Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 697
  • 321
  •   1
Отговори
# 150
Права си,но използването на психолози според мен е за големите фирми,които могат да си го позволят.
А иначе идеята е страхотна, поздравявам те  bouquet

# 151
Рядко се уцелва съдружник....да сте на една вълна относно начина на работа и политика на фирмата.
В началото всичко е ОК, но като се размине малко действителността се променят отношенията и трябва още в зародиш да се прекрати.
А относно отминаването на "кризата".....нещо се застоя доста Laughing

# 152
  • София
Вярно е, че рядко се уцелва и почти съм сигурна, че не може да се намери съдружник за цял живот.
Но в конкретния случай с магазина - може да се намери съдружник и да си поставят за цел в следващите 3-4 години да имат 2 магазина и в последствие да работят почти самостоятелно. Ще имат общи разходи, общо зареждане.
Много често тук се говори за майки, които искат да имат магазин за сувенири, едно малко магазинче има по-малки шансове от няколко магазина в различни градове или квартали, общо зареждане, общ електронен магазин, внос на суровини или закупуване на по-големи количества, обмяна на опит. Според мен за малкият бизнес такова сдружаване е полезно.

# 153

Ами според мен идващата зима ще е най-тежка. Ако има раздвиждане ще е след това.
[/quote]

Това е и моето мнение.

# 154
Зимата която идва....засега се очертава да е тежка, дали метереологично или икономически.....
Относно съдружието в малкия бизнес не съм съгласен. В момента не можеш да очертаеш бизнес план за близките 3-4 години, който да не търпи корекции. Всичко се променя постоянно. То не бе големите вериги, то някой ще отвори същото до тебе, то данъци....
Аз имам бизнес план за близките 5 години....още в началото претърпя корекции...по независещи от мене причини.
Но съм краен оптимист че всичко ще се оправи, както се казва: " И това ще мине"!!

# 155
А откъде знаете, че зимата ще е тежка....
Според мен от тук нататък все така ще е. Свършиха евродалаверите, пукна се имотния балон, секна раздаването на кредити като за полудели, навлезнаха големите вериги, тепърва още по-големи ще навлизат - всичко влиза готово и излиза готово, уж работни места се отварят, но колко други фалират - въобще не е равносилно, плюс че парите излизат извън страната.
Въобще върнахме се поне 10 години назад.
Една зима няма да промени нещата.

# 156
Каспър , напълно съм съгласна с теб !!! Peace
Дори сред големите вериги предстоят фалити /особено хранителните/.
Така си мисля , дано не изляза права. Peace

# 157
А откъде знаете, че зимата ще е тежка....

...........
Една зима няма да промени нещата.

Част от бизнеса ми е своеобразен индикатор на икономическото положение в някои страни от Западна Европа. Нещата, които се случват там не са розови, а ние сме в тясна зависимост от тяхното подобряване в икономиката.
Безработицата ще расте успоредно със всяка бюрократична измишльотина, генерираща финансови задължения на малките фирми.
Само този месец съм дала 370 лв за договор (не за прегледи) със Служба Трудова медицина. Мисля да ми е за последна година... То ако е само това - на китка да го боднеш.
Управляващите не могат да закърпят бюджета, значи тепърва ще се измислят задължения, които ще ударят малкия бизнес.
Още много мога да пиша....

Ето такива неща ме навеждат на мисълта, че предстои една от най-тежките зими, които сме живели.
Относно т.н. криза - в близките 10 год. не мисля, че ще има особено подобрение.
Свързана съм с два отрасъла, единия е търговия.
Прави ли ви впечатление колко свободни търговски помещения се появиха напоследък?

ПП Каспър, много сте красиви!   bouquet

# 158
ааа, мерси, едната красота ни остана!  Joy
важното е да сме живи и здрави, другото не е като да не ме го видяли

# 159
  • София
Аз също мисля, че навлизаме в дълъг период, който по-скоро ще прилича на времето след Виденовата криза. Ние сме сами собственици от 1996, аз от 2000 год. съм във фирмите ни. Кризисното време не означава, че няма бизнес, просто е различно. А и все пак навиците на хората са се променили и определено е интересно как ще се развият. А и сега ще нараства следващата балонена вълна /или бизнес, който ще бъде на върха след 10 години/, вижда се как в момента се опитват да го насочат, принципно трябва около 2-3 години, за да се види дали една посока е тенденция.

