Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 692
  • 321
  •   1
Отговори
# 255
Има магазини, които правят пара.Близка роднина работи в Мол, каза че един неделен ден, оборота само в нейната каса, а те са още 4,кеш е бил 10 000 лв, отделно още към 4000 плащания с карти.Няма защо да ме лъже, все едно ми е сестра.Продават младежка мода облекла, световна фирма, средна класа цени.

Не те лъже, просто не е казуса около който предполагам, се движим, а именно малки обекти.
Щом имат 4 каси това са съвсем други мащаби. Масата хора си оставя парите в момента там.
4 каси имат магазини, като HM, Oviesse ( tam sa po-malko),Zara, New Yorker  може би. Бенеттон имат по 2 каси, Geox една и т.н. Тоест, ако говориш за някой магазин от 900 квадрата е едно, ако говориш за магазин тип каса, продавачка , 30 квадрата стока купена от някъде, съвсем друго.
И пак не е никаква гаранция, защото например голям фрайчайз може и да е на серозна загуба, независимо, че текат едни пари в касите и изглежда, че правят пари. Просто не сме ли наясно с разходите на една дейнсот, оборота няма особено значение.
Ако сравним моя оборот с този на Маркрит, например накрая мже да се окаже, че аз съм инасирала повече, ама тя прави реална печалба:))

# 256
  • Linz
За какво да ми вярвате, аз влизам да пиша тук за да си чеша пръстите по клавиатурата.
Завист ли ви обзема, че не вярвате, че не всички едва свързват двата края?!
Освен това оборотите, които споменах не са никак големи на фона на разходите, които също са 5-цифрени. Като се тегли чертата, келепира не е толкова голям.
Не споря, че кризата не се е отразила, но някои по-успешно се справят с нея от други.

# 257
Завист, разбира се, какво друго  Twisted Evil  Mr. Green

# 258
Стига дее , кво ви става ?
Защо се сърдите когато някой е откровен ? ooooh!
Защо всяко различно мнение се класифицира като злоба ?
Наистина не ви разбирам..

# 259
10 c's  назовала си марката на магазина.Споделих го чисто информативно.Информацията е полезна.

# 260
За пореден път само ще ви кажа , че дори тези "злобни" постове и коментари , могат да бъдат на някой от четящите темата страшно полезни .
Злобеем добронамерено така да се каже. Hug Peace  bouquet

# 261
10 c's  назовала си марката на магазина.Споделих го чисто информативно.Информацията е полезна.

Ами съвсем реално зву4ат такива обороти, да.

Маркит, аз не злобея, а  казвам, че има хора, които съвсем целенасочено заблуждават, защото е много по-добре приеман човек, който казва "о, супер, всичко е ОК, много съм доволен" пред друг, който " ужас, ще се хвърляме под влака, нищо не върви". Много по-добре е да се чувстваш като печеливш отколкото като губещ. И чисто психологически това е правилното поведение, което е и доволно разпространено, докато под някаква форма не се пропука.
Примери до мен колкото искаш - до мен има бар, сладоледена къща и нещо като кинкалерия -merceria..
И като ме питат как върви и аз типично по български взема че се пооплача , те ме гледат "ма не се притеснявай" и продъжават усмихнати като тикви и аз какво - взема че се потисна:)). И на мен изведнъж ми 'светна', гледайки все пак кой влиза, излиза, че тия усмивки са им леко залепени. И че става в-с за хора, които вкарват огромни пари взети назаем, имат още по-огромни разходи, кичат се с ненужни служители, и накрая са на все по-голям минус. А иначе всички охотно раздават съвети 'как се правят нещата" и са се украсили от 10ина дни, а аз нямам време още да помисля за клонки.
И в4ера точно ( това ме провокира и за постинга по-назад) какво става - идва мацката от единия обект ( кинкалерията) и казва 'ах', ох.. ми то аз такова съм изкарала 50 ( петдесет) евро откакто съм отворила магазина /една година!/ Всичко й отива в РАЗХОДИ. Иначе е минала през фризьора , оправила си е маникюра и си е залепила позата на успеха, аз се притеснявах, че пропадам на фона им!  И сега до няколко месеца ще фалира и тихо ми намекна, че тази стока, която ме интересува ( конци и прочие) ще са налични, ако ги искам.

# 262
  • I want it all and I want it now.
Кризата се задълбочава, така е . Но е факт,че през този месец, хората масово пазаруват подаръци и храна. Особено в големите вериги са опашки и пълни колички. Имам ,чувството ,че идва края на света hahahaс такива запаси от храна. Така ,че е нормално през този месец да имат големи обороти.  Peace Същото е при дрехите и играчките.
Обаче януари и февруари ще са катастрофални.
 Затова не съветвам, момичето в момента да открива магазин за детски дрехи. При положение, че се напълни с големи вериги дет. стоки. Доста, хора си пазаруват и през интернет.

# 263
Leni ,иронично казах че злобеем , по точно в кавички . :xarms

# 264
10 цента, не всичко при мен е по мед и масло, но е факт, че умея да управлявам бизнеса си. Или поне досега. За бъдеще - не зная. Факт е, също, че при това, което предлагам, ако беше преди 3-4 години, оборотите ми щяха да са твърдо двуцифрени и първата ми цифра нямаше да е единица. Откакто съм пуснала темата, оборотът ми се е вдигнал двойно. И то при конкуренция и свито потребление. Или точно заради това, предвид спецификата на дейността. Защо в този форум се приема толкова лошо, когато някой има добри доходи?

# 265
10 цента, не всичко при мен е по мед и масло, но е факт, че умея да управлявам бизнеса си. ...

Абсолютно не приемам лошо, че имаш добри доходи. Аз също не се оплаквам от доходите си ( е, мога и да се оплаквам, според как ми се струва пазара), дейноста ми не върви по мед и масло, има трудности и е голям зор, но отбелязвам малък, но реален растеж.  
Това, което исках да кажа го казах и обясних даже 2 пъти Simple Smile
Ако мога да го обясня 3ти " не всичко, което блести е злато", не вярвайте на всичко, което ви казват другите за оборотите си. Едва ли ще ви дадат да погледнете в официалните им документи, така че темата за 'оборотите на другите" може да плува в каквито си иска цифри буквално, според целите на споделящия.

м/у другото в блога ти някои снимки са наобратно, оправете ги;-)

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 14:36 от 10 c's

# 266
  • Варна
Рени, за оборота разбрахме че може малък магазин да прави голям оборот, но ще обясниш ли как разходите по малък магазин са чак пък 5 цифрена сума, защото вече ми се струва че се бъзикаш с нас нещо.

# 267
  • Linz
Рени, за оборота разбрахме че може малък магазин да прави голям оборот, но ще обясниш ли как разходите по малък магазин са чак пък 5 цифрена сума, защото вече ми се струва че се бъзикаш с нас нещо.
Не виждам причина да давам обяснения след като ви се вижда бъзик. Но какво е толкова странно- грубо 5 хил. наем (около 40 квадрата търговска площ и още толкова склад), 3 хил. заплати и осигуровки (на 3 продавачки), счетоводство, данъци, консумативи...
И айде стига вече с този магазин.

# 268
5000 лв. наеммм , това няма избиване с такива цени на дрехи.Освен ако всеки ден има много мноогооо продажби. newsm78 Shocked

# 269

м/у другото в блога ти някои снимки са наобратно, оправете ги;-)

Ще ги оправя. Сладурана си ти  Grinning
И ще ти пусна още Simple Smile

http://www.facebook.com/profile.php?id=1446873841&ref=tn_tnm … 873841&type=1
Ей ме в цялата ми прелест. Отдавна не съм анонимна във форума, а най-обичам като се разхождам из града да ме поздравят под формата на "Лейди Блу, здрасти:)" Да, така е в малкия град, ... прозаичен и скучен. Затова и много внимавам какво пиша, че всяко несъответствие веднага ще се разбере. Та, толкова за искреността по форумите.

Общи условия

Активация на акаунт