Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 695
  • 321
  •   1
Отговори
# 285
По пресечните на Княз Борис също, особено една по пътя за гъбата, си е празна.

# 286
Как е този месец ?
Доста вяло или ..?

# 287
  • Linz
По-зле от очакваното, но все пак повече от предишните месеци.

# 288
Шипка, Генералите, Цар Борис, Осми Приморски. Много са. А малките улички понякога почти целите.

Да добавя и "Направи си сам". Преди месец-два се заговорихме с един от малкото останали хора с бизнес там и той каза, че за няколко месеца са затворили 18 обекта. Това на уличка с дължина от стотина крачки.

# 289
Шипка, Генералите, Цар Борис, Осми Приморски. Много са. А малките улички понякога почти целите.

Да добавя и "Направи си сам". Преди месец-два се заговорихме с един от малкото останали хора с бизнес там и той каза, че за няколко месеца са затворили 18 обекта. Това на уличка с дължина от стотина крачки.
част от тях вероятно са се преместили на по-централни улици

# 290
Човекът каза, че част са се преместили в моловете, други са затворили окончателно.

# 291
В нашият град центърът е доста умрял, имаме няколко огромни мола м/у градовете, в перифериите също така. Не знам защо се строят тези неща, зоната е с градове от по 100 хиляди. Но не спират да строят. Та, това обезлюдява центъра, плс, като се добави, че паркирането е скъпо, хората много много мотив нямат да ходят там. Живеем един живот който хем е в града, хем градската среда е тотално опропастена. Но в общи линии се возим от МОЛ до МОЛ.. Confused
В съседен на наш град община и общественост реши да погледне проблема от гл. точка на това, че без магазини и обекти градът на практика не може да предложи почти нищо и стигнаха до един извод, а именно, че бъдещето на центровете / центъра им е в това да се отварят магазини, коит предлагат неща, които са местни предимно, например специални енотеки, или магазини за  някакви деликатеси, гурме, разни напр шоколадени къщи, сладоледени къщи, кратфт- неща и  т.н. Естествено кафетерии , книжарници  , заведения. До колкото разбрах общинате беше заинтересована и да субсидира някакви части от тази стратегия ( но беше преди кризата, сега не знам изобщо...къде са)
Та, смятам, че в това има някаква логика и особено в по-малки населени места може това да е спасение, защото молът, като явление не само убива къде що има бизнес, но вече  и влияе в/у средата.Стига се до момента, в който просто няма какво да правиш, излизайки на улицата.

# 292
  • Варна
Ти в кой град беше 10 c's ?

# 293
В италия Форли /на картата е близо до Болоня/, в бг София

# 294
  • най-шареното място
Нправи си си сам беше първата пострадала улица. Последва я съседната :напий се сам Simple Smile
После Шипка, Цар Борис - пред и около дупката.
Отидоха в моловете или затвориха. Няма поток вече.

# 295
  • Варна
Нправи си си сам беше първата пострадала улица. Последва я съседната :напий се сам Simple Smile
После Шипка, Цар Борис - пред и около дупката.
Отидоха в моловете или затвориха. Няма поток вече.

Около пазарите все още има доста работа. Потока е концентриран сякаш само около тях.

# 296
И Аз да се включа вече  Peace
Изчетох всичко написано до сега и реших да потърся съвет   Rolling Eyes
От повече от 2-3 години съм си наумила да си отворя магазин за дрешки и аксесоари, в град с население около 100 хил. души. Все изчаквах да се промени нещо, да настане по-благоприятно време за малък бизнес, но взе да ми се изчерпва търпението  Crossing Arms
Та сега съм се решила да не кажа на 100%, но поне на 99%  Grinning
Първоначално исках изцяло дамска стока, но преди месеци ми просветна, че в нашия град има само 1-2 свестни магазина за мъжка /младежка/ мода. В града все още няма мол или някакъв голям или хубав търговски център, не виждам и скоро да има такъв...
Много ще съм Ви благодарна да изкажете мнение и дори да ме насочите към дистрибутори, производители и т.н.
П.П. струва ми се, че доста ще рискувам с изцяло мъжка стока, защото ние момичетата по си се контим, но... дано ми е на късмет  Praynig

# 297
И аз да се включа, като запис, ама да не е гол ще обясня и ситуацията при мен. Става въпрос за фото - студио, мъничко, на доста възлово място, работи като такова от 12 години. Оборотите сега са около 30 до 150 - 200 лв. Много зависи от това, какво е времето, периодът и какви промоции сме пуснали. Разходите са обичайните, ток, счетоводство, осигуровки за мен и стока.

# 298
Little Lilly, зареди наполовина дамско, наполовина мъжко/младежко.
Момента никога не е подходящ. Като започвах моята авантюра, момичето, от което взех щендерите ми каза, че точно сега е най-неподходящия момент. От тогава минаха 3 години и съм сравнително доволна от магазинчето си.
Не зная от къде си и към кои производители да те насоча. Отначало е хубаво да се разходиш и да видиш къде какво предлагат. После - контактите са създадени, знаеш какви модели и качество да очакваш, повечето пращат снимки на новите колекции по мейл или имат сайт. Наскоро се замислях дали да не разнообразя и аз с мъжко, но засега всичко е на ниво идеи. Мога да ти дам на лс една от фирмите, която ми отговори с цени, каталози и навреме т.е. може да се окаже добър партньор. Производители са на мъжки/младежки дрехи.
Имай предвид, обаче, че наистина оборотите в момента падат и дори очакванията за раздвижване покрай празниците не се оправдават. При мен дамското облекло е само щанд от магазина и може да е и заради това, но пък миналата година този същия щанд правеше 3  повече оборот, да не кажа и повече покрай нова година. Сега оборотът е около 100-150 лв, което предвид, че дрехите са със сравнително ниски цени,/напр. рокля 26-36 лв, блузи 15 - 25 лв и т.н. / продажбите са много малко. Аз съм в малък град, при теб може да е по-различно, а и на мен силата ми е в другата част от магазина.
Дано съм ти била полезна.

# 299
Lady Blu ще съм ти безкрайно благодарна ако ми пратиш информация за фирмата и каталога с цените Hug

Общи условия

Активация на акаунт