Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 694
  • 321
  •   1
Отговори
# 30
Първо гласувахи после прочетох,че не се отнася за кафенета.Но все пак да кажа,в момента среден оборот около 50,60лв.Пролетта правехме по 350лв.,лятото падна на 200-250, а от един месец насам 50-100лв.И от предишни години знам,че най лошото време е януари февруари,незнам какъв оборот да очаквам тогава. newsm78

Не се притеснявай, то и този вид дейност доста се обсъждаше в идеите за бизнес, така, че си полезна на доста хора.

При мен е 350 лв. - парцалки.
Понякога /рядко/ е 600 лв., понякога /също рядко/ 200 лв., най-често м/у 340-400 лв.
За септември 352 лв. /моите очаквания бяха за малко по-силен месец.
Октомври /без последната седмица, поради едни причини/, крепим същия оборот.

# 31
Вицдам, че съм се минала, като не съм нито в Свищов, нито в Италия  Crossing Arms Ама това е положението. Не ми се рискува Simple Smile

ПС: Не разбрах че анкетата е за магазинчета за детски стоки.

Не е за детски стоки само, за малки магазинчета с различна дейност - дрешки, сувенири, играчки, бижута и кой каквото се сетил.

# 32
Mного ниски обороти, дори за малки магазинчета.
Тъжно ми е, ако сте дали верни цифри Sad

# 33
Когато не си регистриран по ДДС плащаш само патентен данък, който зависи от площа на магазина , при достигане на оборот 50000лв. за последните  12месеца се регистрираш по ДДС и се облагаш с кооперативен данък 10% и си плащаш ДДС.  Е, понякога може и да си на възстановяване, например при покупка на служебна кола с право на данъчен кредит.  Само счетоводното обслужване на фирма регистрирана по ДДС е 240лв. на месец, а на такава с патент 120лв.  
Абе като не разбирате моля ви се не пишете глупости, бе, само обърквате другите. Такава мешавица е тука, че нямам думи. Иска да каже някой, че или си на патент или на ДДС плюс екзотичния кооперативен данък. Направо ми падна ченето. Ей, момиче, няма такъв данък, има корпоративно облагане, кооперативно още не са въвели, ха-ха. Не ги подсещай управляващите, че току виж фин. министър реши да ни обложи и кооперативно (разбирай общо) след като си платим поотделно другите данъци,  хи-хи-хи. Само за сведение, ако решиш да се изказваш пак-няма и "натурален" акт, а само нотариален.

# 34
  • София
Аз съм втрещена Shocked Никога не съм се занимавала с търговия, но все си мислех, че собствениците на магазини би следвало да изкарват поне идея повече от наемния труд. Но извинете, обяснете ми с 50 лв. оборот на ден каква е чистата печалба в края на месеца Shocked Хиляда лева newsm78 В голяма заблуда съм живяла...
Сериозно питам. Какво остава накрая чисто за вас, след като платите наеми, консумативи, заплата продавачка, счетоводител, данъци и т.н.

# 35
belinda,
точно това си мислех и аз. И си смятах следните хипотетични цифри:
50 лева на ден са 1250 лева месечен оборот/ с един почивен ден/. 100% да е надценката, което не ми се вярва/не съм много в час/, остават 50% брутен доход, т.е. 625 лева. От тях трябва да се платят изброените от теб неща +отопление, ток, транспорт. Даже не смятам първоначални инвестиции като обзавеждане, каса, компютър и софтуер/+обслужването им/. 600 лева е само наем на средно-голямо помещение? Или добра заплата в стабилна фирма. И аз не разбирам. Ако човек си направи тази сметка ще разбере, че е на загуба, нали? Но да правим чужди сметки отстрани не е коректно.

Колкото за ДДС, 10cent's го е обяснила сравнително точно. Ще допълня, че по нейния пример като си платил два лева при закупуването и начислил 4 лева при продаването, внасяш в бюджета разликата, т.е. /4-2/ 2 лева. Ако си продал по-малко стока, отколкото си купил за даден период си на данъчен кредит - нищо не внасяш, имаш да приспадаш.