Хич не ми се прогнозира, но понеже се разписах в темата за магазините за големите градове, имаше тенденции, които бяха валидни преди 10 години и сега сигурно видоизменени малко пак ще важат.
Според мен дрехите втора употреба ще бъдат зле, луксозните стоки също, но качествените български или вносни  на прилични цени /например панталон 25-50 лв/ и с ключово положение на обектите ще са добре. Разбира се зависи много от персонала.
В областта на храната има една тенденция, че кризата изпраща хората от ресторантите в къщи и разни приспособления и продукти за домашна храна ще бъдат по-добре. Новото е, че хората свикнаха да ходят по заведения, така че може и нескъпи качествени ресторанти, да са в скромен растеж.
Нова тенденция са гъсто застроените квартали в СФ, където няма големи магазиин, поради липса на площ и виждам как малки магазинчета с качествени продукти се развиват добре.
Въобще ръста от 7-8% на година ще бъде норма /както преди 10 години/, не като в последните години 20-30% се считаше за слабо. И сега е безмислено да се сравняват миналите 2-3 години с настоящата, трябва да се вземе база от преди 4-6 години и да се съпоставя със сегашната.

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 09:01 от TanyaMG

# 160
Аз също мисля, че навлизаме в дълъг период, който по-скоро ще прилича на времето след Виденовата криза. Ние сме сами собственици от 1996, аз от 2000 год. съм във фирмите ни. Кризисното време не означава, че няма бизнес, просто е различно. А и все пак навиците на хората са се променили и определено е интересно как ще се развият. А и сега ще нараства следващата балонена вълна /или бизнес, който ще бъде на върха след 10 години/, вижда се как в момента се опитват да го насочат, принципно трябва около 2-3 години, за да се види дали една посока е тенденция.

Хич не ми се прогнозира, но понеже се разписах в темата за магазините за големите градове, имаше тенденции, които бяха валидни преди 10 години и сега сигурно видоизменени малко пак ще важат.
Според мен дрехите втора употреба ще бъдат зле, луксозните стоки също, но качествените български или вносни  на прилични цени /например панталон 25-50 лв/ и с ключово положение на обектите ще са добре. Разбира се зависи много от персонала.
В областта на храната има една тенденция, че кризата изпраща хората от ресторантите в къщи и разни приспособления и продукти за домашна храна ще бъдат по-добре. Новото е, че хората свикнаха да ходят по заведения, така че може и нескъпи качествени ресторанти, да са в скромен растеж.
Нова тенденция са гъсто застроените квартали в СФ, където няма големи магазиин, поради липса на площ и виждам как малки магазинчета с качествени продукти се развиват добре.
Въобще ръста от 7-8% на година ще бъде норма /както преди 10 години/, не като в последните години 20-30% се считаше за слабо. И сега е безмислено да се сравняват миналите 2-3 години с настоящата, трябва да се вземе база от преди 4-6 години и да се съпоставя със сегашната.
Добре казано! Peace

# 161
  • София
Интересно ми е два месеца по-късно да ли ще има по-оптимистични прогнози за зимата. Има ли раздвижване в търговията?  Ако някой има магазин за бельо, нека сподели какви обороти има. При мен оборотите се движат в рамките на 100 - 120 лв.

# 162
Интересно ми е два месеца по-късно да ли ще има по-оптимистични прогнози за зимата. Има ли раздвижване в търговията?  Ако някой има магазин за бельо, нека сподели какви обороти има. При мен оборотите се движат в рамките на 100 - 120 лв.
А колко са месечните ти фирмени разходи ??

# 163
  • най-шареното място
Отдавна не съм минавала.
Следя темата иначе. И аз мисля, че нещата се променят и съм оптимистично настроена.

Маркрит, темата е за дневен оборот.

# 164
Арт мама , кво като темата е за дневния оборот .. нали всички имаме и разходи .Да не говоря за космос , че ми правиш забележка, какво толкова съм питала ?? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт