клизма? Правили ли са ти някога? Ти правила ли си си? Коя част от клизмата точно боли или е унизителна, ако може някоя от оплакващите се да ми обясни, моля!

- на мен са ми правили при първото ми раждане и то със студена вода, можете ли да познаете как се отразява това на бебето, тръгнало да излиза и на мускулите долу, които в този момент е нужно да се отпуснат колкото може повече....

Ще ми се да кажа на всички, които ще раждат, че всички тези ужасии не са задължителни, раждането може да е прекрасно!!! и дори почти безболезнено!!! Просто се поинтересувайте повече за процеса, в края на краищата живеем в ерата на нета  Peace

# 79
Благодаря ти Bili-san, страхотна си  Hug Hug Hug Вече бях почнала да си мисля, че ще трябва да се опитам да приема всички ужасии за нормални  Crazy Crazy Crazy

# 80
Бащатко, не ме апострофирай напразно...
Питам каква е ЦЕЛТА на темата...
И то в подфорум Татковци...
Ако ще е поредната арена, на която да се хванат за косите двата "лагера"...
Ш`мъ `звиняваш, мЪ няя да стане...!

Целта на темата е много близко до заглавието й! Всъщност точно заглавието... Изнасилват ли жените ни в родилното отделение? елементарен въпрос. кое не ти е ясно в него?

И темата не напразно е пусната във форума на татковците...  малкото пишещи тук. Да се замислят и да помислят...кое е по-важно... да подкрепят жените си в този момент и да са до тях .. защото за мен да бърка някой между краката на жена ми с два пръста докато тя вика НЕ НЕ ... си е буквално изнасилство, въпреки че според закона, ако няма полов контакт няма такова или да се напие по повода и да не се вълнува кой къде е и какво е.

Съжалявам, че го четат жени и то бременни... но повече съжалявам за това, което им се случва.
А ако съм гонил скандал на "лагери", то определено щеше да е в клюкарник или при мамите... помисли.

А това че по темата няма да вземеш отношение си лично твое мнение... ще те разбера... така постъпват повечето татковци.. не взимат отношения  докато ...какво беше заглавието?

Ш`мъ `звиняваш, мЪ няя да стане...! .. надявам се да не стане... като за начало може да модерираш заглавието и да сложиш едно "да не се чете от бременни и не раждали жени", ако пък вземе пък да стане, не ме извинявай .. директно ме затрий  Twisted Evil

# 81
Раждала съм в университетска болница в европейска столица, е и тук бръснат, не е клизма, а лекарство, което има съЩия ефект....и тук пукат води, натискат корема, пъхат ти каблеи вътре за да следят детето....., бъркат те преди да те пратят да ражда6, и тук има окситоцин.....И тук подписваШ за епидурал.......
и тук не разреШават майката да спи с бебчето в леглото.......
Навсякъде има установен ред....
Тук ми се ще да се намеся, sl, може ли да напишеш в коя столица става това?
Моите впечатления от една университетска болница съвсем не са такива. Първо, гинеколожката ми ме попита в коя болница искам да раждам в петия (!) месец. Избрах тази, където са най-добрите специалисти по неонатология. Посъветва ме доста настоятелно да отида на курс за подготовка на родители, избрах този в същата болница и ходихме с мъжа ми (той искаше да присъства на раждането). Знам, че за БГ звучи като фантасмагория, и на мен ми беше забавно, но не ми пречи. Разказаха ни подробно за рутинните процедури, защо ги правят, в кои случаи се налагат, и това ти го казват не във форума, а тази, при която после може да се случи да раждаш. И за възможни усложнения говорихме, и за възстановяването след раждането, и за кърменето. За клизма или бръснене нито веднъж не се спомена.Така майките по време на раждането са много по-спокойни, имат доверие в персонала, и на него не му се налага да обяснява в движение. Затова като ми сложиха абокат не се възпротивих, знам защо са ми правили епизиотомия, следващия път не са ми правили и пак знам защо. Изобщо целият процес е дълъг и в никакъв случай не завършва с "абе отвратително беше, ама да ми е живо и здраво бебето". Искам да кажа, явно това, че са съкратили някоя и друга рутинна процедура в тази болница, не е накърнило ничий авторитет.

# 82
  • Стара Загора
А това че по темата няма да вземеш отношение си лично твое мнение... ще те разбера... така постъпват повечето татковци.. не взимат отношения  докато ...какво беше заглавието?

А ти точно колко пъти си раждал...?
Че нещо не ми стана ясно... Flutter

# 83
Read only, изобщо не съм съгласна че понеже не им плащали достатъчно, значи на лекарите и акушерките трябва да им се позволява да бъдат груби и да унижават пациентите си. Уважението нито отнема време, нито струва пари. Какво значи нямали време за любезности? Аз не искам да ми носят бонбони и да ми правят комплименти. Просто когато казват нещо, да си мерят приказките и да говорят като на човешко същество. Как точно заплатата на една акушерка определя дали тя ще ми говори на МА? И без пари да работеше, никой не й дава правото да се държи така с мен! Ако аз съм я напсувала, да кажем, айде... Ама ако си лежа мирно и спокойно и нищо не й правя, коя е тя да ми държи такъв тон? Това не е от заплатата, а от манталитета. И тройно да им плащаха, ако няма кой да наказва подобно държание, грубияните пак ще са си грубияни.

# 84
А това че по темата няма да вземеш отношение си лично твое мнение... ще те разбера... така постъпват повечето татковци.. не взимат отношения  докато ...какво беше заглавието?

А ти точно колко пъти си раждал...?
Че нещо не ми стана ясно... Flutter

Къде в написаното според теб става въпрос за мен?

Но нека да споделя, щом повдигаш въпроса...
Имам двама сина, единият роден в болница, другият в  къщи.
За първият избрахме болницата в която ни обещаха възможно най-естествено раждане, както и веднага да дадат бебето на майка му. За съжаления по правилата на избраното болнично заведение не се допускат татковци. Три дни не се допуска никой. Видях си сина за пръв път през решетките, на прозореца. Е и въпреки обещанията в предварителните разговори, не спазиха на 100% всичко. Направиха доста поразии, за щастие не същестени.

За втория имам по-голямо присъствие. Изборът на жена ми, бе да роди в къщи. Въпреки, че  участието на мъжа в този момент е близо нулев, аз бях до нея...

А ти на коя гара беше, когато се излюпиха твоите локомотичвета?

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 07:30 от Бащатко

# 85
Уважението нито отнема време, нито струва пари. Какво значи нямали време за любезности? И тройно да им плащаха, ако няма кой да наказва подобно държание, грубияните пак ще са си грубияни.
Първо, не говорим за умишлено унижение и умишлена грубост. Всички обяснявахте как нещата се случвали по този начин от припряност (бързали за частните си кабинети лекарите). Ми ако е повече от отлично платен лекаря - няма да има и частен кабинет в паралел и няма да има за къде да бърза и няма да е изморен от две работи и ще бъде по-внимателен. А по отношение на акушерките е най-вече липса на време и мотивация - айде дай й 50 лева на ръка в началото и й обещай още 100 накрая, ако си доволна, да видиш как и на вие ще ти говори, и вода ще носи, и ще я пие вместо тебе даже  hahaha. Ако плащаха много високи заплати в здравеопазването, можеше и пет висши да искат от акушерките. И от тези с по пет висши, да подберат само онези, които говорят на вие и се усмихват непрестанно. А пък ако усмивката не се задържи - ще дойде следващата акушерка - с усмивка.
То е подобно като при учителте, които не преподават добре уроците, за да ходят учениците на частни уроци при тях.
Пък ти сляпа ли си колко се е изнервил народа и разни шофьори и контрольори и служители на гише - всички са нервни и нелюбезни. А работата им е в пъти по-малко отговорна и по-малко стресираща. Това цял ден да си сред раждащи жени, които са стресирани и със силни болки и с много претенции и с очаквания, че само ще излезе без болка детето и да си сред новородени бебенца, където една сериозна грешка струва живота на детето... Да нямаш минутка почивка, защото има прекалено много родилки на един екип. И на финала за какво? Като се прибереш в къщи да те чакат проблеми, предизвикани основно от липсата на финанси?

# 86
Раждала съм в университетска болница в европейска столица, е и тук бръснат, не е клизма, а лекарство, което има съЩия ефект....и тук пукат води, натискат корема, пъхат ти каблеи вътре за да следят детето....., бъркат те преди да те пратят да ражда6, и тук има окситоцин.....И тук подписваШ за епидурал.......
и тук не разреШават майката да спи с бебчето в леглото.......
Навсякъде има установен ред....
Тук ми се ще да се намеся, sl, може ли да напишеш в коя столица става това?
Моите впечатления от една университетска болница съвсем не са такива. Първо, гинеколожката ми ме попита в коя болница искам да раждам в петия (!) месец. Избрах тази, където са най-добрите специалисти по неонатология. Посъветва ме доста настоятелно да отида на курс за подготовка на родители, избрах този в същата болница и ходихме с мъжа ми (той искаше да присъства на раждането). Знам, че за БГ звучи като фантасмагория, и на мен ми беше забавно, но не ми пречи. Разказаха ни подробно за рутинните процедури, защо ги правят, в кои случаи се налагат, и това ти го казват не във форума, а тази, при която после може да се случи да раждаш. И за възможни усложнения говорихме, и за възстановяването след раждането, и за кърменето. За клизма или бръснене нито веднъж не се спомена.Така майките по време на раждането са много по-спокойни, имат доверие в персонала, и на него не му се налага да обяснява в движение. Затова като ми сложиха абокат не се възпротивих, знам защо са ми правили епизиотомия, следващия път не са ми правили и пак знам защо. Изобщо целият процес е дълъг и в никакъв случай не завършва с "абе отвратително беше, ама да ми е живо и здраво бебето". Искам да кажа, явно това, че са съкратили някоя и друга рутинна процедура в тази болница, не е накърнило ничий авторитет.

Ето тук е разковничето.Навсякъде по Света ще има както Доволни, така и Недоволни от Нещо, каквото и да е.И аз имам недоволни раждали в чужбина приятелки и доволни също, както и доволни са повечето ми познати тук, отколкото недоволни.Освен всичко съм от жените, които НЕ желаят да родят в присъствието на мъжа си, нито вкъщи, това прави ли ме изнасилена, увредена и какво беше още там...

# 87
Чакай, чакай.........да съм ги карала да стават акушерки???? Ако моята заплата е ниска, клиентът ми по никакъв начин няма да разбере за това чрез отношението ми. В крайна сметка никой не ме е карал насила да работя това. Аз съм си го избрала със всичките плюсове и минуси. Ми айде тогава да ругаят всички родилки, щот заплатите им били ниски. Баси и довода    Crossing Arms ooooh! Което ми напамня, че не съм видяла до сега тема, писана от акушерка- да се оплаква от ниските заплати, от това как ги псуват родилките и, видиш ли, колко са онеправдани. Може и да има такава тема, ако не съм я видяла- моя грешка.  Peace

Експрес, защо се заяждаш с Бащатко? Аз мисля, че темата има смисъл, човекът е възмутен и е прав. Не бива да са закрива темата  Peace Peace

# 88
И аз съм възмУтена от бакалина отсреща, защото си бърка в носа и после пипа сиренето.И не стъпвам в бакалията му повече.Както писах-от един лекар/акушер/ винаги има доволни и недоволни.Днес вече имате право на Избор.Това, че не сте избрали качествено си остава във вашата градинка.Аз за моите престои в болница съм видяла само овикван персонал, който въпреки всичко се усмихва и помага и не коментира заплатата си.Това, че тук -там някой е попаднал на персонал, който си изпуска нервите не означава, че винаги и навсякъде е така.Дори в БГ.Как па не чух една акушерка да псува родилка, ама аз може би на луната съм раждала, не знам... Thinking
Спарки, Експрес гледа изключително трезво и адекватно на ситуацията като за мъж.На какви съм се нагледала по коридорите на болницата...айде да не отварям дума.И налитащи на бой екземпляри селски тип, защо детето е повито в розово, а не в синьо... Tired

# 89
Чакай, чакай.........да съм ги карала да стават акушерки???? Ако моята заплата е ниска, клиентът ми по никакъв начин няма да разбере за това чрез отношението ми. В крайна сметка никой не ме е карал насила да работя това. Аз съм си го избрала със всичките плюсове и минуси. Ми айде тогава да ругаят всички родилки, щот заплатите им били ниски. Баси и довода    Crossing Arms ooooh!
Оф  smile3511 smile3511 smile3511!
Първо, ти сама по себе си не си някаква представителна извадка. Мъжа ти изкарва парите, ти ходиш по магазините, лесно е да се усмихваш. Айде да те видя, ако си сама с болното си детенце и нямаш пари за антибиотици и то може да умре и няма кой да ти помогне и няма с какво да го храниш пълноценно... И така се бориш всеки ден с години! Тогава дали няма да станеш друг характер, да се озлобиш и да станеш мрачен човек. Айде детето ти да е в опасност, да си безпомощна и да се усмихваш на клиентите си.
Второ, опитах се да го обясня в предишния си пост, но виждам, че не ти е лесно да го осмислиш - по-високото заплащане води до по-качествен персонал. Дори при чистачките - ако са чистачки на улицата, може да са с основно и да говорят на ма, но ако чистят в апартамент на богаташи (и им се плаща добре) - може и висше да им искат и чистоплътността им е важна и любезността. Акушерките израждат деца, да са живи децата и майките им е основното. Другите неща са екстри. За тях трябва да има условия и мотивация.
Трето, ако си учила философия и психология ще си наясно за скалата на потребностите на хората, ще си наясно с мотивацията на хората и нейното отражение върху поведението им.

Общи условия

Активация на акаунт