# 36
  • Linz
Този "коорпоративен данък" не е ли всъщност "данък печалба"?

# 37
  • Варна
Mного ниски обороти, дори за малки магазинчета.
Тъжно ми е, ако сте дали верни цифри Sad
Когато не си регистриран по ДДС плащаш само патентен данък, който зависи от площа на магазина , при достигане на оборот 50000лв. за последните  12месеца се регистрираш по ДДС и се облагаш с кооперативен данък 10% и си плащаш ДДС.  Е, понякога може и да си на възстановяване, например при покупка на служебна кола с право на данъчен кредит.  Само счетоводното обслужване на фирма регистрирана по ДДС е 240лв. на месец, а на такава с патент 120лв. 
Абе като не разбирате моля ви се не пишете глупости, бе, само обърквате другите. Такава мешавица е тука, че нямам думи. Иска да каже някой, че или си на патент или на ДДС плюс екзотичния кооперативен данък. Направо ми падна ченето. Ей, момиче, няма такъв данък, има корпоративно облагане, кооперативно още не са въвели, ха-ха. Не ги подсещай управляващите, че току виж фин. министър реши да ни обложи и кооперативно (разбирай общо) след като си платим поотделно другите данъци,  хи-хи-хи. Само за сведение, ако решиш да се изказваш пак-няма и "натурален" акт, а само нотариален.
Първо се извинявам за КОрпоративния данък, грешката е моя, чете много по форумите рядко пиша, но тона е прекалено остър, просто исках да споделя, но определено няма да пиша повече. Имам две фирми, ЕТ И ЕООД, била съм на патент, регистрирана съм по ДДС, много коректен данъкоплатец съм, имала съм проверки и ревизии. Вие бихте ли обяснили начина на облагане при търговия на дребно. Ще е много полезно за всички. Поздрави и успешно справяне с кризата.

# 38
  • София
Гласувах.

# 39
  • София
Интересна е темата, нямам магазинче, но ми беше полезен анализа ви за печалбата при 50 лв. оборот.

Аз си мисля, че при такова съвсем малко магазинче, често продава собственичката, помещението не е под наем или е много нисък. Така че 450-600 лв. си е печалбата за собственика. Имам роднини в провинцията, които за такава заплата работят в една от големите фабрики за сладкарски изделия, на две смени 1-ва от 4 сутринта, втора до 23 часа, съботите работят без заплащане, щяло да им се приспадне като почивка след Нова година. А след  8 часа на производствена лента не можеш да си мръднеш гърба. Така че понякога е по-добре такова магазинче, а и все пак 50 лв. на ден сигурно е най-лошият оборот.
Иначе кризата тепърва ще я усещаме Sad

# 40
Аз съм втрещена Shocked Никога не съм се занимавала с търговия, но все си мислех, че собствениците на магазини би следвало да изкарват поне идея повече от наемния труд. Но извинете, обяснете ми с 50 лв. оборот на ден каква е чистата печалба в края на месеца Shocked Хиляда лева newsm78 В голяма заблуда съм живяла...
Сериозно питам. Какво остава накрая чисто за вас, след като платите наеми, консумативи, заплата продавачка, счетоводител, данъци и т.н.
Нищо не им остава ... даже сигурно са вътре ,
В такъв случай по добре да отидеш да работиш при някого на заплата .

# 41
Магазин за парцалки на Витошка - 50-100 лв.
Минзухар , шегувкаш ли се с нас ... newsm09
А като се има предвид какви чудни наемчета им искат наемодателите сладурковци ...
Колко живот всъщност им остава на тези търговци smile3505 newsm09

# 42
Уф, страхотен момент за начало на бизнес, няма що Tired
Абсолютно неудачен период за започване на какъвто и да е бизнес.
Е с малки изключения разбира се.

# 43
  • София
Аз си мисля, че при такова съвсем малко магазинче, често продава собственичката, помещението не е под наем или е много нисък. Така че 450-600 лв. си е печалбата за собственика.
Е, хубаво ама ако е под наем или има продавач, уйде коня у ряката.

# 44
  • Варна
Аз не смятам в обороти а в килограми. WinkАма  ти си ме знаеш де. От магазин дрехи втора употреба между 50 и 250  кила на ден. От бизнеса ни с билки по около 500 -1000 килограма на ден, като вътрешен пазар в момента почти няма и всичко което се изкарва е почти само от износ. Преди не беше така, по силен беше вътрешния пазар. Голям глад е, но важното е да оцелеем докато мине тъпата криза.

Общи условия

Активация на акаунт